CGS Arts Contest

Moυσική - Θέατρο - Εικαστικά - Χορός

Ο Διαγωνισμός CGS ARTS CONTEST διοργανώνεται από το τμήμα ARTS του Δημοτικού και τους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς του, στο πλαίσιο της αειφορίας και της καλλιέργειας των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα με την υποστήριξη της διεύθυνσης του Δημοτικού και της κ. Ζωής Γείτονα.

Ο στόχος του CGS ARTS CONTEST είναι να αναδείξει μαθητές με ιδιαίτερη κλίση και επίδοση στις τέχνες, επιβραβεύοντας, αλλά και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους εξέλιξη.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο διάστημα από 1η Μαΐου έως 31η Μαΐου 2022.

Τα αποτελέσματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 5 Ιουνίου 2022.

Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους υποψηφίους, θα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς ARTS του σχολείου μας, ενώ στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού θα κληθούν να συμβάλουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου, ως εξωτερικοί συνεργάτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το CGS ARTS CONTEST απευθύνεται στις εξής κατηγορίες:

Α. Μουσική
B. Θέατρο
Γ. Εικαστικά
Δ. Χορός

 

Α. ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν δύο κομμάτια (ή τραγούδια) διαφορετικών χαρακτήρων. Δεν επιτρέπεται να παίζουν με παρτιτούρες. Από τον τομέα της Μουσικής θα προκύψουν συνολικά τρεις νικητές. Η αξιολόγηση για την ανάδειξη των τριών νικητών θα βασίζεται στη μέση βαθμολογία που θα δώσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν ως σολίστ ή με συμμετοχή του εκπαιδευτή δασκάλου τους ή σε σύνολο 2 ακόμα καλλιτεχνών σε έναν μόνο από τους παρακάτω κλάδους:

 • Φωνητική
 • Πιάνο
 • Έγχορδα όργανα (βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, κιθάρα, άρπα)
 • Πνευστά (από ξύλο και ορείχαλκο)

Κριτήρια Αξιολόγησης

 • Τεχνικό επίπεδο
 • Επίπεδο δυσκολίας επιλεγμένου προγράμματος
 • Έκφραση
 • Καλλιτεχνικές ιδιότητες
 • Εκτέλεση από μνήμης

 

Β. ΘΕΑΤΡΟ

Οι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν σε ένα ποίημα της επιλογής τους, το οποίο θα έχουν μάθει απέξω και θα το παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή. Στη συνέχεια, θα ζητηθεί από τους διαγωνιζόμενους να αυτοσχεδιάσουν υποκριτικά επάνω σε κείμενο που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή (prima vista). Στην κατηγορία θα αναδειχτούν 3 νικητές. Η αξιολόγηση για την ανάδειξη των 3 νικητών θα βασίζεται στη μέση βαθμολογία που θα δώσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

 • Υποκριτική, απαγγελία ποιήματος
 • Θεατρικός αυτοσχεδιασμός

Κριτήρια αξιολόγησης

 • Εκφραστικότητα
 • Σκηνική παρουσία
 • Σκηνική Φαντασία
 • Ικανότητα ανταπόκρισης στις ζητούμενες σκηνικές συνθήκες (αυτοσχεδιασμός)
 • Απόδοση κειμένου

 

Γ. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να αποδώσουν ζωγραφικά ένα λεκτικό θέμα που θα δοθεί την ημέρα του διαγωνισμού. Στην κατηγορία θα αναδειχτούν 3 νικητές. Η αξιολόγηση για την ανάδειξη των 3 νικητών θα βασίζεται στη μέση βαθμολογία που θα δώσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Διάρκεια Διαγωνισμού: έως 3 ώρες

Υλικά/Τεχνικές: Οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν σε λευκό χαρτί διαστάσεων 35×50. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά ζωγραφικής (παστέλ, νερομπογιές, ξυλομπογιές, τέμπερες, κάρβουνο, μολύβι, μαρκαδόροι) καθώς και η μεικτή τεχνική. Δεν επιτρέπεται το κολλάζ με έτοιμα υλικά.

