Τo CGS στο Συνέδριο “ACSTAC” Επιστήμης & Τεχνολογίας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ & Β’ Λυκείου και του ΙΒ Diploma Programme εκπροσώπησαν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα (CGS) στο 5ο Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας «ACSTAC» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Anatolia College στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος περισσότερα από 70 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε σειρά από επιστημονικές εργασίες στους τομείς της Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής και των Μαθηματικών, αλλά και στον Διαθεματικό Τομέα, συνδυάζοντας τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες με έναν από τους παραπάνω 5 τομείς.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με καταξιωμένους επιστήμονες, όπως τον Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης που μίλησε για τις ερευνητικές λύσεις και τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο καθώς και τον κορυφαίο επιστήμονα στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο, Ιωσήφ Σηφάκη, (Βραβείο Turing 2007) που μίλησε στην τελετή έναρξης με θέμα «Το Ίντερνετ των Πραγμάτων: Η Απόλυτη Επανάσταση.» Τέλος, οι μαθητές είχαν μία μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσω Skype με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ γύρω από το θέμα «Αλγόριθμοι και Μεγάλα Δεδομένα».

Θερμά συγχαρητήρια στους 19 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που παρουσίασαν τις εργασίες τους σε ένα ευρύ κοινό, για την άρτια και επιτυχημένη επιστημονική τους προσέγγιση, αλλά ιδιαίτερα για το επικοινωνιακό και μαθησιακό τους ήθος και ενδιαφέρον. Με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους καθηγητές και καθηγήτριές τους για την καθοδήγηση και υποστήριξη. (*Αναλυτική λίστα με τα ονόματα και εργασίες των μαθητών, καθώς και τους Καθηγητές-Μέντορες τους.)

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις τέσσερις διακρίσεις του CGS:


 Δέμη Βεργοπούλου, Β’ Λυκείου – Overall Best Paper (Biology)

“Επιγενετική: τελικά το DNA ρυθμίζει τα πάντα στη ζωή μας;”

Καθηγήτρια-Μέντορας, Δήμητρα Ζουδίου

Λυδία Μπόρση, DP Year 1 – Best Documented Literature Review (Biology)

“Cells without Ancestors, Synthetic Life and Protocells”

Καθηγητής-Μέντορας, Νέας Πιτούλης

Μιχάλης Τροχαλίδης, DP Year 1 – Best Documented Paper (Physics)

“Ceramic Materials and their Application in Aerospace Engineering”

Καθηγητής-Μέντορας, Πάνος Ζερεφός

Μιχάλης Παρδαλός, DP Year 1 – Honorable Mention (Exhibition – Computer Science)

“Replacing your School Agenda with a Smartphone Application”

Καθηγητής-Μέντορας, Κώστας Παπαγεωργίου

Log in with your credentials

Forgot your details?