news_test

 • All
 • CGS Kids Triathlon
 • IB DP Actions
 • LYC Actions
 • MYP Actions
 • PYP Actions
 • Share-their-story
 • Stem actions
 • Student Success
 • Summer Camps
 • Summer Courses
 • Αθλητισμός
 • Γενικά
 • Γυμνάσιο
 • Δημοτικό
 • Ειδικά προγράμματα
 • Εκπαίδευση
 • Κοινωνική προσφορά
 • Νέα
 • Πολιτισμός
 • Τελευταία νέα
dispilio 4
Oι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου (IB MYP 2) του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τη Φιλόλογο Ντορέττα Λαμπροπούλου για το Δισπηλιό στην Καστοριά, τον πρώτο προϊστορικό λιμναίο οικισμό στον ελλαδικό χώρο. Με διερευνητικό τρόπο κατανόησαν πως πρωτεύοντα ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου, ήδη από τα προϊστορικά έτη διαδραμάτιζε η φύση. Όλες οι δραστηριότητες του ανθρώπου από την επιλογή μιας θέσης μόνιμης ή περιοδικής κατοίκησης, έως και την συλλογή φυσικών πόρων απαραίτητων για τη σίτιση του, είναι άμεσα συνυφασμένες με αυτή. Το πλούσιο προσωπικό φωτογραφικό υλικό της καθηγήτριας και η επιστημονική της τοποθέτηση έκαναν τους μαθητές να ταξιδέψουν, να περιηγηθούν, να προβληματιστούν, να διατυπώσουν ερωτήματα, να κατανοήσουν την έννοια της αλλαγής, της εξέλιξης και του πολιτισμού. Μια επίσκεψη στο Προϊστορικό Δισπηλιό δεν είναι ένας απλός περίπατος, είναι ένα μεγάλο ταξίδι που σε πάει πολύ μακριά. Σε μια χώρα του aγνώστου και του αινιγματικού, που την ονομάζουμε «Προϊστορία», όπου τα πράγματα μπορεί να μην είναι όμοια με όσα μας περιβάλλουν σήμερα, έχουν, όμως, τη σημασία τους για την κατανόηση της εξέλιξης και της ιστορικής συνέχειας. http://www.ime.gr/chronos/01/gr/nl/nni/dispiliofr.html
smart
IB MYP e-assessment coursesΣυμμετοχή μαθητών σε διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης από τον Οργανισμό του ΙB. Το νέο πρόγραμμα e-Assessment, το οποίο θα προσφέρεται από το CGS στη ζώνη SMART by Distance (17.00-18.30). Οι μαθητές της Α’ Λυκείου/ΙΒ MYP Year 5 έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης από τον Οργανισμό ΙΒ. Η αξιολόγηση επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχής τους σε ηλεκτρονικές εξετάσεις (on-screen exams), καθώς και της κατάθεσης φακέλου εργασιών (e-portfolio). Η διαδικασία αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές να λάβουν εξωτερική ανατροφοδότηση για την επίδοσή τους και πιθανές περιοχές προς βελτίωση ενόψει πιθανής μετάβασής τους στο ΙΒ Diploma Programme (ΙΒ DP). Η τελική βαθμολογία που θα λάβουν, αποτελεί επίσημη πιστοποίηση (ΙB-validated grades) των γνώσεων και ικανοτήτων τους και λαμβάνεται υπόψη στην αίτησή τους για εγγραφή στο ΙΒ DP. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα αποτελεί ενδυνάμωση του ακαδημαϊκού προφίλ των μαθητών ενόψει της διαδικασίας επιλογής των Πανεπιστημίων. Για την προετοιμασία των μαθητών έχουν σχεδιαστεί κύκλοι μαθημάτων/εργαστήρια προετοιμασίας με στόχο την κάλυψη των προβλεπόμενων ενοτήτων και την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εξετάσεων. Τα εργαστήρια αφορούν στα εξής μαθήματα: Μαθηματικά Φυσική Αγγλική Γλώσσα   Στοιχεία διεξαγωγής: Το πρόγραμμα παρέχεται στην  Αγγλική Γλώσσα. Το κάθε εργαστήριο δύναται να επιλεγεί αυτόνομα καθώς αφορά σε ένα μάθημα. Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής θα ακολουθήσουν το παρακάτω πλάνο:  ΑΑ   Τίτλος  Ημέρα   Ώρα  Συχνότητα  1  Μαθηματικά  Τρίτη  17.00-18.30  Εβδομαδιαίο  2  Φυσική  Παρασκευή  17.00-18.30  Εβδομαδιαίο  3  Αγγλική Γλώσσα  Σάββατο  11.00-13.00  Δεκαπενθήμερο   Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 20 εβδομάδες (30 διδακτικές ώρες) για τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής (Νοέμβριος 2020 – Μάιος 2021) και 10 εβδομάδες (20 διδακτικές ώρες) για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας (Νοέμβριος 2020 – Απρίλιος 2021). Η ολοκλήρωση των μαθημάτων συμπίπτει με την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εξετάσεων (on-screen exams)  για τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής και την προθεσμία κατάθεσης φακέλου εργασιών  (e-portfolio) για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας. Η προθεσμία αποστολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να γίνει η εγγραφή στο πρόγραμμα είναι η Παρασκευή 16/10/2020. https://cgs.openapply.com/parents/sign_in. Η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στις εξετάσεις ΙΒ και η καταβολή των εξέταστρων θα γίνει μέσω του σχολείου, με καταληκτική ημερομηνία εγγραφής την Δευτέρα 19/10/2020. Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με: κα Τζένη Ματσώτα, IB MYP Coordinator (tmatsota@cgs.edu.gr)   Για τεχνικά θέματα κατά τη διάρκεια των online μαθημάτων μπορείτε να επικοινωνείτε με: Τμήμα Υποστήριξης του CGS (support@cgs.edu.gr)
IMG_5856
Η Φαίδρα Λεοντή, Early Years IB PYP Coordinator (3-6 year olds), η Ροδούλα Νικολοπούλου, IB PYP Coordinator και η Ελπίδα Παππά, IB PYP Coordinator, ήταν εισηγήτριες στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αρχές & Φιλοσοφία του IB Primary Years Programme”.  Η επιμορφωτική δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 και τη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, και απευθυνόταν σε νέους συνεργάτες του CGS, στις βαθμίδες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.  Μέσα από μία βιωματική δράση, οι νέοι συνεργάτες στην Πρωτοβάθμια κατάφεραν να συνδέσουν τα βασικά στοιχεία του ΙΒ Primary Years Programme  με την καθημερινή πρακτική στη σχολική τάξη, κατανοώντας έτσι τις βασικές αρχές του προγράμματος.  Επόμενα προγραμματισμένα workshops από τον oργανισμό του ΙΒΟ έχουν προγραμματιστεί για τον διάστημα Οκτωβρίου-Νοέμβρίου 2020 με τίτλους: «Evidencing learning», «Concept-driven learners».    Η Φαίδρα Λεοντή είναι Νηπιαγωγός και υποψήφια Διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται τα τελευταία 17 έτη στο χώρο της εκπαίδευσης. Από τα τέλη του 2019 είναι Early Years PYP Coordinator (Νηπιαγωγείο & Α’ Δημοτικού/IB PYP) 
IMG-f95d5c26369529b7d272decf23c87a4f-V
Τη Δευτέρα 5.10 και την Τρίτη 6.10 οι μαθητές της Δ' Δημοτικού/ΙΒ PYP είχαν την ευκαιρία να γίνουν αμπελουργοί και να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία του τρύγου. Βρέθηκαν σε εικονικό αμπέλι, πάτησαν σταφύλια και γνώρισαν τα προϊόντα που παράγονται από αυτά. Ήρθαν σε επαφή με τη φύση και πέρασαν μια ώρα, την οποία θα θυμούνται για πολύ καιρό!
img_edmewucr238722e23543rwe234
Την Τετάρτη  Tετάρτη 7 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν 2 workshops από τον οργανισμό του International Baccalaureate με τίτλο "Evidencing learning" & "Concept-driven learners". Τα online εργαστήρια έχουν διάρκεια 4 εβδομάδες και θα συμμετέχουν 50 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του CGS στο πλαίσιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο IB Primary Years Programme.
CGS-MUN_ConflictResolution_SiteBanner-622x280-02

Please click on the following link to check out this year’s agenda and programme: https://cgsmun.gr/ Note that the conference this year will start at 5.30 pm Greek time on the first day (Friday 11th December). We are also pleased to announce the International Court of Justice case: Alleged violations of the 1955 Treaty of Amity, Economic Relations and Consular Rights (the Islamic Republic of Iran vs. the USA). We look forward to seeing you all ONLINE in December!  

myp_10
Πρωταρχικός στόχος στην έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς είναι η ομαλή ένταξη των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στις ομάδες των συνομηλίκων τους, στα καινούρια τους δηλαδή τμήματα. Είναι απαραίτητο οι επιμέρους αυτές ομάδες να αποκτήσουν συνοχή, ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των μελών τους. Για το λόγο αυτό όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου το πρωί της πρώτης κιόλας ημέρας του σχολείου συμμετείχαν στη δραστηριότητα γνωριμίας και προσαρμογής, με τίτλο «Οι τάξεις των χρωμάτων». Μέσα από την ομαδική αυτή δραστηριότητα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν με ευχάριστο τρόπο στα νέα τους τμήματα, να κοινωνικοποιηθούν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.   Καλή σχολική χρονιά!
Pre-IBDP_sitebanner-01
Η επιλογή να ακολουθήσει ένας μαθητής το IB Diploma Programme, αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Ο βασικός στόχος του προγράμματος Pre-IB DP στο CGS είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα μαθήματα, τους καθηγητές και τον τρόπο λειτουργίας του  International Baccalaureate Diploma Programme. Από το 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα του Pre-IB DP, οι μαθητές του CGS εισάγονται σταδιακά στο πνεύμα, την ύλη και την εφαρμογή του  IB DP, αποκτώντας μια πολύτιμη εμπειρία.  Οι συμμετέχοντες στο Pre-IB DP δεν παρακολουθούν υποχρεωτικά στη συνέχεια το IB Diploma Programme, αλλά σίγουρα με την ολοκλήρωση του Pre-IB DP, θα έχουν αποκτήσει τα εφόδια, την εμπειρία και την κρίση να αποφασίσουν για την ακαδημαϊκή τους πορεία, IB Diploma Programme ή Λύκειο. Επίσης οι μαθητές του Pre-IB DP θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με τους γονείς τους, ενημερωτικές παρουσιάσεις εκπροσώπων Πανεπιστήμιων του εξωτερικού. Τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά (εκτός από το μάθημα Modern Greek) και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21 είναι τα παρακάτω: English Modern Greek History Global Politics Economics Psychology Business & Management Theory of Knowledge Chemistry Physics Biology Computer Science Mathematics Visual Arts Theatre Music   Μέρος του Pre-IB DP είναι και δραστηριότητες του προγράμματος CAS (Creativity, Action, Service) καθώς και εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με  Time Management, Creative Thinking, Academic Etiquette, Choosing the Right University for You, κ.α. Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές του IB Diploma Programme του CGS και προσφέρονται ειδικά για τη φετινή χρονιά, online μέσω της πλατφόρμας του Microsoft Teams, κάθε Πέμπτη, 17:00 - 18:30.  Τα μαθήματα θα αρχίσουν  την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Εγγραφές στο:  OpenApply (https://cgs.openapply.com/parents/sign_in) Επικοινωνία:   Άννα Προμπονά, Pre-IB DP Coordinator email: preibdp@cgs.edu.gr
Apotelesmata-Likeio-IBDP2020-SiteBanner-01
Γενικό Λύκειο Πολλά συγχαρητήρια στους αποφοίτους μας για την επιτυχία τους και στους καθηγητές για τη στήριξή τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους. Ποσοστό επιτυχίας: 92%. Ποσοστό επιτυχίας σε σχολές της Αττικής: 50%.   Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τις σχολές επιτυχίας: Κωδ. Υποψηφ. Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα 19022639 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20022978 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 20022979 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 20022981 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022983 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 20022984 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022985 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022988 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20022989 ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022990 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 20022991 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022992 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΞΑΝΘΗ) ΔΠΘ 20022993 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 20022994 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022995 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022996 ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 20022997 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 20022998 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ) ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 20023000 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΔΙ.ΠΑ.Ε. 20023001 ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) ΔΠΘ 20023002 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023003 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023004 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20023005 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023006 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023007 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΡΤΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20023008 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ) ΕΚΠΑ 20023009 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023010 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 20023011 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 20023012 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 20023013 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20023015 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 20023017 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ IB Diploma Programme Εξαιρετικά αποτελέσματα και την ιδιαίτερη χρονιά Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τους εξαιρετικούς βαθμούς τους στο IB Diploma. Είμαστε υπερήφανοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην ακαδημαϊκή τους ζωή. Τα αποτελέσματα των μαθητών μας αυτή την ιδιαίτερη χρονιά αντικατοπτρίζουν  τη συστηματική τους προσπάθεια και αφοσίωση στον στόχο τους  στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων αλλά και τη μεγάλη εμπειρία των καθηγητών τους, εμπειρία που οδήγησε  στη σωστή καθοδήγησή τους στην εκπόνηση των εργασιών (Coursework) και στην ακριβή  εκτίμηση της βαθμολογίας των μαθητών. Προς όφελος των μαθητών μας λειτούργησαν και τα εξαιρετικά στατιστικά δεδομένα του CGS IB Diploma Programme που είχε ο Οργανισμός του ΙΒ στη διάθεσή  του από τα προηγούμενη έτη. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν και στους καθηγητές του IB DP για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία! Επιγραμματικά τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι: Το 100 %  των μαθητών μας πήρε το IB Diploma, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 79%. Ο υψηλότερος βαθμός στο IB Diploma είναι 45 στα 45 - ένα επίτευγμα που επιτυγχάνεται από [...]
IB_Marks_Instagram-05
Daniel Marks is the top academic achiever in this year’s graduating IB Diploma class, scoring a perfect 45 points, a score attained by less than 0.2% of all IB students worldwide. Motivated, focused, and resolute in his goal to study at a top UK university, Daniel is admitted to pursue a degree in Computing at Imperial College London. Daniel followed perhaps one the most academically rigorous IB subject combinations including Mathematics, Physics, Computer Science and English A, all at the Higher Level, with a perfect final score of 7 in each. An accomplished classical pianist, he has performed at numerous concerts and school events over the years with grace and confidence. As he prepares for a demanding university degree in Computing, his acumen in playing difficult pieces is certainly connected to his comprehension of the underlying complex principles in computer science. He makes something intricate seem elegant and simple, a key ability for his chosen field of study. Daniel, the entire CGS family expresses its sincere congratulations and we are more than certain you will simply excel at Imperial.  We wish you every success and happiness in the future.
ApotelesmataPanelladikon2020-SiteBanner-01
Πολλά συγχαρητήρια στους αποφοίτους μας για την επιτυχία τους και στους καθηγητές για τη στήριξή τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους. Ποσοστό επιτυχίας: 92%. Ποσοστό επιτυχίας σε σχολές της Αττικής: 50%.   Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τις σχολές επιτυχίας: Κωδ. Υποψηφ. Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα 19022639 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20022978 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 20022979 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 20022981 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022983 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 20022984 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022985 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022988 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20022989 ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022990 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 20022991 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022992 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΞΑΝΘΗ) ΔΠΘ 20022993 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 20022994 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ 20022995 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20022996 ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 20022997 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 20022998 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ) ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 20023000 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΔΙ.ΠΑ.Ε. 20023001 ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) ΔΠΘ 20023002 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023003 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023004 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20023005 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023006 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023007 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΡΤΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20023008 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ) ΕΚΠΑ 20023009 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 20023010 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 20023011 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 20023012 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 20023013 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20023015 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 20023017 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ApotelesmataIBDP2020-SiteBanner
Εξαιρετικά αποτελέσματα και την ιδιαίτερη χρονιά Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τους εξαιρετικούς βαθμούς τους στο IB Diploma. Είμαστε υπερήφανοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην ακαδημαϊκή τους ζωή. Τα αποτελέσματα των μαθητών μας αυτή την ιδιαίτερη χρονιά αντικατοπτρίζουν  τη συστηματική τους προσπάθεια και αφοσίωση στον στόχο τους  στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων αλλά και τη μεγάλη εμπειρία των καθηγητών τους, εμπειρία που οδήγησε  στη σωστή καθοδήγησή τους στην εκπόνηση των εργασιών (Coursework) και στην ακριβή  εκτίμηση της βαθμολογίας των μαθητών. Προς όφελος των μαθητών μας λειτούργησαν και τα εξαιρετικά στατιστικά δεδομένα του CGS IB Diploma Programme που είχε ο Οργανισμός του ΙΒ στη διάθεσή  του από τα προηγούμενη έτη. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν και στους καθηγητές του IB DP για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία! Επιγραμματικά τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι: Το 100 %  των μαθητών μας πήρε το IB Diploma, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 79%. Ο υψηλότερος βαθμός στο IB Diploma είναι 45 στα 45 - ένα επίτευγμα που επιτυγχάνεται από ελάχιστους μαθητές παγκοσμίως (0.21% των μαθητών παγκοσμίως πήραν 45 τη φετινή χρονιά)! Ο μέσος όρος βαθμολογίας του ΙΒ Diploma στο CGS είναι  36.5, πολύ υψηλότερος από τον αντίστοιχο παγκόσμιο που φέτος είναι 29.9. Το 37 %  των μαθητών μας πήραν το IB Diploma με βαθμό 40 και πάνω, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 9.4% Το 30% των μαθητών μας συγκέντρωσαν από την αξιολόγηση του Extended Essay και του TOK, 3 Bonus Points, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο παγκόσμιο που είναι 9% Το 96% των μαθητών μας εισάγονται σε πανεπιστήμια της 1ης τους επιλογής! Ακολουθεί πίνακας με τα αποτελέσματα των μαθητών και τα πανεπιστήμια που εισάγονται, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα (28.08.2020)  /45 Ειδικότητα Επιλογή Πανεπιστήμιο 45 Computer Science 1  Imperial College London 44 Politics and International Relations 1 UCL 43 Mathematics 1 Imperial College London 43 Chemical Engineering w. Industrial Experience 1 University of Manchester 43 Physics 1 University of Edinburgh 41 Medical Biosciences 1 Imperial College London 41 Psychology 1 University of Bath 41 International Business w. Year in Industry 1 University of Kent 40 Sport and Exercise Science 1 University of Bath 40 Mechanical Engineering w. Industrial Experience 1 University of Manchester 38 English and European Law 1 Queen Mary University of London 38 Physiotherapy 1 Oxford Brookes University 38 Psychology 1 University of Kent 37 Mathematics and Economics 1 Fordham University 36 Law 1 University of Kent 36 Electrical and Electronic Engineering 1 University of Surrey 35 International Business 1 University of Kent 34 Psychology w.  Placement Year 1 University of Kent 33 Graphic Design 1 De Monfort University 33 Computer Science 1 Royal Holloway, University of London 32 Computer Science 2 University of Dundee 32 Film Practice 1 University of the Arts [...]
christogeorgos_001
Ο Νικόλας Χριστογεώργος, ένα τα πρώτα παιδιά της Juventus Academy Athens που ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό μοντέλο της Juventus και βρίσκεται σε επαγγελματική ομάδα, έφερε εχθές, Tρίτη 28 Ιουλίου,  στο CGS και τον Χρήστο Γείτονα τη φανέλα που φόρεσε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με την ομάδα του Παναθηναϊκού!   Σχεδόν 10 χρόνια πριν, το 2010, ο Νικόλας δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο τουρνουά δεξιοτήτων “gollissimo”, που διοργάνωσε το CGS στο πλαίσιο λειτουργίας της νεοσύστατης τότε Ακαδημίας της Juventus στην Αθήνα. Μετά από 5 χρόνια μεθοδικής δουλειάς με βάση τις προπονητικό πλάνο της Juventus Academy, ο Νικόλας εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ την άνοιξη του 2015, αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο ετήσιο “ΝΙΚΕ Cup”, στο οποίο είχε πάρει μέρος με την αντιπροσωπευτική ομάδα της Ακαδημίας της Γιουβέντους. Σήμερα είναι επίσημα μέλος της ομάδας του Panathinaikos FC / ΠΑΕ Παναθηναϊκός ! Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Juventus Academy Athens για την υποστήριξη και την καθοδήγηση το διάστημα που ο Νικόλας ήταν μαζί μας. Kάθε επιτυχία στην συνεχώς εξελισσόμενη καριέρα του νεαρού τερματοφύλακα!   https://www.pao.gr/player/19564/ #juventus_Academy_athens #juventus #cgs
066
Από τις ωραιότερες στιγμές σε ένα σχολείο, και τις πιο ευεργετικές, είναι οι  στιγμές  αλληλεπίδρασης των μεγαλύτερων παιδιών με τα μικρότερα. Τέτοιες στιγμές ήταν οι συναντήσεις της Τρίτης, 23 και της Τετάρτης, 24 Ιουνίου, όπου τα παιδιά  της πρώτης δημοτικού άκουσαν να τους διαβάζουν όμορφα παραμύθια οι διαμαντένιοι βιβλιοφάγοι(μαθητές της ΣΤ΄, που για τα έξι χρόνια του δημοτικού ήταν χρυσοί ή αργυροί). Για τους διαμαντένιους, που ανέλαβαν αυτή την ευθύνη με πολλή χαρά, η παρουσίαση αυτή ήταν τιμή και αναγνώριση. Πρέπει να πούμε πως ήταν πολύ καλοί! Για τα παιδιά της πρώτης, εκτός από την απόλαυση του παραμυθιού, ήταν μια ευκαιρία να φανταστούν τον εαυτό τους στη θέση των ομιλητών, να θέσουν στόχους και να ονειρευτούν. Ευχόμαστε τα πρωτάκια μας να διαβάσουν πολλά-πολλά βιβλία σε όλο το δημοτικό, και τα εκτάκια μας να κρατήσουν τη συνήθεια του διαβάσματος συντροφιά σε όλη τη ζωή τους!
Apotelesmata-Likeio-2020-SiteBanner-01
Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2020 – Γενικό Λύκειο CGS Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018-2019 από το Υπουργείο Παιδείας, σας παρουσιάζουμε στατιστικούς πίνακες με τα αποτελέσματα των μαθητών του CGS.
7e574aeb-778b-4245-96c6-5b7fb4c4918d
Οι παλαιότεροι από εσάς γνωρίζετε ασφαλώς την λειτουργία Ωδείου στο CGS, αρκετοί μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, παρακολουθείτε τις συναυλίες μας, γνωρίζετε την δισκογραφική μας παρουσία. Για τους νέους γονείς και μαθητές, αλλά και για όσους σκέπτονται να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με την Τέχνη των Ήχων, είναι απαραίτητη η ενημέρωση για την λειτουργική μας εικόνα και η πρόσκληση να μας γνωρίσετε και να συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς θέματα σχετικά με την μουσική εκπαίδευση των παιδιών. Το Ωδείο λειτουργεί ως μουσικό ίδρυμα το οποίο ανήκει επίσημα στο Υπουργείο Πολιτισμού, απονέμει ως εκ τούτου τίτλους σπουδών, προετοιμάζει νέους μουσικούς, σολίστες και μέλη ορχηστρικών συνόλων καθώς και μελλοντικούς διδάσκοντες μουσικών μαθημάτων. Στο Ωδείο CGS λειτουργούν τμήματα πιάνου, κιθάρας, λυρικού και ελαφρού τραγουδιού, ντραμς, χορωδιακές ομάδες μικρών μαθητών, βιολιού και βιολοντσέλου, τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών, ενώ από φέτος φιλοδοξούμε να δραστηριοποιήσουμε το τμήμα Μουσικού Θεάτρου. Παράλληλα με τα μαθήματα, που ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχουμε ήδη σχεδιάσει για φέτος, αν οι συνθήκες δεν έχουν… άλλη γνώμη, δυο συναυλίες και το τρίτο μας cd. Οι καθηγητές μας είναι επαγγελματίες μουσικοί πρωτίστως, δάσκαλοι αξιόλογοι και έμπειροι. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου CGS είναι η διαπρεπής σολίστ του πιάνου Έφη Αγραφιώτη, έγκριτη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή συναυλιακή παρουσία. Θα είμαστε ευτυχείς να σας έχουμε μαζί μας στην αναζήτηση της αρμονίας και της ομορφιάς της μουσικής, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Πληροφορίες & Δηλώσεις Εγγραφής: odeio@cgs.edu.gr cgs.gr/odeio
ApotelesmataPanelladikon2020-SiteBanner-01
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018-2019 από το Υπουργείο Παιδείας, σας παρουσιάζουμε στατιστικούς πίνακες με τα αποτελέσματα των μαθητών του CGS. Αποτελέσματα
img_kjdshrcuy3roiujewd
Περισσότερα από 170 παιδιά από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον 4ο Παιδικό Αγώνα Τριάθλου, CGS Kids Virtual Triathlon, την πρώτη εξ αποστάσεως διοργάνωση του αγώνα, ενισχύοντας για άλλη μία χρονιά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». η φετινή χρονιά, ο φιλανθρωπικός, ετήσιος αγώνας "CGS Kids Virtual Triathlon” δεν είχε τόπο και ημέρα διεξαγωγής λόγω έκτακτων συνθηκών. Ωστόσο, δεν αναβλήθηκε, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από τη Χιλή της Αμερικής, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κομοτηνή, την Κρήτη αλλά και την Αττική, να λάβουν μέρος στο δικό τους χρόνο, επιλέγοντας να διαγωνιστούν ατομικά στο αγαπημένο τους άθλημα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε online από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά (5 έως 14 ετών) συμμετείχαν με τις επιδόσεις, το οπτικοακουστικό τους υλικό και την υποστήριξη των γονέων τους,στο άθλημα της αρεσκείας του (κολύμβηση, ποδηλασία & τρέξιμο). Στη συνέχεια έστειλαν τη φωτογραφία από το στιγμιότυπο του δικού τους αγώνα είτε μέσω email είτε κάνοντας post στη σελίδα του αγώνα. #cgskidstriathlon Για την συμμετοχή των μικρών τριαθλητών υπήρξε ένα συμβολικό κόστος και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν στην Ένωση «Μαζί για το παιδί».   Αριθμοί: >170 συμμετέχοντες Περιοχές : (Ελλάδα): Αττική, Χανιά, Σέρρες, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Κομοτηνή Εξωτερικό: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο 100 δωρητές 1785 ευρώ https://www.supportmazi.gr/campaigns/5466-DSY2XyWkDN.html Yποστηρικτές: Το μήνυμα του αγώνα διασκορπίστηκε μέσω των #ambassadors της διοργάνωσης οι οποίοι ενέπνευσαν μικρούς και μεγάλους με την υποστήριξη και την αγάπη τους. Η ομάδα του CGS ευχαριστεί θερμά, ξανά και ξεχωριστά τον καθένα. #Αmbassadors Christos Geitonas Athanasia Tsoumeleka Tsoumeleka Training Dimitris Koutsopoulos Vicky Deligeorgi (https://www.facebook.com/vicky.deligeorgi) Ioannis Drymonakos Krommidas Coaching Nantia Sintzanaki Pasxalina Liouta (https://www.facebook.com/pasxalina.liouta) Ilias Makris & Pharmacy295 Christos Volikakis Panagiotis Mpitados (https://www.facebook.com/profile.php?id=100013766371203) Fotis Zeglis petros parthenis (https://www.facebook.com/petros.parthenis.7) Petros Rotas (https://www.facebook.com/peter.rotas) Constantinos Mitropapas Yiannis Kouris (https://www.facebook.com/ykouris) Danai Moraiti Mania Bikof (https://www.facebook.com/bikofmania) Ioannis Papadopoulos Deniz Panagopoulou Αριθμοί: >170 συμμετέχοντες Περιοχές (Ελλάδα): Αττική, Χανιά, Σέρρες, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Κομοτηνή Εξωτερικό: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Χιλή #cgskidstriathlon   Video από τη διοργάνωση: ------------------------ Αθλητικός Σύλλογος CGS (CGS Sports Club) Το CGS, υποστηρίζοντας την αθλητική παιδεία ως κεντρικό εκπαιδευτικό άξονα, προσφέρει τη δυνατότητα σε γονείς, συνεργάτες καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να επεκτείνουν την αθλητική τους προετοιμασία μέσα από τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου, CGS Sports Club. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα και αθλητικά προγράμματα, να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών – παιδαγωγών και να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS. O Αθλητικός Σύλλογος CGS Sports Club έχει ως αποστολή: · την αγωγή και την εκγύμναση του σώματος και του νου των αθλητών όλων των ηλικιών και κάθε επιπέδου · τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων όλων των αθλητών · τη συμμετοχή των αθλητών σε αθλητικούς αγώνες · την οργάνωση [...]
Τον Μάιο του 2020, το CGS πραγματοποίησε Έρευνα Ικανοποίησης Γονέων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω ηλεκτρονικού, ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο εστάλη σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου. Στόχος της έρευνας ήταν η ανατροφοδότηση των γονέων και κηδεμόνων όσον αφορά στη λειτουργία και οργάνωση του CGS κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας (Mάρτιος – Μάιος 2020), στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Η ανταπόκριση και τα αποτελέσματα της έρευνας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των γονέων το οποίο ανταποκρίθηκε στην έρευνα ήταν 89%, ποσοστό το οποίο θεωρείται εξαιρετικά υψηλό. Επίσης, το CGS στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση διατήρησε τον γενικό βαθμό ικανοποίησης των γονέων και κηδεμόνων σε πολύ υψηλά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψιν και τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο διάστημα των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν μέσα στο σχολικό έτος. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2020-2021, ενώ παράλληλα αποτελούν έναν πολύ σημαντικό δείκτη για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των προγραμμάτων και των πολιτικών μας.
VisualArts2020-sitebanner
IB MYP Arts - Online Exhibition Οι μαθητές διάλεξαν τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και τα αναδημιούργησαν ενεργοποιώντας τη φαντασία τους. Η αρχική ιδέα ήταν από το μουσείο Paul Getty στις ΗΠΑ, όπου σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γίνουν δημιουργικοί κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η διαδικασία ήταν απλή: επιλογή ενός έργου τέχνης, χρήση τριών, καθημερινών, αντικείμενων από το σπίτι, αναδημιουργία της σύνθεσης με μίμηση. Ιωάννα Α. Πρωτότυπο Γιαλής Ξενοφώντας Πρωτότυπο Αθανασόπουλος Γιώργος Πρωτότυπο Καραγεωργοπούλου Ελίνα & Έρικα Πρωτότυπο Ρουχωτά Ολίβια Πρωτότυπο Τσαγκαλίδη Αιμιλία Πρωτότυπο Χριστοδούλου Νικόλαος Πρωτότυπο Λάσπας Δημήτρης Πρωτότυπο Παπαδάτος Φίλιππος Πρωτότυπο Χαραλαμπίζας Παύλος Πέτρου Θοδωρής Παπαπάνος Αναστάσης Μηλιδάκης Κωνσταντής Κυρινέγκο Μάρκο Καβουκλής Θοδωρής Κοσμά Ανδριάνα Γυφτοπούλου Αγγελική Χαρατζοπούλου Ιφιγένεια Χαρατζοπούλου Ιφιγένεια Σωτηρόπουλος Γιώργος Φιλιπποπούλου-Άννα Χατζηχρήστος Βασίλης Κωνσταντίνος Ουζούνης Χατζηλάκου Κατερίνα Σπαθάρη Μαρία Στεφάτου Αγγελική Τσιμαρά Ευφροσύνη Σακκελαρίου Ειρήνη Ξύδη Δανάη Ραπτάκη Κατερίνα Μάργαρης & Λουράκης Μπασιάκου Μαίρη Μουστάκη Αρετή Λουφόπουλος Γιώργος Λάσπα Μαρία Λάγγα Ιωάννα Γεωργάτος Αλέξανδρος Βουλγαράκης Αλέξανδρος Ατζουλή Μελίσσα Αρμούτη Χρυσάνθη Αντωνοπούλου Μαίρη Ανδρεάδης Βασίλης-Μάριος Ανάργυρος Ιάσωνας Αλειφαντή Ντέμυ Αγγελοπούλου Ντέμυ Δημιουργία φωτογραφικού Λευκώματος Φλουρή Μκαέλλα Σπυροπούλου Ελένη Λαμπροπούλου Νεφέλη Χαρατζοπούλου Ιφιγένεια Μπαντή Έφη Στάσης Χρήστος Σταθοπούλου Τζην Χαραλαμποπούλου Έφη Σπηλιωτόπουλος Βαγγέλης Σούμπλης Αντώνης Μπεμπέκου Τζωρτζίνα Σαλτιέλ Ζιζέλ Σουλιώτης Νικόλας Ρούσσος Αλέξαννδρος Ντόκου Νεφέλη Λιάκουρας Φώτης Υφαντή Σύλια Κεραμιδάς Νικόλας Καλπάκας Μάριος Δάφης Αναστάσης Γεωργακάκης Γιάννης Ασπιώτη Δανάη Στέφανος Ιωάννου Χατζηχρήστος Βασίλης Σωτηρόπουλος Γιώργος Παπαδάτος Φίλιππος Ρουχωτά Ολίβια Ρεντζής Βασίλης Κουμπή Δήμητρα Ουζούνη Ευγενία Τζάνου Χριστίνα Καλπάκας Μάριος Κόλλιας Ηλίας Κιζάνης Αναστάσης Ρολάνδος Καραμπουίκης Βογιατζόγλου Ειρήνη Αντωρέτα Βόρλοου-Τρακαδά Χαρίτου Ειρηλένα
LOUPAKIS
Η οικογένεια του CGS εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Χρήστο Λουπάκη, απόφοιτο Γενικού Λυκείου και μέλος του Elite Athlete Programme του CGS, για την εισαγωγή του στο Fordham University, ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ο Χρήστος θα σπουδάσει με πλήρη υποτροφία για τα τέσσερα έτη σπουδών του και θα είναι μέλος της ανδρικής ομάδας πόλο, τους Fordham Rams! O Χρήστος αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το τι σημαίνει να είσαι μαθητής-αθλητής – σκληρή δουλειά στο σχολείο αλλά και στην πισίνα, με αφοσίωση και ήθος. O Brian Bacharach, προπονητής της ομάδας πόλο, είπε για τον Χρήστο «Ο Χρήστος είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος αθλητής, κορυφαίος παίκτης. Έχοντας περάσει τον τελευταίο χρόνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, παίζοντας εναντίον μερικών από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος θα προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας την προσεχή σεζόν και τον περιμένουμε με μεγάλη χαρά στη Νέα Υόρκη.» Το CGS σου εύχεται από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και καλές επιδόσεις στην πισίνα του Πανεπιστημίου Fordham, Χρήστο!
image_u8m439y5m43cr
Οι μαθητές του Ωδείου CGS, Άγγελος Βάσιος και ο Αντώνης Ιωάννου, μαθητές του Ωδείου CGS αρίστευσαν στις Πτυχιακές Εξετάσεις των Ανώτερων Θεωρητικών, των οποίων τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Συγχαρητήρια στους πτυχιούχους μαθητές μας αλλά και στους καθηγητές του Ωδείου για την διδασκαλία και την καθοδήγησή τους. Άγγελε και Αντώνη Αιέν Αριστεύειν!

