Κρίκος Ζωής

Πρωταρχικός στόχος του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του Σχολείου μας είναι η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών/τριών μας. Η κοινωνική εκπαίδευση όμως οφείλει να επιτυγχάνει την αρμονική σύζευξη της γνώσης με την προσωπική εμπειρία και να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα. Αποτελέσματα που θα συνοδεύουν τα παιδιά μας σε όλη τους τη ζωή και θα τα διδάξουν ότι η αλληλεγγύη αποτελεί ηθική δέσμευση για κάθε ενεργό πολίτη.

Με αυτή τη σκέψη επιθυμούμε να στηρίξουμε το έργο του «Κρίκου Ζωής», που μας προτρέπει να ενώσουμε τις δικές μας προσπάθειες με εκείνες άλλων συνανθρώπων μας και να θέσουμε σιγά-σιγά τα θεμέλια μιας μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Κρίκος Ζωής», www.krikoszois.org, ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2005, με σκοπό την παροχή βοήθειας, στήριξης και φροντίδας σε ανθρώπους που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από τότε μέχρι σήμερα ο «Κρίκος Ζωής» συμπαρίσταται σε άπορες οικογένειες, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, οικιακό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συνοδοιπόροι και εμείς στην προσπάθεια αυτή μπορούμε να προσφέρουμε κάποια τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, μπισκότα, αλεύρι, φρυγανιές, ρύζι, πουρέ, δημητριακά, μαρμελάδα, μερέντα, κρουασάν, σάλτσα ντομάτας, κακάο, άνθος αραβοσίτου), τα οποία θα αφήνουμε καθημερινά στον κάδο βοήθειας, που θα τοποθετηθεί στο σχολείο μας.

Μέλη του «Κρίκου Ζωής», σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί και θα τα αποστέλλουν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, στη Νίκαια, στο Π. Φάληρο ή σε άλλες περιοχές της Αττικής. Ο στόχος μας κάθε μήνα είναι να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Η συγκέντρωση των τροφίμων στο σχολείο θα ξεκινήσει στις 26.3.15 και θα ολοκληρωθεί στις 29.5.15.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας σε αυτή την προσπάθεια!

offering2

Log in with your credentials

Forgot your details?