Δημήτρης Ρογκάλας (Βιοϊατρική)

PhD, BEng MSc DIC IEE

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.Ολοκλήρωσε το BEng in Electrical & Electronic Engineering στο Birminghamτο 2003. Στη συνέχεια έκανε MSc in Telecommunications στο UCL το 2004 και MSc in Biomedical Engineering στο Imperial Collegeτο2005. Η διδακτορική διατριβή του εκπονήθηκε στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στον τομέα της βιοϊατρικής την οποία ολοκλήρωσε το 2009.

Επί σειρά ετών (2005-2015) ήταν ερευνητής του εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ, όπου έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε σειρά ερευνητικών έργων, εθνικών και ευρωπαϊκών, με βασικούς θεματικούς άξονες ICT, Health, Society και Science Education. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συνεργάστηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα με την Ά ΩΡΛ Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Από το 2016 ανέλαβε τη λειτουργία του νεοσύστατου τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του CGS. Οι δράσεις του τμήματος εστιάζονται στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας σε εκπαιδευτικά θέματα. Η διεπιστημονική φύση του εκπαιδευτικού προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ερευνητικών έργων σε πολλούς κλάδους όπως ICT, κοινωνιολογία, STEM, Βιοϊατρική, συγκοινωνιολογία, ιατρική, μηχανική κοκ.

Από το 2005 είναι μέλος του ΤΕΕ, του IEEκαι του IEEE.

Log in with your credentials

Forgot your details?