Προγραμματισμός με Μικροϋπολογιστές τύπου Arduino

Μια καινοτόμος εφαρμογή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα!

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας STEM, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν έννοιες των φυσικών επιστημών, όπως είναι το φως και ο ηλεκτρισμός, με βασικές αρχές του προγραμματισμού, μέσα από μια καινοτόμο προσέγγιση…αυτή των μικροϋπολογιστών τύπου Arduino.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8/6 και Τρίτη 9/6 πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο εργαστήριο σε κάθε τμήμα της  Ε’ Δημοτικού από την ομάδα του Codebender. To Codebender λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2013 με έδρα την Πάτρα. Τους τελευταίους μήνες αναπτύσσει μια πλατφόρμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα που επιτρέπει σε παιδιά 6-18 ετών να κάνουν τα πρώτα τους προγραμματιστικά βήματα.

Το νέο προϊόν, Playboard, αποτελείται από:

-Ένα μικροϋπολογιστή(πρωτότυπο)

-Μια διεπαφή προγραμματισμού (πρωτότυπο)

-Μια σειρά πολυμεσικού υλικού εκμάθηση

Στόχος είναι το λανσάρισμα του Playboard στην αγορά τον Σεπτέμβρη του 2015. Το νέο αυτό προϊόν, πριν ακόμα βγει στην αγορά, θα «τρέξει» για πρώτη φορά με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια, που έχουν ως στόχο την επαφή των παιδιών με σύγχρονες τεχνολογίες εκμάθησης προγραμματισμού αλλά και την εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού ηλεκτρονικών συσκευών.

adruino2

Log in with your credentials

Forgot your details?