4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 2/10/17

«Αθλούμαι-Χαρά/Ζω το μέλλον»

 

Πρωταρχικός στόχος των προγραμμάτων του Σχολείου μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, μέσα από όλα τα γνωστικά αντικείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι ο αθλητισμός, ο οποίος καλλιεργεί το αθλητικό ήθος, την ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας και φροντίζει για την ισόρροπη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των μαθητών.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά να αθληθούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου ζωής στην ενήλικη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 2.10.17, το CGS οργάνωσε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες με στόχο την εξοικείωση με διάφορα αθλήματα, την άθληση γενικότερα καθώς και την ψυχαγωγία. Οι αθλητικές δράσεις συνδυάστηκαν με προβολή βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστικές συζητήσεις και αναστοχασμό, ανάγνωση άρθρων και επεξεργασία κειμένων. *Πολλοί μαθητές και μαθήτριες, δήλωσαν συμμετοχή σε τουρνουά μπάσκετ 3^3 και volleyball 4^4, τα οποία διεξήχθησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 2.10.17, το CGS οργάνωσε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες με στόχο την εξοικείωση με διάφορα αθλήματα, την άθληση γενικότερα καθώς και την ψυχαγωγία. Οι αθλητικές δράσεις συνδυάστηκαν με προβολή βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστικές συζητήσεις και αναστοχασμό, ανάγνωση άρθρων και επεξεργασία κειμένων.

Στη διάρκεια της ημέρας, οι μαθητές, εκτός των άλλων, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον κ.Γιάννη Δρυμωνάκο, την κ.Αγγελική Γερόλυμου και τον κ.Νίκο Μπουντούρη, διακεκριμένους αθλητές της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης αντιστοίχως.

Επιθυμώντας μάλιστα να επιτύχουμε την αρμονική σύζευξη του αθλητισμού με τον εθελοντισμό καλέσαμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες της ημέρας αυτής, να συγκεντρώσουν στο χώρο του σχολείου, είδη γραφικής ύλης, τα οποία θα προσφερθούν στο μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, η «Κιβωτός του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κιβωτού του Κόσμου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου GIN, οι οποίοι το Μάρτιο του 2017 έλαβαν μέρος στο 12ο ετήσιο συνέδριο Global Issues Network, παρουσίασαν την έρευνά τους πάνω στο θέμα της ανισότητας των φύλων και τον αποφασιστικό ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμησή της. Δεσμεύθηκαν μάλιστα ότι θα συμβάλλουν και εκείνοι στην επίλυση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος, μέσω στοχευμένων δράσεων.

Με την προσφορά τους αυτή στηρίζουν έμπρακτα το έργο της Κιβωτού, που φροντίζει για την εκπαίδευση άνεργων γυναικών και των παιδιών τους. Μέσα από ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, οι γυναίκες αυτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, εφόδια και δεξιότητες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. “We make a living by what we get. We make a life by what we give.”
Winston S. Churchill

Ολόκληρη η σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με μεγάλη χαρά συμμετείχαν στην οργάνωση και τις δραστηριότητες της ημέρας αυτής, με στόχο να αναδείξουν την κοινωνική διάσταση του Σχολικού Αθλητισμού.

Log in with your credentials

Forgot your details?