Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Όλοι γνωρίζουμε τον Picasso, τον Van Gogh, τον Michelangelo…

Οι μεγάλοι αυτοί ζωγράφοι ξεκίνησαν το έργο τους από πολύ μικρή ηλικία και συνέχισαν στην υπόλοιπη πορεία της ζωής τους να δημιουργούν έργα τέχνης. Σκοπός τους να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους και να συνομιλήσουν με το θεατή. Η ζωγραφική, λοιπόν, ανεξαρτήτως ηλικίας είναι έκφραση, δημιουργία, διασκέδαση και τρόπος ζωής.

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι που λειτουργεί στο CGS στο πλαίσιο του SMART, χρησιμοποιούμε ό,τι μπορεί κανείς να σκεφτεί ώστε να εκφράσουν οι μαθητές τα συναισθήματά τους και να φέρουν στο κόσμο μας πράγματα και εικόνες της φαντασίας τους. Σκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά πως στο χώρο της ζωγραφικής και γενικότερα της τέχνης όλα μπορούν να γίνουν και όλα μπορούν να διορθωθούν και να εξελιχθούν. Μέσα από την τέχνη θα μάθουν να προσπερνούν τα εμπόδια και να αποτυπώνουν τη φαντασία τους σε ένα καμβά. Η τέχνη είναι ανεξάρτητη, δεν έχει όρια και κανόνες, δεν έχει σωστό και λάθος.

Μέσα από το Εργαστήρι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διάφορες μορφές εικαστικών τεχνών, δοκιμάζουν τεχνοτροπίες, αναλαμβάνουν ατομικά και ομαδικά καλλιτεχνικά projects συνδέοντας διαθεματικά τα εικαστικά, με τα μαθήματά τους. Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται επισκέψεις σε εκθέσεις, εργαστήρια καλλιτεχνών, διοργανώνονται εκθέσεις με έργα των μαθητών/τριών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Smart τηλ. 210 6030411-18

Log in with your credentials

Forgot your details?