Ακαδημία Ξιφασκίας

Η αρχή της τέχνης του να μάχεσαι με το ξίφος χάνεται στα βάθη των αιώνων.Ιστορικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η ξιφασκία υπάρχει ως πολεμική τέχνη ή ως άθλημα εδώ και 3.500 χρόνια τουλάχιστον. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, σύνθετο άθλημα που,με τη σημερινή του μορφή, έχει ιστορία πέντε περίπου αιώνων.

Στις αρχές του 16ου αιώνα εμφανίστηκαν στην Ευρώπη οι πρώτες σχολές οπλομαχίας. Οι Ιταλοί, οι Ούγγροι και οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι λαοί που δημιούργησαν τρεις αντίστοιχες μεγάλες σχολές. Οι τεχνικές και οι τακτικές βελτιώθηκαν σταδιακά, το 1896 η ξιφασκία έγινε Ολυμπιακό άθλημα στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Έκτοτε έχει συμπεριληφθεί σε κάθε Ολυμπιακή διοργάνωση. Tο 1913 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE).

Η ξιφασκία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκγύμναση σε όλο το σώμα ,καθώς και πνευματικά προσόντα όπως την αίσθηση του σώματος στο χώρο, το νευρομυϊκό συντονισμό και τη βελτίωση της ισορροπίας και του ρυθμού.

Αποτελεί ένα από τα πλέον ασφαλή αγωνίσματα που εμπεριέχουν το στοιχείο της στενής επαφής αντιπάλων. Αυτό οφείλεται στην εκμάθηση  αυστηρών κανόνων ασφάλειας, στην ειδική κατασκευή των υλικών και στους κανόνες ευγένειας και σεβασμού του αντίπαλου που διέπουν το άθλημα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart (smart@cgs.edu.gr , τηλ. 210 6030411-18 )

“Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του CGS”.

Log in with your credentials

Forgot your details?