Επιστημονικοί Συνεργάτες

Dr. Dimitris Rogalas

BEng Msc DIC MIEE MIEEE

Head of Research & Development Department, CGS

Υπεύθυνος Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης είναι ο Δημήτρης Ρογκάλας (PhD).

Ο Δημήτρης Ρογκάλας τελείωσε το BEng in Electrical & Electronic Engineering στο Birmingham. Στη συνέχεια έκανε MSc in Telecommunications στο UCL και MSc in Biomedical Engineering στο Imperial College. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον τομέα της βιοϊατρικής. Επί σειρά ετών ήταν ερευνητής του εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ όπου έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε σειρά ερευνητικών έργων, εθνικών και ευρωπαϊκών, με βασικούς θεματικούς άξονες ICT, Health, Society και Science Education. Από το 2015 είναι υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τoυ CGS.

 

Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών 

Θανος Μπίμπας

Ο Θάνος Μπίμπας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Hon. Reader στο UCL Ear Institute. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στην Ακοοολογία (UCL) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Ωτολογία, την Ακοολογία και τις παθήσεις φωνής, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστοπαθολογία του κροταφικού οστού, οι εφαρμογές της βιο-ιατρικής μηχανικής στην Ωτολογία και οι διαταραχές ακοής και φωνής στις ερμηνευτικές τέχνες και τη μουσική (πιστοποίηση από το American College of Sports Medicine). Κατέχει θέση εθνικού αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ακοολογίας (EFAS), είναι μέλος της επιτροπής εξετάσεων του

Ευρωπαϊκού διπλώματος στην Ωτορινολαρυγγολογία και είναι τακτικό μέλος του συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου TINNET για τις εμβοές.

Συμμετείχε και συμμετέχει ως κύριος ερευνητής σε 5 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (FP7 και Horizon 2020) που αφορούν τη μαθηματική μοντελοποίηση του κοχλία (SIFEM), την ανάπτυξη υπολογιστικού συστήματος για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση παθήσεων ισορροπίας (EMBalance), την αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων του κοχλία (REGAIN) και την ανάλυση μαζικών δεδομένων (big data analytics) από τη χρήση ‘έξυπνων’ ακουστικών βαρηκοΐας για τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για τη βαρηκοΐα (EVOTION). Έχει επίσης συμμετάσχει ως Εμπειρογνώμων (Expert Reviewer) στην αξιολόγηση για τ χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι υπεύθυνος του υποχρεωτικού κατ’ επιλογήν προπτυχιακού µαθήµατος της Ιατrικής Σχολής του ΕΚΠΑ Διαταραχές Φωνής & Ακοής στις Ερµηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική (https://eclass.uoa.gr/courses/MED867/) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ακοολογία & Νευροωτολογία του ΕΚΠΑ (mscaudiology.gr)

(πλήρες βιογραφικό στην ιστοσελίδα: http://school.med.uoa.gr/attachments/article/244/Bibas%20CV%20Gr.pdf)

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου

Ο Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας. Πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Ψηφιακή Ανάλυση Εικόνας και Σήματος στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne και το δεύτερο στη Βιοϊατρική Τεχνολογία το 2009 (Πανεπιστήμιο Πατρών και ΕΜΠ). Tο 2015 έλαβε το διδακτορικό του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2011 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα συμμετέχει στην διδασκαλία εργαστηρίων στο πλαίσιο προπτυχιακών μαθημάτων του Εργαστηρίου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κινούνται στις περιοχές της ανάλυσης ιατρικής εικόνας και σήματος, την ασφάλεια των ιατρικών δεδομένων και έχει μεγάλη ευχέρεια στην χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών (και mobile) και βάσεων δεδομένων (Visual Studio, C#, Java, SQL, Scripting Languages, κτλ.).Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE-IEMBS) ,του Institution of Engineering and Technology (IET) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

 

Ακαδημαϊκός Υπότροφος, MD, Msc,PhD, Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, ΓΝ Ιπποκράτειο Αθηνών

Δημήτρης Κικίδης

Αποφοίτησε το 2002 από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έλαβε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας το 2012. Έκτοτε, εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, ΓΝ Ιπποκράτειο Αθηνών, με πλήρη κλινικά , διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα.

Έχει τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία: Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμηση από το 2010 , ενώ έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Ιατρικής το 2016. Έχει λάβει Υποτροφία για διετή Μεταδιδακτορική μελέτη από το ΙΚΥ το 2017.

