Ιππασία στο CGS

 

Never give up on your horse

because your horse

would never give up on you

 

Στην απογευματινή ζώνη προαιρετικών δραστηριοτήτων SMART, ξεκινά από φέτος σε εβδομαδιαία βάση, το άθλημα της ιππασίας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Το CGS συνεργάζεται με τον Ιππικό Όμιλο Τατοΐου.

Το άθλημα της ιππασίας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, βοηθά πάρα πολύ τα παιδιά, εκτός από τα οφέλη στη σωματική τους υγεία, στην γενικότερη καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους.

Συγκεκριμένα, εκτός από την εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος, τα παιδιά:

  • Εξασκούνται αυξάνοντας την σωματική τους δύναμη
  • Μαθαίνουν να εξισορροπούν πάνω στο άλογο και γενικότερα εξοικειώνονται με την έννοια της ισορροπίας (ψυχοσυναισθηματικά)
  • Αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης για την φροντίδα του αλόγου και κατ’ επέκταση μαθαίνουν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς τους
  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους
  • Μαθαίνουν να θέτουν στόχους που με συντονισμένες ενέργειες προσπαθούν να πραγματοποιούν (π.χ. υπερπήδηση εμποδίων)
  • Εξοικειώνονται με την έννοια του ρίσκου μαθαίνοντας έτσι να ανταποκρίνονται με ευελιξία στο απρόβλεπτο

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ιππασία αποτελεί για τα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να καλλιεργήσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους καθώς και να εξασκηθούν βελτιώνοντας σημαντικά την φυσική τους κατάσταση.

Προπονήτριά τους είναι η Ίρις Άνδροβιτς, μια παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια (χρυσό, αργυρά και χάλκινα), υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας ενηλίκων της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την προπόνηση αθλητών ιππασίας καθώς και με την εκπαίδευση αλόγων στις εγκαταστάσεις της στην Παλλήνη. Μάλιστα, το 2004 παρακολούθησε μια σχολή προπονητών που έγινε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όπου και έλαβε το δίπλωμα προπονητή Γ κατηγορίας.

Don’t follow your dreams
Ride them!

Log in with your credentials

Forgot your details?