Συνεργάτες

Δημήτρης Ρογκάλας
Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης

Δρ. Δημήτρης Ρογκάλας, PhD

BEng MSc DIC IEE

 

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ολοκλήρωσε το BEng in Electrical & Electronic Engineering στο Birmingham το 2003. Στη συνέχεια έκανε MSc in Telecommunications στο UCL το 2004 και MSc in Biomedical Engineering στο Imperial College το 2005. Η διδακτορική διατριβή του εκπονήθηκε στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα της βιοϊατρικής την οποία ολοκλήρωσε το 2009.

Επί σειρά ετών (2005-2015) ήταν ερευνητής του εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ, όπου έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε σειρά ερευνητικών έργων, εθνικών και ευρωπαϊκών, με βασικούς θεματικούς άξονες ICT, Health, Society και Science Education. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συνεργάστηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα με την Ά ΩΡΛ Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Από το 2016 ανέλαβε τη λειτουργία του νεοσύστατου τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του CGS. Οι δράσεις του τμήματος εστιάζονται στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας σε εκπαιδευτικά θέματα. Η διεπιστημονική φύση του εκπαιδευτικού προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ερευνητικών έργων σε πολλούς κλάδους όπως ICT, κοινωνιολογία, STEM, Βιοϊατρική, συγκοινωνιολογία, ιατρική, μηχανική κοκ.

Παράλληλα από το 2005 μέχρι και σήμερα έχει υπό την ευθύνη του τη συνολική διαχείριση της εταιρίας Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού με πολλαπλές δραστηριότητες.  

Από το 2005 είναι μέλος του ΤΕΕ, του IEE, του IEEE και του ΞΕΕ.

Περικλής Μπακογεώργιος

Από πολύ μικρή ηλικία ο Δρ. Περικλής Μπακογεώργος ήθελε να γίνει πυρηνικός φυσικός. Έτσι δεν έχανε ποτέ τις επισκέψεις του σχολείου στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, όπου είχε ατέλειωτες συζητήσεις  με τους ερευνητές εκεί . Το όνειρο της παιδικής του ηλικίας τον οδήγησε να σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που ήταν στην πρωτοπορία της πυρηνικής φυσικής εκείνη την εποχή. Εκεί γνώρισε διακεκριμένους  καθηγητές τόσο στην Κβαντική όσο και στην Πυρηνική φυσική και έγινε ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου. Αργότερα, μετά από εξετάσεις, κέρδισε ερευνητική υποτροφία από  το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Η ερευνητική του εργασία ήταν κυρίως πάνω στην φασματοσκοπία ακτινών-γ.  H Διδακτορική του Διατριβή ήταν πάνω στην μελέτη των σταθμών υψηλού σπίν των πυρήνων 67και 69.  Η ερευνητική του εργασία ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Τα αποτελέσματα της εργασίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Physical Review C.

Εμπνευσμένος από την αγάπη του πατέρα του για την διδασκαλία (που ήταν δάσκαλος σε δημόσιο δημοτικό σχολείο), ο Δρ. Μπακογεώργος άρχισε να διδάσκει Φυσική μετά την ολοκλήρωση της Διδακτορικής του διατριβής. Είναι καθηγητής φυσικής στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και στο ΙΒ DP για περισσότερα από 20 χρόνια, όπου και θεωρείται από τους πρωτοπόρους καθηγητές φυσικής στο ΙΒ στην Ελλάδα.

Σήμερα ο Δρ. Μπακογεώργος είναι καθηγητής φυσικής στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και στο ΙΒ DP  του CGS.  Επίσης είναι συντονιστής των Ερευνητικών Εργασιών των μαθητών της Α΄ λυκείου.  Έχει οργανώσεις πολλές επισκέψεις μαθητών του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών, CERN, στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρωτοπόρους καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο.

 

Περιοχές ενδιαφερόντων:
Μουσική ( ντράμερ σε Rock συγκρότημα), Λογοτεχνία, και κινηματογράφος.

Διδακτική εμπειρία:
Φυσική (20+ χρόνια)  Γυμνάσιο, Λύκειο και ΙΒ DP (13-18 ετών)

Γλώσσες Languages:
Ελληνικά, Αγγλικά

Βάνια Σύρμου

Η Βάνια Σύρμου σπούδασε κλασσική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως φιλόλογος στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGS). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα «Φύλο και νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του τομέα Παιδαγωγικής του τμήματος Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του  ΕΚΠΑ, στο Βρετανικό Συμβούλιο Αθήνας και  στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής-Σχόλη των εκδόσεων Πατάκη.

