Πρόγραμμα Σπουδών Σχεδίαση

Το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχεδίασης (Πληροφορικής/Τεχνολογίας) του ΜΥΡ δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δίνουν λύσεις σε προβλήματα και να αναπτύσσουν ψηφιακά προϊόντα με χρήση του κύκλου σχεδίασης MYP. Ενισχύοντας τη σχεδιαστική, δημιουργική και αλγοριθμική σκέψη των μαθητών, μέσω της διδασκαλίας σχεδίασης σε τρισδιάστατο περιβάλλον και της δημιουργίας εφαρμογών, οι μαθητές συνδυάζουν γνώσεις που έχουν αποκτήσει στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Πειραματικών Επιστημών ακολουθώντας τη φιλοσοφία και τις αρχές του STEM.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Τετραμήνου του σχολικού έτους 2020-21, οι μαθητές του ΜΥP2 – A’ Γυμνασίου, ακολούθησαν τα στάδια του κύκλου σχεδίασης, ερεύνησαν, ανέπτυξαν τις ιδέες τους και υλοποίησαν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο για την τακτοποίηση των ακουστικών τους.

Μέσω της υλοποίησης του project, εξασκήθηκαν στη χρήση της εφαρμογής σχεδίασης και εξοικειώθηκαν με τις τεχνικές σχεδίασης σε 3 διαστάσεις. Γνώρισαν στην πράξη την εφαρμογή της κλίμακας και της προοπτικής.

Επιπλέον γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καθώς τα αντικείμενά τους εκτυπώθηκαν στον 3D printer του σχολείου μας.

Log in with your credentials

Forgot your details?