Ο Δρ Βείζης, Director of the Medical Operational Unit των ‘Γιατρών χωρίς Σύνορα’, συζητά με τους μαθητές του Ομιλου MUN για τις Ανισότητες στην Υγεία παγκοσμίως.

Οι μαθητές του Ομίλου Γυμνασίου/MYP , Mοdel United Nations ( είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δρ. Αποστόλη Βείζη, Director of the Medical Operational Unit των ‘Γιατρών χωρίς Σύνορα’, για θέματα που άπτονται των θεματικών του Συνεδρίου του MUN, σχετικά με τις Ανισότητες στην Υγεία παγκοσμίως.

Οι μαθητές συζήτησαν την έννοια της υγείας, των συνεπειών των πολιτικών συγκρούσεων στην υγεία.

Έμαθαν για την αμεροληψία και την ακεραιότητα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, οι οποίοι βοηθούν χωρίς προκαταλήψεις αλλά με γνώμονα την ανάγκη και το μέγεθος αυτής.

Είχαν τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της υγείας και πρότειναν λύσεις οι οποίες αφορούσαν στην ανάπτυξη της έρευνας ιδιαίτερα για τις ασθένειες για τις οποίες αυτό είναι αναγκαίο, ανεξάρτητα των πολιτικών και άλλων συμφερόντων.

Οι μαθητές θα συζητήσουν τα θέματα αυτά μαζί με συνομηλίκους τους από όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του CGS, που θα διεξαχθεί στο CGS μεταξύ 14-16 Δεκεμβρίου.

Log in with your credentials

Forgot your details?