Διηγήματά της  έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά ηλεκτρονικά περιοδικά ,  καθώς και στην «Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα» από τις εκδόσεις κύμα (2017), στην Aνθολογία διηγήματος "Παράξενες Ιστορίες με γάτες" από τις εκδόσεις κύμα (2017), στην Ανθολογία διηγήματος "Λόγος του '18" από τις εκδόσεις tovivlionet (2019), στην Ανθολογία διηγήματος "Ιστορίες της Άνοιξης" από τις εκδόσεις Παράξενες μέρες (2019), στην Ανθολογία διηγήματος «Γύρω στα μεσάνυχτα» από τις εκδόσεις Παράξενες μέρες (2019), στη Συλλογή διηγημάτων της "Τερματικός Σταθμός και άλλα διηγήματα" από τις εκδόσεις Μπιλιέτο (2019).

Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές  ανακοινώσεις  στο 2ο  Διεθνές Συνέδριο  «Δημιουργική Γραφής» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2016) και στο Διεθνές Συνέδριο: «Λογοτεχνική Ανάγνωση στο Σχολείο και στην Κοινωνία» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(2018).

Έχει κάνει σπουδές μετάφρασης στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Οι μεταφράσεις της από την αγγλόφωνη λογοτεχνία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μπιλιέτο.

Έχει συνεργαστεί με το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με διαλέξεις στο μάθημα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας (2018-2019),

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για τη Ρητορική στην Εκπαίδευση,  του Πανελλήνιου Δικτύου  για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και  της Παιδαγωγικής Ομάδας του Σχολικού Δικτύου"Λογοτεχνικό Εργαστήρι.Οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν" της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ΑνατολικήςΑττικής

Άρθρα της με θέμα την αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία, τη νεοελληνική λογοτεχνία και το θέατρο έχουν δημοσιευτεί στα φιλολογικά και εκπαιδευτικά περιοδικά: Τετράδια  Ευθύνης, Φιλολογική, Θεατρογραφίες, Σύγχρονη Εκπαίδευση.

Χριστίνα Κουτούβελα

Διδάκτωρ Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια

Παν/μίου Θεσσαλίας

Συγγραφέας

Εκπαιδευτικός CGS

Μολίν Βενετία

Η Βενετία Μολίν αποφοίτησε από το IB της Σχολής Μωραΐτη (2010) και σπούδασε Αρχιτεκτονική (BArch) στην Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris Val-de-Seine στο Παρίσι. Το 2013 πραγματοποίησε ανταλλαγή στο πανεπιστήμιο της Nagoya στην Ιαπωνία, λαμβάνοντας την υποτροφία JASSO από την Ιαπωνική κυβέρνηση. Ξεκίνησε έτσι το μεταπτυχιακό της στον Αστικό Σχεδιασμό, το οποίο και τελειοποίησε (2015) στην Paris Val-de-Seine (MArch, DEA), λαμβάνοντας Άριστα με την ομοφωνία της επιτροπής.

Τα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία και σκηνογράφους, κάποιοι εκ των οποίων ήταν ο Δ. Κορρές όπου πραγματοποίησαν μελέτες που αφορούσαν μεταφορές μνημείων στην αρχαιολογική περιοχή του Hasankeyf της Τουρκίας, το γραφείο Divercity πραγματοποιώντας σχέδια και μελέτες για κατοικίες και κτίρια και τέλος η One-Off Engineering σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας πρωτότυπες μεταλλικές κατασκευές.

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 αποτέλεσε μέρος του επικουρικού προσωπικού του ΕΜΠ, υπό την επιτήρηση του Γ. Παρμενίδη και της Ι. Μάρη στο 3ο και στο 5ο έτος του προπτυχιακού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. To έτος 2019 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του ΔΠΜΣ «Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του Χώρου» με ειδίκευση «Έρευνα στην Αρχιτεκτονική – Γνωσιολογία της Αρχιτεκτονικής» (MRes) από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Εργάζεται στο CGS στον κλάδο του Design του MYP από το 2018 και είναι παράλληλα ενεργή στον σχεδιαστικό χώρο.   