Κριτήρια Αξιολόγησης

 • Κατανόηση του θέματος
 • Αποτελεσματική χρήση υλικών και τεχνικής
 • Ολοκλήρωση έργου στον δεδομένο χρόνο
 • Δημιουργικότητα /Φαντασία
 • Ζωγραφική ικανότητα

 

Δ. ΧΟΡΟΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν μια χορογραφία μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών. Στην κατηγορία θα αναδειχτούν 3 νικητές. Η αξιολόγηση για την ανάδειξη των 3 νικητών θα βασίζεται στη μέση βαθμολογία που θα δώσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Οι υποψήφιοι κατά την παρουσίασή τους επιτρέπεται να συνοδεύονται από έναν ή δυο χορευτές (οι οποίοι θα είναι εκτός συναγωνισμού), σε ένα μόνο από τα παρακάτω είδη χορού:

 • Μοντέρνος χορός
 • Σύγχρονος χορός
 • Hip Hop

* Ακροβατικές κινήσεις επιτρέπονται, αρκεί να μην κυριαρχούν.

Κριτήρια Αξιολόγησης

 • Χορογραφία
 • Τεχνική -Στυλ
 • Εκτέλεση-Σκηνική Παρουσία
 • Μουσική
 • Κοστούμια

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης σε χώρους του σχολείου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε περίπτωση που για υγειονομικούς λόγους δεν καθίσταται δυνατή η διεξαγωγή του διαγωνισμού στη δεδομένη στιγμή, προβλέπεται μεταφορά της ημερομηνίας.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται με την αποστολή της συνημμένης δήλωσης στη Γραμματεία του επιπέδου σας. Η υποβολή της δήλωσης έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, εκτός και αν συντρέξουν λόγοι υγείας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Ο γονέας ή/και κηδεμόνας του υποψηφίου, θα πρέπει να συμφωνεί με τη φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, και προβολή οπτικοακουστικού υλικού, που θα παραχθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού (προς χρήση αυτών από το CGS).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ: Η μέγιστη συνολική βαθμολογία για την απόδοση ενός υποψηφίου είναι 100 βαθμοί. Η βαθμολογία αποτελείται από το άθροισμα των βαθμών (μέγιστο 20) που έλαβε για καθένα από τα πέντε κριτήρια αξιολόγησης. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής στις τελικές αξιολογήσεις οι υποψήφιοι με τελική βαθμολογία από 90-99 πόντους θα είναι οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού, ενώ με τη βαθμολογία από 80-89 πόντους θα είναι δεύτεροι νικητές και από 70-79 πόντους οι τρίτοι νικητές.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Η κριτική επιτροπή σε κάθε κατηγορία θα αποτελείται από την κα Σαντοριναίου Ειρήνη, Υπεύθυνη IB PYP ARTS και επιμέρους εκπαιδευτικούς και συνεργάτες του CGS.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ειρήνη Σαντοριναίου
Η Ειρήνη Σαντοριναίου είναι Υπεύθυνη IB PYP ARTS στο CGS, καλλιτεχνική διευθύντρια  και δημιουργός του διαγωνισμού CGS ARTS CONTEST. Εργάζεται στο σχολείο ως εκπαιδευτικός Μουσικής από το 1992 μέχρι σήμερα, έχοντας σχεδιάσει το πρόγραμμα σπουδών PYP ARTS όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια για την εκπαίδευση, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και επιστημονικών συνεδρίων ειδικοτήτων στο Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, φωνητικής τεχνικής και διεύθυνσης Χορωδίας. Κατέχει πιστοποιητικό στο πρόγραμμα ενηλίκων με τίτλο: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη». Συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή διάσταση του Έλληνα εκπαιδευτικού στο Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη. Συνεργάστηκε με τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ για την έκδοση εκπαιδευτικών μουσικών βιβλίων. Ως υπεύθυνη της Χορωδίας Δημοτικού στο CGS, συμμετείχε σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς σε συνεργασία με σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών, ενώ πήρε μέρος στην ηχογράφηση τραγουδιών του Σταμάτη Κραουνάκη σε συνεργασία με το Ωδείο CGS. Έχει συγγράψει πολλά μουσικοθεατρικά έργα για παιδιά, συνθέτοντας και ενορχηστρώνοντας τη μουσική για αυτά. Είναι διπλωματούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες της ΕΡΤ, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες για πιάνο στην Αίθουσα Παρνασσός. Ως καθηγήτρια πιάνου διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες, συμμετέχοντας σε κριτικές επιτροπές Ωδείων.

