Elite
Athlete
Programme

Το πρόγραμμα

Junior Elite Athlete Programme & Elite Athlete Programme

Το Junior Elite Athlete Programme και το Elite Athlete Programme είναι τα μόνα εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές προσδοκίες και υψηλές αθλητικές επιδόσεις.

Tο CGS παράλληλα με την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρουν, εφαρμόζει δύο προγράμματα, το Junior Elite Athlete Programme για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου και το Elite Athlete Programme για μαθητές Λυκείου, που καλύπτουν το κενό που παρατηρείται στην εκπαίδευση των νέων αθλητών, να συνδυάσουν τον υψηλό αθλητισμό με την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

Τα πρωτοπόρα, για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματα είναι δομημένα , το μεν Junior Elite Athlete Programme στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα International Baccalaureate MYP, ενώ το Elite Athlete Programme στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα International Baccalaureate Diploma αλλά και το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να προπονούνται υπό την επίβλεψη κορυφαίων προπονητών στο άθλημα της επιλογής τους.

Μέσα από τη στενή συνεργασία του εκπαιδευτικού και αθλητικού προσωπικού τoυ CGS δημιουργήσαμε τα δύο αυτά εξατομικευμένα προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να διεκδικήσουν σπουδές και Αθλητικές Υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Αμερικής ή στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν αυτό που αγαπούν κυνηγώντας το όνειρο της διάκρισης στον τομέα τους.

Στο επίπεδο του πρωταθλητισμού ένας σύγχρονος αθλητής, χρειάζεται 3- 5 ώρες καθημερινής προπόνησης. Οι συστηματικές προπονήσεις είναι απαραίτητες, κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών.

Το αθλητικό μας πρόγραμμα είναι σε απόλυτη αρμονία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πραγματοποιείται εντός της πρωινής ζώνης διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μαθητή – αθλητή.

Καθώς οι απαιτήσεις και η πίεση στους μαθητές είναι συνεχώς αυξανόμενη, ο συνδυασμός υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων με τον υψηλό αθλητισμό μοιάζει αδύνατος. Το CGS Elite Athlete Program προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές που έχουν υψηλούς στόχους και στους δύο τομείς να το πετύχουν. Έτσι οι “Elite” αθλητές μας έχουν τη δυνατότητα δύο φορές τη βδομάδα, στη διάρκεια του ωρολόγιου σχολικού προγράμματος, να συμπληρώσουν την προπόνησή τους ή να καλύψουν τυχόν κενά που δημιουργούνται στις τακτικές εβδομαδιαίες προπονήσεις τους (λόγω μαθημάτων), με στοχευμένα προγράμματα, σε άμεση σύμπνοια με τον βασικό προπονητικό προγραμματισμό της περιόδου και υπό την αυστηρή επίβλεψη εξειδικευμένου προπονητή. Ένα τέτοιο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για ένα ιδανικό προπονητικό σχεδιασμό, ένα ολοκληρωμένο όγκο προπόνησης χωρίς κενά, χωρίς χάσιμο χρόνου, με υψηλά στάνταρντς, ώστε σταδιακά να φτάσουν οι αθλητές μας στις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις τους. Η τεχνογνωσία μας και οι υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις μας εγγυόνται την άρτια προετοιμασία των αθλητών μας.

Οι παροχές που προσφέρουν τα προγράμματα Junior Elite Athlete Programme & Elite Athlete Programme περιλαμβάνουν:

  • Πρωινά προπονητικά προγράμματα μέχρι 4 ώρες την εβδομάδα με δυνατότητα απογευματινών προπονήσεων, αναλόγως του αθλήματος
  • Ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών έτσι ώστε να συνδυάζονται οι προπονήσεις και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των μαθητών-αθλητών
  • Κορυφαίους προπονητές και επιστημονικούς συνεργάτες
  • Προγράμματα τεχνικής / τακτικής / φυσικής κατάστασης / ψυχολογικής στήριξης
  • Πρόγραμμα διατροφής τις ημέρες προπονήσεων
  • Χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του CGS
  • Σύγχρονη μέθοδος αξιολόγησης ακαδημαϊκών και αθλητικών επιδόσεων
  • Εξατομικευμένη παρακολούθηση της ακαδημαϊκής προόδου των μαθητών.
  • Συμβουλευτική καθοδήγηση γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επιλογή ειδικότητας, πανεπιστημίων και χώρας σπουδών
  • Μετακίνηση από και προς τις εγκαταστάσεις του σχολείου με σχολικό λεωφορείο