  Λέσχη Βιβλιοφάγων 2020 – Απολογισμός Kαθώς η ανατρεπιτική αυτή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε τον απολογισμό για τη Λέσχη των Βιβλιοφάγων. Παρόλο που ο δανεισμός και οι συνεντεύξεις των μαθητών που συμμετέχουν στη Λέσχη Βιβλιοφάγων σταμάτησαν τον Μάρτιο, ήδη οι βιβλιοφάγοι μας είχαν φτάσει τους 241 στο Δημοτικό! Συγκεκριμένα: 60 Χρυσοί (δηλαδή διάβασαν πάνω από 15 βιβλία – και είναι αρκετά τα παιδιά που διάβασαν από 25 βιβλία και πάνω), 36 Αργυροί (διάβασαν 10-14 βιβλία) 59 Χάλκινοι (διάβασαν 4-6 βιβλία).   Τα μέλη της Λέσχης των Βιβλιοφάγων  βραβευτηκαν και θα παρέλάβουν τα διπλώματά τους στην τάξη.   Για το τρέχον σχολικό έτος, οι Χρυσοί Βιβλιοφάγοι της Λέσχης είναι ανά τάξη και κατά αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθοι μαθητές:   Α’ Δημοτικού Κωνσταντίνα Α. Ιωάννης Α. Αλκιβιάδης Α. Θεόδωρος Β. Γεώργιος Β. Ιωάννα Β. Αναστασία Γ. Ιωσήφ Αντώνης Μαρία-Ελένη  Κ. Λώλου Βικτώρια Μελή Φαίδρα Φοίβη-Ιππολύτη Ν. Ελένη Π. Βασιλική Σ. Μαρινίκη Τ.   Β’ Δημοτικού Δανάη A. Παύλος B. Μαρία B. Δήμητρα Δ. Αριάδνη Δ. Μαρία K. Άγγελος K. Ιωάννα K. Δημήτρης K. Μελή Βαλέρια Σοφία M. Κυβέλη M. Ελισάβετ M. Αμαρυλλίδα Π. Ιωσήφ Π. Δανάη Π. Ανδρέας Π. Νικολέτα Ρ. Δάφνη Σ. Μαρία-Έρρικα Σ. Στέλλα Τ. Ξένια Φ.   Γ’ Δημοτικού Έλενα Α. Ιάσων Α. Αριάδνη Β. Κωνσταντίνος Δ. Ορφέας Κ. Γιώργος Σ. Μαρίνα Χ.   Δ’ Δημοτικού Αργυρώ Α. Αντώνιος Β. Άγγελος Γ. Ίρις Κ. Σταυρούλα Κ. Εύα-Ευαγγελία Λ. Κυβέλη Ν. Χρήστος Ρ.   Ε’ Δημοτικού Ιωάννης-Βασίλειος Κ. Κωνστάντια Κ. Θεοχάρης Ρ. Νικολέττα Ρ. Μιλτιάδης Σ.   Στ’ Δημοτικού Ιωάννα Ε. Ζωή Π. Μαρία Π.   Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Λέσχης των Βιβλιοφάγων!!!      

img_fjicerny3rejr
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, τα παιδιά του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών με συντονίστρια τη φιλόλογο / εκπαιδεύτρια ρητορικής, κα. Γεωργία Καραμήτρου, παρακολούθησαν στο Μουσείο Μπενάκη την ταινία Speak up, η οποία συμμετείχε στo διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, το KinderDocs. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την ταινία φοιτητές και φοιτήτριες από τα προάστια του Παρισιού προετοιμάζονται, για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής Eloquentia. Στο τέλος της ταινίας τα παιδιά του ομίλου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δυναμική του προφορικού λόγου και γνώρισαν από κοντά την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, την κα. Βάλια Λουτριανάκη. Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, τα παιδιά του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών με την καθοδήγηση της φιλολόγου / εκπαιδεύτριας ρητορικής, κας. Γεωργίας Καραμήτρου, έλαβαν μέρος στους ΣΤ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου. Σε αυτούς συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, της Κορίνθου και της Άνδρου. Πρόκειται για έναν μαθητικό αγώνα Ρητορικής, στον οποίο τα παιδιά εξασκήθηκαν στους Διττούς Λόγους (debate), εξέφρασαν τις σκέψεις τους και επιχειρηματολόγησαν πάνω σε επίκαιρα θέματα, κοινωνικά και φιλοσοφικά. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Όμιλος Ρητορικής και Εικονικών Δικών με τη συνεργασία του οργανισμού Afixis διοργάνωσε στον χώρο του σχολείου προσομοίωση του διαγωνισμού εικονικών δικών «Πρωταγόρας», προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης. Σε αυτήν την εκδήλωση τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη δημόσια ομιλία, επιχειρηματολόγησαν πάνω σε επίκαιρα θέματα και εξάσκησαν την κριτική τους σκέψη.
2 PROJECT
Κάθε τμήμα IB MYP 3, Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, το φετινό σχολικό έτος 2019-20 ενισχύθηκε προγραμματικά με μία επιπλέον διδακτική ώρα την εβδομάδα. Οι μαθητές την ώρα αυτή, μέσω διερευνητικής μάθησης, αξιοποίησαν στη σχολική τάξη πολλαπλά διδακτικά μέσα και εργαλεία, όπως πρωτογενείς και  δευτερογενείς πηγές, διαδραστικούς κι έντυπους χάρτες, ιστορικά στοιχεία, οικονομικά, δημογραφικά δεδομένα κ.α. Γνώρισαν τα πρώτα όργανα ναυσιπλοΐας (αστρολάβους, πυξίδες), μελέτησαν την εξέλιξη της χαρτογραφίας από τους πορτολάνους μέχρι τους σύγχρονους χάρτες και εξέτασαν τα κίνητρα που ώθησαν στις ανακαλύψεις των νέων χωρών. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ 13ος-16ος ΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χριστόφορος Κολόμβος, Βάσκο Ντα Γκάμα, Αμέριγκο Βεσπούτσι, Φερδινάνδος Μαγγελάνος είναι μερικοί από τους μεγάλους θαλασσοπόρους που γνώρισαν οι μαθητές μέσω των διαδρομών και των ανακαλύψεων τους. Οι πληροφορίες και οι νέες γνώσεις οργανώθηκαν σε φύλλα εργασίας, τα οποία αποτέλεσαν ένας είδος οδηγού στη δημιουργία του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Η διαδικασία υλοποίησης του επιτραπέζιου παιχνιδιού από την τάξη συνεχίστηκε το Φεβρουάριο στην αίθουσα Εικαστικών. Η πανδημία όμως του COVID-19 πάγωσε για ένα μεγάλο διάστημα το project. Η πραγματικότητα σαν μια άλλη θαλασσοταραχή έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να επανασχεδιάσουν, να αναστοχαστούν και να καινοτομήσουν, βρίσκοντας τρόπο να ολοκληρώσουν τον αρχικό τους στόχο, την κατασκευή του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Ήδη από τις 18/5 που επαναλειτούργησαν τα σχολεία εκ περιτροπής οι μαθητές άλλαξαν ρόλους, συνεργάστηκαν, βρήκαν εναλλακτικές λύσεις και το σημαντικό δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
CGS_UniversityPreparationWorkshops2020_Header-04
To IB Diploma Programme του CGS διοργανώνει, για 10η συνεχή χρονιά, σειρά εργαστηρίων με τίτλο «University Preparation Workshops 2020» με σκοπό την έγκαιρη πληροφόρηση και προετοιμασία των μαθητών για σπουδές στο εξωτερικό. Τα εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους μαθητές/ριες του πρώτου έτους του IB DP και είναι το πρώτο βήμα για την προετοιμασία των αιτήσεών τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι μαθητές/ριες θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τα εργαστήρια σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος: Ομάδα Α - Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 18.30-20.00 Ομάδα Β - Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιουνίου, ώρα 18.30-20.00   Για τους γονείς, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση-webinar μέσω Teams, με θέμα «Σπουδές και Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού», επίσης σε δύο ομάδες. Κατά τη διάρκεια του webinar θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των αιτήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο μαθηματικός διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη φετινή χρονιά. Η ΕΜΕ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών ανά εξεταστικό κέντρο.    Οι μαθητές του CGS που διακρίθηκαν ανά τάξη, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής: Β’ Δημοτικού Αρβανίτη Εβίνα Γκανάς Χρήστος Δημητρακοπούλου Αριάδνη Κυριακίδης Φίλιππος Νικολάου Βασίλης   Γ’ Δημοτικού Αναστασιάδης Ιάσονας Ζαργάνη Μαρία Ξενίδης Ανδρέας Χάργκιτ Αλέξανδρος   Δ’ Δημοτικού Γεωργαράκης Άγγελος Κίτσιος Γιώργος Κεχαγιάς Παναγιώτης Κούτρη Σταυρούλα Νικολιδάκη Κυβέλη Παπαπαναγιώτου Γιώργος Ράδος Χρήστος   Ε’ Δημοτικού Αναστασιάδης Οδυσσέας Κακαράς Γιάννης Κολώνης Ίωνας Κονανδρέας Αλκίνοος Ρούπτσου Αιμιλία   Στ’ Δημοτικού  Γουμβρής-Ρεφαηλίδης Σέργιος Κανελλόπουλος Δημήτρης Λιβεράκου Ευαγγελία-Μαρία Νομικός Κωνσταντίνος Πολίτης Στέφανος Χάργκιτ Δημήτρης   Τα θερμά μας Συγχαρητήρια! Εκτός όμως από εκείνους που διακρίθηκαν αξίζει να Συγχαρούμε όλους τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος και ειδικότερα τους μαθητές της Β’ Δημοτικού που συμμετείχαν πρώτη φορά σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Πολλά Μπράβο σε όλα μας τα παιδιά!!!

CGS_IBDP_SummerWorkshop2020_Banner-03

Attachments CGS_IBDP_SummerWorkshops – Δήλωση Συμμετοχής (262 kB)

CGS_PYP_Exhibition_2020-sitebanner-01

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Στ’ Δημοτικού/IB PYP διοργανώνουν το πρώτο Virtual IB PYP Exhibition. Το IB PYP Exhibition αποτελεί εκπαιδευτικό γεγονός για όλη τη σχολική μας κοινότητα και η ενεργή συμμετοχή σας στην παρουσίαση είναι μέρος της επιτυχίας της, ώστε να επιβραβεύσουμε την πορεία και να σταθούμε πλάι στην τεράστια προσπάθεια των παιδιών.   Σας περιμένουμε online!  

Anakoinoseis-sitebanner-05
Παρασκευή 8 Μαϊου- Ανακοίνωση για τιη διεξαγωγή εξετάσεων υποτροφιών στο CGS Οι εξετάσεις των Υποτροφιών του CGS  θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, το Σάββατο 23 Μαΐου,  σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσει αντίστοιχη ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες. Τετάρτη 29 Απριλίου- Ανακοίνωση επανέναρξης των σχολείων Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ανακοινώθηκε η σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 11 Μαϊου ανοίγουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου & του IB Diploma Programme (Year 2) Τη Δευτέρα 18 Μαϊου τα σχολεία θα υποδεχθούν μαθητές του Γυμνασίου, της Α' & Β Λυκείου & του IB Diploma Programme (Year 1). Τέλος μαθημάτων στις 12 Ιουνίου 2020 Το τέλος μαθημάτων  για το Γυμνάσιο - Α' Λυκείου/ΙΒ ΜΥP και το Γενικό Λύκειο έχει οριστεί για τις  12 Ιουνίου 2020. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν (η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων) και στις 15 και 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη Γ' Λυκείου. Θα ακολουθήσουν οδηγίες για τον τρόπος επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους. Παρασκευή 10 Απριλίου - Παράταση αναστολής λειτουργίας σχολείων To Yπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού. Πέμπτη 9 Απριλίου - Συνέχιση μαθημάτων κατά το διάστημα διακοπών του Πάσχα Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που υλοποιείται όλο αυτό το διάστημα στο CGS, ανακοινώνεται ότι η μαθησιακή διαδικασία, μέσω τηλεδιασκέψεων, θα συνεχιστεί για ορισμένες ημέρες στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, η χρονική περίοδος αυτή είναι οι δύο πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας (Μ. Δευτέρα 13/4 και Μ. Τρίτη 14/4), καθώς επίσης και οι τρεις τελευταίες ημέρες της Διακαινησίμου Εβδομάδας (Τετάρτη 22/4, Πέμπτη 23/4 και Παρασκευή 24/4). Δευτέρα 23 Μαρτίου - IB Diploma Programme - Εξετάσεις Μαΐου Ο Οργανισμός του International  Baccalaureate ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις του Μαΐου του 2020  για το International Baccalaureate  Diploma δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Mετά από παραίνεση σχολείων, μαθητών , πανεπιστημίων και επισήμων φορέων, το ΙΒ αποφάσισε αυτό που πιστεύει ότι είναι o πιο υπεύθυνος και ηθικός τρόπος να προχωρήσει, δηλαδή να ακυρώσει τις εξετάσεις του Μαΐου του 2020. Στο τμήμα του IB Diploma Programme του CGS  οι μαθητές είναι προετοιμασμένοι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία όχι μόνο  στις δύσκολες εξετάσεις του Μαΐου του 2020, αλλά στις σπουδές τους γενικότερα. Ο Οργανισμός του ΙΒ μας διαβεβαιώνει ότι η βαθμολογία κάθε υποψηφίου θα είναι δίκαιη και θα αντικατοπτρίζει τις γνώσεις του στα μαθήματα στα οποία θα εξεταζόταν. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία [...]
CGS-UniersityOffers2020_sitebanner-02
Συγχαρητήρια στους τελειόφοιτους του CGS IB Diploma Programme   Ακολουθεί πίνακας με τις προσφορές θέσεων που έχουν δεχτεί από διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μέχρι σήμερα, οι τελειόφοιτοι του IB Diploma Programme. Ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας καλή επιτυχία στα τελικά αποτελέσματα του Ιουλίου 2020. USA & CANADA Total Amount of Scholarships and Awards  USD $580,000 McGill University Fordham University Wake  Forest University New York University Baylor University Drexel University Furman University North Carolina State University Elon College Clemson College Texas Christian University UNITED KINGDOM (ENGLAND & SCOTLAND) Imperial College London Mathematics Medical Biosciences Computer Science University of Edinburgh Chemical Engineering Physics Computer Science Law University College London (UCL) Politics and International Relations Mathematics Applied Medical Science University of Bath Mechanical Engineering Sport and Exercise Science Chemical Engineering Biomedical Science Psychology King’s College London Biomedical Science International Relations Sport and Exercise Medical Sciences Durham University Behavioural Science University of Glasgow Physics University of Manchester Mechanical Engineering with Industrial Experience Chemical Engineering with Industrial Experience University of Warwick Mathematics Law Politics and International Studies Psychology Loughborough University Computer Science Sport and Exercise Science University of Southampton Physics Electrical and Electronic Engineering Law Psychology University of Leeds Chemical Engineering Law University of Bristol Mechanical Engineering Queen Mary University English and European Law University of Kent International Business Law Sport and Exercise Science Psychology with Placement Year International Business with a Year in Industry Computer Science Psychology University of Reading Psychology International Business & Management University of Nottingham Chemical Engineering including an Industrial Year University of Strathclyde Computer Science Physics Royal Holloway University Management with International Business Computer Science Psychology English University of Surrey Electrical and Electronic Engineering Psychology Biomedical Science Oxford Brookes University International Business Management Psychology Physiotherapy Engineering Humanities Law University of Sussex International Business Computer Science Law Electrical and Electronic Engineering International Business with Professional Placement University of Dundee Mechanical Engineering Computer Science Manchester Metropolitan University Physiotherapy Anglia Ruskin University Drama and Film Studies Writing and English Literature University of Brighton Moving Image University of East Anglia Computer Science University of Essex Physiotherapy University of Birmingham Electrical and Electronic Engineering Edinburgh Napier University Mechanical Engineering University of the Arts London Film and Television University of Greenwich International Business University of the West of Scotland Mechanical Engineering De Montfort University Product Design Graphic Design Nottingham Trent University Mechanical Engineering Aston University Birmingham Electrical and Electronic Engineering University of Westminster Contemporary Media Practice University of the West of England, Bristol English Literature with Writing University of Lincoln Product Design Glasgow Caledonian University Mechanical Systems Engineering University of Plymouth Graphic Design with Typography Digital Media Design University of Central Lancashire Mechanical Engineering Birmingham City University English Language and Literature EUROPEAN UNION Technical [...]
CGS_Connected-sitebanner-04

Attachments Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (468 kB)

Tην Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας για την Α΄ Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης. Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Μαρκοπούλου κερδίζοντας στον πρώτο τους αγώνα. Αποτέλεσμα Αγώνα CGS – 1ο ΓΕ.Λ. Μαρκοπούλου 59 – 55 Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!

