Επίσκεψη στο σχολείο του ΕΚΚΝ Αυλώνα

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Κέντρου «Robert F. Kennedy» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαθήτριες από την Α’ και Β΄ Λυκείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Αλέξανδρο Αρφαρά, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τους χώρους κράτησης, την κοινωνική υπηρεσία και το σχολείο και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στόχος της επίσκεψης αυτής, ήταν η ενημέρωση των μαθητριών για τη λειτουργία του σχολείου μέσα στο κατάστημα κράτησης νέων, για τα δικαιώματα των κρατουμένων, για τους τρόπους επανένταξης καθώς και τα προγράμματα που υλοποιούνται για τους ανήλικους κρατούμενους. Κοινή μας πεποίθηση αποτελεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου του ΕΚΚΝΑ κ. Πέτρο Δαμιανό για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?