Μπακογεώργος Περικλής (Φυσική, Αστρονομία και Μηχανική)

CVs-Professors-Academia-6

Ο Περικλής Μπακογεώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου αποσπασμένος στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Πυρηνική Φασματοσκοπία. Από το 1976 ως το 1984 ήταν ερευνητής στο τμήμα Επιταχυντή “TANDEM”, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στην Αγ. Παρασκευή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα του δασκάλου πατέρα του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Από το 1984 έως το 1992 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της φυσικής σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου στα Φροντιστήρια Πύργου Αθηνών.

Το 1992 ανέλαβε τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής στο IB-DPτμήμα της Σχολής Μωραΐτη, μέχρι το 1995. Το 1995 ανέλαβε τη διδασκαλία της φυσικής στα Εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, τόσο στο Γυμνάσιο- Λύκειο, όσο και στο ΙΒ-DP, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει υπηρετήσει ως συντονιστής φυσικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και ως Διευθυντής Λυκείου-ΙΒ από το 2004 έως το 2009. Ανέλαβε συντονιστής των Ερευνητικών Εργασιών στην Α΄ Λυκείου και στο M.Y.P. από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πρωτεύοντα ρόλο κατέχει η Πυρηνική Φυσική και η Αστροφυσική, ενώ στα προσωπικά του η μουσική (εκτελεστής και ακροατής), η Αγιογραφία (τετραετής φοίτηση), τα ταξίδια, η λογοτεχνία, η ποίηση κ.ά.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?