Κυνήγι Θησαυρού

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ στη Β΄ Δημοτικού
Πρόγραμμα Έρευνας: Ζούμε μαζί!

 

Την Παρασκευή 23/10/2015, τους μαθητές και μαθήτριες της Β΄Δημοτικού περίμενε μια έκπληξη που είχαν διοργανώσει οι δασκάλες της τάξης με απόλυτη μυστικότητα … ένα Κυνήγι Θησαυρού!

Με μεγάλο ενθουσιασμό, τα παιδιά ξεκίνησαν από την τάξη τους όπου ζητήθηκε από κάθε ομάδα να φτιάξει με τουβλάκια LEGO μια βιβλιοθήκη. Ολοκληρώνοντας την κατασκευή κάθε ομάδα ξεκίνησε το «ταξίδι» της, με πρώτο σταθμό ποιον άλλον; Τη βιβλιοθήκη!

Εκεί συνεργάστηκαν ώστε όλα τα μέλη της ομάδας να διαβάσουν από μια σελίδα ενός βιβλίου και στη συνέχεια να απαντήσουν προφορικά σε ερωτήσεις κατανόησης. Ακολούθως, συμπλήρωσαν μια κρεμάλα όπου σχηματιζόταν η Αίθουσα Ρομποτικής. Η λύση ήταν το εισιτήριό τους για τον επόμενο σταθμό.

Στην Αίθουσα ρομποτικής οι μαθητές έπαιξαν ηλεκτρονικό παιχνίδι όπου έπρεπε να επιλύσουν προσθέσεις και με τη βοήθεια του ποντικιού να «χτυπήσουν» τον σωστό αριθμό-στόχο. Ολοκληρώνοντας την πίστα και χρησιμοποιώντας QR CODE σε tablet αποκωδικοποίησαν τον επόμενο σταθμό …. την τραπεζαρία!

Στην τραπεζαρία έφτιαξαν με τον μάγειρα μους γιαουρτιού ενώ από εκεί, κάποιες μεγάλες κόκκινες πατούσες τους οδήγησαν στον επόμενο σταθμό, στο θεατράκι. Σε αυτόν τον σταθμό συνεργάστηκαν για να ολοκληρώσουν μια δοκιμασία φυσικής αγωγής με στεφάνια κι από εκεί δόθηκε το σύνθημα για τον επόμενο σταθμό, την αίθουσα υπολογιστών.

Εκεί βρήκαν τη διαδρομή που η μέλισσα-ρομπότ (Beebot) έπρεπε να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό της. Για να το καταφέρουν, έλυσαν πράξεις και προγραμμάτισαν τη διαδρομή που θα ακολουθούσε. Στην ολοκλήρωση και αυτής της δοκιμασίας κάθε ομάδα πήρε δύο κομμάτια παζλ που την οδήγησαν στην τάξη.

Όταν και οι τρεις ομάδες επέστρεψαν, ένωσαν τα κομμάτια και σχηματίστηκε η φωτογραφία όλων των παιδιών μαζί. Η φωτογραφία ενθουσίασε τους μαθητές. Συζήτησαν για το πώς συνεργάστηκαν και πόσο όμορφα πέρασαν. Κατέληξαν στο ότι είναι ωραίο να συνεργαζόμαστε και να Ζούμε μαζί!!!

12190370_10204911228810301_1762622247_o

Log in with your credentials

Forgot your details?