Γιώργος Παπανικολάου
Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στέλεχος Amundi Ελλάς Α.Ε.Δ.Α.Κ., Καθηγητής Οικονομικών CGS (M.Y.P.)
Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου

Ο Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας. Πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Ψηφιακή Ανάλυση Εικόνας και Σήματος στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne και το δεύτερο στη Βιοϊατρική Τεχνολογία το 2009 (Πανεπιστήμιο Πατρών και ΕΜΠ). Tο 2015 έλαβε το διδακτορικό του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2011 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα συμμετέχει στην διδασκαλία εργαστηρίων στο πλαίσιο προπτυχιακών μαθημάτων του Εργαστηρίου.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κινούνται στις περιοχές της ανάλυσης ιατρικής εικόνας και σήματος, την ασφάλεια των ιατρικών δεδομένων και έχει μεγάλη ευχέρεια στην χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών (και mobile) και βάσεων δεδομένων (Visual Studio, C#, Java, SQL, Scripting Languages, κτλ.). Έχει ειδίκευση σε Decision Support Systems, activity recognition, telemedical technologies και mHealth/eHealth. Είναι ενεργός σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα και έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και technical manager. Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE-IEMBS) ,του Institution of Engineering and Technology (IET) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Δρ. Σπυρίδων Βασιλαράς
Principal Research Engineer, Huawei Technologies, France

Ο Δρ. Σπυρίδων Βασιλαράς είναι ερευνητής στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους Master και PhD από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1997 και 2001, αντίστοιχα. Από το 2003 έως το 2014 εργάστηκε ως ερευνητής / καθηγητής στο Athens Information Technology.

Από το Δεκέμβριο του 2014 εργάζεται ως ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο της Huawei στο Παρίσι. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε αλγορίθμους μηχανικής μάθησης και μαθηματικής βελτιστοποίησης με εφαρμογές σε δίκτυα επικοινωνιών και ασύρματες τηλεπικοινωνίες. Έχει συμμετάσχει σε 9 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ερευνητικά προγράμματα, έχει συγγράψει πάνω από 40 επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει υποβάλει 4 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες).

Τζίνα Καλογήρου

Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της

Άγις Μουρελάτος

Γεννημένος το 1990 στην Αθήνα, ο Άγις Μουρελάτος είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πήρε πτυχίο, μετά ειδικού επαίνου γενικής ανάδειξης του ιδρύματος, από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 2013 βραβεύτηκε από τον Renzo Piano για το σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου αποτέλεσε και το πρώτο του υλοποιημένο έργο ενώ ήταν ακόμη φοιτητής. Από το 2014 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα με βασικό στόχο την προώθηση της έρευνας μέσω του σχεδιασμού. O επιστημονικός πυρήνας του γραφείου πλαισιώνεται από έμπειρους συμβούλους και τη συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Μουρελάτος Φιλιπποπούλου.

Έχει τιμηθεί με βραβεία σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς και παρουσιάζει εκτεταμένη συμμετοχή σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. To 2018 διακρίθηκε με το βραβείο «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2013-2017» από τις ΔΟΜΕΣ ενώ υπήρξε υποψήφιος για το βραβείο Mies van der Rohe, το βραβείο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, το 2015.

Γιώργος Παπαδήμας - Καμπέλης

Ο Γιώργος Παπαδήμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2015). Η διπλωματική του εργασία με τίτλο ‘Ερώτηση Κρίσεως’ παρουσιάστηκε στο ελληνικό περίπτερο στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop D. Sotovikis (2015-2017) και ύστερα συνέχισε τις σπουδές τoυ στο ΕΤΗ Zurich στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MAS Urban Design. Επέστρεψε στην Αθήνα και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.

Χριστίνα Τζεβελέκου

Η Χριστίνα Τζεβελέκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2015). Η διπλωματική της  εργασία με τιτλο ‘Ερώτηση Κρίσεως’ παρουσιάστηκε στο ελληνικό περίπτερο στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH και ύστερα συνέχισε τις σπουδές της ως υπότροφη του ιδρύματος Ευγενίδειου στο ΕΤΗ Zurich στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MAS Urban Design. Έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα  έχοντας επιστρέψει πλέον στην Αθήνα.

Στέργιος Τασιόπουλος
Παθολόγος Αναπληρωτής - Διευθυντής Α' Παθολογικής Κλινικής - Όμιλος ΥΓΕΙΑ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνίο

Το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΒΙΤ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δημιουργήθηκε το 1990 και από το 2001 αποτελεί θεσμοθετημένο εργαστήριο της Σχολής (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 66, 6 Απριλίου 2001). Κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να υπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και των εφαρμογών της, ιδίως δε στους επιστημονικούς τομείς της εμβιομηχανικής, της βιορρεολογίας-κλινικής αιμορρεολογίας, της κλινικής μηχανικής, της ιατρικής απεικόνισης-επεξεργασίας βιοσημάτων και εικόνας, των βιοαισθητήρων, της τηλεματικής, της ιατρικής πληροφορικής, των νευρωνικών δικτύων, των αλληλεπιδράσεων ακτινοβολίας-ιστών, της τεχνολογίας υπερήχων, της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνολογίας αποκατάστασης-ρομποτικής και αυτοματισμών. Το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Εργαστηρίου εκτελείται μέσα στο πλαίσιο της Σχολής ΗΜΜΥ καθώς και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ) του ΕΜΠ στο οποίο το ΕΒΙΤ συμμετέχει.

