ΣT’ Δημοτικού & Action Aid

58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο…

68 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση…

Αυτό μας κάνει 126 εκατομμύρια, περίπου όσο ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιαπωνίας…

1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό Σχολείο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουν πριν το ολοκληρώσουν…

1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας…

Όλα τα παραπάνω ώθησαν την ΣT’ Δημοτικού να λάβει μέρος στη δράση της Action Aid  «Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά». Έτσι στο πλαίσιο του Προγράμματος Έρευνας «Είμαστε πολίτες του κόσμου» οι μαθητές/τριες της ΣT’ ενημερώθηκαν σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την καταπάτησή τους και έλαβαν δράση στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Σκοπός της δράσης είναι να δημιουργηθεί ένα βίντεο το οποίο η Action Aid θα στείλει με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ο/η οποίος/α θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη. Στο βίντεο θα σχηματίζεται ένα μήνυμα δυνατό όπου θα φαίνεται η μαζική και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους, ένα μήνυμα που θα ζητά να αναλάβουν δράση και έτσι  και η χώρα μας θα παίξει ενεργό ρόλο στις διεργασίες αυτές.

Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού μας δήλωσαν…άμα όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος μας θα ήταν πιο… ολοκληρωμένος, προοδευτικός, δημιουργικός, επαναστατικός!

ekti5

Log in with your credentials

Forgot your details?