Η Ε Δημοτικού στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών!

Επίσκεψη Ε Δημοτικού στο ΕΛΚΕΘΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας «Απέραντο Γαλάζιο»

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε Δημοτικού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στην Ανάβυσσο. Η γνωριμία τους με το ΕΛΚΕΘΕ έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας «Απέραντο Γαλάζιο» και συμπεριελάμβανε αρχικά μια σύντομη παρουσίαση των ερευνητικών ινστιτούτων και μια ηλεκτρονική «βόλτα» στο μαγικό κόσμο του ελληνικού βυθού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια όπου οι μαθητές και μαθήτριες μελέτησαν ζωντανούς θαλάσσιους οργανισμούς στο μικροσκόπιο και έπαιξαν ένα παιχνίδι που τους εισήγαγε στη σημασία της βιοποικιλότητας.

Στο τέλος της ξενάγησης στον κόσμο της θαλάσσιας έρευνας, τα παιδιά είδαν από κοντά το βαθυσκάφος «Θέτις» που χρησιμοποιείται από τους ερευνητές στις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Δρ. Μαρία Σαλωμίδη και την κυρία Ρούλα Ανδριοπούλου για τη θερμή υποδοχή. Τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους! Το σχολείο με τη σειρά του θεωρεί τέτοιες διδακτικές εμπειρίες ιδιαίτερα σημαντικές και στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την αγάπη επιτυχημένων ερευνητικών φορέων για τα παιδιά, ώστε να λειτουργήσουν ως πηγή έμπνευσης και σημαντική συμπλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

h e   03 (1)

Log in with your credentials

Forgot your details?