Γωνιά Εθελοντικής Προσφοράς

To Σχολείο μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών».

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές/τριές μας συγκέντρωσαν βιβλία στο χώρο του σχολείου, φιλοτέχνησαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες και έγραψαν μηνύματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου. Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου οργάνωσαν τη δική τους γωνιά και συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό για να στηρίξουν το έργο της UNICEF.

Οι μαθητές/τριές μας, επιθυμώντας να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας ένα χώρο εθελοντικής προσφοράς, στον οποίο θα ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Στη συνέχεια οι εθελοντές μας θα ζητούν από τους συμμαθητές/τριές τους να γράψουν στο βιβλίο που θα αγοράσουν το δικό τους μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, βοηθώντας τους να αντιληφθούν ότι χιλιάδες παιδιά στον κόσμο βιώνουν μία «διαφορετική πραγματικότητα», λόγω των μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Έως τις 15 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων, τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τη «γωνιά της εθελοντικής προσφοράς» στο χώρο της βιβλιοθήκης, με σκοπό να κατανοήσουν τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον κόσμο, να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, να ενισχύσουν την κοινωνική τους συνείδηση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από
βιωματικές προσεγγίσεις.

unicef schools

Log in with your credentials

Forgot your details?