odeio_09
Σκηνές από τις συναυλίες μαθητών του Ωδείου CGS την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής. Μια πλούσια παλέτα μουσικής και μουσικών ειδών. "Το Ωδείο διαπιστώνει συνεχώς τη συνεχή, ποιοτική εξέλιξη των μαθητών και προσδοκεί να συνεχίσει εξ ίσου ποιοτικά", ανέφερε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου CGS, διακεκριμένη σολιστ-πιανίστα, η κυρία Έφη Αγραφιώτη. Θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές και στους καθηγητές του Ωδείου.
IMG_20200218_102537
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του CGS παρακολούθησαν το προτεινόμενο από το Υπουργείο Εξωτερικών βίντεο και συζήτησαν για την αξία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας [https://www.youtube.com/watch?v=uNbDzoROpZo]. Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού/ΙΒ PYP στη συνέχεια κατέγραψαν το σύνολο των ελληνικών λέξεων που ακούστηκαν στο βίντεο και τις «επιμελήθηκαν» εικαστικά, ενώ οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού/IB PYP επεξεργάστηκαν το ποίημα «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» του Οδυσσέα Ελύτη και κατέγραψαν λέξεις ή/και φράσεις της ελληνικής γλώσσας που τους αρέσει να χρησιμοποιούν ή να ακούν επεξηγώντας τον λόγο που τις επιλέγουν.
IMG_20200213_101531
Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου/ΙΒ MYP 3 επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη και την έκθεση  ‘Christian Zervos & Cahiers d’Art, η Αρχαϊκή Στροφή’. Ο ελληνικής καταγωγής εκδότης και κριτικός Christian Zervos (Αργοστόλι 1889–Παρίσι 1970) είναι ο ιδρυτής του πρωτοποριακού περιοδικού (1926–1960) και της ομώνυμης γκαλερί και εκδοτικού οίκου, που είχε και την αποκλειστικότητα έκδοσης και προβολής των ζωγραφικών έργων του Pablo Picasso. Στην έκθεση οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν 60 περίπου σπάνια και μοναδικά έργα μοντέρνας τέχνης των ζωγράφων Matisse,  Miró,  Picasso,  Laurens,  Calder, Lam,  Kandinsky, Γκίκα, Σκλάβου, Giacometti και Brancus από την προσωπική συλλογή του Zervos και να έρθουν σε επαφή με τρία από τα πιο σημαντικά κινήματα της τέχνης, που άνθισαν στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτέλεσαν τον πρόδρομο μελλοντικών τάσεων στην τέχνη. Στην έκθεση αυτή περιλαμβάνονται επίσης τεκμήρια από το Μουσείο Zervos και από αρχεία και βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του Παρισιού, με στόχο να επισημανθεί η σημασία των εκδόσεων Cahiers d’art για την εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης στο Παρίσι. Τέλος, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαιολογική έκθεση ‘Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή’ και την έκθεση ‘Υφάνσεις και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα’. Το πρόγραμμα της έκθεσης συνδέεται άμεσα με το μάθημα των Εικαστικών και συγκεκριμένα με  τη θεματική  ενότητα: ‘20ος αιώνας, Φοβισμός, Κυβισμός, Εξπρεσιονισμός’. Βασικός στόχος της επίσκεψης είναι  οι μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με σπάνια έργα μοντέρνας τέχνης, έργα καλλιτεχνών που επηρέασαν την εξέλιξη του μοντερνισμού, προκειμένου να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη , την παρατηρητικότητα και την αισθητική τους
img_djc23yr97fhcd9qq3
Στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τρίτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για μαθητές Γυμνασίου. Οι μαθητές μας μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα της διοργάνωσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τo Σάββατο,  22 Φεβρουαρίου 2020.   Αποτέλεσμα Αγώνα CGS – Pierce 2 - 0   Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!
angelopoulos
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο απόφοιτος του CGS, IB Diploma Programme, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (Τάξη του 2014), είναι ένας από τους 6 φιναλίστ για το Βραβείο του Βρετανικού Συμβούλιο, “Study UK Alumni Awards 2020” στην κατηγορία Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου για την ίδρυση του Elpis Solar (https://elpissolar.com/) Ο Αλέξανδρος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργο και του Imperial College London και μας έχει κάνει ιδιαίτερα υπερήφανοι και πάλι. Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα , το British Graduates Society (BGS) και το British Hellenic Chamber of Commerce. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής τον Μάρτιο 2020 στην Αθήνα. Καλή Επιτυχία, Αλέξανδρε!
img_dfsjf9834yrhcnj
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Όμιλος Ρητορικής και Εικονικών Δικών με τη συνεργασία του οργανισμού Afixis διοργάνωσε στον χώρο του σχολείου προσομοίωση του διαγωνισμού εικονικών δικών «Πρωταγόρας», προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης. Σε αυτήν την εκδήλωση τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη δημόσια ομιλία, επιχειρηματολόγησαν πάνω σε επίκαιρα θέματα και εξάσκησαν την κριτική τους σκέψη.
83897141_580572155826867_3438295378292637696_n
Το CGS συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με θέματα που απασχολούν την ελληνική και διεθνή εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που διοργανώνει και χρηματοδοτεί η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο συμμετέχει το CGS, αποτελεί το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_el) Το CGS συμμετέχει στη δράση ΚΑ229 με τίτλο “I like to move it, move it!”, η οποία έχει στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της καινοτομίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης. Κεντρική έννοια του προγράμματος είναι η «Κίνηση» την οποία μελετά μέσω διαφορετικών μαθημάτων και προσεγγίσεων και στοχεύει στην επίτευξη υψηλής ποιότητας δεξιοτήτων, στην καλλιέργεια της εθνικής κληρονομιάς και στην συνειδητοποίηση της διεπιστημονικότητας. Στη δράση αυτή, μαζί με το CGS, συμμετέχουν 4 σχολεία από την Πολωνία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Η διάρκειά της είναι 24 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2021 και περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες: Κίνηση, επιστήμη και αθλητισμός Κίνηση και τέχνες Κίνηση και παγκόσμιες αλλαγές Κίνηση και τεχνολογική εξέλιξη Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται από τους μαθητές των 4 σχολείων που συμμετέχουν. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τόσο μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της ενότητας, όσο και μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής και φιλοξενίας μαθητών. Οι χώρες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τα προγράμματα είναι οι ακόλουθες: Ελλάδα: 18 μαθητές από τα 3 σχολεία που συμμετέχουν θα φιλοξενηθούν για 1 εβδομάδα από μαθητές του CGS τον Φεβρουάριο του 2020 Βουλγαρία (Σόφια): 6 μαθητές του CGS θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για 1 εβδομάδα τον Μάιο του 2020 Πολωνία (Λούμπλιν): 6 μαθητές του CGS θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για 1 εβδομάδα τον Νοέμβριο του 2020 Κύπρος (Λεμεσός): 6 μαθητές του CGS θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για 1 εβδομάδα τον Απρίλιο του 2021   Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές: Να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και να συνδυάζουν γνώσεις από διαφορετικά μαθήματα για να εκπονούν διαθεματικές ερευνητικές εργασίες Να εκφράσουν και να κοινοποιήσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους στην αγγλική γλώσσα σε γραπτή και προφορική μορφή Να αποκτήσουν επίγνωση της διαπολιτισμικότητας και να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στην πολιτισμική διαφορετικότητα Να αναπτύξουν ικανότητες όπως η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία, η περιέργεια, η αυτοπεποίθηση, η αυτοδιαχείριση, η ικανότητα να εργάζονται σε ομάδες και η προθυμία να αναλάβουν ευθύνες που θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας Να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους και να εφοδιαστούν με αποφασιστικότητα για την επίτευξη των στόχων τους.
poster_q
Το CGS και ο Όμιλος Ρητορικής και Εικονικών Δικών θα φιλοξενήσει φέτος τον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», ο οποίος αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, οι Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», που είναι ένα από τα πρότυπα προγράμματα του οργανισμού Afixis, αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου. Σε αυτή οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από την ιστοσελίδα http://protagoras.afixis.org/about/. Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, και ο τελικός στις 7-8 Μαρτίου 2020. Παράλληλα, στις 12 Φεβρουαρίου 2020 στον χώρο του σχολείου μας θα διοργανωθεί η Προσομοίωση του διαγωνισμού «Πρωταγόρας» από τον οργανισμό Afixis, προκειμένου οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Μέσα από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές θα γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης, θα εκφράσουν τον προβληματισμό τους για σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα και θα εξοικειωθούν με την έκθεση στο ακροατήριο. Παράλληλα, εκτός από την προετοιμασία και την εκφορά μιας ομιλίας, θα ασκηθούν στην ενεργητική ακρόαση, καθώς θα πρέπει να αποδομήσουν και να ανασκευάσουν την επιχειρηματολογία του αντιπάλου. Το CGS θα εκπροσωπηθεί από ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB DP και η προετοιμασία τους θα γίνει μέσω του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών για όλους τους συμμετέχοντες
PAN_0628
Στο πλαίσιο των φετινών βραβείων της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", που έγιναν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ο ομώνυμος οργανισμός βράβευσε το CGS για την προσφορά του. Το CGS, με με μεγάλο υποστηρικτή την Deloitte Ελλάδος, πραγματοποίησε τον περασμένο Απρίλιο και για τρίτη συνεχή χρονιά, το CGS Kids Triathlon, τη μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου στην χώρα μας, που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά 5 έως 13 ετών. Οι συμμετοχές των μικρών αθλητών ήταν περισσότερες από διακόσιες πενήντα και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης προσφέρθηκαν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Επιθυμία αλλά και βασική αρχή του CGS είναι να συνδυάζει τις μεγάλες αθλητικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες με την έννοια αλλά και την πράξη της προσφοράς. Εκφράζουμε το θαυμασμό και τις ευχαριστίες μας στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί", για την ακεραιότητα και την ευθύνη με την οποία αντιμετωπίζει την αποστολή του. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Deloitte Eλλάδος και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα για την άψογη συνεργασία, καθώς και στους γονείς, κηδεμόνες , μαθητές και φίλους του CGS που συμμετείχαν με την καθοριστική προσφορά του στο CGS Kids Triathlon!
theodora_003
Τα παιδιά του Ομίλου Προγραμματισμού και Ρομποτικής Γ΄και Δ΄Δημοτικού, με συντονίστρια την κυρία Απαρτόγλου Θεοδώρα, πήραν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Bebras, που διοργανώνεται στη χώρα μας από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία σημαντικών επιστημονικών-εκπαιδευτικών ενώσεων και πλήθους επιλεγμένων εθελοντών.. Ο διαγωνισμός αυτός στοχεύει στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, των αναλυτικών και αλγοριθμικών δεξιοτήτων των μαθητών για την αποτελεσματικότερη επίλυση προβλημάτων και την προώθηση της πληροφορικής στην εκπαίδευση. Τα παιδιά του Ομίλου προσπάθησαν και έλυσαν «προβλήματα», που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης, μ’ έναν τρόπο ελκυστικό και διασκεδαστικό συνάμα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και συγχαρητήρια στους μαθητές Γιώργο Παπαπαναγιώτου και Δημήτρη Αθανασίου, που διακρίθηκαν με την 2η και 4η θέση Πανελληνίως!!! Γ Τάξη Όνομα Επώνυμο Παύλος Αθανασιάδης Αγγελίνα Δημολίτσα Δημήτρης Θηβαίος Χαράλαμπος Κουρούμαλος Βασίλης Λαλιώτης Γιάννης Νάζος Ιάσονας Νικολιδάκης Ελένη Ρίζου Γιώργος Σπανουδάκης Χριστίνα-Βασιλική Φωτεινοπούλου Ελδοίνα Χατζηχρήστου Δ Τάξη Όνομα Επώνυμο Δημήτρης Αθανασίου Γεράσιμος Βασιλόπουλος Σωτήρης Γκίκας Βασίλης Κάππας Παναγιώτης Κεχαγιάς Αλέξανδρος Μαλάμος Γιώργος Παπαπαναγιώτου Ηλιάννα Τσάκαλη Δημήτρης Φλουρής
img_djiaru3y4qr8y84rw
Στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για μαθητές Γυμνασίου. Οι μαθητές μας μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα της διοργάνωσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020   Αποτέλεσμα Αγώνα CGS – Ελληνογερμανική Αγωγή 0 - 0   Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!
IMG-de02d2880a9d83fee4ab7113c3f65424-V
Με αφορμή τον διαγωνισμό, οι μαθητές του Ομίλου , υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της θεατρικής αγωγής Κας Δήμητρας Βαμβακάρη, κλήθηκαν να αναπαραστήσουν σε ομάδες, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω σε προβληματισμούς που τους αφορούν και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κεντρικό θέμα της ταινίας. Μέσα από τις παρουσιάσεις των παιδιών , καταλήξαμε πως κάθε ιστορία, κάθε προβληματισμός, κάθε δυσκολία, μπορεί να αντιμετωπιστεί , γιατί ο καθένας από εμάς κρύβει έναν ήρωα μέσα του. Ακόμη και όταν πιστεύουμε πως όλα είναι ανέφικτα, οι άνθρωποι που νοιάζονται για εμάς, θα μας βοηθήσουν να ανακαλέσουμε τον ήρωα αυτόν, να συμπορευτούμε μαζί του και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τους γύρω μας. Ευχαριστούμε πολύ την Κα Ελένη Κατσικέα, συνάδελφο, μουσικό για την πρωτότυπη μουσική της ταινίας. Καλή επιτυχία στους μαθητές!
top_image_002
Το CGS  υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου αυτό  το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτό τον σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησαν πέντε ακόμα διοργανώσεις που στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων. Αναλυτικά οι αγώνες που θα διεξαχθούν την ημέρα του Ημιμαραθωνίου  : Παιδικός αγώνας 1.000μ. (συμμετοχή μαθητών Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) Αγώνας 3χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) Αγώνας 5χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) Αγώνας 21χλμ (συμμετοχή γονέων)   Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας τη Δήλωση Συμμετοχής και αποστέλλοντας το αποδεικτικό κατάθεσης συμμετοχής, στη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου, στο e-mail sports@cgs.edu.gr μέχρι τη Δευτέρα, 17.2.20. Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο ή στον Aγώνα Δρόμου 3 ή 5 χιλιομέτρων, το ποσό της ανάλογης συνδρομής για τη συμμετοχή, θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Κωστέα- Γείτονα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR75 0110 1400 0000 1402 0143 005. Πληροφορίες αγώνων Παιδικός αγώνας 1.000 μ. Πληροφορίες για τον αγώνα   Ρουχισμός Οι μαθητές/τριες που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής με t-shirt του σχολείου. Εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το CGS Store. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας στεγνά ρούχα για να αλλάξετε μετά το τέλος του αγώνα. Για την ημέρα αυτή προτείνουμε πρωινό τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη γιατί θα ακολουθήσει αθλητική δραστηριότητα.   Παραλαβή αριθμού συμμετοχής Την Παρασκευή, 20.3.20 τα παιδιά θα παραλάβουν στον χώρο του σχολείου το φάκελο με το νούμερο συμμετοχής τους. Επίσης θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες του αγώνα.   Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη στάση μετρό «Ευαγγελισμός» (Λεωφ. Βασ. Σοφίας) και ώρα 08.45. Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο. Η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ για Παιδιά δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της Λεωφ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του σταθμού μετρό "Ευαγγελισμός", με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη). Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι. Ώρα εκκίνησης : 09.35   Παράδοση παιδιών σε κηδεμόνες/συνοδούς Η παραλαβή ενός παιδιού από τον κηδεμόνα/συνοδό θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μιχάλη Κοτζαμπάση. Τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα συνοδεύσουν οι προπονητές της [...]
received_170547660933181
Την Τρίτη 21/01/2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου του σχολείου μας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά μια διάλεξη από καθηγητή του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών των διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου, τους έδωσε χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους καθώς και για το επόμενο βήμα της ακαδημαϊκής τους πορείας.
1
Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Human Rights for Beginers έχει  στόχο την προώθηση του δημοκρατικού πολιτισμού και την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας στο σχολικό περιβάλλον. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό project του Συμβουλίου της Ευρώπης "Free to Speak, Safe to Learn- Democratic Schools for All". Οι εκπαιδευτικοί του CGS, Θώμη Συρούκη, Φιλόλογος & Συντονίστρια Ανθρωπιστικών Επιστημών στο IB MYP, και η Βάνια Σύρμου, Φιλόλογος συμμετείχαν στη Διημερίδα επιμορφωτικών εργαστηρίων που έλαβε μέρος στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Μαράσλειου Διδασκαλείου και στη Σχολή Μωραΐτη. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν έξι θεματικά εργαστήρια με στόχο την εισαγωγή και επιμόρφωσή τους πάνω σε κρίσιμα για τη σχολική κοινότητα ζητήματα που έχει προσδιορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι 120 εκπαιδευτικοί χωρισμένοι σε ομάδες των 10 ατόμων παρακολούθησαν όλα τα εργαστήρια που είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με τους έξι θεματικούς άξονες του Project ‘Free to Speak, Safe to Learn - Democratic Schools for All’ του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι: Δίνουμε φωνή στα παιδιά. Εξετάζουμε αμφιλεγόμενα ζητήματα. Προλαμβάνουμε τη βία και τον εκφοβισμό (bullying). Διαχειριζόμαστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο. Την δεύτερη ημέρα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί σχημάτισαν ομάδες εργασίας και καθεμία διαμόρφωσε μία πρόταση εφαρμογής του υλικού των εργαστηρίων στο πλαίσιο τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης. Οι προτάσεις έπρεπε να εμπνέονται από τα εργαστήρια και γόνιμα να συνθέτουν το περιεχόμενό τους με σύγχρονους προβληματισμούς που προκύπτουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. https://www.humanrightsforbeginners.gr/stucture.php
img_48327ru8cfr9t8scghfewm
Ο  Όμιλος Χορωδίας του Δημοτικού CGS παίρνει μέρος στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Τραγουδιού και Video Clip, European School Radio: «Καν’ το ν’ ακουστεί 2020». Τα παιδιά της Χορωδίας του Δημοτικού, μαζί με την ομάδα εκπαιδευτικών του Δημοτικού (κυρία Ειρήνη Σαντοριναίου, συντονίστρια του προγράμματος, τους εκπαιδευτικούς κυρία Θεοδώρα Απαρτόγλου, Δασκάλα ΤΠΕ, κυρία Ελένη Κατσικέα, Δασκάλα Μουσικής, κυρία Σοφία Νταβατζή, Δασκάλα Φυσικής Αγωγής και τον κύριο Γιώργο Κρητικό, ηχολήπτη) είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όλα τα στάδια  της δημιουργίας και ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου project. Αποκορύφωμα της όλης διαδικασίας, η επίσκεψή τους στην περιοχή Μάτι Αττικής, όπου και «γυρίστηκε» το video clip τους, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Καλή επιτυχία στον Διαγωνισμό! Μπράβο σε όλους για την εξαιρετική δουλειά τους- παιδιά και εκπαιδευτικοί!
IMG_20200120_150804
Στα πλαίσια του προγράμματος έρευνας «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και του μαθήματος των φυσικών επιστημών, οι μαθητές της Στ Δημοτικού γνώρισαν τα διάφορα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκει κάποιος στην κουζίνα (φασόλια, καραμέλες, τρούφα, χρώμα ζαχαροπλαστικής…), κατασκεύασαν το πλάσμα με τα συστατικά του αίματος, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τη σύστασή του, φροντίζοντας παράλληλα για τη σωστή αναλογία των υλικών αυτών. Ακόμα, μέτρησαν την πίεσή τους, αλλά και των μελών της οικογένειάς τους, και ερεύνησαν ποια είναι τα φυσιολογικά επίπεδα αυτής. Στο μάθημα του Design and Technology, χρησιμοποιώντας απλά υλικά καθημερινής χρήσης, όπως πλαστελίνη, πηλό, καλαμάκια και σχοινί φτιάξανε μια καρδιά. Σκοπός ήταν να απεικονίσουν τα διάφορα μέρη της, αλλά και να δείξουν τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τις κακές συνήθειές μας ή και από εξαρτήσεις, όπως για παράδειγμα η κακή διατροφή και το κάπνισμα. Στο μάθημα της Γεωγραφίας μελέτησαν τη Γη ως ουράνιο σώμα, καθώς και τις κινήσεις της. Έφτιαξαν τις δικές τους υδρογείους σημειώνοντας τον Ισημερινό και τον Πρώτο Μεσημβρινό, καθώς και του πόλους της Γης. Στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τη μελέτη του ηλιακού συστήματος αναπαράστησαν το ηλιακό σύστημα είτε με τη μορφή μακέτας είτε ως αφίσα.
dolphinss
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο κολυμβητήριο του CGS, φιλικοί αγώνες κολύμβησης, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος CGS. Η παρουσία 120 μαθητών Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού από τέσσερις συλλόγους της Αττικής, Δελφίνια Μεταμόρφωσης, Νηρέας Χαλανδρίου, Παναθηναϊκός και CGSμ  πλαισιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας σε όλους τους κολυμβητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες. Το CGS εκπροσωπήθηκε από δέκα μαθητές του Νηπιαγωγείου, δέκα τέσσερις μαθητές της Α΄ Δημοτικού, καθώς και δέκα οκτώ μαθητές της Β΄ Δημοτικού. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!
post_009
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Σπάθης στην κατηγορία των Εφήβων – Νεανίδων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Συγκεκριμένα το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το ατομικό αγώνισμα στο οποίο ο Αθλητικός Σύλλογος του CGS συμμετείχε με 8 αθλητές και 7 αθλήτριες. Μετά από σπουδαίες εμφανίσεις όλων των αθλητών μας, ο Γιάννης Ρωμανός στους Εφηβους και η Κωνσταντίνα Κεφαλά στις Νεάνιδες κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια! Την Κυριακή έγινε το ομαδικό αγώνισμα όπου και πάλι η ομάδα των Εφήβων μας (Ρωμανός, Πρεδάρης, Χατζηχρήστος, Ευτυχιάδης) αλλά και η ομάδα των Νεανίδων μας (Κεφαλά, Παπαθεοδώρου, Χατζάκου, Παπαδά) κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια! Με τις 'χρυσές' αυτές κατακτήσεις, τόσο οι προπονητές όσο και η Διοίκηση του CGS δεν έκρυψαν την ικανοποίηση και τον θαυμασμό τους, θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους για το μέλλον.
IMAGE 1
Μετά τη συμμετοχή του GIN στη δράση συλλογής τροφίμων “Collect”, οι μαθητές μας βρέθηκαν στην Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» όπου βοήθησαν στη διαλογή των τροφίμων με στόχο αυτά να διατεθούν στους οργανισμούς και στα ιδρύματα της Ένωσης. Οι μαθητές μας συμμετείχαν και σε αυτή τη δράση με πρωτοφανή ζήλο και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
dream wisely
Οι μαθητές του Ομίλου Παιδικής Επιχειρηματικότητας έλαβαν μέρος στην υλοποίηση του προγράμματος "Ονειρεύομαι Σοφά", που διοργανώνεται από τον Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-JA Greece) με τη χορηγία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την έννοια της προνοητικότητας και της υπευθυνότητας. Απαντώντας σε ερωτήσεις αλλά και παίζοντας παιχνίδια όπως escape room, έμαθαν για την πρόληψη κινδύνων τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο των επιχειρήσεων. Οι ερωτήσεις multiple choice της πλατφόρμας του προγράμματος μεταξύ άλλων τους βοήθησαν να εμπεδώσουν έννοιες όπως οικονομική δραστηριότητα, να μάθουν ποιες είναι οι αρετές ενός επιχειρηματία αλλά και να διαμορφώσουν ασφαλιστική συνείδηση. Στο τέλος τους δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.
IMAGE2
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το ΚΕΑ «Η ΧΑΡΑ». Κατά την επίσκεψη αυτή οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο οικοτροφείο, ενημερώθηκαν για τη δράση του, προσέφεραν αθλητικό εξοπλισμό στους φιλοξενούμενους του και διασκέδασαν μαζί τους παίζοντας bowling. Η προσφορά αυτή υλοποιήθηκε με τη στήριξη του σχολείου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου GIN με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των ανθρώπων με αναπηρία, και την έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης σε ανθρώπους που μας χρειάζονται.
49211920768_bbc84ece46_o
The 14th CGS Model United Nations Conference on the theme of Cyber Governance: Towards e-democracy took place on the CGS campus from 6th to 8th December 2019. Over the course of the three days, 550 14 to 18 year-old students from 22 private and public schools in Greece and abroad actively participated in public discourse, debate and discussions on international issues. Within the framework of the conference, CGS had the pleasure and honour to host two renowned speakers in the field of Digital Governace: Dr. Athanasios Staveris-Polykalas, Special Adviser to the Minister, the Ministry of Digital Governance, and Dr. Yannis Charalabidis, Associate Professor in the Department of Information and Communication Systems Engineering of the University of Aegean. At the Closing Ceremony, delegates, advisors and visitors were entertained by Mr. Nick Siropoulos, member of the Greek National Opera House. Cyberno, an NGO that provides education to teachers, parents and children in the development of children's digital skills, gave a presentation. Since 2012, the CGS MUN Conference has been recognized by the THIMUN Foundation as a THIMUN – affiliated conference, receiving the maximum honour a school can obtain from the official European MUN organization.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας είχε 25 επιτυχόντες στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε. «Θαλής». Από αυτούς 8 είναι μαθητές της Β’ Γυμνασίου/IB MYP, 8 είναι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου/IB MYP, 7 είναι παιδιά της Α’ Λυκείου/IB MYP και δύο του IB Diploma Programme (Year1). Θέλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή.   Tα ονόματα των επιτυχόντων: B’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1.       ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ 2.       ΓΙΑΛΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ 3.       ΜΙΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 4.       ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 5.       ΡΟΥΠΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6.       ΣΤΑΜΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 7.       ΣΤΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 8.       ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ     Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1.       ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ 2.       ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΧΙΛΛΙΑ 3.       ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 4.       ΛΙΑΜΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 5.       ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΛΥΔΙΑ 6.       ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 7.       ΤΣΕΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 8.       ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ     Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1.       ΑΛΑΠΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2.       ΔΕΝΔΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3.       ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 4.       ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5.       ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 6.       ΠΕΤΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 7.       ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ   Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1.       ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ 2.       ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

