Έναρξη Νηπιαγωγείου – Δημοτικού

Έναρξη Νηπιαγωγείου – Δημοτικού
Υποχρεωτικό Πρόγραμμα

Παιδικός Σταθμός – Προ Προνηπιαγωγείο: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015
Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικ: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Προαιρετικό Πρόγραμμα

Φύλαξη Νηπιαγωγείου / Δημοτικού: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015
Αθλητικές / Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 (σύμφωνα με τη λειτουργία κάθε τμήματος)
Ωδείο: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015
Πρόγραμμα Αγγλικής / Γαλλικής / Γερμανικής / Κινεζικής Γλώσσας: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Aγιασμός

Η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τις τάξεις Νηπιαγωγείου & Δημοτικού θα γίνει την Τρίτη, Σεπτεμβρίου 2015 στις 09.30 στο γήπεδο ποδοσφαίρου.Ο Αγιασμός των προνηπίων θα πραγματοποιηθεί στις τάξεις τους. Την ημέρα του Αγιασμού οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν την επίσημη στολή του Σχολείου.

Ζώνες Λειτουργίας – Σχολικό Ωράριο

αρχείο λήψης

 

Δρομολόγια Μεταφορά Μαθητών/ριών

α. Προσέλευση – Αναχώρηση με σχολικό λεωφορείο

Τα σημεία και οι ώρες επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών/τριών έχουν καταγραφεί στην καρτέλα δρομολογίων τους και θα γνωστοποιηθούν στους γονείς την ημέρα γνωριμίας. Για την ασφαλή και ομαλή διακίνηση των μαθητών/τριών θα πρέπει οι μαθητές/τριες:
-να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο τουλάχιστον 5΄νωρίτερα
– να συνοδεύονται υποχρεωτικά από ενήλικα, τα στοιχεία του οποίου θα έχουν γνωστοποιηθεί στο Σχολείο (σε περίπτωση αλλαγής του προσώπου είναι αναγκαία η ενημέρωση των αντίστοιχων Γραμματειών για τα στοιχεία του και η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας κατά την παραλαβή του/της μαθητή/τριας)

Οι αλλαγές δρομολογίων πρέπει να δίνονται αυστηρά μέχρι τις 12.00 το αργότερο τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210 6030411-17 (εσ. 394) ή στο e-mail : transportchanges@cgs.edu.gr ή με σημείωμα στις αντίστοιχες Γραμματείες. Σε διαφορετική περίπτωση, δε θα πραγματοποιούνται αλλαγές.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια επιθυμεί να αναχωρήσει έκτακτα με Ίδιον Μέσον από το Σχολείο, πρέπει να έχει παραλάβει από τη Γραμματεία σημείωμα αναχώρησης. Το σημείωμα αυτό το παραδίδει ο γονέας-κηδεμόνας στο φυλάκιο, βγαίνοντας από το Σχολείο.

β. Προσέλευση – Αναχώρηση με Ίδιο Μέσο

Οι μαθητές/τριες που προσέρχονται το πρωί με Ίδιον Μέσον, πρέπει να φτάνουν στο Σχολείο το αργότερο στις 08.20 πμ. Οι μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού θα συνοδεύονται από τους γονείς-κηδεμόνες μέχρι την αντίστοιχη Γραμματεία, ενώ κατά την αποχώρησή τους θα παραλαμβάνονται από την ίδια Γραμματεία. Κατά τη διάρκεια του σχολάσματος, για την ομαλή και ασφαλή διακίνηση μαθητών/τριών, κανένα Ι.Χ. δε μετακινείται στο χώρο επιβίβασης και αποβίβασης μαθητών/τριών στο σχολικό λεωφορείο, 10’ πριν και 10’ μετά το σχόλασμα. Παρακαλούνται οι γονείς να αποχωρούν με τα οχήματά τους μετά την αναχώρηση των σχολικών λεωφορείων.

Δικαιολογητικά Εγγραφής

Για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και των αρχείων του Σχολείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση ορισμένων δικαιολογητικών ανά βαθμίδα μέχρι την Τετάρτη, 30.9.15:

α. στο Νηπιαγωγείο
– Πιστοποιητικό Γέννησης από Δήμο ή Κοινότητα, ό χ ι ληξιαρχική πράξη
– Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (επισυνάπτεται)
– Βεβαίωση από Δερματολόγο (αφορά τους/της μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο μάθημα της Κολύμβησης)
– Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή βεβαίωση γιατρού, για την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων εμβολίων.
– 6 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

β. στο Δημοτικό
– Πρόσφατο Πιστοποιητικό Γέννησης από Δήμο ή Κοινότητα, όχι ληξιαρχική πράξη (Α΄Δημοτικού)
– Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για τους νέους μαθητές
– Ατομικό Δελτίο Υγείας αφορά στους/στις μαθητές/τριες της Α΄και Δ΄ Δημοτικού (επισυνάπτεται)
– Βεβαίωση από Δερματολόγο (αφορά τους/της μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο μάθημα της Κολύμβησης)
– Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή βεβαίωση γιατρού, για την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων εμβολίων.
– Αποδεικτικό Μετεγγραφής, Ατομικό Δελτίο Υγείας (αφορά σε μαθητές/τριες που εγγράφονται στις τάξεις Β’- ΣΤ’ Δημοτικού του Σχολείου μας από άλλο Σχολείο)
– 6 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

Προμήθεια Εκπαιδευτικού Υλικού

Οι μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου-Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το υλικό του επιπέδου τους από το Σχολείο. Σημειώνουμε ότι κάποια από τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε μ ό ν ο από το βιβλιοπωλείο του Σχολείου μας, «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ε.Π.Ε.».
Με αυτόν τον τρόπο:
– διασφαλίζεται η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους.
– συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία των μαθητών/τριών.
– εξασφαλίζεται χαμηλότερο κόστος προμήθειας των υλικών αυτών.
Οι μαθητές/τριες είναι υπεύθυνοι/νες για τη διατήρηση του υλικού PYP (τετράδια, ατζέντα, φυλλάδια, κ.τ.λ.) σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς θα γίνεται αντικατάσταση με επιβάρυνση του/της μαθητή/τριας.