Έχει συμμετάσχει σε 18 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με h factor 5 , 81 ετεροαναφορές και συνολικό συντελεστή απήχησης 16,6.Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως συνεργάτης και συντονιστής: το πρόγραμμα SIFEM είχε σκοπό τη μοντελοποίηση της λειτουργίας του κοχλία, το πρόγραμμα EMBALANCE την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας υποστήριξης της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης για διαταραχές ισορροπίας και το πρόγραμμα EVOTION τη συλλογή δεδομένων μεγάλης κλίμακας από ακουστικά βαρηκοΐας με σκοπό την αναβάθμιση των σχετικών πολιτικών δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα REGAIN αποτελεί μία πρωτοποριακή κλινική μελέτη που αποσκοπεί στη διερεύνηση της πιθανότητας αναγέννησης των έξω τριχωτών κυττάρων του κοχλία και συνεπακόλουθη αποκατάσταση της ακοής σε ανθρώπους.

Είναι εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη δράση COST με τίτλο ΤΙΝΝΕΤ και μέσω αυτής, μέλος επταμελούς Επιτροπής για την ανάπτυξη κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) για τις εμβοές.

 

CGS

Μπακογεώργος Περικλής

Ο Περικλής Μπακογεώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου αποσπασμένος στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Πυρηνική Φασματοσκοπία. Από το 1976 ως το 1984 ήταν ερευνητής στο τμήμα Επιταχυντή “TANDEM”, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στην Αγ. Παρασκευή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου πατέρα του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Από το 1984 έως το 1992 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της φυσικής σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου στα Φροντιστήρια Πύργου Αθηνών.

Το 1992 ανέλαβε τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής στο IB-DPτμήμα της Σχολής Μωραΐτη, μέχρι το 1995. Το 1995 ανέλαβε τη διδασκαλία της φυσικής στα Εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, τόσο στο Γυμνάσιο- Λύκειο, όσο και στο ΙΒ-DP, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει υπηρετήσει ως συντονιστής φυσικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και ως Διευθυντής Λυκείου-ΙΒ από το 2004 έως το 2009. Ανέλαβε συντονιστής των Ερευνητικών Εργασιών στην Α΄ Λυκείου και στο M.Y.P. από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πρωτεύοντα ρόλο κατέχει η Πυρηνική Φυσική και η Αστροφυσική, ενώ στα προσωπικά του η μουσική (εκτελεστής και ακροατής), η Αγιογραφία (τετραετής φοίτηση), τα ταξίδια, η λογοτεχνία, η ποίηση κ.ά.

 

Σιφνιώτη Πανδώρα

Η Πανδώρα Σιφνιώτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με κατεύθυνση «Οργανικές Βιομηχανίες», όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα τις επιπτώσεις βιομηχανιών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη φιλοσοφία και έκανε δεύτερο πτυχίο στη Σχολή Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρία Επιστημών στο ΕΚΠΑ, όπου εξειδικεύτηκε στην Πειραματική και Ηθική φιλοσοφία. Το 2015 ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχικό Πρόγραμμα Σπουδών των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ στη «Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες». Η ακαδημαϊκή της πορεία συνοδεύεται από δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με θέμα τη Φιλοσοφία και τη Διδακτική Φυσικών Επιστημών.

Η Πανδώρα εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από το τμήμα Marketing της SHELL HELLAS. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΕΜΠ, έφυγε για Βρυξέλλες όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Procter&Gamble και απέκτησε την πρώτη πατέντα στο όνομά της. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι STEM Coordinator στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, με στόχο να μεταδώσει την αγάπη της για τις φυσικές επιστήμες μέσα από πειράματα, κατασκευές και άλλες «hands-on» δραστηριότητες στους μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

 

Βουρεξάκη Ευρυδίκη

Η Ε. Βουρεξάκη έχει πτυχίο Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό στην Προστασία και Διαχείριση Περιβάλλοντος (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε για 3 χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο εργαστήριο Βιοχημείας του Χημικού τμήματος και για 4 χρόνια  δίδαξε τα εργαστήρια της Οικολογίας, της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και της Γενετικής ως εργαστηριακός συνεργάτης, στο ΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα των Γεωπόνων. Από το 2014 είναι καθηγήτρια Βιολογίας στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα.

Log in with your credentials

Forgot your details?