Επιστημονικοί Συνεργάτες

ROGALAS

Dr. Dimitris Rogalas

BEng Msc DIC MIEE MIEEE

Head of Research & Development Department, CGS

Υπεύθυνος Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης είναι ο Δημήτρης Ρογκάλας (PhD).

Ο Δημήτρης Ρογκάλας τελείωσε το BEng in Electrical & Electronic Engineering στο Birmingham. Στη συνέχεια έκανε MSc in Telecommunications στο UCL και MSc in Biomedical Engineering στο Imperial College. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον τομέα της βιοϊατρικής. Επί σειρά ετών ήταν ερευνητής του εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ όπου έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε σειρά ερευνητικών έργων, εθνικών και ευρωπαϊκών, με βασικούς θεματικούς άξονες ICT, Health, Society και Science Education. Από το 2015 είναι υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης τoυ CGS.

Skretas_540x540

Γεώργιος Σκρέτας

Research Associate Professor

Institute of Biology, Medicinal Chemistry & Biotechnology

National Hellenic Research Foundation

Ο Δρ Γεώργιος Σκρέτας λοιπόν είναι Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ  και Διδάκτορας Χημικής & Βιολογικής Μηχανικής του Princeton University.

Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Institute for Cellular and Molecular Biology του University of Texas. Από το 2009 είναι Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, εστιάζοντας στη Μοριακή Βιοτεχνολογία.

Είναι εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα/αιτήσεις ευρεσιτεχνίας. Έχει βραβευθεί με ERC Consolidator Grant από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (2018) [το μοναδικό για την Ελλάδα μέχρι σήμερα στον τομέα της Βιοτεχνολογίας], με υποτροφία Marie Curie – International Reintegration Grant από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2010) και με έργο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (2012).

Είναι ιδρυτής και CEO της εταιρείας ResQ Biotech.

200505001_2808653092782080_4403432311826832914_n

Δρ. Αθανάσιος Αναστασίου

Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου

Ο Δρ. Αναστασίου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας. Πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Ψηφιακή Ανάλυση Εικόνας και Σήματος και το δεύτερο στη Βιοϊατρική Τεχνολογία. Tο 2015 έλαβε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ.

Από το 2011 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και συμμετέχει στην διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων του Εργαστηρίου.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα αφορούν την  ανάλυση ιατρικής εικόνας και σήματος, την ασφάλεια των ιατρικών δεδομένων και έχει μεγάλη ευχέρεια στην χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών (και mobile) και βάσεων δεδομένων. Έχει ειδίκευση σε Decision Support Systems, activity recognition, telemedical technologies και mHealth/eHealth.

MPAKOGIORGOS

Μπακογεώργος Περικλής

CGS

Ο Περικλής Μπακογεώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου αποσπασμένος στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Πυρηνική Φασματοσκοπία. Από το 1976 ως το 1984 ήταν ερευνητής στο τμήμα Επιταχυντή “TANDEM”, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στην Αγ. Παρασκευή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου πατέρα του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Από το 1984 έως το 1992 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της φυσικής σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου στα Φροντιστήρια Πύργου Αθηνών.

Το 1992 ανέλαβε τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής στο IB-DPτμήμα της Σχολής Μωραΐτη, μέχρι το 1995. Το 1995 ανέλαβε τη διδασκαλία της φυσικής στα Εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, τόσο στο Γυμνάσιο- Λύκειο, όσο και στο ΙΒ-DP, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει υπηρετήσει ως συντονιστής φυσικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και ως Διευθυντής Λυκείου-ΙΒ από το 2004 έως το 2009. Ανέλαβε συντονιστής των Ερευνητικών Εργασιών στην Α΄ Λυκείου και στο M.Y.P. από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πρωτεύοντα ρόλο κατέχει η Πυρηνική Φυσική και η Αστροφυσική, ενώ στα προσωπικά του η μουσική (εκτελεστής και ακροατής), η Αγιογραφία (τετραετής φοίτηση), τα ταξίδια, η λογοτεχνία, η ποίηση κ.ά.

ZOUDIOU

Δήμητρα Ζουδίου

Καθηγήτρια Βιολογίας

Καθηγήτρια βιολογίας, με 25 χρόνια στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της αφορούν, ως προς την επιστήμη της βιολογίας, την εξελικτική μελέτη των βιολογικών δομών και ως προς την εκπαιδευτική πράξη, στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μάθησης. Την περίοδο αυτή παρακολουθεί μεταπτυχιακό πάνω στις Κοινωνικές Νευροεπιστήμες και στην Εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ.

Papaioannou

Θ. Παπαϊωάννου

Ιατρική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ

Ο Θ. Παπαϊωάννου κατέχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ και Διδακτορικό από την Ιατρική του ΕΚΠΑ. Είναι υπεύθυνος των Μονάδων Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Βιοστατιστικής της Α΄ Καρδ/κής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Γεν. Νοσοκομείο. Επίσης, είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Microsoft Research (Microsoft, USA) και επισκέπτης ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον (Η.Π.Α.), καθώς και στο Εργαστήριο Αιμοδυναμικής και Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης, Ελβετία.