 

Οι κύριες δραστηριότητες του Εργαστηρίου καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε εξειδικευμένα θέματα βιοϊατρικής τεχνολογίας. Ειδικότερα, οι δραστηριότητες του εργαστηρίου επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προϊόντων για τελική χρήση καθώς και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της Υγείας.

 

Στο πλαίσιο της ευρύτερης δυναμικής ερευνητικής δραστηριότητάς του, το Εργαστήριο έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με πλήθος ελληνικά και διεθνή πανεπιστημιακά εργαστήρια, εταιρείες και φορείς υγείας. Το Εργαστήριο συμμετέχει επίσης σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών, ανταγωνιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 120 επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά και δεκάδες εθνικά έργα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του το εργαστήριο έχει αποκτήσει μία σημαντική τεχνολογική υποδομή στους τομείς ενδιαφέροντός του, είτε μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχε και συμμετέχει είτε αξιοποιώντας τους πόρους που του αναλογούν από τα κονδύλια ενίσχυσης εργαστηριακού εξοπλισμού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ. Οι κύριοι τομείς επιστημονικής έρευνας του εργαστηρίου περιλαμβάνουν:  Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ιατρικών δεδομένων με τεχνολογίες  Internet/Intranet

 

Ανάπτυξη λογισμικού και υλοποίηση εφαρμογών ιατρικής πληροφορικής

Εφαρμογές τηλεματικής στο χώρο της υγείας

Ασφάλεια δεδομένων

Νευρωνικά δίκτυα στην ιατρική και την υγεία

Βιοαισθητήρες – βιομετρικές τεχνολογίες

Ψηφιακή επεξεργασία ιατρικής εικόνας

Ψηφιακή επεξεργασία βιοσημάτων

Εφαρμογές ρομποτικής στη θεραπεία αποκατάστασης

Βιορρεολογία – κλινική αιμορρεολογία

Εικονική πραγματικότητα στην ιατρική και την υγεία

 

Ως προς την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, το εργαστήριο διδάσκει στους φοιτητές της Σχολής   Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών 5 προπτυχιακά μαθήματα τα οποία ανήκουν στη ροή μαθημάτων “Βιοϊατρική Τεχνολογία”. Επίσης διδάσκονται 3 μεταπτυχιακά μαθήματα, ένα από τα οποία στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ (Βιοϊατρική Μηχανική) ενώ τα άλλα δύο στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοϊατρική Τεχνολογία του Ε.Μ.Π. και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι σήμερα, στο εργαστήριο έχουν περατωθεί περί τις 300 διπλωματικές εργασίες και 55 διδακτορικές διατριβές, ενώ έχουν δημοσιευθεί πάνω από 400 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Αυτή τη στιγμή εκπονούνται στο εργαστήριο 11 διδακτορικές διατριβές.

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας ως βασικούς του στόχους να παράγει και να μεταδίδει τη γνώση με την έρευνα και τη διδασκαλία και  να συντείνει στη διαμόρφωση υπεύθυνων ανθρώπων με επιστημονική κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική συνείδηση και να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία έχει αναπτύξει εξειδικευμένα αλλά και διεπιστημονικά υψηλού επιπέδου προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών που πλαισιώνουν ένα ευρύτατο φάσμα επιστημονικών χώρων. Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι αντίστοιχοι τομείς τους, λειτουργούν μέσα σε 9 ευρύτερες ακαδημαϊκές μονάδες, που φέρουν τον τίτλο Πανεπιστημιακές Σχολές.  Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια της αποστολής του, συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της ανάγκης για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση των πολιτών.

Huawei Technologies, Co., Ltd.
Εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού
Η Huawei είναι ένας ηγετικός παγκόσμιος πάροχος υποδομών και έξυπνων συσκευών που αφορούν την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT). Με ενσωματωμένες λύσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς – δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τεχνολογία πληροφοριών, έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud – η Huawei έχει στόχο να φέρει την ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε άνθρωπο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, ευφυή κόσμο. Το 2019 η Huawei είναι πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δεύτερη σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων (smartphones). Η εταιρεία απασχολεί 194.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 170 χώρες από τους οποίους περίπου 80.000 ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Έχει 14 ερευνητικά κέντρα (R&D centers), πολλά από τα οποία σε Ευρωπαϊκές χώρες, και δαπανά στην έρευνα περίπου 15% των εσόδων της με στόχο να παραμείνει η ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο.

Log in with your credentials

Forgot your details?