Επιστημονικοί Συνεργάτες

Dr. Dimitris Rogalas

BEng Msc DIC MIEE MIEEE

Head of Research & Development Department, CGS

Υπεύθυνος Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης είναι ο Δημήτρης Ρογκάλας (PhD).

Ο Δημήτρης Ρογκάλας τελείωσε το BEng in Electrical & Electronic Engineering στο Birmingham. Στη συνέχεια έκανε MSc in Telecommunications στο UCL και MSc in Biomedical Engineering στο Imperial College. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον τομέα της βιοϊατρικής. Επί σειρά ετών ήταν ερευνητής του εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ όπου έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε σειρά ερευνητικών έργων, εθνικών και ευρωπαϊκών, με βασικούς θεματικούς άξονες ICT, Health, Society και Science Education. Από το 2015 είναι υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τoυ CGS.

 

Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών 

Δρ Θάνος Μπίμπας

Ο Θάνος Μπίμπας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Hon. Reader στο UCL Ear Institute. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στην Ακοοολογία (UCL) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Ωτολογία, την Ακοολογία και τις παθήσεις φωνής, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστοπαθολογία του κροταφικού οστού, οι εφαρμογές της βιο-ιατρικής μηχανικής στην Ωτολογία και οι διαταραχές ακοής και φωνής στις ερμηνευτικές τέχνες και τη μουσική (πιστοποίηση από το American College of Sports Medicine). Κατέχει θέση εθνικού αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ακοολογίας (EFAS), είναι μέλος της επιτροπής εξετάσεων του

Ευρωπαϊκού διπλώματος στην Ωτορινολαρυγγολογία και είναι τακτικό μέλος του συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου TINNET για τις εμβοές.

Συμμετείχε και συμμετέχει ως κύριος ερευνητής σε 5 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (FP7 και Horizon 2020) που αφορούν τη μαθηματική μοντελοποίηση του κοχλία (SIFEM), την ανάπτυξη υπολογιστικού συστήματος για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση παθήσεων ισορροπίας (EMBalance), την αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων του κοχλία (REGAIN) και την ανάλυση μαζικών δεδομένων (big data analytics) από τη χρήση ‘έξυπνων’ ακουστικών βαρηκοΐας για τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για τη βαρηκοΐα (EVOTION). Έχει επίσης συμμετάσχει ως Εμπειρογνώμων (Expert Reviewer) στην αξιολόγηση για τ χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι υπεύθυνος του υποχρεωτικού κατ’ επιλογήν προπτυχιακού µαθήµατος της Ιατrικής Σχολής του ΕΚΠΑ Διαταραχές Φωνής & Ακοής στις Ερµηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική (https://eclass.uoa.gr/courses/MED867/) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ακοολογία & Νευροωτολογία του ΕΚΠΑ (mscaudiology.gr)

(πλήρες βιογραφικό στην ιστοσελίδα: http://school.med.uoa.gr/attachments/article/244/Bibas%20CV%20Gr.pdf)

 

Ακαδημαϊκός Υπότροφος, MD, Msc,PhD, Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, ΓΝ Ιπποκράτειο Αθηνών

Δημήτρης Κικίδης

Αποφοίτησε το 2002 από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έλαβε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας το 2012. Έκτοτε, εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, ΓΝ Ιπποκράτειο Αθηνών, με πλήρη κλινικά , διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα.

Έχει τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία: Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμηση από το 2010 , ενώ έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Ιατρικής το 2016. Έχει λάβει Υποτροφία για διετή Μεταδιδακτορική μελέτη από το ΙΚΥ το 2017.