SMART School (Sports, Music, Arts, Recreations of Tomorrow)

Το SMART School (Sports, Music, Arts, Recreations of Tomorrow) υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με επιλεγμένες δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και το μαθητικό τους πρόγραμμα. Όλες οι δράσεις του SMART είναι οργανωμένες σε επιστημονική βάση και εστιάζουν στην εξειδίκευση, τη βιωματική μάθηση, τη δημιουργική διασκέδαση και την ομαδική συνύπαρξη των παιδιών. Ειδικά για τη φετινή χρονιά θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε στις δραστηριότητες SMART ένα νέο συνεργάτη, τον κ.Βασίλειο Κρομμύδα, όπου μαζί με την ομάδα του θα οργανώσουν το τμήμα τριάθλου.

Επίσης, από φέτος οι μαθητές/τριες των τάξεων του Γυμνασίου-Λυκείου-IB Diploma θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δραστηριότητα της «Θεατρικής Ομάδας», σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδίασαν οι εξειδικευμένοι για αυτές τις ηλικίες συνεργάτες μας.

Οι Δραστηριότητες του SMART για όλα τα επίπεδα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας για τους /τις μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου & Δημοτικού είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή στη ζώνη 14.40 – 16.40 καθώς και Σάββατο ανάλογα με την τάξη, τη δραστηριότητα και τη λειτουργία κάθε τμήματος.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στις προαιρετικές δραστηριότητες SMART είναι απαραίτητη :
– Η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπο ρεί:
α) να παραδοθεί στη Γραμματεία του SMART SCHOOL τις ημέρες γνωριμίας, 7 & 8 Σεπτεμβρίου
β) να αποστα λεί στο e-mail smarinou@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

– Ειδικά για τις αθλητικές δραστηριότητες θα χρειαστεί:
α) ιατρική βεβαίωση ή δελτίο υγείας με ημερομηνία εξέτασης μετα γενέστερη της 1ης Ιουλίου 2015.
β) Ιατρική Βεβαίωση α πό Δερμα το λό γο για το υς συμμετέχοντες του τμήματος κολύμβησης.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα του Ωδείου είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπορεί:
α) να παραδοθ εί στη Γραμματεία το υ Ωδ είου τις ημέρες γνωριμίας 7 & 8 Σεπτεμβρίου
β) να αποσταλεί στο e-mail odeio@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο Tμήμα Ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Juventus είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπορεί:
α) να παραδοθεί στην Γ ραμμα τεία Juventus τις ημέρες Γνωριμίας 7 & 8 Σεπτεμβ ρίου
β) να αποσταλεί στο e-mail jss-greece-secr@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

Τη Δευτέρα, 7.9.15 στο πλαίσιο της Ημέρας Γνωριμίας οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου (στο προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου) και αντίστοιχα την ημέρα Τρίτη, 8.9.15 οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄ – ΣΤ΄Δημοτικού (στον προαύλιο χώρο Γ’ – Δ’ Δημοτικού) θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για όλες τις προτεινόμενες δραστηριότητες SMART. Τις Φόρμες Εγγραφής για τα αντίστοιχα τμήματα μπορείτε να τις παραλάβετε από τη Γραμματεία SMART την αντίστοιχη ημέρα Γνωριμίας.

Διατροφή

– Το Πρόγραμμα Διατροφής το υ Νηπιαγωγείου είνα ι υποχρεωτικό και περιλαμβάνει πρωινό και γεύμα ό λες τις ημέρες της εβδομάδα ς (παροχή Σχολείου).
– Το Πρόγραμμα Διατροφής του Δημοτικού είναι προαιρετικό. Κάθε παιδί, ανάλογα με το πρόγραμμά του, συμμετέχει στο φαγητό μια ή περισσότερες ημέρες.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διατροφής συμπληρώνετε τη Φόρμα Εγγραφής την οποία θα στείλετε στη Γραμματεία SMART (κ.Σοφία Μαρίνου).

Ενδυμασία

Η ύπαρξη ενδυματολογικής ομοιομορφίας υπηρετεί την καθημερινή λειτουργία του Σχολείου, λύνει τα καθημερινά προβλήματα της ένδυσης των παιδιών και δημιουργεί ένα πλαίσιο εναρμόνισης των παιδιών στο πνεύμα και στις δραστηριότητες του Σχολικού Οργανισμού. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος φορούν υποχρεωτικά την καθημερινή στολή του Σχολείου, ενώ στις εξορμήσεις-επισκέψεις και εορτές την επίσημη στολή. Τις στολές καθώς και άλλα σχολικά και αθλητικά είδη μπορείτε να προμηθευτείτε από το CGS STORE καθημερινά 08.30-16.30 από την Τρίτη, 1.9.15 καθώς και τις ημέρες γνωριμίας στις προκαθορισμένες ώρες.

Log in with your credentials

Forgot your details?