Μήνυμα σε Bιβλίο

Στα πλαίσια του Προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Kωστέα-Γείτονα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές μας να κατανοήσουν τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο, να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση για να βοηθήσουν τα παιδιά του κόσμου.

Φέτος οι μαθητές μας, μικροί και μεγάλοι, συγκέντρωσαν βιβλία στο χώρο του σχολείου, φιλοτέχνησαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες και έγραψαν μηνύματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Στη βιβλιοθήκη του Σχολείου δημιούργησαν ένα χώρο εθελοντικής προσφοράς, με σκοπό να ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση. Στη συνέχεια ζητούσαν από τους συμμαθητές τους να γράψουν το δικό τους μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, βοηθώντας τους να αντιληφθούν ότι πολλά παιδιά στον κόσμο βιώνουν μία «διαφορετική πραγματικότητα», λόγω των μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι εθελοντές μας συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό, το οποίο κατέθεσαν στη UNICEF, ενίσχυσαν την κοινωνική τους συνείδηση, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και έστειλαν το δικό τους «Μήνυμα σε βιβλίο» σε όλον τον κόσμο.

vraveio unicef

Log in with your credentials

Forgot your details?