Ενημέρωση προς τους γονείς του CGS

Μετά την ανακοίνωση των νέων, αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, το σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας, CGS Connected,  τέθηκε πάλι σε πλήρη εφαρμογή, σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου μας από εχθές, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Επιθυμία μας είναι να επιστρέψουν οι μαθητές μας κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους συμμαθητές τους και στο σχολείο μας το συντομότερο δυνατό. Βασικό μας μέλημα ήταν και είναι η αδιάλειπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διατηρηθεί η σχέση δασκάλου-μαθητή «ζωντανή» και η εκπαιδευτική διαδικασία να προχωράει απρόσκοπτα.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου παρέλαβαν το survival kit με υλικά για εργασίες στο σπίτι, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους, προετοιμάστηκαν συναισθηματικά για την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και συνεχίζουν τα μαθήματά τους από σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας υποδέχθηκαν ξανά τους μαθητές τους, οι οποίοι επέστρεψαν για λίγο στη φυσική τάξη. Ο θεσμός του tutor, ωστόσο, αποδείχθηκε πολύτιμος και την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αφού οι tutors ήταν συνεχώς κοντά στα παιδιά ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας την μαθησιακή τους πορεία. Μοιράστηκαν μαζί τους οδηγίες οργάνωσης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης του εκπαιδευτικού τους υλικού και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές για την οργάνωση της μελέτης τους. Κυρίως όμως, ήταν κοντά στα παιδιά για να τα υποστηρίξουν και να τα ενδυναμώσουν συναισθηματικά στην ιδιαίτερη κατάσταση που όλοι βιώσαμε. Αυτή η ξεχωριστή προσωπική επικοινωνία και φροντίδα, θα συνεχιστεί και σε αυτή την περίοδο που ξεκίνησε σήμερα. Οι tutors θα είναι και τώρα συνεχώς κοντά στα παιδιά μας, για ό,τι χρειαστούν, θα μοιραστούν μαζί τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και θα τα βοηθήσουν να περάσουν και αυτό το χρονικό διάστημα της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, έχοντας την αίσθηση ότι «είμαστε εδώ, είμαστε μαζί».

Θεωρούμε σημαντικό να σας υπενθυμίσουμε ότι το Tμήμα Σχολικών Ψυχολόγων συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του διαδικτυακά, στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Για οποιοδήποτε σχετικό αίτημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης counsellingsupport@cgs.edu.gr.
Επίσης, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν ψυχικά μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα Βιωματικά Εργαστήρια σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής κοινωνικής και συναισθηματικής τους εξέλιξης. Παράλληλα θα ενημερωθείτε για την υλοποίηση Βιωματικών Εργαστηρίων για τους γονείς/κηδεμόνες ώστε να επιτύχουμε ένα αποτελεσματικότερο «ψυχικό κράτημα» των αναγκών των μαθητών μας στις απαιτητικές ημέρες που διανύουμε.

Μικροί και μεγάλοι, έχουμε ήδη αποδείξει ότι με την αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις δυσκολίες που όλοι μας βιώνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος αυτής της «περιπέτειας» θα έχουμε «ζήσει» όλοι, με τον πιο βιωματικό τρόπο, ένα σπουδαίο «μάθημα ζωής»: ότι η Παιδεία και η Σχέση Δασκάλου-Μαθητή, είναι πραγματικά ανίκητη.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και ευχόμαστε όλοι να παραμείνουμε υγιείς, μέχρι να επιστρέψουμε στον φυσικό χώρο του σχολείου μας.

 

Με εκτίμηση,
Χρήστος Χ. Γείτονας
Διευθύνων Σύμβουλος, CGS
Ζωή Γείτονα
Αντιπρόεδρος, CGS

Log in with your credentials

Forgot your details?