CGS TEDxAthens 2016 Simulcast

CGS TEDxAthens 2016 Simulcast

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016, 11:00 – 17:00

Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος έχουμε τα μάτια μας στραμμένα προς το μέλλον. Και όμως, πολλές φορές οι λύσεις που ψάχνουμε βρίσκονται στην αρχή.

Στις ρίζες.

Το CGS School καλωσορίζει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το TEDxAthens Simulcast.

Φέτος, το παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει το TEDxAthens προσφέρει, μέσα απο 10 πρωτότυπα εργαστήρια, ένα συναρπαστικό ταξίδι επιστήμης, τέχνης και δημιουργικότητας για όλες τις ηλικίες, παρακολουθώντας τις αφετηρίες του ανθρώπου, του Design και της ποίησης.

The Origins Mystery – Forensics. Ελάτε να γίνουμε ειδικοί ντεντέκτιβς και να λύσουμε το μυστήριο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες γνώσεις Χημείας και Βιολογίας.

The Origin of Design. Παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός επίπλου-ορόσημο στην ιστορία του Design, θα ανακαλύψουμε και θα πειραματιστούμε με τα όρια της ψηφιακής τρισδιάστατης σχεδιάσης, αναδημιουργώντας το βήμα-βήμα.

Μαθηματικά παραμύθια με γρίφους, αλλά και Γεωμετρικά παιχνίδια κατασκευών και Tangram για μικρότερα παιδιά.

Design – Carve- Print your pattern. Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του ολοκαίνουργιου Visual Arts Workshop του σχολείου μας θα έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τον κόσμο και της τυπογραφίας και της χαρακτικής μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πράξη. Χάραξη μοτίβου σε λινόλεουμ και εκτύπωση με πρέσα σε χαρτί.

Design from Scratch. Παρακολουθώντας την πορεία του ξύλου προς το χαρτί και τελικά το αντικείμενο να δημιουργήσουμε λειτουργικά έπιπλα αντοχής, χρησιμοποιώντας μόνο φύλλα εφημερίδας.

Skyscraper Challenge. Χρησιμοποιώντας βιωματικά της βασικές αρχές της μηχανικής θα αναπτύξουμε κάθετες δομές προσπαθώντας να γεφυρώσουμε το έδαφος με τον…ουρανό και ακόμη παραπέρα.

Experiential Presentations. Παρακολουθείστε μια σειρά από παρουσιάσεις στο ύφος των TEDx talks με θέμα το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου από το χτες μέχρι το σήμερα.

Η Αφετηρία της Ποίησης. Ο πολυβραβευμένος Όμιλος Λογοτεχνίας μας θα παρουσιάσει ένα διαδραστικό εργαστήρι για τις απαρχές και τη δημιουργία της ποίησης.

Mystery Box Challenge. Η ημέρα θα κορυφωθεί με ένα δημιουργικό διαγωνισμό που δεν πρέπει να χάσει κανείς: Κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα υλικά και συγκεκριμένο χρόνο για να δημιουργήσει ένα λειτουργικό αντικείμενο ή, και γιατί όχι, μια μηχανή. Η πιο ευφάνταστη λύση κερδίζει πλούσια δώρα.

Το εκπαιδευτικό simulcast event είναι δωρεάν, θα ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του TEDxAthens στις 6 Φεβρουαρίου και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση όλες τις ομιλίες μέσω livestream.

Σας περιμένουμε!
Δήλωση συμμετοχής: https://www.eventora.com/en/Events/tedxathens-conference-2016-Simulcast

Programme.webpdf_Page_1

Programme.webpdf_Page_2

Programme – CGS Event- 6.2.2016

 

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?