Βιωματική δράση «Συνδέομαι με τον εαυτό μου και την τάξη μου!»

Το Τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης, πραγματοποίησε βιωματική δράση στο επίπεδο της Α δημοτικού σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στόχο της δράσης αποτέλεσε η ενίσχυση της δεξιότητας για εξωτερίκευση και «μοίρασμα» σημαντικών για εκείνα βιωμάτων, ώστε να συνδεθούν με έναν βαθύτερο τρόπο και να ενδυναμωθεί η εγγύτητα στην ομάδα.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία διαπραγματεύεται τη δια ζώσης επαφή για λόγους προστασίας του πολυτιμότερου αγαθού, της υγείας, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με αισθητηριακά υλικά (πηλός) και να φιλοτεχνήσουν τη δική τους ξεχωριστή εμπειρία που επιθυμούσαν να μοιραστούν.

Μέσα από την κατάλληλη πλαισίωση του μοιράσματος, αναγνώρισαν κοινά στοιχεία, οδηγήθηκαν σε καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας και του τρόπου σκέψης των συμμαθητών και της δασκάλας τους και εναρμόνισαν στον καμβά της τάξης τους όλες τους τις δημιουργίες.

Ο ξεχωριστός καμβάς κάθε τμήματος αποτελεί ένδειξη της μοναδικής «φωνής» κάθε μέλους της ομάδας και της ταυτόχρονης αρμονικής του συνύπαρξης με το σύνολό της!

Log in with your credentials

Forgot your details?