Αθλήματα & Ανθρώπινο δυναμικό

Επικεφαλής του προγράμματος:

Βαγγέλης Ρουσόπουλος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,
MSc & Ph.D Sports and Exercise Sciences

Επαμεινώνδας Γέρου
Καθηγητής φυσικής αγωγής,
MSc Sports Organization & Management

Μπάσκετ

Γιάννης Kαλαμπόκης, διακεκριμένος διεθνής μπασκετμπολίστας με συμμετοχές στον Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Alba Berlin, Benetton Treviso. Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 (Πολωνία). Κάτοχος προπονητικού διπλώματος της FIBA και μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής ανδρών 2017- 2021. Ομοσπονδιακός προπονητής 2021 έως σήμερα.

Τένις

Ζαχαριάδου Χριστίνα, πτυχιούχος φυσικής αγωγής. Πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας στη Βαρκελώνη το 1992, στην Ατλάντα το 1996 και στην Αθήνα το 2004. Χρυσή μεσογειονίκης στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997. Καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών ( WTA) 182 στο μονό και 76 στο διπλό. Μέσα από την προσωπική της ομάδα έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, τενίστες και τενίστριες που έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους . Σημαντική είναι επίσης και η παρουσία των αθλητών της σε διεθνές επίπεδο με σημαντικά αποτελέσματα.

Υδατοσφαίριση

Αγγελική Γερόλυμου, ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της με την ομάδα της Βουλιαγμένης.

Κολύμβηση

Γιάννης Δρυμωνάκος, πρώην μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης με συμμετοχή σε 3 ολυμπιάδες, 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 7 τελικούς σε παγκόσμια πρωταθλήματα και συνολικά 68 πανελλήνια ρεκόρ.

Ποδόσφαιρο

Γιάννης Παπαχρήστου, επικεφαλής προπονητής ακαδημίας Juventus Athens Academy, ενωσιακός προπονητής (προεθνική ΕΠΣΑΝΑ). Κάτοχος διπλωμάτων UEFA A, UEFA B, UEFA C, UEFA D.

Τρίαθλο

Βαγγέλης Ρουσόπουλος, Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής – Εργοφυσιολόγος με ειδικότητα στο Στίβο στα δρομικά αγωνίσματα, πρώην αθλητής με διακρίσεις στα 400m εμπόδια σε εθνικό επίπεδο.
MSc & PhD Sports and Exercise Science.

Ξιφασκία

Νίκος Ψύχας, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, MSc exercise and nutrition, καθηγητής και προπονητής ξιφασκίας με διακρίσεις και μετάλλια σε παγκόσμια-ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς και σε ολυμπιακούς αγώνες νέων.

Στίβος

Βαγγέλης Ρουσόπουλος, εμπειρία στον τομέα της Εργοφυσιολογίας και Εργομετρίας πάνω από 20 έτη , η οποία συνοδεύεται από μια εκτενή Προπονητική εμπειρία ως προπονητής φυσικής κατάστασης σε επαγγελματικές ομάδες και σε αθλητές του στίβου με εξειδίκευση στα δρομικά αγωνίσματα και κυρίως στους δρόμους αντοχής.

Βόλεϊ

Κοτζαμπάσης Μιχάλης, Καθηγητής φυσικής αγωγής στο Cgs και προπονητής Βόλεϊ σε ομάδες Α2.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής

Η διαδικασία για ένταξή νέων μαθητών στο CGS Elite Athlete Programme  γίνεται μετά από επικοινωνία με το Τμήμα Εισαγωγής Νέων Μαθητών του CGS (2106663963, admissions@cgs.edu.gr), προκειμένου να υποβληθεί το αθλητικό βιογραφικό των υποψηφίων μαθητών, και να ακολουθήσει αξιολόγηση από το αρμόδιο τμήμα.

Το πρόγραμμα προσφέρει σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και IB Diploma Programme με εισαγωγικές τάξεις την Α’ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου.

 

Προθεσμία Υποβολής Αθλητικών Βιογραφικών: 

  • Για υποψήφιους Γυμνασίου/IB MYP:  Tετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
  • Για υποψήφιους Λυκείου: Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση:

  • Για υποψήφιους Γυμνασίου/IB MYP: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
  • Για υποψήφιους Λυκείου: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αθλητική αξιολόγηση: 

  • Για υποψήφιους Γυμνασίου/IB MYP: Παρασσκευή 1 Μαρτίου  2024
  • Για υποψήφιους Λυκείου: Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων: Αναμένεται ανακοίνωση.

Log in with your credentials

Forgot your details?