Φωτεινή Τσακνάκη
Η Φωτεινή Τσακνάκη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στο Δημοτικό του CGS. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία-Αντίστιξη) καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και έχει διδάξει μουσική και θέατρο σε ωδεία, Δημοτικά Σχολεία, Συλλόγους και θεατρικές ομάδες.

Για πολλά χρόνια, ήταν πιανίστα χορωδιών και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμους διαγωνισμούς και φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας.
Ασχολείται με τη σύνθεση και έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις. Έχει λάβει μέρος ως πιανίστα/μουσικός επί σκηνής σε θεατρικές παραστάσεις και musicals. Στο πλαίσιο συναυλιών, έχει συνεργαστεί με τους: Σαβίνα Γιαννάτου, Άννα Μπουρμά, Καίτη Κουλλιά, Δήμητρα Μαστορίδου, Λένα Αλκαίου, Γιώργο Κατσαρό, Tereza, Παιδί Τραύμα.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος στα συγκροτήματα: toca madera, Alegros & Fotini duet,
Provatines, Ta Kleftopoula με ρεπερτόριο jazz, ethnic, rock, disco, pop.

Νίκος Ασημακόπουλος
Ο Νίκος Ασημακόπουλος είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στο Δημοτικό του CGS. Είναι πτυχιούχος της μουσικής σχολής “Mozarteum” του Σάλτζμπουργκ (Αυστρία). Συνεργάστηκε για χρόνια με τη σχολή χορού SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), συνθέτοντας μουσική για παραστάσεις σύγχρονου χορού.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε συνεργασία με χορευτές – χορογράφους όπως ο Chris Santa Maria, η Marta Oliveira Viana, η Χριστίνα Γαζή, η ομάδα Vertebra Dance Collective, η Ilona Roth και άλλοι.
Στον ελληνικό μουσικό χώρο έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη – τραγουδοποιό Άρη Ζέρβα στον δίσκο “Πες μου Αλμυρή μου Θάλασσα” (MinosEMI), και το 2015 ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια της παράστασης “Εξ’ απαλών ονύχων” (Θέατρο Ρεματιάς).
Από το 2016 παραδίδει μαθήματα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης σε ωδεία της Αττικής.

Δήμητρα Βαμβακάρη
Η Δήμητρα Βαμβακάρη είναι εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό του CGS. Eίναι πτυχιούχος του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ., αριστούχος της δραματικής σχολής του Πειραïκού Συνδέσμου και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο: “Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο, Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση” του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από το 2006- 2021, εργάζεται στο θέατρο, ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη κι από το 2010 ως θεατρολόγος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (από το 2014 συνεργάζεται με το CGS). Έχει συνεργαστεί με τους: Ν. Μαστοράκη, Α. Χειλάκη, Μ. Δούνια, Γ. Καραχισαρίδη, Γ. Χατζηδάκη, Μ. Βαρδάκα, Ν. Δαφνή, Τ. Αρσένη, Κ. Αρζόγλου, Π. Φαφούτη κ.α. Στον Κινηματογράφο, έχει δουλέψει στην παραγωγή των ταινιών: Mamma mia σε παραγωγή Tom Hanks και Fishtailes, the mermaid story, σε σκηνοθεσία Alki David και Billy Jane. To 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη της διασκευή για παιδικό θέατρο , ο Βασιλικός, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Α.Μάτεσι, από τις εκδόσεις Σοκόλη. Παίζει βιολοντσέλο κι έχει δανείσει τη φωνή της στην παιδική ταινία Toy story 4.