Pavlopoulos

Γ. Παυλόπουλος

Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγ» και Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής σχολής Αθηνών

Ο Δρ. Γ. Παυλόπουλος σπούδασε στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη Βιοπληροφορική από το πανεπιστήμιο του  Leeds της Αγγλίας και το διδακτορικό του στο ίδιο αντικείμενο από το ερευνητικό κέντρο European Molecular Biology Laboratory (EMBL), της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας.

Από το 2010, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο καθολικό πανεπιστήμιο της Λουβένης στο Βέλγιο (KU Leuven), στο πανεπιστήμιο Κρήτης και στο κέντρο Lawrence Berkeley National Lab (LBNL) της Αμερικής.

Από το 2018 είναι Διευθυντής Βιοπληροφορικής στο Ελληνικό Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών ‘Αλέξανδρος Φλέμινγκ’ και στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής σχολής Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει ~70 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει ~4000 ετεροαναφορές και διδάσκει σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα.

Tsaousis

Γ. Τσαούσης

Bιολόγος, Υπεύθυνος Βιοπληροφορικής στην εταιρεία GENEKOR MEDICAL

Σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη «Βιοπληροφορική» του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Πραγματοποίησε την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο Βιοφυσικής και Βιοπληροφορικής του τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ στο οποίο εργάστηκε και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Βιοπληροφορική εφαρμόζοντας αλγορίθμους Μηχανικής Μάθησης για την υπολογιστική ανάλυση βιολογικών ακολουθιών και πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων.

Έχει δημοσιεύσει 24 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον χώρο της Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής και είναι υπεύθυνος Βιοπληροφορικής της εταιρείας GENEKOR MEDICAL.

Giannopoulos

Γ. Γιαννόπουλος

Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας

Ο Δρ. Γιαννόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με ειδικότητα γενικού χειρουργού. Κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου (ΕΚΠΑ), εξειδικεύτηκε στην χειρουργική των ενδοκρινών αδένων και στη ρομποτική χειρουργική στο Yonsei Severance Hospital, στη Σεούλ της Ν. Κορέας.

Εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Ιρλανδία σε έμμισθες θέσεις με αντικείμενο την προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική και τις ενδοσκοπήσεις, έως τον βαθμό του Αν/τη Διευθυντή.

Έχει 20 διεθνείς δημοσιεύσεις και είναι μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών. Σήμερα, είναι χειρουργός, Επιμελητής Α΄, στο Γεν. Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Vidalis

Τ. Βιδάλης

Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής

Ο  Τ. Βιδάλης είναι δικηγόρος, διδάκτορας της Νομικής Σχολής,Διευθυντής του Τμήματος Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Δικηγορικής Εταιρείας Αθηνών του ΕΚΠΑ.

Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες (ΕΟΦ), του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια – Alzheimer. Έχει διδάξει στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΜΣ Βιοηθικής), στην Εθνική Σχολή Δικαστών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2001 εξελέγη ως επιστημονικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Από το 2016 διδάσκει Ιατρική Δεοντολογία και Βιοηθική στο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ (e-learning) και από το 2017 διδάσκει Βιοηθική και Βιοδίκαιο στο MSc Bioeconomy.

img_cxcnshgcy82etyds

Αλεξία Ιακώβου

Καθηγήτρια Πληροφορικής – CGS

Η Αλεξία Ιακώβου είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη περιβάλλοντος διεπαφής χρήστη (Web User Interface) στο διαδίκτυο, με τη χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα (HTML, Javascript, CSS).

Διδάσκει από το 2004 στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι καθηγήτρια Πληροφορικής στο CGS από το 2009, καθώς και στο κλάδο του Design MYP.

img_Dsofjdu23hndwd

Φαίη Θανάτη

Η Φαίη Θανάτη ήταν υπότροφος των εκπαιδευτήριων Κωστεα Γειτονα. Το 2020 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμημα βιολογίας του ΕΚΠΑ με Αριστα (1η). Σήμερα, τελειώνει το μεταπτυχιακό της στο Systems Biology στο τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Βιοπληροφορική. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα εξειδίκευσης του ΕΚΠΑ στην Οργάνωση της φαρμακευτικής έρευνας και την βιοεπιχειρηματικότητα. Θέλει να κάνει διδακτορικό στην Βιοπληροφορική. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

img_kokkinis

Ιωάννης Κοκκίνης

Καθηγητής πληροφορικής – CGS

Ο Ιωάννης Κοκκίνης εργάζεται σαν καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και παράλληλα έναι εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Λογικής και Θεωρίας Υπολισμού του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης (2016), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Λογική, Θεωρία Αλογρίθμων και Υπολογισμού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2015) και Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το ΕΜΠ (2010).

Ο Ιωάννης Κοκκίνης έχει εργαστεί σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πολυτεχνείο του Ντόρτμουντ (2017-2019), στο CNRS (2016-2017) και έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Εθνικό Μετόβειο Πολυτεχνείο (2020) και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2019-20). Έχει επιβλέψει δύο προπτυχιακές και μία μεταπτυχιακή εργασία στο πεδίο της Θεωρητικής Πληροφορικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τις περιοχές της Μαθηματικής Λογικής και της Υπολογιστικής Πολυπλοκότητας.

Log in with your credentials

Forgot your details?