Ο Β’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» στο CGS

Το CGS και ο Όμιλος Ρητορικής και Εικονικών Δικών θα φιλοξενήσει φέτος τον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», ο οποίος αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», που είναι ένα από τα πρότυπα προγράμματα του οργανισμού Afixis, αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου. Σε αυτή οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από την ιστοσελίδα http://protagoras.afixis.org/about/.

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, και ο τελικός στις 7-8 Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, στις 12 Φεβρουαρίου 2020 στον χώρο του σχολείου μας θα διοργανωθεί η Προσομοίωση του διαγωνισμού «Πρωταγόρας» από τον οργανισμό Afixis, προκειμένου οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία.

Μέσα από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές θα γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης, θα εκφράσουν τον προβληματισμό τους για σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα και θα εξοικειωθούν με την έκθεση στο ακροατήριο. Παράλληλα, εκτός από την προετοιμασία και την εκφορά μιας ομιλίας, θα ασκηθούν στην ενεργητική ακρόαση, καθώς θα πρέπει να αποδομήσουν και να ανασκευάσουν την επιχειρηματολογία του αντιπάλου.

Το CGS θα εκπροσωπηθεί από ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB DP και η προετοιμασία τους θα γίνει μέσω του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών για όλους τους συμμετέχοντες

Log in with your credentials

Forgot your details?