Ημερίδα “Inner Peace Project”

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας η ημερίδα “Inner Peace Project” , η οποία διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών της UNESCO σε συνεργασία με ένα δίκτυο διεθνών μη κυβερνητικών οργανισμών όπως η Unicef, Save the children, Caritas και τα παιδικά χωριά SOS.Η βασική ιδέα του προγράμματος βασίζεται στην προώθηση οικουμενικών αξιών όπως η ενότητα, η φιλία και η ανεκτικότητα στα παιδιά και στους νέους. Παράλληλα το πρόγραμμα επιδιώκει να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη μέσα μας.

Η ομάδα που μας επισκέφτηκε απαρτιζόταν από εκπαιδευμένους εθελοντές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μέσω ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων, το ιδεώδες της ειρήνης δεν προσεγγίστηκε μόνο θεωρητικά αλλά έγινε βίωμα μέσα από την εμπειρία του διαλογισμού. Έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δ’ , Ε’ και Στ’ Δημοτικού κατέκτησαν την εσωτερική ηρεμία, μέσα από απλές και κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών τεχνικές.

 

” Μέσα από αυτά τα παιχνίδια ταξίδεψα σε έναν μακρινό και γαλήνιο κόσμο.”
Μαθήτρια Στ’ Δημοτικού

“Δεν μπορούσα να φανταστώ πως με έναν τόσο απλό τρόπο μπορείς να συγκεντρωθείς και να νιώσεις την απόλυτη ηρεμία.”
Μαθητής Στ’ Δημοτικού

“Για μια στιγμή ξεχάστηκα και πίστεψα πως είμαι μόνος μου στο δωμάτιό μου.”
Μαθητής Στ’ Δημοτικού

“Έχω την αίσθηση πως στο διάλειμμα που ακολούθησε οι μαθητές της Στ’ διακινούνταν με μεγαλύτερη ηρεμία στους διαδρόμους του σχολείου.”
Εκπαιδευτικός Στ’ Δημοτικού

“You only live once! Find inner peace…”
Μαθήτρια E’ Δημοτικού

“Be happy! Have inner peace.”
Μαθήτρια E’ Δημοτικού

Log in with your credentials

Forgot your details?