IMG_20191218_111742
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 30 μαθητές της Β’ Λυκείου με συνοδεία 3 εκπαιδευτικών τoυ CGS επισκέφθηκαν το Ναύπλιο για φιλανθρωπικό σκοπό. Στόχος της επίσκεψης ήταν η κοινωνική προσφορά των μαθητών με την προσφορά τροφίμων, ειδών ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγείας μέσω του ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου σε άτομα που τα έχουν ανάγκη. Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον εφημέριο και υπεύθυνο του συσσιτίου του ναού, π. Ελευθέριο Μίχο και παρέδωσαν οι ίδιοι τα συγκεντρωμένα αγαθά. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στους χώρους που ετοιμάζεται το συσσίτιο, συνομίλησαν με τους εμπλεκόμενους και τέλος συμμετείχαν στην προετοιμασία και παρασκευή του συσσιτίου της ημέρας . Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. Παράλληλα με το φιλανθρωπικό –κοινωνικό έργο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και πολιτιστικά την περιοχή του Ναυπλίου με επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο της περιοχής.
IMG_9279
"Eγκέφαλος: Πώς να αξιοποιήσουμε το βασικό "εργαλείο" γνώσης των παιδιών μας Μέσα από παιχνίδια, βίντεο, βιωματικές ασκήσεις, αναστοχασμό στο workshop με θέμα "Eγκέφαλος: Πώς να αξιοποιήσουμε το βασικό "εργαλείο" γνώσης των παιδιών μας" για γονείς Νηπιαγωγείου, εξερευνήθηκαν άγνωστες πτυχές του εγκεφάλου χρήσιμες για την ανάπτυξη των παιδιών. Ερωτήσεις και συμβουλές, έδωσαν πρακτική διάσταση στη γνώση όσων μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να αξιοποιήσουμε ως γονείς το δυναμικό των παιδιών μας.
Be Internet Awesome1
Στο πλαίσιο της βιωματική μάθησης το CGS σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα της Google και του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), έλαβε μέρος στην πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος “Be Internet Awesome”. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν αφορούσαν στους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού και πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος τον μήνα Νοέμβριο από τους εκπαιδευτικούς της τάξης και τους εκπαιδευτικούς ΤΠΕ. Συμπληρωματικά, κάποιες από αυτές έγιναν στο πλαίσιο του Ομίλου Ε’ και Στ’ Δημοτικού “Σερφάροντας στα βαθιά”. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις, αλλά και τις ανάλογες εμπειρίες για τη σωστή και αποτελεσματική χρήση του Διαδικτύου με απώτερο στόχο την εφαρμογή του προγράμματος αυτού σε περισσότερα εκπαιδευτικά πεδία. Για το εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το βιωματικό παιχνίδι Interland το οποίο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us/interland
IMAGE7
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Ομίλου GIN επισκέφθηκαν την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» προκειμένου να προσφέρουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στο Christmas Fair του σχολείου μας μέσω του Bake Sale που οργάνωσαν. Τα παιδιά του ομίλου έφτιαξαν και πούλησαν 300 χειροποίητα γλυκά και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 780 ευρώ. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκαν για το έργο της και έκαναν τη δωρεά των χρημάτων. Μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές μας έδειξαν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους απέναντι σε αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους.
img_u743895fbyt743
On November 29th, IB Diploma students and teachers from CGS were invited to attend a special lecture by Nobel Laureate, Aaron Ciechanover.  Awarded the Nobel Prize in Chemistry in 2004, Professor Ciechanover spoke most eloquently about his life’s work as a physician, a researcher and a scientist.  Speaking directly to the students, his inspiring words of advice were simple and direct – to pursue their own personal passion in their chosen field of study wherever it would take them and to always remain committed to what they truly love in life.  Reflecting on his own experience of studying and working abroad and afterwards returning to Israel, he emphasized the great importance for young people to bring their knowledge and expertise back to their homeland, a meaningful message for our young Greek students.  Undoubtedly, the event highlight was Professor Ciechanover showing the audience his Nobel Prize medal where he explained the symbolic significance of the image engraved on the medal: Nature, emerging from the clouds with a cornucopia in her arms, and Science lifting the veil from her face, with an inscription that reads, “It is beneficial to have improved life through discovered arts.”  An unforgettable experience for students and teachers alike, we look forward to participating to similar events in the future. Inventas vitam iuvat excoluisse per artes
image (2)
Στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η φιλόλογος του σχολείου μας, κυρία Βάνια Σύρμου, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, έδωσε διάλεξη με θέμα : «Μοντερνιστικές τεχνικές στο έργο του Τζαίημς Τζόυς και της Βιρτζίνια Γουλφ». Η διάλεξη δόθηκε στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 19ος-20ος αιώνας» κατόπιν πρόσκλησης της αντιπροέδρου του Τμήματος, κυρίας Γεωργίας Γκότση, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία των μεταφράσεων της κυρίας Σύρμου σε διηγήματα των Τζόυς και Γουλφ από τις εκδόσεις Μπιλιέτο.
CGS_ParousiaseisEkpaideftikonProgrammaton20-21_sitebanner-01
Οι παρουσιάσεις έχουν σκοπό την ενημέρωση για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στις επόμενες τάξεις. Όλες οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές σε γονείς και μαθητές όλων των βαθµίδων του CGS καθώς και άλλων σχολείων. Ακολουθεί πίνακας µε τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις: Ημερομηνία Τάξη Φοίτησης 2019 - 2020 Τάξη Φοίτησης 2020 - 2021 Ώρα 20.1.2020 ΣΤ’ Δημοτικού / IB PYP A’ Γυμνασίου / IB MYP 18:00 22.1.2020 Α’ Λυκείου / IB MYP IB Diploma Programme 18:00 29.01.2020 Νηπιαγωγείο Α’ Δημοτικού / IB PYP 18:00 12.2.2020 Γ’ Γυμνασίου / IB MYP Α’ Λυκείου / IB MYP 18:00 19.2.2020 Α’ Λυκείου / IB MYP B’ & Γ’ Λυκείου 18:00   Για την καλύτερη οργάνωση των παρουσιάσεων μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή παρακάτω επιλέγοντας την παρουσίαση που σας ενδιαφέρει. Πληροφορίες: info@cgs.gr, 210 - 6030411 Δήλωση συμμετοχής Ειδοποίηση: Απαιτείται η JavaScript για αυτό το περιεχόμενο.
IMG12
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές του ομίλου GIN συμμετείχαν στη δράση συλλογής τροφίμων “Collect” στηρίζοντας την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ». Η δράση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών σωματείων και οικογενειών που είναι σε ανάγκη και πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Σκλαβενίτης του Smart Park. Οι εθελοντές μας ενημέρωναν τους καταναλωτές του καταστήματος για τη δράση και τους καλούσαν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη τροφίμων. Με τη βοήθεια τους συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός προϊόντων. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του ομίλου GIN οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη για ακόμη μία φορά αυτή τη σημαντική εθελοντική δράση!
img_edhfvb45tbg4r
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών του Γυμνασίου/ΙΒ MΥP με συντονίστρια τη φιλόλογο / εκπαιδεύτρια ρητορικής, κα. Γεωργία Καραμήτρου, παρακολούθησαν στο Μουσείο Μπενάκη την ταινία Speak up, η οποία συμμετείχε στo διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, «KinderDocs”. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την ταινία φοιτητές και φοιτήτριες από τα προάστια του Παρισιού προετοιμάζονται, για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής Eloquentia. Στο τέλος της ταινίας τα παιδιά του Oμίλου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δυναμική του προφορικού λόγου και γνώρισαν από κοντά την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, την κα. Βάλια Λουτριανάκη.
Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, η συγγραφέας Σοφία Παράσχου παρουσίασε στα παιδιά της Γ΄ δημοτικού το βιβλίο της "Τα υπέροχα Χριστούγεννα του γατόνου Φον Νιάου", εκδ. Ψυχογιός. Η βραβευμένη συγγραφέας, που έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της –που στηρίζεται στη βασική ιδέα της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας του Ντίκενς- και συζήτησε με τα παιδιά για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη και την προσφορά. Μας μίλησε όμως και για τη συγγραφική της πορεία και τις πηγές της έμπνευσής της. Τα χαριτωμένα και απρόσμενα λόγια των παιδιών της, όταν ήταν μικρά, μας είπε, ήταν αυτά που της έδωσαν το έναυσμα για να γράψει παιδικά βιβλία. Κάποιους πραγματικούς διαλόγους, που έχει μάλιστα ενσωματώσει στους διαλόγους των βιβλίων της, μας τους μετέφερε κι έδωσε κέφι και γέλιο στα παιδιά. Τους επιφύλασσε και μια έκπληξη, αποκαλύπτοντας πως το ποίημα «Το θαλασσινό σχολείο», που υπάρχει στο αναγνωστικό της Γ΄ είναι δικό της: και τα τριτάκια μας την εξέπληξαν με τη σειρά τους! Το ήξεραν απέξω και το απήγγειλαν μαζί της.
Bazaar_001
CGS Christmas Fair, Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019 Χριστούγεννα στο CGS! To CGS διοργάνωσε και φέτος το πιο χαρούμενο, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, χριστουγεννιάτικο γεγονός για μικρούς και μεγάλους! Μέσα από ένα  πλούσιο πρόγραμμα  εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων η μέρα έμεινε σε όλους όσους παρευρέθηκαν εκεί, αξέχαστη! Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του CGS καθώς και όσους βοήθησαν εθελοντικά για να πραγματοποιηθεί η δική μας, πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Δωρίζουμε 2.000 ευρώ στo Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα". 600 παιδιά συμμετείχαν στις δραστηριότητες της  τοξοβολίας, bumper balls, τραμπολίνο 80 παιδιά έλυσαν μυστήρια στα Escape Rooms 500 χριστουγεννιάτικες κατασκευές 200 θεατές βρέθηκαν στην παράσταση Καραγκιόζη 111 δώρα από τους χορηγούς μας για τους τυχερούς της λαχειοφόρου Η  Δ’ Δημοτικού έφτιαξε γλυκίσματα για τη στήριξη του  Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. H Σάσα Βούλγαρη στη Βιβλιοθήκη μας Ένα παραδοσιακό και ένα ρώσικο παραμύθι μας είπε στη βιβλιοθήκη του CGS, η γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών, Σάσα Βούλγαρη. Χρησιμοποιώντας τη φωνή της και τα ‘παράξενα’ μουσικά της όργανα «έντυσε» τις μαγικές της ιστορίες και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα μαγείας και ζεστασιάς. Bake Bake Bake….Sold Out! Με την ενεργή συμμετοχή  21 εθελοντών του Ομίλου Γυμνασίου ‘GIN’, πραγματοποιήθηκε η κοινωφελή δράσης Bake, Bake, Bake. Τα παιδιά είχαν φτιάξει τα γλυκά τα οποία πουλήθηκαν όλα. To ποσό των 780 ευρώ που συγκεντρώθηκε θα δωθεί στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών "Πορτα Ανοιχτή". “Special Christmas for Special People” –Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς MYP Η ανταπόκριση των επισκεπτών, γονέων, μαθητών και φίλων στο κάλεσμα για συγκέντρωση παιχνιδίων ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα δύο αποθήκες τους CGS nα γεμίσουν με παιχνίδια τα οποία θα προσφερθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Ευχαριστούμε! School Band & Χορωδία Παράσταση Καραγκιόζη Santa’s Run Bazaar Bumper Balls
thumbnail_686439_c286d7ad70-b9c4b5b12230fcc0
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το 8ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιου- Αθανάσιου Δημόπουλου και του Προέδρου του Athens Democracy Forum κυρίου Αχιλλέα Τσάλτα, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό. Το σχολείο μας συμμετείχε στο σεμινάριο με την περσινή ομάδα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής του προγράμματος Senior Academia με διδάσκουσα τη φιλόλογο Βάνια Σύρμου. Το θέμα της παρουσίασής τους ήταν : «Πρόσφυγες- Ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα μάθημα δημιουργικής γραφής». Οι μαθητές που συμμετείχαν με κείμενά τους είναι οι μαθητές της Α΄Λυκείου: Αναστάσης Δάφνης, Δημήτρης Κεραμιδάς, Δέσποινα Πέτρου,Ανδρέας Χαϊκάλης, Θάλεια Χρηστάκη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!
img_dmsnd9234rfdndfjsfs
Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας την μη κερδοσκοπική οργάνωση "Μπορούμε" και οι μαθητές της Γ' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία διαδραστική παρουσίαση. Με σύνθημά τους το "Καμία μερίδα φαγητού χαμένη" ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα της σπατάλης του φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.
d_dim_001
Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας «Ψάξε για απαντήσεις» με κεντρική ιδέα «Η παρατήρηση και η δοκιμή  βοηθούν στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας», οι μαθητές της Α’ Δημοτικού έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην πειραματική διαδικασία, έθεσαν ερωτήσεις σε σχέση με τον κόσμο γύρω τους, έκαναν υποθέσεις και φυσικά, τα πειράματα είχαν την τιμητική τους! Έκαναν πειράματα που εντάσσονταν σε διαφορετικές θεματικές ενότητες. Οι μικροί επιστήμονες κλήθηκαν να τα συνδέσουν με την καθημερινότητά τους και να αντιληφθούν ότι παρατηρώντας και δοκιμάζοντας καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους. Το αποτέλεσμα; ...Στο τέλος του προγράμματος έρευνας, ο χώρος των εκδηλώσεων του σχολείου γέμισε από μικρούς επιστήμονες! Με τη βοήθεια των μαθητών της Στ’, τα πρωτάκια μας πειραματίστηκαν με τον μαγνητισμό και είδαν τι έλκει ένας μαγνήτης! Έπαιξαν με το ιώδιο και διάφορες τροφές και ανακάλυψαν ποιες από αυτές έχουν άμυλο! Έκαναν τον κύκλο της συνεργασίας και κατάλαβαν ότι όταν αυτός ο κύκλος είναι κλειστός, τότε το λαμπάκι της συνεργασίας ανάβει! Πειραματίστηκαν με τα καλώδια και έφτιαξαν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα! Άλλαξαν τη φορά ενός βέλους απλώς γεμίζοντας το ποτήρι με νερό! Ανακάλυψαν ποια αντικείμενα επιπλέουν στο νερό και ποια βυθίζονται! Έπαιξαν, συνεργάστηκαν, πειραματίστηκαν, χάρηκαν και έμαθαν πολλά!!!
IMG_20191130_102605
To Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος μαθητών/τριών Γ΄- Δ΄ - Ε΄ - Στ΄ Δημοτικού.   Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από 42 μαθητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Από την Γ΄ Δημοτικού συμμετείχαν 11 μαθητές Από την Δ΄ Δημοτικού συμμετείχαν 12 μαθητές Από την Ε΄ Δημοτικού συμμετείχαν 8 μαθητές Από την Στ΄ Δημοτικού συμμετείχαν 11 μαθητές   Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την παρουσία τους στους αγώνες.
received_410728253136861
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 η Αντιπροσωπευτική Ομάδα Κολύμβησης του σχολείου μας συμμετείχε στους αγώνες κολύμβησης γυμνασίου λυκείου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος  (PIERCE). Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από 18 μαθητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και έχοντας μια  εξαιρετική εικόνα, οι συμμετέχοντες του γυμνασίου και του λυκείου κατέλαβαν την τρίτη και την τέταρτη θέση στην γενική κατάταξη αντιστοίχως. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν!
received_656361068230689
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 διεξήχθησαν οι τέσσερις αγωνιστικές των Α.Σ.Ι.Σ. Καλαθοσφαίρισης μαθητών Λυκείου, που διοργανώνουν τα τμήματα φυσικής αγωγής της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης,  των Εκπαιδευτηρίων «Ο Πλάτων»  και της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Η ομάδα του σχολείου μας με έξι βαθμούς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Α΄ Όμιλο και προκρίθηκε στο final eight του Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο 2020.   Αποτελέσματα Αγώνων Ημ/νία Αγώνας Αποτελέσματα 23/11/19 ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ - CGS 39 – 61 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ - CGS 55 – 61   24/11/19   PIERCE - CGS 64 – 50 ΝΕΑ ΕΚΠ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ – CGS 64 - 75   Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!

Attachments Αίτηση παραγγελίας Λαχνών – CGS Christmas Fair 2019 (2 MB)Χορηγοί – CGS Christmas Fair 2019 (996 kB)

CGS_GIN_SillogiPaixnidion
Ο Όμιλος του ΙΒ ΜΥP "Global Issues Network" (GIN) του σχολείου μας αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου μαθητικού δικτύου με κοινό στόχο και όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Κάθε χρόνο στο ετήσιο συνέδριο GIN, σχολεία από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα και αναλαμβάνουν δράση για να συμβάλλουν στην επίλυσή τους. Κατά το περσινό συνέδριο GIN η ομάδα του CGS ανέδειξε μέσα από την παρουσίαση της με τίτλο¨Special with Potential” τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες στην καθημερινή τους ζωή, παρουσίασαν παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το στίγμα της αναπηρίας και να διαπρέψουν στον τομέα τους, αλλά και πρότειναν λύσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Στο τέλος του συνεδρίου, οι μαθητές μας δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν μέρος σε μία σειρά δράσεων προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στη χώρα μας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος IB MYP Service as Action και με σύνθημα τη φράση “Special Christmas for Special People”, συγκεντρώνουμε παιχνίδια για όλες τις ηλικίες τα οποία θα προσφέρουμε στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ως Χριστουγεννιάτικα δώρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσφέρετε παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια και τα οποία είναι σε καλή κατάσταση ή ακόμη και καινούρια, εφόσον το επιθυμείτε. Τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται στις Γραμματείες επιπέδων του σχολείου μας ή μπορούν να προσφερθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ημέρα του Christmas Fair, στο περίπτερο του ομίλου GIN. Η δράση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας. Με εκτίμηση, Εκ μέρους της Ομάδας GIN
38fd5da9-f1e5-48c2-9fe4-104889618304
Workshops ( Για γονείς Νηπιαγωγείου ) Ανακαλύπτοντας τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού μου (2ος Κύκλος Σεμιναρίων) Σάββατο 2 Μαϊου 2020 Λίγο πριν την Α' Δημοτικού (3ος Κύκλος Σεμιναρίων) Ιούνιος 2020 Παιδικός εγκέφαλος: το «κλειδί» στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών μας (1ος Κύκλος Σεμιναρίων) 4 Δεκεμβρίου 2019, 18:00- 19:00 Δήλωση Συμμετοχής Ειδοποίηση: Απαιτείται η JavaScript για αυτό το περιεχόμενο. Παρουσιάσεις ( Για γονείς Γ΄ Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου ) "Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στην επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης". Παρουσίαση για γονείς Γ' Γυμνασίου - Α' Λυκείου /IB ΜΥP 9 Δεκεμβρίου 18:00 CGS Αίθουσα Εκδηλώσεων Τί μπορούμε να απαντήσουμε στο παιδί μας όταν λέει "Δεν ξέρω τί θέλω να σπουδάσω;" Ποια στοιχεία πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας για να επιλέξουμε σπουδές και καριέρα; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας όταν θεωρεί πως ξέρει τί θέλει να σπουδάσει; Ποιες δράσεις κάνει το σχολείο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό;

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 πράγμαοποιηθηκε ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα  εκδηλώσεων του CGS στους μαθητές της Δ-Ε και Στ Δημοτικού με θέμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Προσκεκλημένος ηταν ο κ Βασίλειος Σεβαστής, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Αθήνας. Ο κύριος Σεβαστης ανέλυσε ενα απο τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων ξεκινώντας απο το 490 π.Χ με το ηρωικό κατόρθωμα του αγγελιοφόρου που έφερε το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους μέχρι τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες με τη σημερινή τους μορφή. Τον κ Σεβαστή προλόγισε ο κ. Σπύρος Ανδριοπουλος, πρώην αθλητής στίβου με σημαντικες διακρίσεις στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Κατα τη διάρκεια της ομιλίας οι μαθητες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αποσπάσματα απο το ντοκυμαντέρ ” Η μάχη του Μαραθωνα, η γεννηση και η πορεία του Μαραθωνίου Δρόμου “, μια επετειακή παραγωγή η οποία παρουσιάστηκε το 2010 για τα 2.500 χρονια απο τη μάχη του Μαραθωνα.

odeio_02
Τα παιδιά του Δημοτικού καλωσόρισαν  πρωί πρωί  το Ωδείο CGS και την καλλιτεχνική του διευθύντρια Έφη Αγραφιώτη, διακεκριμένη πιανίστα με πλούσια συναυλιακή διαδρομή στην Ευρώπη, σπουδαία καθηγήτρια και συγγραφέα. Θέμα, η Γλώσσα της Μουσικής. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα με την οποία επικοινωνεί όλος ο κόσμος, έχει όμως κι αυτή κανόνες, σύμβολα, συντακτικό και…ορθογραφία! Με λόγο ευχάριστο, απλό, παιδαγωγικό, και με πολλή μουσική, κύλησαν δυο διδακτικές ώρες, η πρώτη για την Β και Γ τάξη και η δεύτερη για την Δ και Ε τάξη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, ρώτησαν, χειροκρότησαν με την καρδιά τους. Η Έφη Αγραφιώτη έπαιξε την Γάτα με το Ποντίκι του Αμερικανού συνθέτη Άαρον Κόπλαντ που αφηγείται ιδανικά τη γνωστή ιστορία των δύο άσπονδων φίλων και παρουσίασε με λόγια και με νότες την «κινηματογραφική» αυτή τρίλεπτη σκηνή. Είδαμε και ακούσαμε στα βιντεάκια πολύ όμορφες σκηνές και ήχους, όπως τα φλαμίγκο να χορεύουν (από την Φαντασία του Γιόλντ Ντίσνευ), ένα τσέλο άλλοτε να παίζει σαν κιθάρα και άλλοτε σαν τσέλο το «Μήλο μου κόκκινο», μια καταπληκτική παιδική χορωδία από τη Λιθουανία να τραγουδάει το παραδοσιακό τραγούδι «Κορίτσια έφτασε η Άνοιξη», μια εντυπωσιακή κιθαρίστρια με αδύναμη όραση, που ξεκίνησε τα μαθήματα της κιθάρας όταν ήταν δέκα ετών και  σε πέντε χρόνια φάνηκε η σπάνια μουσική της φύση. Η αδυναμία της απεδείχθη ότι είναι η δύναμη της. Απολαύσαμε το φινάλε της παιδικής παράστασης Το μαγικό Βιολί, του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη, πάνω σε κείμενο της μουσικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαριβίτας Γραμματικάκη που είναι και συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων. Τέλος, από την τζαζ μουσική ακούσαμε απόσπασμα από ένα σόλο του Οσκαρ Πήτερσον που κατέπληξε τα παιδιά. Η μουσική διδάσκεται στο Ωδείο και είναι αγωγή της ψυχής μας, αλλά η γλώσσα της είναι παγκόσμια και δεν υπάρχει καμία διάκριση για το ποιος μπορεί να απολαύσει και ποιος όχι τη μουσική. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον ήχο! Ας διώξουμε τι ανασφάλειες και ας την πλησιάσουμε πιο κοντά.
img_327894yhrerefsf76623
Στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του CGS αυτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου διεξήχθη υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο καθιερωμένος Ετήσιος Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, για τους μαθητές των τάξεων Γ ́, Δ ́, Ε ́ και Στ ́ Δημοτικού, στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα. Τα παιδιά που συμμετείχαν, διασκέδασαν, ανταγωνίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου σε αυτό τον θεσμό που τους φέρνει πιο κοντά με τα ιδανικά του κλασσικού αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι! Μπράβο σε όλα μας τα παιδιά που αγωνίσθηκαν και στους καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που επιμελήθηκαν την άρτια διεξαγωγή του αγώνα!
img_dh2wryn23ehanwfyqrxhifmad
Στο πλαίσιο των δράσεων του Αθλητικού Τμήματος  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 ο καθιερωμένος πλέον ετήσιος αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα. Οι καιρός ευνόησε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς που παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα. Οι μαθητές που συμμετείχαν, διασκέδασαν, ανταγωνίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου σε αυτό τον θεσμό που τους φέρνει πιο κοντά με τα ιδανικά του κλασσικού αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι! Συγχαρητήρια σε όλες τους συμμετέχοντες που αγωνίσθηκαν καθώς και στους καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που επιμελήθηκαν την άρτια διεξαγωγή του αγώνα!
PSX_20190304_190221
Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου CGS και της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών, θα πραγματοποιηθούν   στο CGS  ανοικτές προπονήσεις Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών. Οι προπονήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με την διακεκριμένη διεθνή αθλήτρια και προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, με πολλές κατακτήσεις εθνικών πρωταθλημάτων στην Α1 Κατηγορία Γυναικών, κυρία Γιασεμή Σαμαντούρα ,καθώς και με την κυρια Αγγελική Μπακαλάκη, καταξιωμένη προπονήτρια καλαθοσφαίρισης. Σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, οι νεαρές αθλήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων και έμπειρων προπονητών. Βασικοί στόχοι των προπονήσεων αποτελούν: Η εκμάθηση της τεχνικής και των κανόνων του αθλήματος (προσαρμοσμένη στις ηλικίες των κοριτσιών) Η θεμελίωση των σωστών αθλητικών αρχών και αξιών του αθλήματος   Δυνατότητα συμμετοχής στις προπονήσεις  έχουν κορίτσια ηλικίας 8 έως 15 ετών, είτε φοιτούν στο CGS είτε σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα,την ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 – 18:30, στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης CGS.   Για τη συμμετοχή στις προπονήσεις δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (Απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης)   Πληροφορίες: Γραμματεία Αθλητικού Συλλόγου CGS (CGS Sports Club) στο email sportsclub@cgs.edu.gr και στο τηλέφωνο 210 6030411-18. CGS Sports Club Το CGS Sports Club έχει μακρά και επιβεβαιωμένη εμπειρία στη διοργάνωση και διεξαγωγή δραστηριοτήτων και  εκδηλώσεων με έμφαση στον αθλητισμό και είναι ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα που έχει θέσει την αθλητική εκπαίδευση ως προτεραιότητα. Με επίκεντρο τις αθλητικές διοργανώσεις, το CGS έχει χτίσει μια σημαντική και πολύ στενά συνδεδεμένη κοινότητα εκπαιδευόμενων, ερασιτεχνών, επαγγελματιών αθλητών καθώς και  υποστηρικτών τους. Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαιρίσης Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου - Τριάθλου Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.0) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξιφασκίας Juventus Football Club Spirit  Multisport Foundation
img_dnfu3yr7egyfd43i
Dear Parents, We are happy to announce the availability of the Greek Language and Culture Workshop as part of the Foreign Language Club’s workshop family. This workshop offers students that have previously attended schools with an instructional language other than Greek, the possibility to broaden their knowledge of the Greek language and culture and enhance their communicative skills in speech and writing. A well-structured and concise syllabus will aid students in not only coping with the material of their respective classes, but in exceling and enjoying the process of learning without having to worry about a language barrier. This workshop is aimed at Primary School students of foreign descent or Greek descent that have been previously taught in a language other than Greek. The workshops take place on the following days as an extracurricular activity and students have the possibility to return home by bus.   Class Days 1st to 3rd Class: Mondays and Thursdays (4h workshop) 4th to 6th Class: Wednesdays (2h workshop)   For more information and/or to express interest in the workshop please contact: flclub@cgs.edu.gr
photo_hbchxfb34yrufhwr22432e
Στις 3 Νοεμβρίου τo CGS για ακόμα μία χρονιά έλαβε μέρος στο χειμερινό κολυμβητικό Διάπλους Βουλιαγμένης με την ονομασία “XTERRA Open Water Swimming Challenge - Varkiza”. Παιδιά από την Αντιπροσωπευτική Ομάδα Κολύμβησης και την δραστηριότητα κολύμβησης SMART έλαβαν μέρος στον παιδικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, συμμετέχοντας στην απόσταση των 100μ. και 200μ. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Βουλιαγμένης και διοργανώθηκε από την XTERRA Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές: Κομπόπουλος Γεώργιος                  Τόπαλος Πέτρος                    Ψαθάς Μάξιμος   Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας την ημέρα του αγώνα και μοιράστηκαν τη χαρά της συμμετοχής!
THIMUN_logo
Το CGS εκπροσωπείται στο  φετινό Συνέδριο της Χάγης (THIMUN Conference) από  δύο μαθητές του IB Diploma Programme, oι οποίοι επιλέχθηκαν σε  δύο θέσεις ευθύνης. Ο Βασίλης Μιχάλης επιλέχθηκε στην εξαιρετικά σημαντική θέση  του President of the General Assembly, ενώ η  Μαρία Πατούνα επίσης επιλέχθηκε ώς Deputy President στην επιτροπή "Special Conference on Securing and Advancing Democracy". Θερμά Συγχαρητήρια τους μαθητές για την μεγάλη επιτυχία τους!
arch_club_001
Την Τρίτη 8/10, ο όμιλος Αρχιτεκτονικής πραγματοποίησε μία πρωτότυπη βιωματική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα project, όπου οι μαθητές θα κάνουν μια αρχιτεκτονική πρόταση για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου χώρου σε έναν μικρό πεζόδρομο στην καρδιά του κέντρου της πόλης, κοντά στην οδό Πραξιτέλους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα διαλέξουν μεταξύ τριών σεναρίων, οι πρωταγωνιστές των οποίων παρουσιάζουν διαφορετικά προφίλ προσωπικότητας και ενδιαφερόντων. Με βάση το επιλεγμένο σενάριο, θα δημιουργήσουν αντιπροσωπευτικές μακέτες σε συγκεκριμένη κλίμακα, κατανοώντας φόρμες, χώρους και ανθρωπομετρικές αναλογίες. Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία, να εργαστούν επί τόπου στον χώρο στον οποίο καλούνται να προτείνουν την παρέμβαση, ώστε να αποκτήσουν αντίληψη του χώρου και να κατανοήσουν άμεσα τις ανάγκες του. Έτσι, τα παιδιά παρατήρησαν, φωτογράφησαν και ανέλυσαν στοιχεία του πεζόδρομου (όπως τις υπάρχουσες χρήσεις των κτιρίων, την κίνηση των πεζών, λεπτομέρειες στα κτίρια κλπ), αποφάσισαν επί τόπου το ακριβές σημείο της παρέμβασής τους, καθώς επίσης μέτρησαν βασικές διαστάσεις των κτιρίων και άλλων λεπτομερειών - όπου έκριναν απαραίτητο, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να διαβάζουν τα πολεοδομικά σχέδια που τους δόθηκαν ώς βοηθητικό υλικό. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του ομίλου, Μαρία Ζαχαριάδου Βενετία Μολίν
img_f1d54gf5d4hg6d1g4343
Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας "Το απέραντο γαλάζιο" η Ε' Δημοτικού επισκέφθηκε τον Σύλλογο Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων". Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Συλλόγου, παρατήρησαν τις πληγωμένες χελώνες, ενημερώθηκαν για την κατάστασή τους, έθεσαν τις απορίες τους, ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν. Ο στόχος της επίσκεψής μας ήταν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ανθρώπινης ευθύνης απέναντι στον υδάτινο κόσμο και να δράσουν με κάθε δυνατό τρόπο προς την αντιμετώπιση του προβλήματος.
υδ1
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, όλοι οι μαθητές του Δημοτικού γιόρτασαν την Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, συζήτησαν για τις κατηγορίες τροφίμων και τις σωστές διατροφικές συνήθειες, έπαιξαν παιχνίδια, παρακολούθησαν βίντεο, τραγούδησαν και δημιούργησαν τις δικές τους διατροφικές πυραμίδες και κατασκευές. Σε αρκετά τμήματα, μάλιστα, δημιούργησαν τον δικό τους υγιεινό μπουφέ και ευχαριστηθήκαν όλοι μαζί το υπέροχο πρόγευμα τους στις αυλές, στις τάξεις και στο εστιατόριο. Όλες οι δραστηριότητες σκοπό είχαν να ενημερωθούμε όλοι και μια τέτοια μέρα να εξελιχθεί σε τρόπο ζωής.
IMG_20191015_103204
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που εορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου και μας υπενθυμίζει την αγάπη που μας προσφέρουν αλλά και την αγάπη που αξίζουν όλα τα ζώα όλου του κόσμου, το Δημοτικό του CGS συνέλεξε ζωοτροφές προς υποστήριξη της Πήγασος Φιλοζωικής Ραφήνας-Πικερμίου https://www.facebook.com/PegasusFilozwikiRafinasPikermiou/. Τις τροφές παρέδωσαν οι πρόεδροι της Α' και Στ΄Δημοτικού, ως εκπρόσωποι του συνόλου της βαθμίδας την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που συνέδραμαν σε αυτήν την προσπάθεια και ευχόμαστε στους εθελοντές της Φιλοζωικής καλή δύναμη στο έργο τους!
DSC_0500
Η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία συνύπαρξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και μαθητών του CGS. Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας υποδέχθηκε μία ομάδα ΑΜΕΑ από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «ΧΑΡΑ» η οποία έπαιξε και διασκέδασε με τους μαθητές μας. Σε συνέχεια της συμμετοχής του σχολείου μας στο διεθνές μαθητικό συνέδριο Global Issues Network (GIN), με θέμα “Special with Potential”, ο όμιλος GIN ανέλαβε και πάλι δράση με σκοπό, αυτή τη φορά, να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αποδοχής σε ΑΜΕΑ. Την ημέρα αυτή το σχολείο μας γέμισε με χαμόγελα και θετική διάθεση. Το τέλος της ημέρας Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» επισφραγίστηκε με το μήνυμα «Αγαπώ τη Διαφορετικότητα» που έστειλαν οι μαθητές μας μέσα από τη δράση αυτή.
UniversityPresentations-sitebanner-622x280-03
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για σπουδές στο εξωτερικό, το τμήμα του International Baccalaureate του CGS σας ενημερώνει για τις προγραμματισμένες , μέχρι σήμερα, παρουσιάσεις Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Επισυνάπτεται πίνακας των παρουσιάσεων των Πανεπιστημίων . Όσοι από τους γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται στο CGS, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του ΙΒ DP, με email στο ibdiploma@cgs.edu.gr, ή τηλεφωνικά στο 2106663949-950, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη παρουσίαση. Σημειώσετε ότι για τη συμμετοχή σας στις παρουσιάσεις, όπου αναφέρεται στον πίνακα η ένδειξη Pre-Registration required, είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας δικτυακά. Πίνακας Παρουσιάσεων Πανεπιστημίων Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο Registration Ειδοποίηση: Απαιτείται η JavaScript για αυτό το περιεχόμενο.
VOGIATZOGLOU 5
From among more than 600 international applicants, CGS student Angelica Vogiatzoglou, was selected to represent Greece in the prestigious Global-In Fellowship which takes place in Berlin every summer. The application process is extremely competitive and includes an interview and an essay on how to address a global challenge – Angelica decided to write about how to tackle corruption by implementing blockchain technology winning her a place in the programme. The intense 3-week summer programme includes a series of workshops and simulations encouraging participants to acquire new knowledge, skills and insights in diplomacy, entrepreneurship, innovation and global understanding and cooperation.  During the first week, Angelica attended workshops on Law, Social Media, Economics and Political Systems, as well as training sessions on Soft Skills and Rhetoric and Entrepreneurship.  The following week was dedicated to a UN simulation where as a country representative, where Angelica exercised her rhetorical, debate and negotiation skills about today’s most pressing challenges.  The programme ended with a “Crisis Simulation” where participants had to form new nation states and create a constitution, develop national identity and establish political structures. The entire CGS community is deeply proud of Angelica’s accomplishment of becoming part of this dynamic network of young diplomats and future leaders.
CGS-SMART-logo-01
Nέα δραστηριότητα στο CGS SMART: “Play and Learn” για μαθητές ΠΝ & Νηπιαγωγείου Read more» H διασκέδαση και η μάθηση γίνονται ένα! Η νέα δραστηριότητα “Play and Learn”του Club Ξένων Γλωσσών και συγκεκριμένα του τμήματος των Αγγλικών, χρησιμοποιεί ως βασικό κίνητρο το παιχνίδι προκειμένου να αναπτύξουν οι μικροί μαθητές την ικανότητα τους στην αγγλική γλώσσα. Με δημιουργικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, θέατρο και επιστημονικά πειράματα, οι μικροί μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τα «μυστήρια του κόσμου» ενώ ενθαρρύνονται στο να επικοινωνούν στα αγγλικά. Πολλά από τα παιχνίδια πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και έχουν σαν στόχο την επαφή και τη σύνδεση μας με τη φύση. Οι μαθητές μαθαίνουν για το περιβάλλον και αναπτύσσουν το σεβασμό και την αγάπη τους για τον κόσμο που μοιραζόμαστε όλοι. Μαζί με τους μαθητές θα πραγματοποιήσουμε επιστημονικές δραστηριότητες και πειράματα στα αγγλικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες του εφικτού και της κριτικής σκέψης μέσα από τη χρήση της γλώσσας. Θα ακούσουμε ιστορίες, θα δημιουργήσουμε χειροτεχνίες, θα παίξουμε κουκλοθέατρο οι μαθητές θα εμπνευστούν και θα μάθουν πώς να επικοινωνούν στα αγγλικά ανάλογα με το μέσο επικοινωνίας, το ακροατήριο, το θέμα και τη περίσταση. Στο πρόγραμμα “Play and Learn” τα αγγλικά γίνονται το «εργαλείο» για ανακάλυψη και διασκέδαση και οι μικροί μαθητές αναπτύσσουν και ενδυναμώνουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα με ασφάλεια, ηρεμία και χαρά! Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας ένα email δήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: smart@cgs.edu.gr « “If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart.” Nelson Mandela ❝Those who know nothing of foreign languages know nothing of their own.❞ Johann Wolfgang von Goethe Read more» Στη εποχή της παγκοσμιοποίησης η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη για την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου, την διεύρυνση του τρόπου σκέψης του και την εξοικείωση του με διαφορετικούς λαούς, περιβάλλοντα και κουλτούρες. Το Club Ξένων Γλωσσών του σχολείου μας, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων όχι μόνο να μάθουν τις ξένες γλώσσες της επιλογής τους με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, αλλά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των λαών στις οποίες επικοινωνούν. Οι προσφερόμενες γλώσσες στο Club Ξένων Γλωσσών του CGS είναι η Αγγλική, η Γαλλική, η Γερμανική, η Ισπανική, η Ιταλική και η Κινεζική. Οι μαθητές συμμετέχουν σε πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων που κάνει την μάθηση μια φυσική και διασκεδαστική διαδικασία, όπως: ανάγνωση παραμυθιών και λογοτεχνικών βιβλίων δημιουργία projects και παρουσιάσεων διαφόρων θεματικών προβολή και τη δημιουργία ταινιών & την παρακολούθηση και το ανέβασμα μικρών θεατρικών παραστάσεων επαφή με συνομήλικους μαθητές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι μιλούν τη συγκεκριμένη ξένη γλώσσα διαδραστικές δράσεις που αποτυπώνουν το «προφίλ» της καθημερινότητάς της ξένης [...]
LogoLOGOTEXNIA

