Αγορά και εγκατάσταση δεξαμενής νερού στην Κένυα από τον όμιλο GIN

“I wish you knew how happy you made us”

Ο όμιλος Global Issues Network (GIN) έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών οι οποίοι συνεργάζονται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο προκειμένου να βρουν βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.

Πέρυσι, η ομάδα του CGS, στο ετήσιο συνέδριο “Global Issues Network” που λαμβάνει χώρα στο Λουξεμβούργο, παρουσίασε το θέμα της ανισότητας των φύλων και του αποφασιστικού ρόλου που μπορεί να παίξει η εκπαίδευση στην καταπολέμηση της. Στο τέλος του συνεδρίου η ομάδα του σχολείου μας δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αυτού μέσα από μια σειρά κοινωνικών δράσεων.

Εμπνεόμενη από την εθελοντική δράση της Ντένιας Φραγκιά, η ομάδα του GIN ανέλαβε να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά και εγκατάσταση μιας μεγάλης δεξαμενής νερού στο χωριό Kibiku της Κένυας όπου κατοικεί μια κοινότητα της φυλής των Μaasai. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CGS MUN, τον Δεκέμβριο του 2017, τα μέλη του GIN κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 1000 ευρώ περίπου, το οποίο και στάλθηκε στην κοινότητα Kibiku. Με τη βοήθεια της Ντένιας Φραγκιά και σε συνεργασία με τους κατοίκους της κοινότητας η δεξαμενή νερού, χωρητικότητας 10.000 λίτρων, που θα γεμίζει με βρόχινο νερό, αγοράστηκε αμέσως  και τοποθετήθηκε στο χωριό. Αυτή η δράση θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής μιας ολόκληρης κοινότητας επιτρέποντας στους κατοίκους της να έχουν πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό και θα επηρεάσει θετικά την είσοδο των παιδιών στο σχολείο καθώς παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής δεν γίνονται δεκτά σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι έχουν ενθουσιαστεί και δεν σταματούν να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους με κάθε τρόπο.

“Thank you for the love and care you have for our community”, “I wish you knew how happy you made us”, “Sincere happiness from us to CGS” είναι μερικά από τα συγκινητικά τους λόγια που δίνουν δύναμη στον Όμιλο GIN να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του.

Log in with your credentials

Forgot your details?