Γνωρίστε τα ομαδικά μαθήματα του Ωδείου μας!

Ήχος και κίνηση

Το τμήμα αυτό προσκαλεί τους πιο μικρούς μας μαθητές (ΠΠΝ) να ανακαλύψουν τη χαρά της μουσικής μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους. Θα παίξουμε με όργανα Orff, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στον υπέροχο κόσμο της μουσικής με τον πιο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο τρόπο!

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART

 

Μουσικοκινητική αγωγή

Στο μάθημα αυτό οι μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου θα έρθουν σε επαφή με βασικές μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, τα ηχοχρώματα, το τονικό ύψος και η ένταση, μέσα από το παιχνίδι. Εφαρμόζοντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα μουσικά συστήματα Orff και Kodaly οι μαθητές μας θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν διάφορα μουσικά όργανα και θα νιώσουν την ικανοποίηση της δημιουργίας μέσω του μουσικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART

 

Μουσική προπαιδεία

Στο μάθημα αυτό οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να μάθουν οποιοδήποτε μουσικό όργανο στο μέλλον. Θα μάθουν να διαβάζουν μουσική, θα χρησιμοποιήσουν διαφορετικά μουσικά όργανα και θα καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δυνατότητες και την αισθητική τους αντίληψη προκειμένου να μπορέσουν αργότερα να επιλέξουν το μουσικό όργανο που τους εκφράζει και να κάνουν τα πρώτα τους συνειδητά βήματα στο κόσμο της μουσικής.

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART

 

Κήπος με τραγούδια

Με φανατικούς συμμετέχοντες (και ακροατές), το τμήμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές από το Προνηπιαγωγείο ως τη Β’ Δημοτικού και έχει σαν στόχο την καλλιέργεια του βασικότερου ανθρώπινου μουσικού οργάνου, της φωνής. Μέσα από την εκμάθηση διαφορετικών τραγουδιών, οι μαθητές μαθαίνουν, να ακούν, να τραγουδούν και να ελέγχουν την φωνή τους σωστά, αλλά και να συνεργάζονται αρμονικά μέσα σε ένα μουσικό σύνολο. Οι μαθητές του συγκεκριμένου μαθήματος έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε όλες τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις του Ωδείου.

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ή Πέμπτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART

 

Χορωδειάκι

Στο μάθημα αυτό για μαθητές από την Α’ ως Στ’ δημοτικού, οι μαθητές θα εξασκήσουν την φωνή τους μέσω ασκήσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους και τις φωνητικές τους ικανότητες, θα έρθουν σε επαφή με τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο και από όλη την ιστορία της μουσικής και θα βιώσουν την μοναδική ικανοποίηση της συνεργασίας και της συνδημιουργίας μέσα σε ένα μουσικό σύνολο αξιώσεων. Οι μαθητές του συγκεκριμένου μαθήματος έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε όλες τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις του Ωδείου.

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART

 

Τα μαθήματα στο CGS Ωδείο έχουν ξεκινήσει. Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ωδείου (εσωτ. 603, ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 13:00 – 17:00)

Log in with your credentials

Forgot your details?