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του CGS,  Δέσποινα Πέτρου, Χριστόφορο Θεοφάνους, Άννα Ελένη Τζεράκη και Κονδυλία Κωνσταντελάκη, για τη συμμετοχή και τη βράβευσή τους στις κατηγορίες , διηγήματος, ποίησης και χαϊκού  στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  «Λογοτεχνικό Εργαστήρι: Οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν», στον οποίο συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2017-18. Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Συγχαρητήρια επίσης για τη συμμετοχή  στο διαγωνισμό και στην υπόλοιπη  ομάδα  του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου του σχολείου μας,  με υπεύθυνη καθηγήτρια την φιλόλογο  Βάνια Σύρμου, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές :  Νίκος Βασιλειάδης, Αθηνά Βυργιώτη, Μαρία Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Πατούνα, Μαρία Φωκά, Δημήτρης Χαστάς. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού τα έργα των μαθητών αξιολογήθηκαν ανωνύμως από  κριτική λογοτεχνική επιτροπή.  Τα βραβευμένα έργα εκδίδονται σε βιβλίο.

CGS_ToMousikoTheatro_SiteBanner-02
«To μουσικό Θέατρο» στο Ωδείο CGS H πρόταση για τη νέα δραστηριότητα του Ωδείου CGS είναι η διδασκαλία και η εμπειρία, μέσω εκδηλώσεων, του «Μουσικού θεάτρου». Το Μουσικό θέατρο κερδίζει πολλούς νέους ακροατές/θεατές τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες. Διδάσκεται πλέον ως βασική μορφή μουσικής/ θεατρικής εκπαίδευσης σε ωδεία και ακαδημίες. Αποτελεί μια ιδιαίτερα άμεση, εκφραστική και πολύμορφη μουσική τέχνη. Με συστηματική διδασκαλία οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πώς να τραγουδούν , πώς να εκφράζονται θεατρικά, χορευτικά -την ίδια στιγμή που τραγουδούν-, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την αισθητική. Ελάτε να γνωρίσουμε τη μαγεία της συνεργασίας του Θεάτρου με τη Μουσική!   Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε΄& ΣΤ Δημοτικού/ΙΒ PYP, καθώς και Γυμνασίου – Α’ Λυκείου/IB MYP. Στο βασικό λειτουργικό κορμό χρειάζονται και φωνές που έχουν  την ωρίμανση της ηλικίας, που έχουν αναπτυχτεί και πάλλονται καταλλήλως, ώστε να σηκώσουν αποδοτικά την φωνητική άσκηση και την κίνηση από κοινού, όπου χρειάζεται. Στο τμήμα των μαθητών  Δημοτικού θα ξεκινήσουμε με τραγούδια που θα παίρνουν μορφή ολιγόλεπτου θεατρικού δρώμενου. Η παντομίμα, θα συμπεριληφθεί σαν μέσον. Το ρεπερτόριο θα διδάσκεται με μεθοδολογία που αγγίζει τις ηλικίες των ενδιαφερόμενων. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη θεατρική διδασκαλία μιας επιλεγμένης μουσικής ύλης και θα χρειαστούμε σκηνοθετική και σκηνογραφική βοήθεια για να ολοκληρώσουμε την πρώτη …επαγγελματική μας εμφάνιση, ενδεχομένως σε μια παράσταση σε κατάλληλο χώρο. Πρακτικές λεπτομέρειες Τα μαθήματα στο τμήμα Μουσικού Θεάτρου θα αρχίσουν από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Θα προηγηθεί ακρόαση των ενδιαφερομένων μαθητών, όπου θα  τους ζητηθεί να τραγουδήσουν κάτι που αγαπούν να τραγουδούν. Επιπλέον θα κάνουμε επί τόπου ασκήσεις τονικής προσαρμογής, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία, είναι όμως το πιο βασικό κριτήριο. Η ακρόαση απαιτεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην δραστηριότητα μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στη Γραμματεία του Ωδείου CGS: 210 6030603 ή στο email odeio@cgs.edu.gr. Θα μας συνδράμουν μουσικοί, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, που θα δώσουν σχήμα και εικόνα στην παράσταση. Εμείς ελπίζουμε ήδη από σήμερα ότι θα φτάσουμε από την πρώτη χρονιά σε κάτι ενδιαφέρον, που θα δώσει εμφανή αποτελέσματα γνώσης και εμπειρίας στην απόδοση των επιλεγμένων στιγμών από την ιστορία του Μουσικού Θεάτρου, του Κινηματογράφου και του Musical. Υπερέχει η ενίσχυση της ευαισθησίας, των αντανακλαστικών, της ταυτόχρονης χρήσης της λογικής και της φαντασίας, της ψυχικής ισορροπίας των νέων μας και οσονούπω πολιτών, με μαθήματα απτόμενα της αισθητικής. Πρωτίστως, ό,τι κάνουμε, στοχεύει στην καλλιέργεια της ψυχής, αυτή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαρακτήρα των παιδιών μας. Είναι πολύ σημαντική η παράμετρος αυτή στην αγωγή τους. Ας το προσπαθήσουμε! Με ευχές για πρόοδο σε όλα τα παιδιά! Έφη Αγραφιώτη Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ωδείου CGS
Ο Σκοπός Ο κάθε μαθητής  πέρα από την ακαδημαϊκή του ζωή και τις εμπειρίες στο χώρο του σχολείου, πρέπει να εμπνευστεί ώστε να μπορεί να εξερευνήσει αυτό που πραγματικά αγαπά, να αναπτύξει περισσότερο ένα ταλέντο που ήδη έχει ή ακόμα και να του δείξουμε έναν διαφορετικό δρόμο που θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός καινούργιου πάθους ή ταλέντου.  Για να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας προς αυτό τον στόχο και χρησιμοποιώντας για κάθε μαθητή το δικό του προσωπικό «οδικό χάρτη», το CGS δημιουργεί το πρόγραμμα “Personal Profile Building”. Ο κάθε μαθητής θα έχει τις δικές του προσωπικά προσαρμοσμένες προτάσεις που θα βασίζονται στα δικά του ενδιαφέροντα ή ταλέντα αλλά και σε μελλοντικές δυνατότητες που ίσως δεν έχει ακόμα ανακαλύψει. Οι πιθανές προτάσεις θα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: Θερινά προγράμματα (Ελλάδα και εξωτερικό) Ακαδημαϊκούς και μη-ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς (Ελλάδα και εξωτερικό) Εργασιακή και πρακτική εμπειρία, shadowing, εθελοντισμό Αθλητικά Ομίλους Ξένες γλώσσες Εργαστήρια, Online μαθήματα Πολιτιστικά προγράμματα, ομιλίες Συμμετοχή σε ειδικά τεστ (PSAT, CTY, Kangaroo, etc.) Σε ποιους μαθητές απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του CGS. Θα λειτουργήσει αρχικά σαν πιλοτικό πρόγραμμα από την φετινή χρονιά και θα απευθύνεται σε μαθητές: Ε’ Δημοτικού / ΙΒ PYP Γυμνασίου – Α’ Λυκείου / ΙΒ MYP Γενικού Λυκείου ΙΒ Diploma Programme (IB DP 1 & IB DP 2) Πως θα λειτουργήσει Οι άνθρωποι «κλειδιά» του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί, οι προπονητές, οι υπεύθυνοι ομίλων, η διοίκηση, οι γονείς και σίγουρα οι μαθητές μας.  Εάν ο μαθητής ή ο tutee σας: Εκφράσει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον Εμφανίζει ένα ιδιαίτερο ταλέντο Θέλει να αναπτύξει, να βελτιώσει ή να ενισχύσει μια ακαδημαϊκή ή προσωπική ικανότητα/ενδιαφέρον Έχει κάποια σχέση με άλλη χώρα (διπλή υπηκοότητα, οικογένεια στο εξωτερικό κτλ.) Ετοιμάζεται για σπουδές σε κάποιο ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού Απλά θέλει να διερευνήσει καινούργιες εμπειρίες και διαδρομές γνώσης Έχει γονέα που σας έχει εκφράσει ενδιαφέρον για κάποια από τα παραπάνω Τότε μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα με τις προσωπικές πληροφορίες (στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά) και να το στείλετε ηλεκτρονικά στην Κάθυ Αγγελοπούλου (kangelopoulou@cgs.edu.gr). Στη συνέχεια, θα οριστεί συνάντηση ώστε να συζητηθούν τα ενδιαφέροντα του μαθητή.  Τέλος, θα ακολουθήσει συνάντηση με τους γονείς ώστε να παρουσιαστούν οι προτάσεις μας αναφορικά με το παιδί τους. Πότε θα αρχίσει Το πρόγραμμα Personal Profile Building θα λειτουργήσει πιλοτικά για το σχολικό  έτος 2019-20 από τις 10 Οκτωβρίου 2019.
11_Results_2019_001
IB Diploma Programme Άλλη μία χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις του Ιnternational Βaccalaureate Diploma Programme. Είμαστε υπερήφανοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην ακαδημαϊκή τους ζωή. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές τους για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία. Επιγραμματικά  τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι: Το 96.7% των μαθητών μας πήρε το IB Diploma, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 77.4%. Ο μέσος όρος βαθμολογίας του ΙΒ Diploma στο CGS είναι  35,1 , πολύ υψηλότερος από τον αντίστοιχο παγκόσμιο που φέτος είναι 29.6. Το 34.5% των μαθητών μας πήραν το IB Diploma με βαθμό 38 και πάνω, βαθμολογία που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το 34.5% των μαθητών μας συγκέντρωσαν από την αξιολόγηση του Extended Essay και του TOK Essay, 3 Bonus Points, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο παγκόσμιο 7.9%. To 7% των μαθητών μας συγκέντρωσε 44/45 μονάδες, βαθμολογία που επιτυγχάνει λιγότερο από το 1% παγκοσμίως και εισάγονται στο LSE (Law) και στο UCL ( Psychology) αντίστοιχα. Το 90% των μαθητών μας ( προσωρινό ποσοστό) εισάγονται σε πανεπιστήμια της 1ης τους επιλογής. Ακολουθεί πίνακας με τα αποτελέσματα των μαθητών και τα πανεπιστήμια που εισάγονται, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Βαθμ./45 Ειδικότητα Προτίμηση Πανεπιστήμιο 44 Law 1η London School of Economics 44 Psychology 1η UCL 41 Aeronautics and Astronautics Spacecraft Engineering 1η University of Southampton 40 Biology 1η Radboud University 39 Electrical & Electronics Engineering 1η University of Southampton 39 Chemistry for Drug Discovery 1η University of Bath 39 Mathematics 2η University of Bath 39 Business & Management with Industrial Experience 1η University of Exeter 38 International Politics and Government 1η Bocconi University 38 Pharmacy 1η University of Reading 37 Psychology 2η University of Stirling 37 Business Management 1η University of Birmingham 36 Mechanical Engineering 1η Newcastle University 36 Neuroscience 1η University of Dundee 36 Mathematics 1η University of Stirling 36 Psychology 1η University of Sussex 36 Medicine 1η Charles University 34 Sociology and Criminology 1η University of Manchester 33 Business Management – Commerce 1η Ryerson University 33 Biomedical Sciences with Professional Experience 1η University of Reading 33 Media and Communications 1η University of Sussex 31 Economics & Management Studies 1η University of Sussex 31 Business Management 1η Bentley University 29 Entrepreneurship and Management with Placement Experience 2η University of Reading 29 Business, Management with Economics (Foundation Year) 1η University of Sussex 28 Product Design Futures 2η University of Bournemouth 28 Technical Computer Science 1η Twente University 27 Computing Science 1η University of Groningen 27 Maastricht Science Programme (MSP) 1η University of Maastricht 25 Electronic Engineering with Foundation Year 2η University of the West of England, Bristol Πανελλήνιες εξετάσεις 2019 Θερμά συγχαρητήρια στους [...]
marathonios_main03
Ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου είναι ένα μοναδικό γεγονός, μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους Μαραθωνοδρόμους ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται στην Ελλάδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι μια γιορτή της ανθρώπινης θέλησης, του νου και της αλληλεγγύης, γεμάτη μηνύματα προς όλους για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό, τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Το CGS υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες αλλά και μέσα από παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις, αυτό  το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτό το σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019. Παιδικός αγώνας 1.200μ. (συμμετοχή μαθητών Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) Πρωινός αγώνας 5 χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) Πρωινός αγώνας 42 χλμ (συμμετοχή γονέων, αποφοίτων & συνεργατών του CGS) Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω έως και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου, sports@cgs.edu.gr. Παιδικός Αγώνας 1.200 μ. για μαθητές/τριες από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού Πληροφορίες για τον αγώνα   Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α΄) και ώρα 09.30. Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Βασ.Σοφίας στο ύψος της Βουλής συνεχίζοντας στην Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει ο τερματισμός και η παραλαβή των παιδιών. Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι.   Ώρα εκκίνησης 10.25. Πρωινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ για μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma καθώς και γονείς Πληροφορίες για τον αγώνα   Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α΄) και ώρα 07.15. Σημείο εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ: Λ.Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λ.Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ.Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ.Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ.Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.   Ώρα εκκίνησης 08.15.   Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις  09.58, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων. Μαραθώνιος Δρόμος 42 χλμ για γονείς Πληροφορίες για τον αγώνα Εκκίνηση Θα εφαρμοστεί «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”). Θα δοθούν συνολικά δώδεκα (12) διαδοχικές εκκινήσεις. Το αργότερο [...]
ApotelesmataPanelladikon2019-SiteBanner-02
Ποσοστό επιτυχίας: 98%. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τα εξαιρετικά αποτελέσματα και την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία. Αποτελέσματα Κωδ. Υποψηφ. Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα 17022086 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΟΠΛΑ ΣΣΕ 19022615 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΤΕΙΟ 19022616 ΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 19022617 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 19022618 ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 19022620 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΤΕΙΟ 19022621 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 19022622 ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΑΣΚΤ 19022624 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 19022625 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 19022626 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022627 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022628 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 19022629 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 19022630 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 19022631 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022632 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022633 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 19022635 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ. 19022636 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19022637 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 19022638 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 19022639 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝ. 19022640 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 19022641 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 19022642 ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19022643 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 19022644 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ) ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 19022645 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝ. 19022646 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 19022647 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 19022649 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ 19022650 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΟΣ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 19022651 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022652 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022653 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 19022654 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022655 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΔΙ.ΠΑ.Ε. 19022656 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ 19022657 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022658 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022659 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 19022661 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022662 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ 19022663 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 19022664 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ 19022665 ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ
ApotelesmataIBDP2019-SiteBanner-01
Άλλη μία χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις του Ιnternational Βaccalaureate Diploma Programme. Είμαστε υπερήφανοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην ακαδημαϊκή τους ζωή. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές τους για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία. Επιγραμματικά  τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι: Το 96.7% των μαθητών μας πήρε το IB Diploma, ενώ το αντίστοιχο παγκόσμιο ποσοστό είναι 77.4%. Ο μέσος όρος βαθμολογίας του ΙΒ Diploma στο CGS είναι  35,1 , πολύ υψηλότερος από τον αντίστοιχο παγκόσμιο που φέτος είναι 29.6. Το 34.5% των μαθητών μας πήραν το IB Diploma με βαθμό 38 και πάνω, βαθμολογία που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το 34.5% των μαθητών μας συγκέντρωσαν από την αξιολόγηση του Extended Essay και του TOK Essay, 3 Bonus Points, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο παγκόσμιο ,7.9%. To 7% των μαθητών μας συγκέντρωσε 44/45 μονάδες, βαθμολογία που επιτυγχάνει λιγότερο από το 1% παγκοσμίως και εισάγονται στο LSE (Law) και στο UCL ( Psychology) αντίστοιχα. Το 90% των μαθητών μας ( προσωρινό ποσοστό) εισάγονται σε πανεπιστήμια της 1ης τους επιλογής. Ακολουθεί πίνακας με τα αποτελέσματα των μαθητών και τα πανεπιστήμια που εισάγονται, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα( 12/07/19). Βαθμ./45 Ειδικότητα Προτίμηση Πανεπιστήμιο 44 Law 1η London School of Economics 44 Psychology 1η UCL 41 Aeronautics and Astronautics Spacecraft Engineering 1η University of Southampton 40 Biology 1η Radboud University 39 Electrical & Electronics Engineering 1η University of Southampton 39 Chemistry for Drug Discovery 1η University of Bath 39 Mathematics 2η University of Bath 39 Business & Management with Industrial Experience 1η University of Exeter 38 International Politics and Government 1η Bocconi University 38 Pharmacy 1η University of Reading 37 Psychology 2η University of Stirling 37 Business Management 1η University of Birmingham 36 Mechanical Engineering 1η Newcastle University 36 Neuroscience 1η University of Dundee 36 Mathematics 1η University of Stirling 36 Psychology 1η University of Sussex 36 Medicine 1η Charles University 34 Sociology and Criminology 1η University of Manchester 33 Business Management – Commerce 1η Ryerson University 33 Biomedical Sciences with Professional Experience 1η University of Reading 33 Media and Communications 1η University of Sussex 31 Economics & Management Studies 1η University of Sussex 31 Business Management 1η Bentley University 29 Entrepreneurship and Management with Placement Experience 2η University of Reading 29 Business, Management with Economics (Foundation Year) 1η University of Sussex 28 Product Design Futures 2η University of Bournemouth 28 Technical Computer Science 1η Twente University 27 Computing Science 1η University of Groningen 27 Maastricht Science Programme  (MSP) 1η University of Maastricht 25 Electronic Engineering with Foundation Year 2η University of the West of England, Bristol Πίνακας με τα τελικά αποτελέσματα των μαθητών και τα πανεπιστήμια [...]
CNN 2
During the last week in June, four CGS students travelled to Savannah, Georgia to participate in the annual Design Immersion Program at SCAD.   The program brings together teams of high school students in SCAD’s innovation studio, SCADpro, to design solutions and collaborate with a global industry partner – this year’s project partner was Delta Airlines where participants were asked to consider the future of flying in creating a travel experience for Delta Airlines in the year 2029. Taking the top award for “Best Technological Solution”, CGS students proposed the concept of “Delta Pods” a sophisticated network of transport stations that will move travellers to the airport seamlessly with an integrated high-tech security and check in system.  The judging team was comprised of Delta Airlines top executives and students had the chance to work with collaboration managers and SCAD faculty, an excellent opportunity for CGS students to develop new relationships while enhancing their profile and portfolios. Taking advantage of their time in Atlanta prior to the project, students had the chance to visit the Coca-Cola Museum, CNN Headquarters and the Human and Civil Rights Museum where they had a wonderful time. CGS congratulates our amazing students, Nefeli Maniati-Saxon (IB DP 1), Lampros Lanaras (IB DP1), Panos Molfessis (IB DP1) and Vasilis Grimanis (MYP 5) and we look forward to more innovative, creative ideas in the future!
CGS_KidsTriathlon2019_Sitebanner-08
Mε μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή περισσότερων από 250 παιδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαϊου,  ο αγώνας CGS Kids Triathlon. Για 3η συνεχόμενη χρονιά το CGS Sports Club, πιστό στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και με οξεία παιδαγωγική συνείδηση, διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του CGS ένα ειδικά σχεδιασμένο αγώνα τριάθλου για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών. O Χρήστος Γείτονας- Διευθύνων Σύμβουλος του CGS, σε δήλωσή του είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που πάνω από 250 παιδιά συμμετέχουν στο CGS Kids Triathlon, τον παιδικό αγώνα τριάθλου που γίνεται στο CGS για 3η συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα του τρίαθλου ένα συνδυαστικό άθλημα κολύμπι ποδήλατο τρέξιμο με αποστάσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία τους.» Οι μικροί τριαθλητές συμμετείχαν σε μια αθλητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε με μεγάλο  υποστηρικτή  την Deloitte Ελλάδος. «Είναι χαρά μας που υποστηρίζουμε αυτό τον αγώνα γιατί υποστηρίζουμε παιδιά να εκπαιδευτούν και να δουν την χαρά του αθλητισμού.  Ο αγώνας είναι στα πλαίσια πραγματικά αυτών που πιστεύουμε και αυτών που είναι στον σχεδιασμό μας για εταιρική Κοινωνική ευθύνη.», είπε ο Δημήτρης Κουτσόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος Deloitte Ελλάδος σε δήλωσή του στον SKAI. Για την συμμετοχή των μικρών τριαθλητών υπήρξε ένα συμβολικό κόστος και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν στην Ένωση «Μαζί για το παιδί». Η Ελένη Καφετζοπούλου- μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», είπε: «Εκ μέρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" ευχαριστούμε πολύ το CGS, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την σημερινή αθλητική διοργάνωση.» Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα.
img_456598415699
Η δεκατετράχρονη μαθήτρια του Ωδείου CGS, Βάλια Μπαμπίλη ( τάξη Εφης Αγραφιώτη) ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της παίζοντας ένα εντυπωσιακό δεξιοτεχνικό πρόγραμμα στην πενταμελή επιτροπή την οποία αποτελούσαν διαπρεπείς μουσικοι. Άριστα παμψηφεί , πτυχίο πιάνου και θερμά σχόλια για την ποιότητα. Συγχαρητήρια από όλους μας Βάλια ! Καλή συνέχεια στο δρόμο για το δίπλωμα!!!
ApotelesmataPanelladikon2019-SiteBanner-02
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018-2019 από το Υπουργείο Παιδείας, σας παρουσιάζουμε στατιστικούς πίνακες με τα αποτελέσματα των μαθητών του CGS. Είναι φανερό πως, για άλλη μία σχολική χρονιά, οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων σημείωσαν υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα των ομάδων Προσανατολισμού. Η Διεύθυνση του Λυκείου και οι καθηγητές τους τούς συγχαίρουν για την επιτυχία τους. Αποτελέσματα
book_06
Η Λέσχη Βιβλιοφάγων απέκτησε 240 μέλη. 70 Χρυσούς Βιβλιοφάγους που διάβασαν περισσότερα από 15 βιβλία (πολλοί μάλιστα πήραν τόση φόρα, που διάβασαν πάνω από 20, 30, 40, 50, 60, 70 βιβλία μέσα στη σχολική χρονιά!) 40 αργυρούς βιβλιοφάγους που διάβασαν περισσότερα 10-14 βιβλία, 60 χάλκινους (6-9 βιβλία) και 80 απλούς βιβλιοφάγους που διάβασαν μέχρι 5 βιβλία. Όπως διαπίστωσε και η υπεύθυνη της Λέσχης Βιβλιοφάγων κα. Διακοπούλου στην ομιλία που έδωσε στη γιορτή που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων την προηγούμενη εβδομάδα, "... στην εποχή των smartphones, της google, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των social media που νομίζει κανείς ότι πηγαίνουμε προς μια μονόπλευρη κυριαρχία της τεχνολογίας, συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Συνειδητοποιούμε πως για να βρούνε αύριο δουλειά τα παιδιά μας και οι μαθητές μας, πρέπει να έχουν φαντασία, πνευματική ευελιξία, προσαρμοστικότητα, ενσυναίσθηση, κριτική σκέψη και ανοιχτό μυαλό για να μπορούν να δέχονται και να συνδυάζουν τα νέα ερεθίσματα. Με "ανοιχτό μυαλό" τα παιδιά μας θα είναι σε θέση να μπορούν να παρακολουθούν τις τεράστιες αλλαγές της εποχής οι οποίες στο μέλλον θα γίνονται ολοένα και περισσότερες και σε μικρότερα χρονικά διαστήματα. Και έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αναπτύσσονται μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνίας..." Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η Λέσχη μας έχει 240 booksmarts – ανθρώπους που έχουν μία εξυπνάδα και ένα "άνοιγμα του μυαλού", που μόνο το διάβασμα σου δίνει. Για ανοιχτό μυαλό λοιπόν, ανοίγουμε βιβλία!
JV_03
Στο Τορίνο της Ιταλίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία 20 αθλητών με τη συνοδεία 4 προπονητών τους και 2 γονέων στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού "Juventus Academy World Cup", που διεξήχθει από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου. Οι αθλητές μας κέρδισαν μοναδικές αγωνιστικές εμπειρίες μέσα από ένα ειδικό σχεδιασμό παιχνιδιών με τη συμμετοχή 34 ακαδημιών από όλο τον κόσμο. Σε ειδική απονομή που έγινε στο φετινό Juventus Academy World Cup 2019 για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ιnternational Project, η Ακαδημία μας -Juventus Athens Academy, βραβεύτηκε ως η πρώτη ακαδημία που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 και η οποία ενέπνευσε την Juventus να βγει έξω από την Ιταλία και παράλληλα να συνδέσει τις ακαδημίες της με την εκπαίδευση. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του CGS, κ. Χρήστος Γείτονας. Η όμορφη συμπόρευση του CGS με τη "vecchia signora" συνεχίζεται! #jeventusacademy
img_4384783510974
Το CGS συμμετείχε και το 2019 στο "πείραμα του Ερατοσθένη", μια δράση που διοργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σπάρτης μαζί με τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο στόχος του πειράματος είναι η εκτίμηση της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης, ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου που επινόησε και εφάρμοσε ο Ερατοσθένης τον 3ο αιώνα π.Χ. Για την πραγματοποίηση του πειράματος στο CGS συνεργάστηκαν ο κλάδος Μαθηματικών και ο κλάδος Φυσικών Επιστημών μαζί με τα παιδιά της β' Γυμνασίου (ΜΥΡ3). Χρησιμοποιώντας μια πειραματική διάταξη που κατασκευάστηκε στο σχολείο μας με απλά υλικά, μετρήθηκε το μήκος της σκιάς μιας ράβδου το μεσημέρι της εαρινής ισημερίας και, χρησιμοποιώντας γνώσεις Τριγωνομετρίας β' Γυμνασίου (ΜΥΡ3), προσδιορίστηκε η περιφέρεια και η ακτίνα της Γης με σφάλμα μόλις 2% περίπου.
img_67126317404
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Σχεδίασης, ο μαθητής του MYP4/ Γ' Γυμνασίου Χρίστος Μουστάκης δημιούργησε το παιχνίδι The Savior. Το παιχνίδι του Χρίστου επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το CGS στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratchgame όπου βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία του Γυμνασίου. Συγχαίρουμε τον μαθητή μας και τις καθηγήτριές του Ελένη Ζαβλανού και Βενετία Μολίν.   Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο μπορείτε να δείτε το παιχνίδι: https://festman.schoolab.gr/project/3271"
2d5d27a1-677d-4e28-bf8f-d197195afb93
Περιγραφή: Η βιοϊατρική τεχνολογία είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος με ανεξάντλητες πρακτικές εφαρμογές στον επαγγελματικό τομέα και κατ' επέκταση στον πραγματικό κόσμο. To 4th CGS Biomedical Engineering είναι ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του περσινού πολύ επιτυχημένου προγράμματος που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από ελληνικό σχολείο. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης του CGS με την Ά’ ΩΡΛ Κλινική της Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, να κατανοήσουν πώς τα δύο αυτά αντικείμενα συνδέονται τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε έναν από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς χώρους του παρόντος και του μέλλοντος.   Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί  από την Δευτέρα, 29 Ιουνίου  έως και τo Σάββατο, 4  Ιουλίου. Η παρακολούθηση και τις έξι ημέρες είναι απαραίτητη.   Δομή: Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο σκέλη: Διαλέξεις τις πρώτες ώρες και ακολούθως εργαστήρια σε ομάδες των 4-5 ατόμων. Την τελευταία μέρα του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων.   Ο τομέας της βιοϊατρικής τεχνολογίας είναι ένας κλάδος σπουδών ο οποίος παρουσιάζεται και επικαλύπτει τους κλάδους της ιατρικής, βιολογίας και μηχανικής. Η βιοϊατρική τεχνολογία επιχειρεί να εφαρμόσει την επιστήμη της βιολογίας με σκοπό να επιτευχθούν καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ιατρικής με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων κι εφαρμογών. Ο κύριος σκοπός και βασικός άξονας της βιοϊατρικής είναι να βελτιώσει εν τέλει την παροχή υπηρεσιών υγείας. Μερικά από τα πιο γνωστά επιτεύγματα του κλάδου είναι οι νέες δυνατότητες προσθετικής, τα micro-εμφυτεύματα, τα διαγνωστικά μηχανήματα απεικόνισης κλπ. Πέραν των παροχών υγειονομικής περίθαλψης υπάρχουν κι αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι οι οποίοι άπτονται της βιοϊατρικής κι απορρέουν από αυτήν. Παραδείγματα μπορεί να οι βιομιμιτικές εφαρμογές, η συστημική βιολογία, η βιο-μηχανική, η κλινική μηχανική και η ιατρική εικόνα. Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη βιοϊατρική τεχνολογία μπορούν να εφοδιάσουν τους μαθητές με δυνατότητες σχεδίασης βιοϊατρικού εξοπλισμού και προϊόντων. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να συνδυάζουν γνώσεις μηχανικής, βιολογίας και ιατρικής με τη δημιουργικότητά τους ώστε να αναπτύσσουν υψηλή προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών μπορούν να απασχοληθούν σε επαγγέλματα όπως μηχανικής βιοϊατρικής, κλινικοί μηχανικοί, βιοτεχνολόγοι, μηχανικοί ιατρικών μηχανημάτων, ερευνητές, μηχανικοί αναμόρφωσης και σε άλλους πολλούς τομείς.
img_8998
The CGS community is most proud of our student Vassilis Michalis, (IB DP 1 and CGS MUN 2019 Secretary General) who was one of seven students from around the world invited to attend the UN Commission on Crime Prevention and Criminal Justice (CCPCJ), in Vienna last week. Vassilis participated in the first ever CCPCJ Youth Meeting as a contributor in drafting a statement on the role young people can play in achieving the 16th Sustainable Development Goal which considers how governments involve and educate youth as potential “agents of change”. The statement was delivered during the Commission Plenary Session before an audience of United Nations CCPCJ members and observers.  The message emphasized supporting youth initiatives, encouraged the creation of a CCPCJ Youth Forum, Youth Parliaments and developed an international network of youth delegates to serve as a platform for education and expression. With the 202 Kyoto Crime Congress on the horizon, the Education 4 Justice initiative called the address “historic” as it was the first time young people participated in the Commission for Crime Prevention and Criminal Justice in a meaningful way. Congratulations Vassilis – wishing you the best for a bright future ahead!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο του CGS φιλικοί αγώνες με την επωνυμία “CGS Sabre Circuit”. Η δυναμική παρουσία  εκατόν τριάντα μικρών ξιφομάχων τριών διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών από έντεκα συλλόγους της Αττικής πλαισιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας σε όλους τους ξιφομάχους την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ακόμα σημαντική αγωνιστική εμπειρία. Στο κλείσιμο της διοργάνωσης χειροκροτήσαμε στο βάθρο των νικητών αθλητές και αθλήτριες του CGS. Από τις τάξεις του Προνηπιαγωγείου - Νηπιαγωγείου έλαβαν μέρος πέντε μαθήτριες και  δώδεκα μαθητές. Από τις τάξεις Α΄ και Β΄ Δημοτικού έλαβαν μέρος τρεις μαθήτριες και έξι  μαθητές. Από τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού έλαβαν μέρος επτά μαθήτριες και εννέα μαθητές. Από τις τάξεις Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού έλαβαν μέρος τέσσερις μαθήτριες και δύο μαθητές.   Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!
Stem_education_002
Ερευνώ το φυσικό κόσμο (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού) Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, τα παιδιά οικοδομούν τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, εξερευνώντας, συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας μεταξύ τους με θετικό τρόπο που ωφελεί στην ανάπτυξή τους. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν το μοναδικό εκπαιδευτικό πακέτο μικροκλίμακας που έχει σχεδιάσει η UNESCO και εφαρμόζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σκοπός της σχεδίασης αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές: Να αποκτήσουν εργαστηριακή εκπαίδευση Να μάθουν να εργάζονται σε ομάδες Να χρησιμοποιούν υλικά μικροκλίμακας τα οποία είναι ελαφριά, δεν τραυματίζουν και είναι φιλικά προς το χρήστη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ερευνώ το φυσικό κόσμο περιλαμβάνει μια σειρά από εξαιρετικά πολύτιμες δραστηριότητες, όπου οι μαθητές/τριες μπορούν να εξασκηθούν, να διερευνήσουν και να πειραματιστούν με τα υλικά που περιέχει το “micro” κουτί τους με σκοπό να κατανοήσουν βασικές έννοιες των φυσικών επιστημών. Πρόγραμμα Ώρα / Ημέρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 08:30-09:00 Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο 09:15-10:30 Κατασκευή ανεμοδείκτη Λασπόνερο: πως το κάνουμε πόσιμο; Micro - ηλεκτρισμός Κύκλωμα σε σειρά Οξέα και βάσεις 10:30-11:00 Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα 11:00-12:30 Παραγωγή και έλεγχος του CO2 Το ψηλότερο υγρό Η λάμπα που ανάβει Κύκλωμα παράλληλο Εξουδετέρωση 12:30-13:15 Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα 13:15-14:45 Micro - πυροσβεστήρας Ανιχνεύοντας το νερό Φωτοβολία Η μαγική πιπέτα Εφαρμογή των γνώσεων για τους δείκτες Coding and Robotics (Γυμνάσιο) Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική κατασκευή ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Με την πλατφόρμα LEGO Mindstorms EV3, οι μαθητές θα διδαχθούν προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού και κατασκευής μοντέλων ρομπότ, ειδικά φτιαγμένων ώστε να λύνουν με πρωτότυπο τρόπο αληθινά προβλήματα. Το πρόγραμμα έχει επίσης ως στόχο να βοηθήσει τους μυημένους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη Διαγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική, όπου η σωστή ιδέα κάνει τη διαφορά και η βέλτιστη υλοποίησή της φέρνει τη διάκριση! Στη διάρκεια των μαθημάτων θα αναπτυχθούν μεθοδολογίες «αποκωδικοποίησης μιας πρόκλησης», χαρτογράφησης μιας πίστας, προχωρημένες κατασκευαστικές τεχνικές, καθώς και τεχνικές αλγορίθμων. Εκτός από το LEGO Mindstorms EV3, θα παρουσιάσουμε και πλατφόρμες ανοικτού λογισμικού (Arduino), οι οποίες προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες προγραμματισμού. Έτσι μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοματισμούς με μεγαλύτερο τεχνολογικό εύρος και να προσφέρουμε στην κατασκευή μας μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Πρόγραμμα Ώρα / Ημέρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 08:30-09:00 Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο Προσέλευση στο χώρο 09:15-10:30 Simple machines Robotic arm Sumo fight: create Line follower Arduino coding 10:30-11:00 Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα Διάλλειμα 11:00-12:30 Basic programs Grab & lift Sumo fight: program [...]
CGS_CampMathimatikon_2019_sitebanner-01
Ο κλάδος Μαθηματικών του CGS σχεδίασε ένα τετραήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα (24-27/06) για μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Α' και τη Β' Γυμνασίου και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά. Το πρόγραμμα αναφέρεται στις Ιαπωνικές αφιερωματικές πινακίδες Sangaku. Τα Ιαπωνικά Μαθηματικά αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της περιόδου Edo (αρχές 17ου - τέλος 19ου αιώνα) σε ένα περιβάλλον αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, σε μικρές εκπαιδευτικές μονάδες (juku) και σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν το βαθμό ανάπτυξης της επιστήμης των Μαθηματικών στη δύση. Ωστόσο συνέδεσαν με αξιοθαύμαστο τρόπο την αυστηρή μαθηματική λογική με το αισθητικό στοιχείο. Οι μαθητές των juku εργάζονταν σε γεωμετρικά προβλήματα που συνέθεταν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας απλά γεωμετρικά σχήματα σε διάφορες αισθητικά ευχάριστες διατάξεις και μελετούσαν τις σχέσεις μεγεθών στα (μερικές φορές περίπλοκα) σχήματα που προέκυπταν. Τα σχήματά τους, ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλινες πινακίδες (sangaku), αφιερώνονταν σε βουδιστικούς ή σιντοϊστικούς ναούς. Σήμερα σώζονται περίπου 900 sangaku, με μεγάλο παιδαγωγικό αλλά και αισθητικό ενδιαφέρον. Αρκετά από αυτά είναι επινοημένα και σχεδιασμένα από παιδιά. Στο Εργαστήρι Μαθηματικών θα γνωρίσουμε την τέχνη των sangaku, θα αναπτύξουμε τις μαθηματικές μας γνώσεις μέσα από συγκεκριμένα προβλήματα των sangaku, πολλά από τα οποία θα είναι αυθεντικά, αλλά και θα επινοήσουμε, θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας, σε συνεργασία με την κ. Μαρία Ιατρίδου.   Αφιερωματική πινακίδα sangaku του 1859 από το Σιντοϊστικό ναό Konno Hachimangu της περιοχής Shibuya του Τόκυο: Μερικά αυθεντικά προβλήματα sangaku: Πρόγραμμα Λεπτομέρειες Κόστος συμμετοχής Course  225 ευρώ *(με σχολικό)  275 ευρώ Στοιχεία πληρωμής Alpha Bank Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: 142 00232 0000 948 IBAN: GR56 0140 1420 1420 0232 0000 948 Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτoνα AE

