Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Fairtrade

Ο Όμιλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου, συμμετέχοντας στο Διεθνές Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία», επέλεξε την τρέχουσα σχολική χρονιά να ασχοληθεί με τη θεματική ενότητα «Το περιβάλλον και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή στάσης όλων μας σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και η υιοθέτηση μιας κουλτούρας στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον θα αποτελούν αντικείμενο υπεράσπισης και σεβασμού.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές του ομίλου παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Fairtrade για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και συζήτησαν για την καταπάτησή τους με την υπεύθυνη του Προγράμματος κυρία Ειρήνη Καρέτα.

Μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις, τα παιδιά γνώρισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πραγματοποίησαν την προσωπική τους έρευνα και κατανόησαν την αλληλένδετη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Οι βιωματικές δράσεις «Κάνε ένα βήμα μπροστά», «Μια εικόνα και μια ιστορία» και  «Η δουλειά του μπαμπά μου»  βοήθησαν όλους μας να κατανοήσουμε την αξία μιας εναλλακτικής και δίκαιης οικονομίας και την ανάγκη μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 fairtrade (1)

Log in with your credentials

Forgot your details?