Βιωματική Δράση με θέμα “Επιθυμίες και Σχέσεις” – Α’ Δημοτικού/IB PYP

Το Τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων την τελευταία εβδομάδα φοίτησης των μαθητών μας στην Α’ Δημοτικού, υλοποίησε βιωματική δράση στο πλαίσιο της τάξης με θέμα «Επιθυμίες και Σχέσεις»!

 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικοί ψυχολόγοι, συζήτησαν για τη διαφορετική φετινή χρονιά.

Τι χρειάστηκε να πετύχουμε; Πώς τα καταφέραμε; Τι μας βοήθησε;

Οι μαθητές παρακολουθήσαν το παιδικό παραμύθι “Ο ονειροταχυδρόμος” του Θίασου Μαρκίζα και αναγνώρισαν τη σημασία όσων επιθυμούμε, όπως σοφά ανέφεραν “η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας” και οι γνήσιες, οι αληθινές σχέσεις είναι εκείνες που μας βοήθησαν να κρατηθούμε και να αναδείξουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και τελικά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, να ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά με ένα καλό συναίσθημα, έχοντας πετύχει τους στόχους μας.

Τα παιδιά, ανέδειξαν μέσα από τα παιδικά τους ιχνογραφήματα όλες εκείνες τις σχέσεις που τους βοήθησαν και τους ενδυνάμωσαν. Γονείς, φίλοι, γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, θείες, εκπαιδευτικοί, μεγαλύτερα ή και μικρότερα αδέρφια αποτυπώθηκαν στο χαρτί και μεταμορφώθηκαν σε ένα όμορφο δώρο που έδωσαν σε όσους αισθάνθηκαν πως τους στήριξαν.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την ενεργητική συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε να προχωρήσουν ενδυναμωμένοι και να αξιοποιήσουν κάθε γνώση που έλαβαν τη φετινή χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

 

Το Τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων εύχεται από καρδιάς σε όλες τις οικογένειες ένα όμορφο και ήρεμο καλοκαίρι.

Ας αναστοχαστούμε και σε οικογενειακό επίπεδο όλες τις σχέσεις που λειτούργησαν βοηθητικά.

Log in with your credentials

Forgot your details?