Μπορούμε στη γειτονιά

Οι μαθητές του MYP, επιθυμώντας να υπερασπιστούν το θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου για τροφή, στηρίζουν για δεύτερη χρονιά το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Η ομάδα του ΜΠΟΡΟΥΜΕ λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των δωρητών τροφίμων και των φορέων – αποδεκτών και προσφέρει τρόφιμα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

Την προηγούμενη χρονιά η συνεργασία των μαθητών μας με την ομάδα του ΜΠΟΡΟΥΜΕ απέδωσε σημαντικούς καρπούς. Τα παιδιά μας κατάφεραν να σώσουν πάνω από 1000 μερίδες φαγητού και να δικτυώσουν συνολικά 17 καταστήματα.

Τα ίδια μας περιγράφουν την ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που ένιωσαν, γιατί κατάφεραν, μέσω της προσωπικής τους προσπάθειας, να προσφέρουν τα απαραίτητα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά οι εθελοντές μας θα οργανώσουν ξανά τις ομάδες τους, θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έντυπα και θα αναλάβουν δράση στη γειτονιά τους, ώστε να δημιουργήσουν νέες «γέφυρες» και να διαδώσουν το μήνυμα «καμιά μερίδα φαγητού χαμένη», σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

banner_ethelontismos_001

Log in with your credentials

Forgot your details?