Η βιοϊατρική τεχνολογία είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος με ανεξάντλητες πρακτικές εφαρμογές στον επαγγελματικό τομέα και κατ’ επέκταση στον πραγματικό κόσμο. To 3rd CGS Biomedical Engineering Summer Course είναι ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του περσινού πολύ επιτυχημένου προγράμματος που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από ελληνικό σχολείο. Αναφέρεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους στις βασικές έννοιες της βιοϊατρικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης του CGS με την Ά’ ΩΡΛ Κλινική της Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, να κατανοήσουν πώς τα δύο αυτά αντικείμενα συνδέονται τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε έναν από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς χώρους του παρόντος και του μέλλοντος.   Θα δοθούν διαλέξεις από τους: Δρ Αθανάσιος Μπίμπας Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής ΩΡΛ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αθανάσιος Αναστασίου Ερευνητής Εργαστηρίου Βιοιατρικής Τεχνολογίας ΕΜΠ Δρ Βασίλης Βασιλείου MA, MBBS, MRCP, PhD, FHEA, FESC, FACC Αναπληρωτής Καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο East Anglia, ειδικός  καρδιολόγος στο Norfolk και Norwich University Hospital και στο Royal Brompton Hospital Δρ Ελεάνα Ντατσάκη MA (Med Edu), MD, FHEA, FRCP Ειδικός Pευματολόγος στο νοσοκομείο Ipswich NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου και επίτιμος επίκουρη καθηγήτρια στο University College του Λονδίνου Δρ Δημήτρης Κικίδης   Τα μαθήματα διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου. Διάρκεια: Τρίτη, 24 Ιουνίου – Σάββατο, 29 Ιουνίου. Η παρακολούθηση και τις έξι μέρες είναι απαραίτητη. Προθεσμία αιτήσεων: Τρίτη, 18 Ιουνίου Κόστος συμμετοχής: Course 380 ευρώ *(με σχολικό) 430 ευρώ Τα δίδακρα περιλαμβάνουν: Διαλέξεις και εργαστήρια από επιστημονικούς συνεργάτες Επίσκεψη: ΤΒΑ Πιστοποιητικό συμμετοχής Γραφική ύλη και αναμνηστικά (T-shirt, φωτογραφίες) Καθημερινό γεύμα *Μεταφορά με σχολικά λεωφορεία Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: CGS Research & Development Department biomed@cgs.edu.gr | 210 6030411 | cgs.gr/biomed Παλλήνη, 15351 | www.cgs.gr    

CGSKidsTriathlon_Logo_003
Το CGS Sports Club , πιστό στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και με οξεία παιδαγωγική συνείδηση έχοντας  στόχο τη διάδοση όχι μόνο του τριάθλου, αλλά και του αθλητισμού, γενικότερα, ως τρόπου ζωής, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του CGS  το Σάββατο, 18 Μαΐου για τρίτη  φορά στην Ελλάδα ένα ειδικά σχεδιασμένο αγώνα τριάθλου για παιδιά Νηπιαγωγείου - Β Γυμνασίου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού “Spirit Foundation” που έχει συσταθεί από την  Ελβετίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τρίαθλο και δύο φορές ολυμπιονίκη, Nicola Spirig, την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου καθώς και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας. Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικής εμπειρίας. Για τη συμμετοχή των μαθητών υπάρχει ένα συμβολικό κόστος (5 ευρώ), ενώ όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα δοθούν στην  Ένωση  μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί». Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά δώρα. Ο αριθμός των αθλητών είναι περιορισμένος, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. To Tρίαθλο Το Τρίαθλο είναι ένα άθλημα το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία από πολλά αθλήματα. Όλοι μαθαίνουμε από παιδιά τα τρία βασικά αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Ο συνδυασμός αυτών των τριών αθλημάτων δυναμώνει και ενεργοποιεί όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες αλλά κυρίως χτίζει ένα πολύ δυνατό καρδιοαναπνευστικό σύστημα στον οργανισμό. Καθ’ ένα από τα αθλήματα του Τριάθλου έχει την δική του ειδική προετοιμασία. Συνήθως το πιο αδύναμο από τα αθλήματα που έχει ένας τριαθλητής χαρακτηρίζει και το επίπεδό του, έτσι για να έρθει μια ισορροπία μεταξύ των αθλημάτων αυτή η διαφοροποίηση θα πρέπει να αντανακλάται και στην προπόνηση. Για το Tρίαθλο χρειάζεται μια ελαστικότητα που δύσκολα συναντάται σε αθλητές που ασχολούνται μόνο με ένα άθλημα και που έχουν σωματικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν μόνο σ’ αυτό. Μέγας χορηγός διοργάνωσης Η Deloitte Ελλαδος, ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς επαγγελματικών υπηρεσιών με μακροπρόθεσμη επιτυχημένη πορεία, κατανοεί με υπευθυνότητα ότι έχει ένα ευρύτερο ρόλο να διαδραματίσει στην κοινωνία τοποθετώντας στο επίκεντρο των δράσεων της την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η Deloitte παραμένει συνεπής στην υποστήριξη κάθε αξιόλογης προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω  ενός εκτενούς προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στους τομείς της στρατηγικής ανάπτυξης των ακριτικών νησιών, του αθλητισμού, της παιδείας, του περιβάλλοντος και γενικότερα της κοινωνίας.   Μάθετε περισσότερα εδώ: www.deloitte.gr Υποστηρικτές της διοργάνωσης Luxottica www.luxottica.com/en Marathon Bikes www.marathonbikes.gr/ Transition Sports www.transitionsports.gr/index.php?lang=el Trimore www.trimore.gr/el/ Pharmacy 295 www.pharmacy295.gr/el Runnerstore www.runnerstore.gr/ Lifeguard Hellas  www.lifeguardhellas.gr/ Χυμοί Οικογένεια Χριστοδοδούλου christodouloufamily.gr/ Πανελλήνιος  Αγορά  Games www.pagames.gr/ QProject qproject.gr Swimbikerun http://swimbikerun.gr/ RunnFun https://runnfun.gr/ Αιγίδες: Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου Spirit Multisport  Foundation https://www.spiritmultisport.com/teams/pr-or-er/foundation Χορηγός Επικοινωνίας: Infokids.gr 
CGS_CampRitorikisEpikoinonias_2019_Header-02
Σε επιστημονική συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση», Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α. Η αποτελεσματική αξιοποίηση των αρχών της επικοινωνίας, των στρατηγικών πειθούς και των τεχνικών αποκωδικοποίησης ρητών και άρρητων μηνυμάτων συνιστούν στοιχεία αναγκαία στον σχετικό εκπαιδευτικό διάλογο που αφορά: α. τη συγκροτημένη σκέψη β. τον ολοκληρωμένο συλλογισμό γ. την ανάπτυξη της λογικής δ. την αναγνώριση, τον έλεγχο και την ορθή διαχείριση των παραλογισμών κατά τις αλληλεπιδράσεις.   Η Ρητορική, τόσο ως επιστήμη όσο και ως τέχνη, προάγει την κριτική και δημιουργική σκέψη μέσα από την ανάπτυξη συγκεκριμένων μηχανισμών ανά ηλικιακή ομάδα, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύσσονται δεξιότητες επικοινωνίας μέσα από την προσέγγιση διαφορετικών κάθε φορά θεωρήσεων της πραγματικότητας και των εκδοχών της. Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια του Camp, μαθητές Δημοτικού (Δ΄-ΣΤ)', καθώς επίσης και μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές διαλέξεις και να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια όπως: -Δημιουργική σκέψη και καινοτομία -Δημιουργική γραφή -Γλώσσα του σώματος, θέατρο και επικοινωνία -Αυτοσχεδιασμοί -Αυθόρμητος λόγος -Στρατηγικές επικοινωνίας και πειθούς -Επίλυση προβληματικών καταστάσεων -Ποιητικός λόγος -Ποιητική γραφή και συνειρμοί -Εκφραστική ανάγνωση -Διττοί λόγοι   Βασικές Διαλέξεις: Καλογήρου Γεωργία,  Καθηγήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία και η Διδακτική της, Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α. Πανταζής Βασίλης, Καθηγητής, Κοινωνική Παιδαγωγική: Εκπαίδευση για την Ειρήνη και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Π.Τ.Π.Ε., Παν/μιο Θεσσαλίας. Νάκας Αθανάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.   Συντονισμός προγράμματος: Χριστίνα Κουτούβελα, Διδάκτωρ Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α., Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Παν/μίου Θεσσαλίας Εκπαιδευτικός, CGS   Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: summer@cgs.edu.gr Λεπτομέρειες Κόστος συμμετοχής Στοιχεία πληρωμής 29 έως 2 Ιουλίου ---> 230 € ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 075/470100-38 ΙΒΑΝ: GR5401100750000007547010038 *Παρακαλούμε στην κατάθεση να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα και το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα “Ρητορικής και Επικοινωνίας” *(με σχολικό) ---> 280 €
CGS-IBDPSummerWorkshops2019_sitebanner

Pre-IB DP Workshops Mid-IB DP Workshops 1η Εβδομάδα: 18 – 21 Ιουνίου 1η Εβδομάδα: 18 – 21 Ιουνίου 2η Εβδομάδα: 24 – 27 Ιουνίου 2η Εβδομάδα: 26 – 29 Ιουνίου   Το CGS, για 10η συνεχή χρονιά, διοργανώνει τα International Baccalaureate Diploma Programme Summer Workshops από την Τρίτη, 18 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 27Ιουνίου 2019. Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς σε σχολεία ΙΒ και συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο των μαθητών. Στα IB DP Workshops τα τμήματα είναι ολιγομελή και λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα ατομικά. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για 1 εβδομάδα είναι €300 και για 2 εβδομάδες είναι €500 και συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία, δραστηριότητες και εργαστήρια. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη Δήλωση Συμμετοχής και να την επιστρέψουν στη γραμματεία του ΙΒ DP ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ibdiploma@cgs.edu.gr μέχρι τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019.   Για την επικύρωση της θέσης θα πρέπει να γίνει καταβολή του συνολικού ποσού το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6663950 ή ibdiploma@cgs.edu.gr   Pre-IB DP Mid-IB DP DP Workshops* DP Workshops* 18 – 21 Ιουνίου 24 – 27 Ιουνίου 18 – 21 Ιουνίου 24 – 27 Ιουνίου Business & Management Economics Psychology Physics Visual Arts English History Biology Chemistry Computer Science Mathematics Modern Greek Economics HL / SL Psychology HL / SL Biology HL / SL Physics HL / SL Personal Satetment English A Business & Management HL / SLHistory HL / SLChemistry HL / SLMathematics HLMathematics SLMathematics Studies Athletics and Team-Building Activities *Τα workshops προσφέρονται μόνο εάν συμπληρωθεί επαρκής αριθμός μαθητών ( τουλάχιστον 3 ).   Pre-IB DP Απευθύνεται σε μαθητές του σχολείου μας, καθώς και άλλων σχολείων, που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν το ΙΒ Diploma Programme το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Τα Summer Workshops συμβάλλουν στην επιτυχή ένταξη των μαθητών στο IB Diploma Programme, στη νοοτροπία, τη φιλοσοφία του και στην τελική επιλογή μαθημάτων.   Πρόγραμμα: 1η εβδομάδα: Τρίτη έως και Παρασκευή, 18 – 21 Ιουνίου 2η εβδομάδα: Δευτέρα έως και Πέμπτη , 24 – 27 Ιουνίου   Κάθε μαθητής: μπορεί να επιλέξει 1 ή 2 εβδομάδες 2 workshops IB DP ανά εβδομάδα     Mid-IB DP Απευθύνεται σε μαθητές του σχολείου μας, καθώς και άλλων σχολείων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν το δεύτερο έτος του ΙΒ Diploma Programme το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.   Tα Summer Workshops έχουν στόχο: την ενίσχυση των μαθητών σε συγκεκριμένα μαθήματα την καθοδήγηση και ολοκλήρωση των εργασιών της εσωτερικής αξιολόγησης (Internal Assessment) του προγράμματος, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για μελέτη και επαναλήψεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους του IB Diploma Programme την ολοκλήρωση του Personal Statement για τις αιτήσεις στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού   Πρόγραμμα: 1η […]

Tην Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 η Αντιπροσωπευτική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης μαθητών Λυκείου, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τη συμμετοχή της στον τελικό της Γ΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δημοσίων Σχολείων κατακτώντας την έβδομη έως ένατη θέση στην Πανελλήνια Σχολική Κατάταξη.   Ημ/νία Αγώνας Αποτελέσματα 26/2/19 2ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ – CGS 42 – 65 5/3/19 3ο ΓΕ.Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ – CGS 49 – 78 6/3/19 CGS – 2ο ΓΕ.Λ. ΒΟΥΛΑΣ 78 – 69 8/3/19 ΓΕ.Λ. ΑΝΟΙΞΗΣ – CGS 48 – 66 11/3/19 CGS – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ 69 – 64 15/3/19 CGS – ΙΔ. ΓΕ.Λ. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ 75 – 68 19/3/19 CGS – 9ο ΓΕ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ 65 – 54 26/3/19 ΕΚΠ. ΛΑΜΠΙΡΗ – CGS 93 -47 27/3/19 CGS – ΕΚΠ. ΛΑΜΠΙΡΗ 59 – 83   Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την προσπάθεια τους!

