Βιοπληροφορική & Υπολογιστική Βιολογία

Με ποιον τρόπο συγκλίνουν οι επιστήμες της Πληροφορικής και της Βιολογίας; Πώς μπορούν αλγόριθμοι και μαθηματικά να βοηθήσουν στην κατανόηση και διαχείριση των γονιδιωματικών πληροφοριών; Ποια η συμβολή των υπολογιστών στο σχεδιασμό αποτελεσματικών φαρμάκων και στη γενετική τροποποίηση φυτικών και ζωικών οργανισμών;

Απαντήσεις μπορεί να μας δώσει ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος της Βιοπληροφορικής και της Υπολογιστικής Βιολογίας, που θα παρουσιάσει στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργος Παυλόπουλος. Στην ομιλία του θα προσπαθήσει να δώσει τη συνολική εικόνα του κλάδου, να μιλήσει για θέματα που πραγματεύεται η επιστήμη της βιοπληροφορικής, για τη δυναμική της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και για τις μελλοντικές προοπτικές του πεδίου.

Πρωτεομική, Γενομική, Βιολογία Συστημάτων, Επιγενετική, Εξατομικευμένη Ιατρική και πολλές ακόμα είναι έννοιες που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν με τους μαθητές της Α Λυκείου, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας σειράς παρουσιάσεων που στοχεύουν στη γνωριμία με νέα επαγγέλματα, τάσεις και κλάδους STEM.

biotech

Log in with your credentials

Forgot your details?