Συμμετοχή στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Βιβλίου

Στα πλαίσια των δράσεων της Λέσχης των Βιβλιοφάγων, οι βιβλιοφάγοι του ΡΥΡ και του ΜΥΡ, καθώς και τα μέλη του Ομίλου Λογοτεχνίας του ΜΥΡ, συμμετείχαν στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Εκεί, η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση αφηγήθηκε στη Β΄ δημοτικού το βιβλίο της “Ένα πουλί στην πρίζα” (εκδ. Παπαδόπουλος), ζωγραφίζοντας παράλληλα τους ήρωες του βιβλίου, έτσι ώστε τα παιδιά να καταλάβουν τη διαδικασία της εικονογράφησης.

Οι βιβλιοφάγοι της Γ΄ δημοτικού συναντήθηκαν με τον συγγραφέα Κώστα Πούλο, ο οποίος διάβασε το βιβλίο του “Το αίνιγμα της Σφίγγας” από τη σειρά “Μυθολογικά παραμύθια” (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Συγγραφείς του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ ευαισθητοποίησαν τα παιδιά της Δ΄ και Ε’ τάξης σχετικά με τη βία στα σχολεία, ενώ η Φρειδερίκη Τζόκα-Ζήση ταξίδεψε μαζί τους στον κόσμο της μυθολογίας με το βιβλίο της “Μυθολογία για παιδιά” (εκδ.Διώνη).

Τα μεγαλύτερα παιδιά συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της “Οι Αρχαίοι Έλληνες Χώνουν Τη Μύτη Τους Παντού” (εκδ. Πατάκης), αλλά και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών για τη ζωή και το έργο της και τη λογοτεχνία γενικά με τον δικό της άμεσο και αντισυμβατικό τρόπο.

book

Log in with your credentials

Forgot your details?