Την Τρίτη 16 Απριλίου, στο μάθημα Leadership & Entrepreneurship του CGS Academia, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, όπως: “Πώς προέκυψε η ιδέα του Airbnb; Πότε ιδρύθηκε;” “Τί σημαίνει, “πόσο αξίζει μία εταιρεια;” “Πώς πήραν χρηματοδότηση για το Airbnb οι ιδρυτές του;” Παράλληλα o Χρήστος Γείτονας μαζί με την Τζένη Βρότσου μίλησαν για μερικές ακόμη εταιρείες με ξεχωριστή παρουσία και επιτυχία, όπως oι Uber, Beat, Aegean, Jumbo, e-food και Dropbox. Αλήθεια εσείς γνωρίζατε ότι το Dropbox ξεκίνησε ως ιδέα από ενα φοιτητή που ξέχναγε συνεχώς το φλασάκι του και σήμερα έχει χρηματιστηριακή αξία πάνω από 9 δισεκατομμύρια $; Μάθετε περισσότερα για το CGS Academia: https://cgs.gr/cgs-academia/  

HGSE Faculty portraits.
Επιμορφωτικό σεμινάριο από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Harvard, Κathrene Merseth H καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ηarvard, Katherine Merseth, επισκέπτεται για 4η φορά το CGS, αυτή τη φορά για τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα τη Σχολική Ηγεσία στον 21ο αιώνα. Η επιμορφωτική δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου και απευθυνόταν σε συντονιστές τμημάτων και στελέχη του CGS από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι, η Katherine Merseth ανέλυσε τους διαφορετικούς τύπους ηγεσίας στην εκπαίδευση, επισημαίνοντας πόσο κομβικής σημασίας είναι η ισορροπία μεταξύ των εναλλακτικών προσεγγίσεων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ενθάρρυνε τα στελέχη του CGS να αναστοχαστούν ως προς τις αρμοδιότητές τους και τον ρόλο ευθύνης τους, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν παγιωμένες πρακτικές, να υιοθετήσουν νέες και, παράλληλα, να θέσουν προτεραιότητες ώστε το έργο τους να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Η συνεργασία του CGS με την καθηγήτρια Katherine Merseth είναι πολυετής σε προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα μας ήταν στο εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο "CGS Educational Conference" που διοργάνωσε το CGS τον Απρίλιο του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής. Professor Katherine K. Merseth Senior Lecturer on Education at the Harvard Graduate School of Education and at Harvard College Profile Katherine Merseth's work concentrates on charter schools, teacher education, mathematics education, and the case-method of instruction. At Harvard, she founded the Harvard Children's Initiative, a university-wide program focusing on the needs of children as well as the School Leadership and the Teacher Education Programs at the School of Education. In mathematics education, she was the principal investigator of the Mathematics Case Development Project funded by the National Science Foundation (NSF) and the Massachusetts Math and Science Partnership working with middle school mathematics teachers using classroom based cases; she also served as co-principal investigator of the Teacher Education Addressing Mathematics and Science in Boston and Cambridge Project. Her book, Windows on Teaching Mathematics: Cases of Secondary Mathematics Classrooms (Teachers College Press), represents work in mathematics education and the case method while her involvement as a case method teacher of school administrators exists in her Cases in Educational Administration (Longman). Internationally, she has edited two volumes of cases about classroom practice in South Africa and Chile. In the charter field, she recently concluded a two year study examining best practices in high performing urban charter schools which culminated in the award winning book, Inside Urban Charter Schools (Harvard Education Press). Recently, Merseth was awarded a Harvard Initiative on Teaching and Learning (HILT) award to explore the use of a new technology platform to enhance the teaching of controversial topics. In addition, Merseth teaches in the General Education Program of Harvard College. Her course, the Dilemmas of Excellence and Equity in K–12 American Schools, has drawn the interest of [...]
CGS-UniersityOffers2019_sitebanner-03

Συνχαρητήρια στους Τελειόφοιτους του IB Diploma Programme!   Ακολουθεί πίνακας με τις προσφορές που έχουν δεχτεί οι μαθητές και μαθήτριες του IB Diploma Programme από  Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μέχρι σήμερα. United Kingdom Course of Study London School of Economics (LSE) Law University College London (UCL) Psychology Law University of Edinburgh Law Medicinal and Biological Chemistry Electrical and Electronic Engineering Psychology University of Bristol Aerospace Engineering Psychology Criminology King’s College London Pharmacy Law Durham University Psychology University of Glasgow   Neuroscience Mathematics Psychology Electrical and Electronic Engineering University of Manchester Management (Innovation, Strategy &  Entrepreneurship) Chemistry with Medicinal Chemistry Pharmacy Sociology and Criminology University of Southampton Aeronautics & Astronautics / Spacecraft Engineering Electrical and Electronic Engineering Queen Mary University of London Law University of Bath Mathematics Chemistry for Drug Discovery Criminology Aerospace Engineering Politics with Economics (with placement) Psychology Electrical and Electronic Engineering University of Leicester Management Studies Mechanical Engineering University of Reading Pharmacy Entrepreneurship & Management (with Placement Experience) Biomedical Sciences with Professional Experience University of Strathclyde Biomedical Science Mathematics Electrical and Electronics Engineering University of York Chemistry, Biological & Medicinal Chemistry Psychology Lancaster University Mathematics Business Analytics and Consultancy (Industrial Placement) Economics and Politics University of Leeds   Neuroscience Aeronautical and Aerospace Engineering Business Management Loughborough University International Business Management Sciences Mathematics University of Sheffield Business Management Economics and Politics University of Exeter Neuroscience Business & Management (with Industrial Experience Mechanical Engineering (with Year in Industry) University of Birmingham Business Management Human Neuroscience Psychology Sociology & Criminology with Year Abroad University of Surrey Business Management (Entrepreneurship) Business Management Psychology University of Nottingham Management Medicinal and Biological Chemistry Criminology and Sociology City, University of London Business Management, Digital Innovation & Entrepreneurship University of Essex   Electronic Engineering Business Economics (Including Placement Year) Business Management University of Aberdeen Neuroscience with Psychology Genetics Kent University   Pharmacy Economics and Management with a Year in Industry University of Brighton Pharmacy Electrical and Electronic Engineering Media Studies Business Management with Economics (with a Placement Year) University of Sussex   Media and Communications Economics and Management Studies Business, Management and Economics Mechanical Engineering (with an industrial placement) Psychology Product Design Biology University of Cardiff Mechanical Engineering University of Stirling Cell Biology Psychology Newcastle University Mechanical Engineering University of Dundee Neuroscience Psychology Biological Sciences Queen Margaret University Psychology Business Management Bath Spa University Media Communications Royal Holloway, University of London Business & Management Bournemouth University Communication and Media Oxford Brookes University   Communication, Media and Culture Genetics and Genomics Bristol, University West of England Electronic Engineering Glasgow Caledonian University Electrical and Electronic Engineering Teesside University Product Design and Creative Innovation Swansea University Electronic and Electrical Engineering De Montfort University Product Design Business Entrepreneurship and Innovation Edinburgh […]

VisualArts2019-sitebanner-622x280-02

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme, οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα του Visual Arts, και ο καθηγητής τους σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων, τα οποία φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια των 2 ετών των σπουδών τους, τo Σάββατο, 13 Aπριλίου στις 13:00, στο κτίριο του ΗΑEd στο CGS. Την ημέρα των εγκαινίων της  έκθεσης, οι νέοι καλλιτέχνες θα είναι διαθέσιμοι να παρουσιάσουν και να εξηγήσουν τις καλλιτεχνικές τους μεθόδους και τον τρόπο σκέψης τους στο κοινό. H έκθεση  αποτελεί μέρος της τελικής αξιολόγησης στο μάθημα του Visual Arts και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και την Τρίτη 16 Απριλίου.    CGS IB DP Visual Arts Exhibition  Σάββατο, 13 Aπριλίου  13:00- 16:00 Κτίριο HAEd, CGS

CGS_PYP-Exhibition_2019-sitebanner
Tην Tετάρτη, 17.04.2019 θα πραγματοποιηθεί η καταληκτική έκθεση εργασιών IB PYP Exhibition των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού. To IB PYP Exhibition, αποτελεί την κατακλείδα στην εφαρμογή του IB Primary Years Programme και σηματοδοτεί το «πέρασμα» από την Πρωτοβάθμια - ΙΒ PYP στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - ΙΒ MYP, από τη γενική γνώση στην εξειδίκευση. Έχει ως βασικό και κύριο στόχο την εφαρμογή μεθόδων και διαδικασιών διερεύνησης από τους μαθητές στη διαθεματική ενότητα "Πώς μοιραζόμαστε τον Πλανήτη" και η ερευνητική διαδικασία ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους. Η έκθεση αποτελεί εκπαιδευτικό γεγονός για όλη τη σχολική μας κοινότητα και περιλαμβάνει τρία μέρη : 09.15: Παρουσίαση της εξελικτικής πορείας της εργασίας («Πώς φτάσαμε ως εδώ;» από τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού στους γονείς) - Εντός των σχολικών τάξεων 09.55: Έκθεση ανοιχτή στους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης - Αίθουσα Εκδηλώσεων 10.30-11.45: Έκθεση ανοιχτή στους μαθητές της Δ' και Ε΄ Δημοτικού - Αίθουσα Εκδηλώσεων
CGS-ASIS_sitebanner_03

Attachments Πρόγραμμα Αγώνων Στίβου Ε΄-Στ΄ Δημοτικού (67 kB)

IMG20190329144639
Για ακόμη μία χρονιά το CGS έλαβε μέρος, ως μοναδική ελληνική συμμετοχή, στο διεθνές μαθητικό συνέδριο Global Issues Network (GIN) που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο στις 27-30 Μαρτίου. Η ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, αυτό των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τίτλο “Special with Potential”. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας περιέγραψαν διάφορα είδη σωματικών και νοητικών αναπηριών, ανέδειξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες στην καθημερινή τους ζωή, παρουσίασαν παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το στίγμα της αναπηρίας και να διαπρέψουν στον τομέα τους, αλλά και πρότειναν λύσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Στο τέλος του συνεδρίου, οι μαθητές μας δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν μέρος σε μία σειρά δράσεων προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στη χώρα μας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος τους.
IBMYPOpenDay2019-SiteBanner_622x280-01
Με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές του Γυμνασίου & της Α’ Λυκείου / ΙΒ MYP και οι καθηγητές τους σας προσκαλούν στην εκδήλωση IB ΜΥΡ Open Day, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11:00 π.μ στις εγκαταστάσεις του CGS. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσω της μαθησιακής διαδικασίας, της συμμετοχής τους σε ομίλους, διαγωνισμούς, προγράμματα και δράσεις, ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του προγράμματος του IB ΜΥΡ στο CGS, σε μία «ανοιχτή» μέρα αφιερωμένη σε εκείνους.   Ενδεικτικές δράσεις του CGS IB MYP Open Day είναι: Έκθεση Ερευνητικών Εργασιών της Α’ Λυκείου/ ΙΒ ΜΥP Personal Project Exhibition Παρουσίαση – ανάγνωση έργων των μαθητών του Ομίλου Λογοτεχνίας Επίλυση γρίφων στο escape room του Ομίλου Μαθηματικών 'Eκθεση Εικαστικών Δημιουργιών – Visual Arts Exhibition  Εργαστήρι Αστροφυσικής   Δήλωση Συμμετοχής Ειδοποίηση: Απαιτείται η JavaScript για αυτό το περιεχόμενο.
ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ
Όπως και πέρυσι, το CGS συμμετείχε και το 2019 στο "πείραμα του Ερατοσθένη", μια δράση που διοργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σπάρτης μαζί με τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο στόχος του πειράματος είναι η εκτίμηση της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης, ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου που επινόησε και εφάρμοσε ο Ερατοσθένης τον 3ο αιώνα π.Χ. Το πείραμα διεξάγεται κάθε χρόνο την ημέρα της εαρινής ισημερίας και περιλαμβάνει απλές μετρήσεις μήκους και υπολογισμούς Τριγωνομετρίας. Στη δράση συμμετείχαν φέτος 650 σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού. Για την πραγματοποίηση του πειράματος στο CGS συνεργάστηκαν ο κλάδος Μαθηματικών και ο κλάδος Φυσικών Επιστημών μαζί με τα παιδιά της β' Γυμνασίου (ΜΥΡ3). Χρησιμοποιώντας μια πειραματική διάταξη που κατασκευάστηκε στο σχολείο μας με απλά υλικά, μέτρησαν το μήκος της σκιάς μιας ράβδου το μεσημέρι της 19ης Μαρτίου και προσδιόρισαν με μεγάλη ακρίβεια το γεωγραφικό πλάτος της τοποθεσίας του σχολείου μας. Ο τελικός υπολογισμός, που αναφέρεται σε γνώσεις από την τρέχουσα διδακτική ενότητα Μαθηματικών της β' Γυμνασίου - ΜΥΡ3, προσδιόρισε την περιφέρεια της Γης με σφάλμα μόλις 2% περίπου. Η δράση ήταν απολύτως επιτυχημένη όχι μόνο ως προς την ακρίβεια του αποτελέσματος και τη διασύνδεση με την Ιστορία των Μαθηματικών αλλά και, κυρίως, ως προς την κατάδειξη του "μαγικού" τρόπου με τον οποίο η επιστήμη των Μαθηματικών επιλύει πραγματικά επιστημονικά προβλήματα - ακόμα και όταν αυτά κάποιες φορές μοιάζουν να υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητές μας.
NL_MAR-2
Το CGS σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν, την Τρίτη 9 Απριλίου, την «Ημερίδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης – Career Day 2019», για μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και του πρώτου έτους του IB Diploma Programme του σχολείου μας. Ο συγκεκριμένος θεσμός έρχεται να πλαισιώσει ανάλογες δράσεις και προγράμματα του CGS, που δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αναζητήσουν έγκαιρα τις καλύτερες δυνατές επιλογές για το μέλλον και τη σταδιοδρομία τους. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ομιλητές που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ποικίλους τομείς, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν πτυχές της επαγγελματικής πραγματικότητας την οποία θα βιώσουν στο μέλλον. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σε πάνελ, όπου οι προσκεκλημένοι θα ενημερώσουν τους μαθητές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις απαιτούμενες δεξιότητες ανά επαγγελματικό κλάδο. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν, καθώς και τις προοπτικές σε αυτό. Σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για τους μαθητές μας, έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ως ομιλητές γονείς, κηδεμόνες και απόφοιτους του CGS. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο 210 6030411 (εσ. 967). Πρόγραμμα 09:15 - 09:30 Συγκέντρωση των συμμετεχόντων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 09:30 - 10:00 Χαιρετισμός και Εναρκτήρια ομιλία  10:20 - 11:40  1ος κύκλος  συζητήσεων σε πάνελ ομιλητών 11:40 - 12:00 Διάλειμμα  12:00 - 13:20 2ος κύκλος συζητήσεων σε πάνελ  ομιλητών 13.45 - 14.15 Ομιλία Λήξη Ημερίδας
IMG20190306130628
Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο όμιλος Global Issues Network (GIN) επισκέφθηκε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων, μία από τις σημαντικότερες δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Το ΚΥΑΔΑ αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη. Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση παρέχοντας τους βοήθεια σε ζητήματα σίτισης, στέγασης και κοινωνικής επανένταξης. Κατά την επίσκεψη του στον Κόμβο, το GIN προσέφερε είδη ένδυσης και υπόδησης για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το έργο του ΚΥΑΔΑ από την πρόεδρο του, κυρία Κατσούλη. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μία απάντηση στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντικτύπο της βιομηχανίας της μόδας, ένα πρόβλημα το οποίο οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο GIN. Χάρη στην κινητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας συγκεντρώθηκε μία εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα ρούχων και παπουτσιών τα οποία θα καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες συμπολιτών μας. Αυτή η δράση απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι με απλές πράξεις αλληλεγγύης μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας.
MUN_Platon_001
Απο την 1η έως τις 3 Μαρτίου, 31 μαθητές του Ομίλου MUN συμμετείχαν με επιτυχία στο Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών,των Εκπαιδευτηρίων 'Ο Πλάτων'. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα παγκόσμιας σημασίας όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προστασία των προσφύγων, τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών της Παλαιστίνης, το ζήτημα της απόρριψης τοξικών αποβλήτων από διεθνείς επιχειρήσεις, τις αναδυόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο (Dark Web), την προώθηση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας ως εργαλείου για την αύξηση της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, την προώθηση των δημοκρατικών κυβερνήσεων για αυταρχικά καθεστώτα. Οι μαθητές κατέκτησαν διακρίσεις για τις ομιλίες τους και τα ψηφίσματα τα οποία πρότειναν και διέπρεψαν εκείνοι οι οποίοι κατείχαν θέσεις Αξιωματούχων (Student Officers).
IMG_0605
Το CGS συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που διοργανώνει και χρηματοδοτεί η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_el) Το CGS συμμετέχει στη δράση ΚΑ2 με τίτλο “Connected with the environment”, η οποία έχει στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της καινοτομίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης. Στη δράση αυτή, μαζί με το CGS, συμμετέχουν 4 σχολεία από την Πολωνία, την Αυστρία, την Κροατία και τη Σλοβενία. Η διάρκειά της είναι 24 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019 και περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες: Ιστορία και πολιτισμός Σχέσεις Τεχνολογία Οικολογία Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται από τους μαθητές των 5 σχολείων που συμμετέχουν. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τόσο μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της ενότητας, όσο και μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής και φιλοξενίας μαθητών. Ειδικότερα: Πολωνία: 6 μαθητές του CGS θα φιλοξενήθηκαν από οικογένειες για 1 εβδομάδα τον Μάρτιο του 2018, μετά από την ολοκλήρωση της 1ης ενότητας Ελλάδα: 24 μαθητές από τα 4 σχολεία που συμμετέχουν φιλοξενήθηκαν για 1 εβδομάδα από μαθητές του CGS τον Ιανουάριο του 2019, μετά από την ολοκλήρωση της 3ης ενότητας Αυστρία: 6 μαθητές του CGS θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για 1 εβδομάδα τον Μάιο του 2019, μετά από την ολοκλήρωση της 4ης ενότητας Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές: Να χρησιμοποιήσουν με αυτοπεποίθηση και κριτική σκέψη ποικίλα μέσα σύγχρονης τεχνολογίας για να παράγουν βίντεο, πόστερ, συνεντεύξεις, έρευνες μέτρησης κλπ Να κοινοποιήσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους στην αγγλική γλώσσα με ποικίλους τρόπους (γραπτό, προφορικό, επίσημο και ανεπίσημο) και να αναπτύξουν επίγνωση της διαπολιτισμικότητας και θετική στάση απέναντι στην πολιτισμική διαφορετικότητα. Να εντοπίσουν ανάγκες, να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν και να αξιολογήσουν δράσεις με επίγνωση των ηθικών συνεπειών, να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους και να αναπτύξουν κίνητρο και αποφασιστικότητα στην επίτευξη των στόχων τους.

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων  την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μαθητών Γυμνασίου. Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στους αγώνες της διοργάνωσης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.   Αποτελέσματα Αγώνων   1η Αγωνιστική 26/01/19 CGS – ΕΚΠ. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ 3 – 0 2η Αγωνιστική 02/02/19 CGS – ΝΕΑ ΕΚΠ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ 2 – 0 3η Αγωνιστική 17/02/19 ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ – CGS 3 – 4 Προημιτελική φάση 03/03/19 CGS – PIERCE 1 – 0   Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!

Image 1
Για άλλη μία χρονιά το Γενικό Λύκειο του CGS συμμετείχε στο Συμπόσιο των Συνεργαζομένων Σχολείων UNESCO. Ιστορικό Η UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) είναι ένας διεθνής-διακυβερνητικός οργανισμός που εντάσσεται στο ευρύτερο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Ένας από τους βασικούς στόχους της UNESCO είναι η προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και ειρήνης μέσα από το χώρο της Εκπαίδευσης. Σε μια προσπάθεια αυτές οι ιδέες να γίνουν πράξη, η UNESCO το Νοέμβριο του 1953 δημιούργησε ένα διεθνές δίκτυο σχολείων, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων [Associated Schools Project Network (ASP’ net)].  Στο ASP’ net συμμετέχουν περίπου 7000 σχολεία από 171 χώρες. Τα Συνεργαζόμενα Σχολεία στοχεύουν, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, στην ενδυνάμωση των ανθρωπιστικών, ηθικών, πολιτιστικών και διεθνών διαστάσεων της εκπαίδευσης. Δεσμεύονται να αναλάβουν την πραγματοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων τα οποία σχετίζονται με την ειρήνη, τον αμοιβαίο σεβασμό, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, τη μη-βία, τη διαπολιτισμική μάθηση, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά. και τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της διαδικασίας της μάθησης. Το 2000 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Α΄ Μαθητικό Συμπόσιο των Συνεργαζόμενων Σχολείων UNESCO. Το 2014 το ΙΔ΄ Συμπόσιο των Συνεργαζομένων Σχολείων UNESCO διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα στην Παλλήνη Αττικής. Το 2019 το ΙΘ΄ Συμπόσιο διοργανώθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jean d’ Arc» στον Πειραιά Το θέμα του φετινού Συμποσίου ήταν : «Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους οραματιζόμαστε το μέλλον» Στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής “ JEANNE D’ ARC” στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019, οι 10 στο σύνολο μαθητές και μαθήτριες του CGS έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις επιτροπές που συμμετείχαν. Ενεργοί ομιλητές με επιχειρήματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες ψηφίστηκαν στην ολομέλεια του Συμποσίου. Με την προετοιμασία και την καθοδήγηση των Υπεύθυνων Καθηγητών κ. Δημήτρη Διώτη, Φιλόλογου και κ. Τάσου Μπάλτα, Υποδιευθυντή του Λυκείου, ανταπεξήλθαν άψογα στις απαιτήσεις του Συμποσίου. Η διαδικασία για όλους αξέχαστη, η εμπειρία μοναδική, το κέρδος τεράστιο από ένα Συμπόσιο Unesco. Είμαστε περήφανοι ως Εκπαιδευτικός Οργανισμός για τα παιδιά μας, για το έργο τους, για τις δεξιότητές τους. Η ομάδα Unesco CGS συνεχίζει το έργο της, έτοιμη και για το επόμενο Συμπόσιο Unesco.
PROTAGORAS
Αυτό το Σαββατοκύριακο το CGS συμμετείχε με 5 ομάδες στον Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός "Άφιξις". Η ομάδα της Γ' Γυμνασίου Παραπέντε (φωτ.) αποτελούμενη από τους μαθητές Λόπεζ, Λιάκουρα, Τζάνο, Κτιστάκη και Πέτρου έφτασε μέχρι τον τελικό κατακτώντας τη 2η θέση και αντιμετωπίζοντας την ομάδα Διηδάμεια από το 7ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας, αποτελούμενη από μαθητές Γ' Λυκείου και μάλιστα 4ετούς προετοιμασίας. Οι 25 μαθητές που συμμετείχαν από το σχολείο μας απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια τόσο για τις αγορεύσεις τους όσο και για το ήθος τους. Τέσσερα βραβεία ρητορείας δόθηκαν επίσης στις μαθήτριες Χριστίνα Καπέλη, Αθήνα Βυργιώτη, Αγγελική Βογιατζόγλου και Δέσποινα Πέτρου. Τέλος έγινε ιδιαίτερη μνεία στο Γυμνάσιο του CGS από τους ιδρυτές του εκπαιδευτικού οργανισμού "Άφιξις" για την εξαιρετική παρουσία όλων των παιδιών!
heart_002
H μαθήτρια της ‘Α Λυκείου/ΙΒ MYP,  Νεφέλη Α., πραγματοποίησε στo πλαίσιo του Προγράμματος Έρευνας IB MYP Personal Project περιόδου 2018-2019, την εργασία με τίτλο: ‘Οι προοπτικές του Bioprinting στον τομέα των μεταμοσχεύσεων’. To  Bioprinting είναι ένας πολλά υποσχόμενος και εξελισσόμενος τομέας της Μηχανικής και της Αναγεννητικής. Το Βioprinting στοχεύει στην εκτύπωση έμβιων οργάνων, τα οποία προορίζονται για μεταμοσχεύσεις. Βασικά σημεία του ερευνητικού αντικειμένου της Νεφέλης ήταν τα εξής: Η σχεδίαση και η δημιουργία τρισδιάστατου μοντέλου ανθρώπινης καρδιάς μέσω του σχεδιαστικού προγράμματος Τinkercad. Εκτύπωση σε πραγματικό χρόνο του μοντέλου της ανθρώπινης καρδιάς, με τη χρήση εξελιγμένου 3D Printer που διαθέτει το σχολείο μας. Επισταμένη ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και εφαρμογές της βιοεκτύπωσης (bioprinting) στον τομέα της Ιατρικής και των μεταμοσχεύσεων. Αξιολόγηση του εγχειρήματος, για το κατά πόσο η τεχνολογία της Βιοεκτύπωσης μπορεί να αποτελέσει την οριστική λύση σε ένα χρόνιο παγκόσμιο ιατρικό ζήτημα, όπως αυτό των μεταμοσχεύσεων. Συζήτηση σχετικά με τη διαπίστωση των αδύνατων σημείων της τεχνολογίας και των προοπτικών εξέλιξής της. Ως επιστέγασμα της επίπονης και φιλόδοξης προσπάθειας της Νεφέλης, ήταν να υλοποιηθεί ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο εγχείρημα για τα πλαίσια της ελληνικής σχολικής κοινότητας και όχι μόνο. Στην επίτευξη της ερευνητικής εργασίας της Νεφέλης συνέβαλλαν με άμεσο και υποστηρικτικό ρόλο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Κωνσταντίνος Πολύδωρος_ ΜSc Βιολόγος_ Επιβλέπων Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδούκας_ 3D Design - Printing Coordinator Περικλής Μπακογεώργος_ Dr. Nuclear Physicist_ IB MYP Personal Projects Coordinator
photo2
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το CGS συμμετείχε στους Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος μαθητών - μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που πραγμα-τοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οικολογικού Πάρκου Αναψυχής, «Αντώνης Τρίτσης». Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, επιδεικνύοντας συνολικά μία εξαιρετική εικόνα.   Αναλυτικά τα αποτελέσματα:   Αγώνας 1300μ. μαθητριών  Α΄ Γυμνασίου Κοροδήμου Ντινέλλα Ντόκου Μαρία Νεφέλη Τσικρίκη Παναγιώτα 17η θέση 23η θέση 24η θέση   Αγώνας 1300μ. μαθητών  Α΄ Γυμνασίου Μεσολωράς Μάριος Μαρμαρινός Ιάκωβος 7η θέση 13η θέση   Αγώνας 1300μ. μαθητριών  Β΄ Γυμνασίου Μανδαράκα Μαρία Σουζάνα Φιλιπποπούλου Άννα 6η θέση 10η θέση   Αγώνας 1500μ. μαθητών  Β΄ Γυμνασίου Θεοδωρίδης Ίων Εμμανουήλ 17η θέση   Αγώνας 1500μ. μαθητριών  Λυκείου Σκλαβούνου Νίκη 1η θέση   Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες των αθλητών μας!
MathimatikiOlimpiadaArximidis_Header
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινωνουμε ότι 6 μαθητές του CGS απο τη Β' & Γ' Γυμνασίου/IB MYP, και την Α' Λυκείου/IB MYP προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού "Αρχιμήδης" που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς αφορά το αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας η οποία έχει ως χαρακτηριστικά το πολύ υψηλό ποσοστό και πάλι (30%) αλλά και την παρουσία επιτυχιών και στα τρία επίπεδα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές. Θα θέλαμα να συγχαρούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για τη μεγάλη τους επιτυχία αλλά και στους καθηγητές τους στον Κλάδο των Μαθηματικών οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά σε αυτή. Η προετοιμασία των μαθητών συνεχίζεται για την Εθνική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
IMG_2041
Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της  Α' Λυκείου που παρακολουθεί το  Εlite Αthlete Programme, συμμετείχε και κατέκτησε την 1η νίκη στο 1ο Ε1 Πανελλαδικό Πρωτάθλημα της χρονιάς, στην κατηγορία Α16, που έλαβε χώρα στη Γλυφάδα από το Σάββατο 16 έως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019. Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 32 αθλητές στα προκριματικά και άλλοι 32 στο κυρίως ταμπλό. Ο Φίλιππος ήταν στο Νο1 του ταμπλό ως προς την κατάταξη και με τη νίκη του αυτή πέτυχε την παραμονή του στην πρώτη θέση στα Αγόρια κάτω των 16 ετών πανελληνίως.
WSC-AthensGlobalRound2019-sitebanner-01

Το World Scholar’s Cup είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τη μαθησιακή εμπειρία μαθητών ηλικίας 11 έως 17 ετών (11-14 / junior division, 15+ / senior division). Η φιλοσοφία και οι αξίες που πρεσβεύει αφορούν στη διεπιστημονικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και τη συμμετοχή όλων των μαθητών προκειμένου να εκφραστούν ελεύθερα ανταλλάσσοντας απόψεις με συνομηλίκους τους. Πρόκειται για έναν μαθητικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες από το 2007 και στην Ελλάδα από το 2016. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα και οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν με τριμελείς ομάδες δικής τους επιλογής και της δικής τους ηλικιακής κατηγορίας. Το διαγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει ομαδικό debate, συνεργατική παραγωγή λόγου (collaborative writing), ατομικό γραπτό τεστ πολλαπλών επιλογών και τέλος ομαδική συμμετοχή σε κουίζ γνώσεων. Σε κάθε κατηγορία οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε θέματα γενικών γνώσεων που αφορούν τόσο σε θετικές όσο και ανθρωπιστικές επιστήμες. Στη συνέχεια, οι ομάδες που αποκτούν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται σε ένα από τα τρία Global Rounds και έπειτα στο Tournament of Champions τον Νοέμβριο του 2019 στο Yale University. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 50% των μαθητών, που συμμετέχουν, διδάσκονται την αγγλική ως δεύτερη γλώσσα και ότι σε ποσοστό 60% οι συμμετέχοντες δεν έχουν ποτέ συμμετάσχει σε debate. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://scholarscup.org Το CGS με χαρά διοργανώνει για τρίτη χρονιά το World Scholar’s Cup Athens Round με τίτλο AWorldontheMargins στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τις θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://scholarscup.org/themes/#h2-2019-a-world-on-the-margins