Έχει συμμετάσχει σε 18 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με h factor 5 , 81 ετεροαναφορές και συνολικό συντελεστή απήχησης 16,6.Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως συνεργάτης και συντονιστής: το πρόγραμμα SIFEM είχε σκοπό τη μοντελοποίηση της λειτουργίας του κοχλία, το πρόγραμμα EMBALANCE την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας υποστήριξης της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης για διαταραχές ισορροπίας και το πρόγραμμα EVOTION τη συλλογή δεδομένων μεγάλης κλίμακας από ακουστικά βαρηκοΐας με σκοπό την αναβάθμιση των σχετικών πολιτικών δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα REGAIN αποτελεί μία πρωτοποριακή κλινική μελέτη που αποσκοπεί στη διερεύνηση της πιθανότητας αναγέννησης των έξω τριχωτών κυττάρων του κοχλία και συνεπακόλουθη αποκατάσταση της ακοής σε ανθρώπους.

Είναι εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη δράση COST με τίτλο ΤΙΝΝΕΤ και μέσω αυτής, μέλος επταμελούς Επιτροπής για την ανάπτυξη κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) για τις εμβοές.

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου, Ερευνητής Εργαστηρίου Βιοιατρικής Τεχνολογίας ΕΜΠ

Ο Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας. Πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Ψηφιακή Ανάλυση Εικόνας και Σήματος στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne και το δεύτερο στη Βιοϊατρική Τεχνολογία το 2009 (Πανεπιστήμιο Πατρών και ΕΜΠ). Tο 2015 έλαβε το διδακτορικό του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2011 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα συμμετέχει στην διδασκαλία εργαστηρίων στο πλαίσιο προπτυχιακών μαθημάτων του Εργαστηρίου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κινούνται στις περιοχές της ανάλυσης ιατρικής εικόνας και σήματος, την ασφάλεια των ιατρικών δεδομένων και έχει μεγάλη ευχέρεια στην χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών (και mobile) και βάσεων δεδομένων (Visual Studio, C#, Java, SQL, Scripting Languages, κτλ.).Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE-IEMBS) ,του Institution of Engineering and Technology (IET) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

 

 

Ιmperial College London

Δρ Βασίλης Βασιλείου MA, MBBS, MRCP, PhD, FHEA, FESC, FACC

Αναπληρωτής Καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο East Anglia, ειδικός  καρδιολόγος στο Norfolk και Norwich University Hospital και στο Royal Brompton Hospital

Ο Δρ Βασιλείου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο East Anglia, ειδικός  καρδιολόγος στο Norfolk και Norwich University Hospital και στο Royal Brompton Hospital. Σπούδασε ιατρική στο University College του Λονδίνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην καρδιολογία στο Κέιμπριτζ. Aναδείχθηκε διδάκτορας από το Imperial College London με διατριβή στο χαρακτηρισμό του μυοκαρδιακού ιστού με καρδιακή μαγνητική τομογραφία σε ασθενείς με στένωση αορτικής βαλβίδας.  Διευθύνει την υπηρεσία βαλβιδοπάθειας στο Νόργουιτς και την έρευνα για ασθένειες με βαλβιδοπάθεια , καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιακή απεικόνιση. Είναι εταίρος της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης (HEA) στη Βρετανία και εχει διεθνείς δημοσιευσεις τοσο στον τομεα της καρδιολογιας οσο και της Ιατρικης εκπαίδευσης. Είναι μέλος του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προληπτικής Καρδιολογίας, εταίρος του Αμερικανικου Κολλεγιου Καρδιολογίας και του  Ευρωπαικου Συνδεσμου Καρδιολογίας.

 

University College London (UCL)

Δρ Ελεάνα Ντατσάκη MA (Med Edu), MD, FHEA, FRCP

Ειδικός Pευματολόγος στο νοσοκομείο Ipswich NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου και επίτιμος επίκουρη καθηγήτρια στο University College του Λονδίνου

