ΙΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ UNESCO του Δικτύου Λυκείων Αττικής

unesco_2016

 

ΙΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ UNESCO του Δικτύου Λυκείων Αττικής, του προγράμματος των Συνεργαζομένων Σχολείων ASPNETUNESCO, 25 – 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Κλασικό) το ΙΣΤ΄ Μαθητικό Συμπόσιο Unesco.

Το Γενικό Λύκειο συμμετείχε για 15η συνεχόμενη χρονιά με δεκαμελή αντιπροσωπευτική ομάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν προετοιμαστεί στον αντίστοιχο όμιλο Unesco του σχολείου μας για το θέμα του φετινού Συμποσίου, «Στοχεύοντας στην αειφορία μέσω της εκπαίδευσης».
Την πρώτη μέρα ο μαθητής του ΙΒ2, Ορφέας Δέμης, (πιάνο) και η μαθήτρια του Β2, Τάνια Φουστάνα, παρουσίασαν μουσική σύνθεση του Ορφέα για πιάνο και βιολί, με τίτλο « Αειφόροι μελωδίες». Το σύνολο απέσπασε χειροκροτήματα και επαινετικά σχόλια από όλα τα μέλη του Συμποσίου για την υπέροχη μελωδία που τους «χάρισε».

Τη δεύτερη ημέρα ο μαθητής του Α1 Στέλιος Βασιλάκης, ως πρόεδρος της επιτροπής που συντόνιζε, ανακοίνωσε τα πορίσματα της ομάδας του, τα οποία και υπερψηφίστηκαν από τα μέλη του Συμποσίου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ομίλου UNESCO: τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου: Βασδέκη Στέλλα, Βεργοπούλου Ντέμυ, Ζυγουράκη Βασιλική, Λάμπρου Έλενα, τη μαθήτρια του ΙΒ1 Σταυροπούλου Ίριδα (ως γραμματέα επιτροπής) και στους μαθητές και μαθήτριες και της Α΄ Λυκείου : Αγγελοπούλου Μαρίτα, Βασιλάκη Στέλιο, Γαλγαδά Χλόη, Κατσούλα Κωνσταντίνο και Μάγγο Γιάννο για την άψογη συμπεριφορά και την ουσιαστική συμμετοχή τους στις ομάδες που είχαν κληρωθεί.

Οι συντονιστές καθηγητές κ.κ. Κοντόσταυλος Γιώργος και Μπάλτας Τάσος συνεχίζουν με όλα τα μέλη του ομίλου UNESCO, την δράση τους, συζητώντας τα πορίσματα του Συμποσίου και πως αυτά θα κοινοποιηθούν στη σχολική μας κοινότητα. Στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσουν και τα μέλη της ομάδας που δεν συμμετείχαν στο Συμπόσιο οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, Λουκάτος Σπύρος και Πέτσας Γιάννης καθώς και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Κωνσταντελάκη Κονδυλία και Κάραλη Μυρσίνη που αποτελούν βέβαια τους συνεχιστές της επόμενης συμμετοχής μας.

Log in with your credentials

Forgot your details?