Έναρξη Γυμνασίου

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, θα γίνει παρουσίαση σχετικά με το Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – MiddleΥears Ρrogramme και τις λεπτομέρειες λειτουργίας και οργάνωσης του Γυμνασίου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου και τους γονείς τους οι οποίοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Διεύθυνση του επιπέδου και τους συντονιστές των ομάδων μαθημάτων ΜΥΡ (ΜΥΡ Heads).

Ημέρα Έναρξης Μαθημάτων Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δρομολόγια Μεταφορά Μαθητών/τριών

α. Προσέλευση – Αναχώρηση με σχολικό λεωφορείο
Τα σημεία και οι ώρες επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών/τριών έχουν καταγραφεί στην καρτέλα δρομολογίων τους και θα γνωστοποιηθούν στους γονείς πριν την έναρξη των μαθημάτων. Για την ασφαλή και ομαλή διακίνηση των μαθητών/τριών θα πρέπει οι μαθητές/τριες να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο τουλάχιστον 5΄νωρίτερα.

Οι αλλαγές δρομολογίων πρέπει να δίνονται μέχρι τις 11.30 π.μ. το αργότερο τηλεφωνικά ή με σημείωμα στην αντίστοιχη Γραμματεία. Σε διαφορετική περίπτωση, δε θα πραγματοποιούνται αλλαγές. Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως για λόγους ασφάλειας και τήρησης των κανονισμών μεταφοράς μαθητών/τριών, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ομαδικές αναχωρήσεις παιδιών προς ένα προορισμό (πάρτι, φιλικές συναντήσεις κ.λ.π.).

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια επιθυμεί να αναχωρήσει εκτάκτως με Ίδιον Μέσον από το Σχολείο, πρέπειι να έχει παραλάβει από τη Γραμματεία σημείωμα αναχώρησης. Το σημείωμα αυτό το παραδίδει ο γονέας-κηδεμόνας στο φυλάκιο, βγαίνοντας από το Σχολείο.

β. Προσέλευση – Αναχώρηση με Ίδιο Μέσο
Οι μαθητές/τριες που προσέρχονται το πρωί με Ίδιον Μέσον, πρέπει να φτάνουν στο Σχολείο το αργότερο στις 08.20.Η αποβίβαση γίνεται στο χώρο μπροστά από την είσοδο του νηπιαγωγείου. Δεν επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων στο χώρο του club houce. Κατά τη διάρκεια του σχολάσματος, για την ομαλή και ασφαλή διακίνηση μαθητών/τριών, κανένα Ι.Χ. δε μετακινείται στο χώρο επιβίβασης και αποβίβασης μαθητών/τριών στο σχολικό λεωφορείο, 10’ πριν και 10’ μετά το σχόλασμα. Παρακαλούνται οι γονείς να αποχωρούν με τα οχήματά τους μετά την αναχώρηση των σχολικών
λεωφορείων.
Διάρκεια Σχολικού Προγράμματος Α’ Β’ Γ’ Γυμνασίου

αρχείο λήψης (1)

Προμήθεια Σχολικών Βιβλίων

Τα βιβλία των Ξένων Γλωσσών, τα υλικά των εικαστικών καθώς και κάποια ακόμη απαραίτητα υλικά-βιβλία, όπως αυτά αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έντυπο, οι μαθητές/τριες μπορούν να τα προμηθευτούν είτε από το βιβλιοπωλείο του σχολείου μας, την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ε.Π.Ε.», είτε από βιβλιοπωλεία της επιλογής τους.

Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να τα προμηθευτούν έγκαιρα οι μαθητές/τριες από βιβλιοπωλεία της επιλογής τους. Επισυνάπτονται αναλυτικές λίστες για κάθε τάξη.

SMART School (Sports, Music, Arts, Recreations of Tomorrow)

Το SMART School (Sports, Music, Arts, Recreations of Tomorrow) υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με επιλεγμένες δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και το μαθητικό τους πρόγραμμα. Όλες οι δράσεις του SMART είναι οργανωμένες σε επιστημονική βάση και εστιάζουν στην εξειδίκευση, τη βιωματική μάθηση, τη δημιουργική διασκέδαση και την ομαδική συνύπαρξη των παιδιών. Ειδικά για τη φετινή χρονιά θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε στις δραστηριότητες SMART ένα νέο συνεργάτη, τον κ.Βασίλειο Κρομμύδα, όπου μαζί με την ομάδα του θα οργανώσουν το τμήμα τριάθλου. Επίσης, από φέτος οι μαθητές/τριες των τάξεων του Γυμνασίου-Λυκείου-IB Diploma θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δραστηριότητα της «Θεατρικής Ομάδας», σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδίασαν οι εξειδικευμένοι για αυτές τις ηλικίες συνεργάτες μας. Οι Δραστηριότητες του SMART για όλα τα επίπεδα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 17. 9. 15.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη και Πέμπτη στη ζώνη 14.40 – 16.40 καθώς και Σάββατο ανάλογα με τη δραστηριότητα και τη λειτουργία κάθε τμήματος. Για τη συμμετοχή των παιδιών στις προαιρετικές δραστηριότητες SMART είναι απαραίτητη :

• Η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπορεί :
α) να παραδοθεί στη Γραμματεία του SMART SCHOOL.
β) να αποσταλεί στο e-mai l smar inou@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

• Ειδικά για τις αθλητικές δραστηριότητες θα χρειαστεί:
α) ιατρική βεβαίωση ή δελτίο υγείας με ημερομηνία εξέτασης μεταγενέστερη της 1ης Ιουλίου 2015.
β) Ιατρική Βεβαίωση από Δερματολόγο για τους συμμετέχοντες του τμήματος κολύμβησης.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα του Ωδείου είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπορεί:
α) να παραδοθεί στη Γραμματεία του Ωδείου.
β) να αποσταλεί στο e-mai l odeio@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο Tμήμα Ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Juventus είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Εγγραφής η οποία μπορεί:
α) να παραδοθεί στην Γραμματεία Juventus
β) να αποσταλεί στο e-mai l jss-greece-secr@cgs.edu.gr ή στο σχολείο μέσω FAX (210 6030570)

Διατροφή

Το Πρόγραμμα Διατροφής είναι προαιρετικό. Κάθε παιδί, ανάλογα με το πρόγραμμά του, μπορεί να γευματίσει μια ή περισσότερες ημέρες. Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διατροφής συμπληρώνετε τη Φόρμα Εγγραφής την οποία θα στείλετε στη Γραμματεία SMART (κ.Σοφία Μαρίνου).

Αγιασμός

Η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει την Τρίτη, 15.9.15 και ώρα 09.00, στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Log in with your credentials

Forgot your details?