Χρύσα Μιχαλακίδη
H Χρύσα Μιχαλακίδη είναι εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό του CGS και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας στην απογευματινή ζώνη του σχολείου. Eίναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της ανώτερης δραματικής σχολής “Αρχή” και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής έχει εργαστεί με εφήβους, παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση καθώς και ιδιωτικούς φορείς (σύλλογοι γονέων, κατασκηνώσεις και ωδεία). Επίσης έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με παιδιά διασκευάζοντας θεατρικά έργα και γράφοντας στίχους στο πλαίσιο θεατρικών ομάδων στους παραπάνω φορείς. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά ενώ έχει διδάξει αγγλικά για 13 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ευγενία Μαραγκού
Η Ευγενία Μαραγκού είναι εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής στο Δημοτικό του CGS. Eίναι θεατρολόγος, ηθοποιός και σεναριογράφος. Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεμέλιο και το τμήμα Θεατρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο οποίο ολοκληρώνει και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο – Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση.

Ως θεατρολόγος έχει εργαστεί στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (Ίδρυμα Νιάρχος, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ΕΚΠΑ κ.λπ.. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με πληθώρα ιδιωτικών και κρατικών θεατρικών οργανισμών. Ενδεικτικές συνεργασίες με τους: Β. Νικολαϊδη, Γ. Μετζικώφ, Α. Στελλάτου, Γ.Μαρκόπουλο, Κ. Γέρου, Ρ. Μοσχοχωρίτη, Γ. Οικονομίδη, Ε. Gonzalez, A. Maioletti. Βασικό στέλεχος της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, έχει γράψει, σκηνοθετήσει και παίξει σε έργα για παιδιά. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σεναριογράφος και βοηθός σκηνοθέτη για πλήθος ταινιών ντοκιμαντέρ πολιτιστικού, οικολογικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου με προβολή σε διεθνή φεστιβάλ, στην δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση. Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ενώ έχει λάβει Κρατικό Έπαινο για το έργο για παιδιά «Η Μάχη της Κασετίνας» (εκδόσεις Σοκόλη).

Μάρκος Μπλάτσιος
Ο Μάρκος Μπλάτσιος είναι εκπαιδευτικός Εικαστικών στο Δημοτικό του CGS ενώ συντονίζει δραστηριότητες και στην απογευματινή ζώνη. Aποφοίτησε με “Άριστα” από την Ανώτατη Σχολή Καλών Αθήνας το 2008. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Ασχολείται με την εκπαίδευση εικαστικών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα περισσότερα από 10 έτη

Λυδία Χατζηστεφανίδου
Η Λυδία Χατζηστεφανίδου είναι εκπαιδευτικός Εικαστικών στο Δημοτικό του CGS, ενώ τα τελευταία τέσσερα έτη διευθύνει το εργαστήριο Κεραμικής στην απογευματινή ζώνη. ‘Εχει σπουδάσει Γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένων στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, και έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Γλυπτική (ΜΑ Fine Art: Sculpture) στο Wimbledon College of Art, University of the Arts London (UAL).

Το 2010 βραβεύτηκε με διετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την εκπόνηση καλλιτεχνικού έργου. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και συμπόσια στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Έχει διδάξει Εικαστικά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει οργανώσει και διδάξει σε εργαστήρια Εικαστικών για παιδιά και ενήλικες τόσο σε δημόσιους οργανισμούς όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Aναστασία Σουρλαντζή
Η Αναστασία Σουρλαντζή είναι εκπαιδευτικός Εικαστικών στο Δημοτικό του CGS. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι εικαστικός με αρκετά χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο να εισάγει τα παιδιά στον διαδραστικό κόσμο της  Τέχνης.

Ειδικεύεται στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και εικαστικών εργαστηρίων στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα. Παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στο ιδιωτικό σχολείο ‘’Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση’’, στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο ‘’Καραμέλα’’ καθώς και στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα (CGS) όπου υλοποιεί τα εικαστικά εργαστήρια. Σημαντικές εμπειρίες: Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ’’Το Μεγάλο ταξίδι’’ – Θέμα: Μετανάστευση. Επιμελήτρια της σύγχρονης έκθεσης ‘’Terra Incognita’’ όπου συμμετείχε και με δικό της έργο. Μέλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων – Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Σοφία Νταβαντζή
Η Σοφία Νταβαντζή είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό του CGS. Aπόφοιτος του ΤΕΦΑΑ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα Ρυθμική Αγωνιστική. Εργάζεται στο CGS από το 1992 μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος του διπλώματος I.S.T.D Modern Dance. Είναι εθνικός κριτής του αθλήματος “Γυμναστική για όλους “.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μοντέρνου χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Laban center Λονδίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α). Είναι δημιουργός της επίλεκτης ομάδας Γενικής Γυμναστικής του σχολείου, με την οποία έχει συμμετάσχει σε πολλά πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε τελετές έναρξης αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ενδεικτικά, έχει λάβει μέρος στην Παγκόσμια Γυμναστράδα ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, στο Πανευρωπαικό Φεστιβάλ στην ALBENGA της Ιταλίας, καθώς και σε Τελετή έναρξης στα ΝΕΜΕΑ και σε Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας. Έχει διοργανώσει επι σειρά ετών το Φεστιβάλ Hip Hop του σχολείου.