H Δρ Ντατσάκη είναι ειδικός Pευματολόγος στο νοσοκομείο Ipswich NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου και επίτιμος επίκουρη καθηγήτρια στο University College του Λονδίνου.  Eίναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα (1998) και σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο και την περιφέρεια Ανατολικής Αγγλίας σε μεγαλα πανεπιστημιακά κεντρα και περιφερειακά νοσοκομεία (Cambridge / Norwich) αποκτώντας ειδικότητα στην Παθολογία και Ρευματολογία με υποεξειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα, στο μυοσκελετικό υπερηχογράφημα για πρώιμη αρθρίτιδα και στην ιατρική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της, εργάστηκε για δύο χρόνια στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του University College του Λονδίνου οπου και ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Εκπαίδευση με έρευνα που επικεντρώθηκε σε νέες μεθόδους διδασκαλίας για μυοσκελετικές ασθένειες και το ρόλο της τεχνολογίας στην ιατρική εκπαίδευση.

Η Δρ Ντατσάκη έχει στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε διεθνή καταξιωμένα επστημονικά περιοδικά, ομιλιες και παρουσιασεις  σε διεθνή συνέδρια ρευματολογιας και Ιατρικής Εκπαίδευσης. Η τρέχουσα κλινική της έρευνα επικεντρώνεται στον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και την αγγειίτιδα. Είναι ο κύριος συγγραφέας των Βρετανικών κλινικων οδηγιών για την αντιμετώπιση ασθενών με αγγειίτιδα. Το εκπαιδευτικό της εργο εχει αναγνωριστεί απο το Εθνικο Σύστημα Υγειας της Ανατολικης Αγγλίας (Health Education East of England) οπου της απονεμηθηκε το βραβειο “Εκπαιδευτικος της Χρονιας” για το διδακτικό της έργο τοσο στους προπτυχιακους φοιτητες Ιατρικης, οσο και τους νεους ειδικευομενου Ιατρους. Εχει συνεργαστει στενά με το Βρετανικό Ιατρικό Συμβουλιο (General Medical Council- GMC) σε θέματα αξιολόγησης και έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην οργάνωση και διεκπεραίωση γραπτών και πρακτικών μεθόδων αξιολόγησης στην Ιατρική.

Η Δρ Ντατσάκη είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην υποστήριξη και ανάδειξη συστημάτων εκπαίδευσης στον τομέα Υγειας, που προωθουν την ερευνητικη πρωτοβουλία, την επιστημονικη μεθοδο και την κλινική οξυδέρκεια, πάντα με επικεντρο τον ασθενη ως ανθρωπο. Παραλληλα με το  κλινικο και ερευνητικό της εργο συνεχίζει να  διδάσκει τους ασκούμενους ιατρούς στην Ανατολική Αγγλία και τους φοιτητές της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου .

 

CGS

Μπακογεώργος Περικλής

Ο Περικλής Μπακογεώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου αποσπασμένος στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Πυρηνική Φασματοσκοπία. Από το 1976 ως το 1984 ήταν ερευνητής στο τμήμα Επιταχυντή “TANDEM”, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στην Αγ. Παρασκευή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου πατέρα του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Από το 1984 έως το 1992 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της φυσικής σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου στα Φροντιστήρια Πύργου Αθηνών.

Το 1992 ανέλαβε τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής στο IB-DPτμήμα της Σχολής Μωραΐτη, μέχρι το 1995. Το 1995 ανέλαβε τη διδασκαλία της φυσικής στα Εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, τόσο στο Γυμνάσιο- Λύκειο, όσο και στο ΙΒ-DP, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει υπηρετήσει ως συντονιστής φυσικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και ως Διευθυντής Λυκείου-ΙΒ από το 2004 έως το 2009. Ανέλαβε συντονιστής των Ερευνητικών Εργασιών στην Α΄ Λυκείου και στο M.Y.P. από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πρωτεύοντα ρόλο κατέχει η Πυρηνική Φυσική και η Αστροφυσική, ενώ στα προσωπικά του η μουσική (εκτελεστής και ακροατής), η Αγιογραφία (τετραετής φοίτηση), τα ταξίδια, η λογοτεχνία, η ποίηση κ.ά.

Log in with your credentials

Forgot your details?