Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης

H καλαθοσφαίριση, ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) η οποία έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη του αθλήματος, που περιέχει και πανελλήνιες διοργανώσεις αλλά και το δικό της αναπτυξιακό πρόγραμμα, δημιουργώντας κλιμάκια σε όλες τις Ενώσεις, με παιδιά από 11-12 και 12-16 ετών.

Οι επίσημες Πανελλήνιες διοργανώσεις στις κατηγορίες ανάπτυξης είναι αυτές που υπάρχουν και στη FIBA. Μίνι μπάσκετ διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ενώσεων και των  Τοπικών Επιτροπών (Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων)

Η παιδαγωγική αξία της καλαθοσφαίρισης είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική διότι εκτός του ότι προάγει τη φυσική κατάσταση των παιδιών, συμβάλλει στην καλλιέργεια της κοινωνικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αυτοπεποίθησής τους, συνδυάζοντας την άθληση με το παιχνίδι. Σύμφωνα, μάλιστα και με επιστημονικές έρευνες, η ιδανικότερη ηλικία για τις νευρομυϊκές, φυσικές, νοητικές και κοινωνικές προσαρμογές του ατόμου είναι η παιδική (από 6-15 ετών). Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το παιδί αποκτά κινητικές συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς που το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή. Αυτό συμβαίνει διότι κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας, δεν υφίσταται μεγάλες οργανικές αλλοιώσεις ενώ παράλληλα αναπτύσσεται το νευρομυϊκό του σύστημα.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά και να προχωρήσετε σε εγγραφή του παιδιού σας, μπορείτε να καλέσετε στο παρακάτω τηλέφωνο: 210 6030411 (εσωτ. 389)

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

Log in with your credentials

Forgot your details?