Μαρίνα Γεροσιδέρη
Πτυχιούχος καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Άννα Πέτροβα. (1978-1981).
Royal Academy of Dancing (Διπλώματα κλασικού μπαλέτου και character)
Full Member of Royal Academy of Dancing
Impérial Society of Dancing Major Examination Modern Theatre Dance Faculty
Imperial Society of Teachers Modern Associate.
Full member of the Imperial Society of Teachers of Dancing

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού Άννα – Πέτροβα (1981-1986)
Μουσικοκινητική Αγωγή Νηπιαγωγείο Μ. Κολιαράκη (1981-1982)
Ωδείο Πειραιώς (Πειραϊκός Σύνδεσμος 1981-1983)
Σχολή Χορού Σ. Μιχάκη (Χορευτής Λυρικής Σκηνής 1986-1988)
Καθηγήτρια Κλασικού και Μοντέρνου χορού στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και Υπεύθυνη στη Δραστηριότητα κλασικού μπαλέτου από το 1982
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μέλος της Ομάδας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού με την Ονομασία Ομάδα Νέων Χορευτών της «Άννα Πέτροβα» 1980-1982 υπό τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού με τον τίτλο ΕΚΦΡΑΣΗ 80 – 81 και ΕΚΦΡΑΣΗ 81 – 82.
Συνεργάστηκα με την Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ 1 (1981), Τηλεοπτική Εκμπομπή του Νίκου Πιλάβιου, (Χιλιοποδαρούσα)
Σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέφερα προηγουμένως, έως και σήμερα έχω αναλάβει τη Διοργάνωση – Σκηνοθεσία και Χορογραφία Παραστάσεων Κλασικού και Μοντέρνου Χορού Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Λίμνη των Κύκνων, Καρυοθραύστης, και αλλά (Θ Ακροπόλ, Θ Αλίκη Βουγιουκλάκη, Θ Ιλίσσια) και πολλά αλλά.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Royal Academy Of Dancing (Βρετανικό Συμβούλιο)
Μπογκοεβα Και Daniel Lommel (Από τα μπαλέτα του Morris Bezar)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
Imperial Society of Dancing. (Βρετανικό συμβούλιο)
Ελληνικό σωματείο δασκάλων χορού I.S.T.D.
Mr. Obraian (LABAN CENTER OF LONDON)

Ελένη Συναδινού
Η Ελένη Συναδινού είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής χορού της κας Νίκης Κονταξάκη (1987-1990), είναι μέλος της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου κατέχοντας τα διπλώματα Elementary & Intermediate (1993-1994) και έχει αποκτήσει τα διπλώματα: Modern Theatre of Dance Faculty Intermediate & Advanced 1 της Imperial Society Teachers of Dancing (2001), Advanced Vocational Graded Examination in dance – Advanced 1 της Modern Theatre Category A, Associate Imperial Society Dancing of Teachers.

