Μια ιδέα που έγινε πράξη!

Κάτι που πάντα στιγματίζει τους μαθητές της Δ΄Δημοτικού είναι η εκδρομή στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Έρευνας “Ταξιδεύοντας στον χρόνο”! Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, ακόμη κι υπό αυτές τις συνθήκες, να μην βρούμε έναν τρόπο να την υλοποιήσουμε! Μετά από πολλές σκέψεις, οι εκπαιδευτικοί είχαν μια παράτολμη ιδέα..!Κι έτσι φτάσαμε στη σημερινή μέρα…

Οι μαθητές της Δ΄Δημοτικού, συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη διαδραστική ξενάγηση στον Βράχο της Ακρόπολης. «Επισκέφθηκαν» με τη βοήθεια των δασκάλων τους το αρχαίο θέατρο του Διονύσου και το Ηρώδειο. «Αντίκρισαν» τον λόφο του Φιλοπάππου, την Πνύκα και στη συνέχεια «ανέβηκαν» στον βράχο της Ακρόπολης «διασχίζοντας» τα Προπύλαια. Ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο είχαν την τιμητική τους, καθώς μαθητές και δάσκαλοι αναφέρθηκαν στους αρχιτέκτονες των μνημείων και στην ιστορία που ακολουθεί τον κάθε ναό. Θαύμασαν από ψηλά το μουσείο της Ακρόπολης και κατάφεραν με το βλέμμα τους να ταξιδέψουν στον Πειραιά και στα Στενά της Σαλαμίνας. 

Βοηθοί συνοδοί τους ήταν οι δασκάλες τους:  Κατερίνα Κομπογιάννη, Ειρήνη Αυγερινού, Ελπίδα Παπά, Αναστασία Βασιλείου, Μαρία Ζερβούδη και Φρόσω Τσιντζα. Πολύτιμη η συμβολή και της κυρίας Ευγενίας Μαραγκού, που έδωσε ένα ιδιαίτερο στίγμα στη διαφορετική αυτή επίσκεψη! Με τη δική τους φυσική παρουσία στον αρχαιολογικό χώρο, σε όλη τη διάρκεια, συντόνισαν την ξενάγηση δίνοντας εικόνα και φωνή σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα. 

Log in with your credentials

Forgot your details?