Διάλογος δυο γενεών Μαθητές της Α΄ Λυκείου επικοινωνούν με την τρίτη ηλικία . Αποδεικνύουν ότι η απόσταση δεν μπορεί να μας χωρίζει!

Το τμήμα Α1 Λυκείου, με τη Φιλόλογο κ. Αθηνά Κλάδου, ανέλαβε να οργανώσει διαδικτυακή συνάντηση με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα άτομα της τρίτης ηλικίας, να παρουσιάσουν μελωδίες που επέλεξαν οι ίδιοι σε συνεργασία με την κ. Φαίη Ηλιοπούλου, να παρακολουθήσουν μελωδίες που είχαν προετοιμάσει οι γέροντες για εμάς, να αναπτύξουν δεσμούς. Η επικοινωνία έγινε διαδικτυακά. Οι μαθητές όμως με θέρμη, ενθουσιασμό και αγάπη κατάφεραν να νικήσουν την απόσταση και να προσφέρουν χαρά σε άτομα της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται σε απομόνωση λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του σχολείου μας πρωταρχικός στόχος των προγραμμάτων όλων των βαθμίδων είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/τριών και η κοινωνική τους εκπαίδευση. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και o εθελοντισμός. Η εθελοντική δράση βοηθά τους νέους να καλλιεργήσουν υψηλές αξίες και ιδεώδη και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για συνεργασία, σεβασμό και προσφορά στο συνάνθρωπο.

Log in with your credentials

Forgot your details?