Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece 2016”.

Στo πλαίσιo του προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς και επιθυμώντας να ενθαρρύνουμε την ενσυνείδητη συμμετοχή των μαθητών μας σε δράσεις που καλλιεργούν υπεύθυνη στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, συμμετείχαμε και φέτος στην «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece».

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής (11 – 15 Απριλίου) όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του MYP και της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου κινητοποιήθηκαν, διαμόρφωσαν τις σχολικές τάξεις και εργάστηκαν από κοινού για να επιφέρουν ευχάριστες αλλαγές στη σχολική τους καθημερινότητα.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές κάθε τμήματος ενεργοποίησαν τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς ανακύκλωσης χαρτιού, δημιούργησαν χρήσιμα αντικείμενα για την τάξη τους από ανακυκλώσιμα υλικά, επιμελήθηκαν τον καθαρισμό των αιθουσών και της σχολικής αυλής, φιλοτέχνησαν ευφάνταστες αφίσες για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, οργάνωσαν την «πράσινη γωνιά» της τάξης τους, υπέγραψαν ένα «σύμφωνο τήρησης καλών πρακτικών» απέναντι στο σχολικό και το ευρύτερο περιβάλλον και φωτογράφισαν τις δράσεις τους.

Η συνεχής προσπάθεια, η χαρά και η αμοιβαιότητα, η αγάπη για το περιβάλλον, το κοινό όραμα για ένα μέλλον αειφορίας και η δημιουργικότητα αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις δράσεις των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές για την εξαιρετική τους προσπάθεια και την άψογη συνεργασία και συγχαίρουμε τους μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄2 Γυμνασίου για τη βράβευσή τους στο διαγωνισμό που διεξήχθη για τη διαμόρφωση της ιδανικής σχολικής αίθουσας.

dsc_0103

Log in with your credentials

Forgot your details?