Από το 1996 έως σήμερα εργάζεται στο CGS ως υπεύθυνη δραστηριοτήτων χορού και ως καθηγήτρια κλασικού, σύγχρονου και μοντέρνου χορού.
Από το 2014 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της ανωτέρας σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος, με επωνυμία «ΕΛΕΝΗ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ». Από το 1990 έως σήμερα έχει εργασθεί: ως υπεύθυνη τμήματος χορού και καθηγήτρια στο Ιδιωτικό Σχολείο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό), ως δασκάλα ρυθμικής και χορού στο παιδικό σταθμό Polka – Froelen, ως καθηγήτρια κλασικού,σύγχρονου και μοντέρνου χορού στη σχολή της Νανάς Κανδύλη, στη σχολή της Ευανθίας Αγγελοπούλου και Σάκη Μπαλτατζή (σολίστ της Ε.Λ.Σ), στη σχολή της Καίτης Σκοπελίτου, στη σχολή της Μαρίας Ερενίδου και στη σχολή Φωκά Ευαγγελινού. 
Η χορευτική και χορογραφικής της δραστηριότητα ξεκινά από το 1987 και συνεχίζει έως σήμερα, με συμμετοχές στην Ομάδα Κλασικού και Σύγχρονου χορού της Νίκης Κονταξάκη,στα Θέατρα Καλουτά,Γαλαξίας,Κολλεγίου Αθηνών και του Δημοτικού Αθηναϊκού θεάτρου. Έχει υπάρξει ιδρυτικό, χορευτικό και χορογραφικό μέλος της ομάδας σύγχρονού χορού «ΕΝΝΙΑΜΟΡΦΟ», με συμμετοχές σε χορευτικές παραστάσεις, όπως στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού (3ο βραβείο χορογραφίας Ράλλους Μάνου – 3ο βραβείο στον διαγωνισμό του ΕΟΤ), Θέατρο Κνωσός, Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας, Ανοικτό θέατρο (Μήνες χορού),Αλάμπρα, Κήπου(Θεσσαλονίκη), και συνεργασία με το συγκρότημα Πυξ Λαξ λαμβάνοντας μέρος σε live συναυλίες και σε video clip. Το 2017 έχει συνεργαστεί με την ομάδα σύγχρονου χορού DIZgravity dance theater company της Τάνιας Βασδάρη. Σημαντική είναι η συμμετοχή της στην όπερα «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Μίκη Θεοδωράκη, στο τηλεοπτικό σήριαλ του Mega Channel «Μη φοβάσαι την φωτιά» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αιγίου «ΕΛΙΚΕΙΑ ’94’», στον Διεθνή διαγωνισμό χορού στο Βεάκειο. Από το 1990 έως το 2018 έχει παρακολουθήσει σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού – χορογραφίας με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους(όπως Μαρία Κουσουνή, Royal Academy of Dancing, Jerry Mac Carthey, Sergei Vicoulov, Didi Pujol,  Garry Gordon).

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

Κώστας Ηλιάδης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής
The Underground Youth Orchestra

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο, Ανώτερα Θεωρητικά και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ . Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Παράλληλα ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ καθώς και με την ενορχήστρωση. Ενορχηστρώσεις και έργα του έχουν παιχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μελέτησε διεύθυνση ορχήστρας με καθηγητή τον μαέστρο Αναστάσιο Συμεωνίδη και έχει εμφανιστεί σαν διευθυντής ορχήστρας στο Ηρώδειο , στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πανεπιστήμιο του Tubingen και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Το 2010 δημιουργεί την νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra.

Βασίλης Σελιμάς

Σκηνογράφος

Ο Βασίλης Σελιμάς γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) με κατεύθυνση τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Στην ζωγραφική του περιγράφει την προσωπική του ιστορία με ρεαλιστικά και συμβολικά στοιχεία.

Έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνογράφος καθώς επίσης και ως animator. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και άλλους ανεξάρτητους φορείς ως εικονογράφος (Πατάκης, Ίκαρος, Παπαδόπουλος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κτλ). Το 2017 διακρίθηκε με έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ για το βιβλίο του “Νιω, μια μικρή ιστορία”, το 2021 ήταν υποψήφιος στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου ενώ το 2022 απέσπασε στα βραβεία IBBY το βραβείο εικονογράφησης

Μπέσσυ Μάλφα

Ηθοποιός

Η Μπέσσυ Μάλφα είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η Μπέσσυ Μάλφα σπούδασε θέατρο στην σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κ.Κουν, χορό στην Κρατική σχολή Χορού και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών.

* Πριν την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμβάλουν στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων.

Log in with your credentials

Forgot your details?