Περιβαλλοντικός Όμιλος και Οικολογικό Περιοδικό

ebook-1Δες το Οικολογικό περιοδικό Online!

Ο Όμιλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Σχολείου μας έχει ως βασικό του στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τα ποικίλα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη παρέμβαση, να αποκτήσουν γνώσεις, να ευαισθητοποιηθούν και να αναδιαμορφώσουν τη στάση τους απέναντι στο περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», υλοποιώντας τις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Το θέμα που επιλέξαμε για την τρέχουσα σχολική χρονιά ήταν «Το Περιβάλλον και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ξεκινήσαμε το υπέροχο ταξίδι μας στον κόσμο της φύσης, επιθυμώντας να αντιληφθούμε την αλληλένδετη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τις ολέθριες συνέπειες της διατάραξης αυτής της σχέσης. Συνεργαστήκαμε, αποκτήσαμε γνώσεις και δεξιότητες, συνδυάσαμε τη θεωρία με την πράξη και αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι στη φύση. Δημιουργήσαμε το τέταρτο τεύχος του Οικολογικού μας περιοδικού, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον θα αποτελούν αντικείμενο υπεράσπισης και σεβασμού.

Επιθυμία μας είναι να κινητοποιήσουμε κι άλλους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για την προστασία του πλανήτη και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να οραματιστούμε ένα νέο τρόπο ζωής που θα διέπεται από ένα αίσθημα οικουμενικής ευθύνης. Θα προβάλλει ουσιαστικές αλλαγές στις αξίες και τους θεσμούς των κοινωνιών και θα συνδέει το τοπικό με το παγκόσμιο «γίγνεσθαι».

/wp-content/uploads/e-books/magazine_2015.html

Log in with your credentials

Forgot your details?