Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου/ΙΒ MYP 3 επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη και την έκθεση  ‘Christian Zervos & Cahiers d’Art, η Αρχαϊκή Στροφή’. Ο ελληνικής καταγωγής εκδότης και κριτικός Christian Zervos (Αργοστόλι 1889–Παρίσι 1970) είναι ο ιδρυτής του πρωτοποριακού περιοδικού (1926–1960) και της ομώνυμης γκαλερί και εκδοτικού οίκου, που είχε και την αποκλειστικότητα έκδοσης και προβολής των ζωγραφικών έργων του Pablo Picasso.

Στην έκθεση οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν 60 περίπου σπάνια και μοναδικά έργα μοντέρνας τέχνης των ζωγράφων Matisse,  Miró,  Picasso,  Laurens,  Calder, Lam,  Kandinsky, Γκίκα, Σκλάβου, Giacometti και Brancus από την προσωπική συλλογή του Zervos και να έρθουν σε επαφή με τρία από τα πιο σημαντικά κινήματα της τέχνης, που άνθισαν στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτέλεσαν τον πρόδρομο μελλοντικών τάσεων στην τέχνη.

Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνονται επίσης τεκμήρια από το Μουσείο Zervos και από αρχεία και βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του Παρισιού, με στόχο να επισημανθεί η σημασία των εκδόσεων Cahiers d’art για την εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης στο Παρίσι.

Τέλος, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαιολογική έκθεση ‘Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή’ και την έκθεση ‘Υφάνσεις και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα’.

Το πρόγραμμα της έκθεσης συνδέεται άμεσα με το μάθημα των Εικαστικών και συγκεκριμένα με  τη θεματική  ενότητα: ‘20ος αιώνας, Φοβισμός, Κυβισμός, Εξπρεσιονισμός’.

Βασικός στόχος της επίσκεψης είναι  οι μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με σπάνια έργα μοντέρνας τέχνης, έργα καλλιτεχνών που επηρέασαν την εξέλιξη του μοντερνισμού, προκειμένου να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη , την παρατηρητικότητα και την αισθητική τους

Log in with your credentials

Forgot your details?