Ημερολόγιο

Ολοήμερη Εκδήλωση

Webinar: Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κάνουν τη μελέτη τους χωρίς να την κάνετε εσείς; – A’ Δημοτικού- CGS to Parents

CGS

Η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας αποτελεί μια σπουδαία διαδικασία με μεγάλη εκπαιδευτική σημασία. Συχνά σε αυτή τη διαδικασία οι μαθητές αναζητούν βοήθεια από τους γονείς τους σε δραστηριότητες και ασκήσεις που θεωρούν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Πώς όμως μπορείτε ως γονείς να συμβάλλετε με υποστηρικτικό τρόπο στη μελέτη των παιδιών σας; Πώς η αυτονόμηση στη μελέτη συνδέεται με τη θετική αυτοεικόνα των παιδιών; Ποιες ενέργειες θα ήταν βοηθητικές για τα παιδιά; Πώς θα διατηρήσετε τον γονεΪκό σας ρόλο χωρίς να αναλάβετε τον ρόλο του δασκάλου; Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας απασχολούν, μπορείτε να συμμετέχετε στο Webinar που έχει οργανώσει το CGS for Student Success σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων με τίτλο «Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κάνουν τη μελέτη χωρίς να την κάνετε εσείς; - A’ Δημοτικού». Το webinar θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 17.30 μέσω Microsoft Teams, με σκοπό η μελέτη να γίνει ωφέλιμη για το παιδί και λιγότερο δεσμευτική και απαιτητική για εσάς τους γονείς. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο email success@cgs.edu.gr.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το θέατρο του Διονύσου | Γ1 Γυμνασίου/IB MYP 4

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το θέατρο του Διονύσου. Οι επισκέψεις σε χώρους Πολιτισμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης, βιωματικής μάθησης και καλλιέργειας της προσωπικότητας των μαθητών μας. Ως εκ τούτου, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Ταξιδεύοντας στην Αθήνα μέσα από τα μνημεία της Ακρόπολης’. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Θέατρο του Διονύσου όπου θα παρακολουθήσουν αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Η γέννηση και η δημιουργία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.’ Το πρόγραμμα αυτό συνδέεται άμεσα με το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και συγκεκριμένα με την Εισαγωγή στο Θέατρο και με την Αρχαία Ιστορία που έχουν ήδη διδαχθεί.   Βασικοί μαθησιακοί στόχοι είναι η επαφή και η εξοικείωση των παιδιών με τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως της παρατηρητικότητας ,της κριτικής σκέψης καθώς και η καλλιέργεια της αισθητικής τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?