P81105-125816
Στο πλαίσιο του μαθήματος Βιολογίας και ειδικότερα στην ενότητα 'Οργάνωση της Ζωής' για τα έτη ΙΒ ΜΥΡ 2 & ΙΒ ΜΥΡ 4, οι μαθητές κλήθηκαν να αυτοσχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους κυτταρικά μοντέλα. Χρησιμοποιώντας υλικά της επιλογής τους οι μαθητές μας δημιούργησαν πρωτότυπα μοντέλα ευκαρυωτικών (φυτικών - ζωικών) και προκαρυωτικών κυττάρων (βακτήρια). Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες μόνο από τις εξαίρετες κατασκευές των μαθητών και πραγματικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την όρεξη και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν.
Το νέο έτος ξεκίνησε με πολύ ευχάριστα νέα για το σχολείο μας και ειδικά τη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ομάδα του MYP. Η επίσημη αναφορά με την ανατροφοδότηση για την εφαρμογή του ΜΥΡ στο CGS (IB Evaluation Report), που λάβαμε ως πόρισμα της επίσκεψης των εκπροσώπων του IB στις 21-23 Νοεμβρίου, ήταν εγκωμιαστική. Ανάμεσα στα πολλά θετικά σημεία βάσει των οποίων το ΜΥΡ στο CGS υπερέχει κατά πολύ σε σχέση με τα παγκόσμια standards είναι: • Το θετικό μαθησιακό περιβάλλον • Η στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους αλλά και με τους μαθητές και τις οικογένειές τους • Η εξατομικευμένη προσέγγιση των μαθητών μας • Οι πολλαπλές ευκαιρίες ενασχόλησης των μαθητών με θέματα παγκόσμιας σημασίας • Ο ενθουσιασμός και η προτεραιότητα που δίνεται στην επαγγελματική ανάπτυξη • Η καθολικότητα και η έμπρακτη δέσμευση όλης της σχολικής κοινότητας ως προς τη φιλοσοφία των προγραμμάτων ΙΒ Συγκεκριμένα, ο ΙΒ Relationship Manager των IB World Schools, κ. John Sauer εκθείασε το έργο των εκπαιδευτικών και της ακαδημαϊκής διεύθυνσης του σχολείου και μας πρότεινε να μοιραστούμε με κάθε δυνατή ευκαιρία τις καλές πρακτικές μας με την παγκόσμια κοινότητα του IB. Η ανατροφοδότηση των εκπροσώπων του IB ήρθε να επιβεβαιώσει την πάγια πεποίθησή μας, ότι οι εκπαιδευτικοί του CGS αποτελούν τη βάση για την παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας που προσφέρεται στο σχολείο μας και επιβεβαιώνει τη θέση που αποδεδειγμένα κατέχει το CGS ως εκπαιδευτικός οργανισμός διεθνούς κύρους. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας για το υψηλό επίπεδο του έργου τους. *Το CGS  είναι και επίσημα πιστοποιημένο σχολείο IB MYP από τον Ιανουάριο 2014.
erasmus_003
24 μαθητές από 4 σχολεία της Ευρώπης (Πολωνία, Κροατία, Αυστρία, Σλοβενία) και 7 καθηγητές βρίσκονται αυτή την εβδομάδα, 21-25 Φεβρουαρίου, στο CGS στο πλαίσιο συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Connected with the Εnvironment" το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές από το εξωτερικό φιλοξενούνται από οικογένειες μαθητών του CGS και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου. Τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα "Κυνήγι θησαυρού", παρακολούθησαν το 1ο μέρος σεμιναρίου για 3D design και 3D printing και παρουσίασαν εργασίες σχετικά με την τεχνολογία.
CGS_Halfmarathon_450χ450
Το CGS υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου αλλά και μέσα από παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις, αυτό το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτό τον σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησαν τέσσερις ακόμα διοργανώσεις που στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων. Αναλυτικά οι αγώνες που θα διεξαχθούν την ημέρα του Ημιμαραθωνίου : * Παιδικός αγώνας 1.000μ. (συμμετοχή μαθητών Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) * Αγώνας 3χλμ (συμμετοχή μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) * Αγώνας 5χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) * Αγώνας 21χλμ (συμμετοχή γονέων) Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου, στο e-mail sports@cgs.edu.gr μέχρι την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου. Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο ή στον Aγώνα Δρόμου 3 ή 5 χιλιομέτρων, το ποσό της ανάλογης συνδρομής για τη συμμετοχή, θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό του Αθλητικού Συλλόγου  του CGS. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR75 0110 1400 0000 1402 0143 005. Πληροφορίες αγώνωνΠαιδικός αγώνας 1.000 μ. Πληροφορίες για τον αγώνα   Ρουχισμός Οι μαθητές/τριες που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής με t-shirt του σχολείου. Εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το CGS Store. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας στεγνά ρούχα για να αλλάξετε μετά το τέλος του αγώνα. Για την ημέρα αυτή προτείνουμε πρωινό τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη γιατί θα ακολουθήσει αθλητική δραστηριότητα.   Παραλαβή αριθμού συμμετοχής Την Παρασκευή, 15.3.19 τα παιδιά θα παραλάβουν στον χώρο του σχολείου το φάκελο με το νούμερο συμμετοχής τους. Επίσης θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες του αγώνα.   Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη στάση μετρό «Ευαγγελισμός» (Λεωφ. Βασ. Σοφίας) και ώρα 08.40. Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο. Η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ για Παιδιά δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της Λεωφ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του σταθμού μετρό "Ευαγγελισμός", με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη). Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι. Ώρα εκκίνησης : 09.35   Παράδοση παιδιών σε κηδεμόνες/συνοδούς Η παραλαβή ενός παιδιού από τον κηδεμόνα/συνοδό θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μιχάλη Κοτζαμπάση. Τους [...]
U14 GIRLS

Attachments U12 BOYS RESULTS (153 kB)U12 GIRLS RESULT (134 kB)U14 BOYS RESULT (156 kB)U14 GIRLS RESULTS (13 kB)U10 BOYS RESULT (138 kB)U10 GIRLS RESULT (129 kB)

CTY2019-sitebanner-01

Το CGS, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, το Πανεπιστήμιο John Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα λειτουργήσει, για δεύτερη χρονιά, ως εξεταστικό κέντρο για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά – CTY Greece. Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece, τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το CTY Greece (Center for Talented Youth) προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με περιέργεια και δίψα για μάθηση να καλλιεργήσουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες μέσω εξωσχολικών καινοτόμων προγραμμάτων (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά) που υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Το τεστ αξιολόγησης SCAT/ STB περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Δείγματα των τεστ και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://www.cty- greece.gr/el/exams Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του CTY Greece, πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 στο CGS. Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cty-greece.gr. H προθεσμία εγγραφής είναι η Kυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019. Για όποια απορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece. https://www.cty-greece.gr/el/exams  

pic_277478465
Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας "Ταξίδι στα βάθη της Γης", οι μαθητές της Γ' δημοτικού γνώρισαν και μελέτησαν τη δομή και τα στρώματα από τα οποία αποτελείται το εσωτερικό του πλανήτη μας. Ζωγράφισαν με διαφορετικό χρώμα το καθένα, κατέγραψαν την επιστημονική ονομασία τους και έτσι, εξοικειώθηκαν με αυτά. Στη συνέχεια, κατασκεύασαν με πλαστελίνες τη δική τους γη και με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, η γνώση έγινε διασκέδαση!
Ark 4
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ο όμιλος Global Issues Network (GIN) επισκέφθηκε τον Εθελοντικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, η «Κιβωτός του Κόσμου». Αποστολή της Κιβωτού του Κόσμου είναι η παροχή προστασίας, φροντίδας και αγάπης σε παιδιά χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον αλλά και η στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του GIN προσέφεραν είδη γραφικής ύλης που είχε συγκεντρώσει η σχολική κοινότητα, ενημερώθηκαν για την ιστορία και το έργο του οργανισμού και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. H δράση αυτή ευαισθητοποίησε τους μαθητές του σχολείου μας απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και τους βοήθησε να κατανοήσουν την ευθύνη τους απέναντι σε ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη.

Νεότερη ανακοίνωση Δήμου Παλλήνης Με νεότερη ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει ότι η έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα δημόσια, ιδιωτικά Σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. Δεδομένου ότι το σχολείο μας δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο και για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών, γονέων και συνεργατών μας, σας ενημερώνουμε ότι αύριο το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Σας ενημερώνουμε πώς σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Παλλήνης, αύριο Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στην περιοχή της Παλλήνης θα παραμείνουν κλειστά. Attachments Απόφαση Δήμου.7.1.2019 (82 kB)

CGS-ParousiasiAkadimaikonProgrammaton2019-03
Οι παρουσιάσεις έχουν σκοπό την ενημέρωση για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στις επόμενες τάξεις. Όλες οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές σε γονείς και µαθητές όλων των βαθµίδων του CGS καθώς και άλλων σχολείων. Ακολουθεί πίνακας µε τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις: Ημερομηνία Τάξη Φοίτησης 2018 - 2019 Τάξη Φοίτησης 2019 - 2020 Ώρα 21.1.2019 ΣΤ’ Δημοτικού / IB PYP A’ Γυμνασίου / IB MYP 18:00 23.1.2019 Α’ Λυκείου / IB MYP IB Diploma Programme 18:00 13.2.2019 Γ’ Γυμνασίου / IB MYP Α’ Λυκείου / IB MYP 18:00 25.2.2019 Α’ Λυκείου / IB MYP B’ & Γ’ Λυκείου 18:00 27.2.2019 Νηπιαγωγείο Α’ Δημοτικού / IB PYP 18:00   Για την καλύτερη οργάνωση των παρουσιάσεων μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή παρακάτω επιλέγοντας την παρουσίαση που σας ενδιαφέρει. Πληροφορίες: info@cgs.gr, 210 - 6030411
pic_1345678994
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης μας για τα Χριστούγεννα, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού παρακολούθησαν την παρουσίαση του "Καρυοθραύστη"(εκδ. Μίνωας). Άκουσαν τη συγγραφέα και εμψυχώτρια Χαρά Κατσαρή να τους αφηγείται το κλασικό αυτό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χόφμαν με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής που είχε γράψει ο Τσαϊκόφσκι γι' αυτό, κι έπειτα έπαιξαν μαζί της ένα παραδοσιακό παιχνίδι με καρύδια! Ο συγγραφέας Αριστείδης Δάγλας, με τη συμβολή του ηθοποιού Γιάννη Βουράκη,  παρουσίασε στα παιδιά της  Γ΄ δημοτικού το βιβλίο του "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Κωνσταντή"( εκδ. Λιβάνης). Το όμορφο αυτό παραμύθι ήταν αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά για θέματα όπως η αναπηρία, η πίστη, η επιμονή στους στόχους.
pic_1345678998
Ήταν τιμή και χαρά για το σχολείο μας  να έχουμε κοντά μας την πολυβραβευμένη και πολυαγαπημένη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, που παρουσίασε στα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού το καινούριο της Χριστουγεννιάτικο βιβλίο "Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς"(εκδ. Σαΐτη). Η συγγραφέας διάβασε ένα από τα παραμύθια του βιβλίου της και συζήτησε με τους μαθητές. Bonus δράση: μια αντιπροσωπεία από βιβλιοφάγους, από τη Δ΄Δημοτικού μέχρι και  Β΄ Γυμνασίου, που είχαν διαβάσει βιβλία της συγγραφέως, ετοίμασαν ερωτήσεις και της πήραν συνέντευξη. Το κείμενο της συνέντευξης θα το βρείτε στο επόμενο CGS Μagazine!   Πόσο όμορφο είναι να έχεις ιδιόχειρη προσωπική αφιέρωση από έναν αγαπημένο συγγραφέα!
DiagonismosMathimatikisEtaireias2019_622x280

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα «Ο Πυθαγόρας». Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι: να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα. Ο διαγωνισμός ελέγχει την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Ο σκοπός του συμπυκνώνεται στη φράση «η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών», που συνάδει με την εκπαιδευτική φιλοσοφία διδασκαλίας των μαθηματικών στο CGS. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΜΕ στην ιστοσελίδα της, «η πρόθεση της ΕΜΕ είναι η προώθηση μιας μαθηματικής παιδείας που δεν επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση (για τον λόγο αυτό παρέχεται στους μαθητές την ώρα της εξέτασης και η αντίστοιχη θεωρία). Το όλο εγχείρημα θα χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη βασικών πτυχών της Μαθηματικής σκέψης, έτσι όπως η έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών έχει υποδείξει, και φιλοδοξεί να αναδείξει τη συμμετοχική άμιλλα μεταξύ των μαθητών και όχι τον ανταγωνισμό». Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄ Γυμνασίου. To CGS στηρίζει το διαγωνισμό συμμετέχοντας στη διεξαγωγή του ως εξεταστικό κέντρο, για τους μαθητές του CGS καθώς και άλλων σχολείων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και η καταβολή ποσού 10€ για μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ “Πυθαγόρας”. Οδηγίες για τη συμμετοχή μαθητών άλλων σχολείων. Σας ενημερώνουμε πως για την ολοκλήρωση της συμμετοχής των μαθητών στον 1ο μαθητικό διαγωνισμό της ΕΜΕ «Ο Πυθαγόρας» είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, κάθε μαθητής να καταβάλει το ποσό των 10 €. Το πόσο αυτό αφορά σε μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ «Πυθαγόρας». Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων. Το χρηματικό ποσό, μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. θα πρέπει να κατατεθούν στην Κεντρική Γραμματεία του CGS μέχρι την Παρασκευή, 25.1.19. Στη συνέχεια το ποσό θα κατατεθεί από το Λογιστήριο του Σχολείου μας σε τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Μ.Ε. για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού. Επίσης η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά συμπληρωμένη (σχετικό έγγραφο Word) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@cgs.edu.gr προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη στην καταχώριση των στοιχείων των μαθητών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9.2.19 στο CGS, καθώς το σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο τόσο για τους δικούς μας μαθητές όσο και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ενδεικτικά θέματα για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (www.hms.gr).   Attachments ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-Υπεύθυνη Δήλωση (119 kB)

Sirou_003
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η απόφοιτος του Γενικού Λυκείου του CGS, Ανδρονίκη Σύρρου βραβεύθηκε για την επίδοσή της στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2017-18. Η βράβευση  έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της Eurobank «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία». Η  Ανδρονίκη συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων (19.580) μεταξύ των Γενικών Λυκείων της Ανατολικής Αττικής, και κατάφερε να εισαχθεί 3η στην Ιατρική Αθηνών μετά τη συμμετοχή της στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η επιτυχία  της Ανδρονίκης ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων, αφού κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο CGS, είχε συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Βιολογίας κατακτώντας την 3η θέση (2017 & 2018) από ένα σύνολο εκατοντάδων υποψηφίων. Η Γενική Διεύθυνση και η Διεύθυνση του Λυκείου συγχαίρει τη μαθήτρια για την επίδοσή της, την οικογένειά της καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. https://cgs.gr/cgs_content/uploads/2018/03/02a5c9e2-3af4-47a3-a023-62e1e45f4412.mp4
IMG_20181120_114624
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄Λυκείου επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Τρίτη  20/11/2018. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να γνωρίσουν την ιστορία, τη λειτουργία και τις δυνατότητες αυτού του σημαντικού ιδρύματος. Παράλληλα ξεναγοί του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τους ενημέρωσαν για το Ίδρυμα, την ιστορία του, τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και το χώρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας του  ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, με τίτλο: «ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ, ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΑΘΗΝΑ 2017» και συνομίλησαν με τον καλλιτέχνη.
IMG_20181117_072923
Οι μαθητές του MYP 4, Μαρία Βιολέτα Λόπεζ Ιμπάνεζ, Χρήστος Μουστάκης και Δέσποινα Πέτρου αντιπροσώπευσαν το CGS με τον καλύτερο τρόπο στο Τελικό Γύρο του World Scholar’s Cup Tournament of Champions που έλαβε μέρος στο Yale University, με θέμα “An Entangled World.” Η ομάδα του CGS διαγωνίστηκε με 2.300 μαθητές από 58 χώρες σε Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Bowl και το Scholar’s Challenge σε 6 διαφορετικές θεματικές ενότητες. Ομαδικά Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο σε Team Debate Χρυσό Μετάλλιο σε Collaborative Writing   Ατομικά Βραβεία: Top Scholar στην Ελλάδα Δέσποινα Πέτρου Χρυσό Μετάλλιο σε Debate Χρήστος Μουστάκης Μαρία Βιολέτα Λόπεζ Ιμπάνεζ Δέσποινα Πέτρου Χρυσό Μετάλλιο σε Έκθεση Δέσποινα Πέτρου Ασημένιο Μετάλλιο σε Έκθεση Χρήστος Μουστάκης Χρυσό Μετάλλιο στο Challenge (Επιστήμη) Δέσποινα  Πέτρου Ασημένιο Μετάλλιο στο Challenge (Special Area, Ανθρώπινες Σχέσεις) Μαρία Βιολέτα Ιμπάνεζ Λόπεζ   Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στις οικογένειες των μαθητών μας για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό που έδειξαν κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής, που ξεκίνησε πέρυσι στην Αθήνα και στην συνέχεια στο Παγκόσμιο Γύρο στην Βαρκελώνη, με την αποκορύφωση στο Τελικό Γύρο, Tournament of Champions στο Yale University. Δέσποινα, Μαρία Βιολέτα και Χρήστο – θερμά συγχαρητήρια!  Η απόδοσή σας, το ομαδικό σας πνεύμα, το ήθος και ο χαρακτήρας σας, μας έχει κάνει πολύ υπερήφανους – σας ευχαριστούμε!
CGS_ChristmasFair2018_sitebanner622x280-01
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου | 11:00 - 17:00 Χριστούγεννα στο CGS! O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του CGS  διοργανώνει το πιο χαρούμενο, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, χριστουγεννιάτικο γεγονός για όλη την οικογένεια! Σας περιμένουμε από το πρωί στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας για να γιορτάσουμε  με αφορμή τις γιορτινές μέρες, μαζί με ένα πλούσιο πρόγραμμα  εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων. Δράσεις από το Πρόγραμμα της Ημέρας "Τα χαρούμενα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη" 14:00 - Φουαγιέ Δημοτικού Στο CGS Christmas Fair στις 14:00, θα δούμε την παράσταση του Χαρίδημου "Τα χαρούμενα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη", που υπόσχεται να χαρίσει "πολλά γέλια" σε μικρούς και μεγάλους! "Laser Tag" High tech παιχνίδι δράσης που συναρπάζει. Προσφέρει μια πρωτότυπη και μοναδική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας περιπέτεια, τακτική, σύγχρονη τεχνολογία και ασφάλεια. Το παιχνίδι ακολουθεί κανόνες στρατηγικής και οι παίκτες συνήθως χωρίζονται σε δύο ομάδες και κερδίζει αυτή που πετυχαίνει το τιθέμενο σενάριο δράσης (υφαρπαγή σημαίας, κατάληψη αρχηγείου). Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν ως ιδανική δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες και όλες τις ομάδες παικτών (παιδιά, εφήβους, γυναίκες, κλπ), καθώς δεν χρειάζεται σωματική δύναμη, ούτε τεχνικές γνώσεις για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Santa’s run" Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα το μόνο που κάνουμε είναι να καθόμαστε γύρω από το τζάκι και να γευόμαστε λιχουδιές; Στο CGS Χριστούγεννα σημαίνει…ταχύτητα! Το CGS Sports αναζητά τον πιο γρήγορο «Αϊ Βασίλη» και το πιο γρήγορο «Ξωτικό» και διοργανώνει αγώνες ταχύτητας για μικρούς και μεγάλους. Φόρα το σκούφο, πάρε το σάκο ή το δώρο και γίνε εσύ ο πρωταθλητής του χριστουγεννιάτικου στίβου! Visioning… Ταξίδι στο Μέλλον … Για ενήλικους ή εφήβους - 14.30-16.00 Μία χρονομηχανή του μέλλοντος όπου ο καθένας θα δει με βιωματικό τρόπο πώς θα είναι η ζωή του σε πέντε διαφορετικούς χρόνους-ηλικίες. Το όραμα για το μέλλον κάνει τον χρόνο σύμμαχο και αναδεικνύει την αξία του παρόντος. Ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από την Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς. FBI: Η ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ Φτιάξε την Ομάδα σου! Η συναυλία ξεκίνησε αλλά η διάσημη τραγουδίστρια Τζούλια Εβανς είναι άφαντη. Πού βρίσκεται άραγε; Ζει ή όχι; Γιατί ακούστηκαν φωνές από το καμαρίνι της;  Τι στοιχεία υπάρχουν; Το FBI προσπαθεί να λύσει τον γρίφο ενάντια στον χρόνο, άραγε 25 λεπτά είναι αρκετά; Share the Warmth Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές και μαθήτριες του IB DP μας καλούν να συγκεντρώσουμε κουβέρτες, sleeping bag, πουλόβερ, κασκόλ, σκούφους και γάντια – όλα σε καλή κατάσταση – για την ενίσχυση των άστεγων συμπολιτών μας. Σας προσκαλούμε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο CGS Christmas Fair για να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια.   Πρόγραμμα Ημέρας Αίθουσα Εκδηλώσεων 11.00 - 17.00 Christmas Bazaar - Μοναδικά δώρα για τους αγαπηµένους σας, διακοσµητικά, γούρια, σπιτικές λιχουδιές. Ινστιτούτο PROLEPSIS, Πρόγραµµα ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράµµατος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται σε δηµόσια σχολεία κοινωνικοοικονοµικά ευάλωτων περιοχών της χώρας, µε στόχο την καταπολέµηση της επισιτιστικής  ανασφάλειας και της πείνας και την προαγωγή της υγείας των µαθητών. «Make [...]
Kathreftes_sitebanner

Για μία ακόμη φορά οι μαθητές του CGS εκφράζουν τις ευαισθησίες τους μέσα από την τέχνη και αποδεικνύουν τον ενεργό κοινωνικό τους ρόλο. Τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2019 το CGS έδωσε το παρόν στη μουσικοχορευτική παράσταση «Καθρέφτες ΙΙ- Χορεύοντας ενάντια στην ψυχογενή ανορεξία», στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Πασχόντων από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής – ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ. Οι τέχνες συμπράττουν για ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό. Η Καλλιτεχνική Ομάδα Συνδυασμένων Τεχνών MUSIC MATES σε συνεργασία με πλήθος επαγγελματικών χορευτικών ομάδων, διακεκριμένων και βραβευμένων χορογράφων, ερμηνευτών και μουσικών παρουσίασαν για μία μόνο παράσταση ένα ενιαίο πολυ-συμμετοχικό έργο. Οι μαθητές του σχολείου μας έστειλαν το μήνυμά τους ενάντια στις διατροφικές διαταραχές μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, οι οποίες προβλήθηκαν στη μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγιέ του θεάτρου. Επίσης, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τις φωνές των παιδιών της χορωδίας Γυμνασίου. Τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.  

Kathreftes_sitebanner
Τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου το CGS έδωσε το παρόν στη μουσικοχορευτική παράσταση «Καθρέφτες ΙΙ- Χορεύοντας ενάντια στην ψυχογενή ανορεξία», στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Πασχόντων από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής - ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ. Η παράσταση  διεξήχθει στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα). Οι τέχνες συμπράττουν για ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό. Η Καλλιτεχνική Ομάδα Συνδυασμένων Τεχνών MUSIC MATES σε συνεργασία με πλήθος επαγγελματικών χορευτικών ομάδων, διακεκριμένων και βραβευμένων χορογράφων, ερμηνευτών και μουσικών παρουσίασαν για μία μόνο παράσταση ένα ενιαίο πολυ-συμμετοχικό έργο. Οι μαθητές του σχολείου μας  έστειλαν το μήνυμά τους ενάντια στις διατροφικές διαταραχές μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, οι οποίες  προβλήθηκαν στη μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγιέ του θεάτρου. Επίσης, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τις φωνές των παιδιών της χορωδίας Γυμνασίου. Τα έσοδα της παράστασης  διατέθηκαν για τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ. Για μία ακόμη φορά οι μαθητές του CGS εκφράζουν τις ευαισθησίες τους μέσα από την τέχνη και αποδεικνύουν τον ενεργό κοινωνικό τους ρόλο. Εκ μέρους της ομάδας του IB MΥP Service as Action
pic_940-013
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας  η ημερίδα  “Inner Peace Project” , η οποία διοργανώνεται από  μία ομάδα εθελοντών της  UNESCO σε συνεργασία με ένα δίκτυο διεθνών μη κυβερνητικών οργανισμών όπως η Unicef, Save the children, Caritas και  τα παιδικά χωριά SOS.Η βασική ιδέα του προγράμματος βασίζεται στην προώθηση οικουμενικών αξιών όπως η ενότητα, η φιλία και η ανεκτικότητα στα παιδιά και στους νέους. Παράλληλα το πρόγραμμα επιδιώκει να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη μέσα μας. Η ομάδα που μας επισκέφτηκε απαρτιζόταν  από εκπαιδευμένους εθελοντές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μέσω ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων, το ιδεώδες της ειρήνης δεν  προσεγγίστηκε μόνο θεωρητικά αλλά έγινε βίωμα μέσα από την εμπειρία του διαλογισμού. Έτσι  μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δ' , Ε' και Στ' Δημοτικού κατέκτησαν την εσωτερική ηρεμία, μέσα από απλές και κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών τεχνικές.   " Μέσα από αυτά τα παιχνίδια ταξίδεψα σε έναν μακρινό και γαλήνιο κόσμο." Μαθήτρια Στ' Δημοτικού "Δεν μπορούσα να φανταστώ πως με έναν τόσο απλό τρόπο μπορείς να συγκεντρωθείς και να νιώσεις την απόλυτη ηρεμία." Μαθητής Στ' Δημοτικού "Για μια στιγμή ξεχάστηκα και πίστεψα πως είμαι μόνος μου στο δωμάτιό μου." Μαθητής Στ' Δημοτικού "Έχω την αίσθηση πως στο διάλειμμα που ακολούθησε οι μαθητές της Στ' διακινούνταν με μεγαλύτερη ηρεμία στους διαδρόμους του σχολείου." Εκπαιδευτικός Στ' Δημοτικού “You only live once! Find inner peace…” Μαθήτρια E' Δημοτικού “Be happy! Have inner peace.” Μαθήτρια E' Δημοτικού
pic_4u84u48
Οι μαθητές του Ομίλου Γυμνασίου/MYP , Mοdel United Nations ( είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δρ. Αποστόλη Βείζη, Director of the Medical Operational Unit των 'Γιατρών χωρίς Σύνορα', για θέματα που άπτονται των θεματικών του Συνεδρίου του MUN, σχετικά με τις Ανισότητες στην Υγεία παγκοσμίως. Οι μαθητές συζήτησαν την έννοια της υγείας, των συνεπειών των πολιτικών συγκρούσεων στην υγεία. Έμαθαν για την αμεροληψία και την ακεραιότητα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, οι οποίοι βοηθούν χωρίς προκαταλήψεις αλλά με γνώμονα την ανάγκη και το μέγεθος αυτής. Είχαν τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της υγείας και πρότειναν λύσεις οι οποίες αφορούσαν στην ανάπτυξη της έρευνας ιδιαίτερα για τις ασθένειες για τις οποίες αυτό είναι αναγκαίο, ανεξάρτητα των πολιτικών και άλλων συμφερόντων. Οι μαθητές θα συζητήσουν τα θέματα αυτά μαζί με συνομηλίκους τους από όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του CGS, που θα διεξαχθεί στο CGS μεταξύ 14-16 Δεκεμβρίου.
Marathon_003
Η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών μας και η προσφορά εθελοντικής εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του IB MYP. Η συμμετοχή των παιδιών μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα τα βοηθά να γίνουν πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα τα οδηγεί να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μεγάλη ομάδα των εθελοντών μας ήταν παρούσα και φέτος στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας με ένα διπλό ρόλο. Oι μαθητές του CGS  το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, στην Αγία Παρασκευή. Με τη δυναμική τους παρουσία και το ζεστό τους χειροκρότημα εμψύχωναν συνεχώς τους Μαραθωνοδρόμους που στήριξαν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΕΛΕΠΑΠ. Παράλληλα οι εθελοντές μας, ως μέλη της «Green Team» του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με θετική διάθεση και ζήλο συγκέντρωσαν στους χάρτινους κάδους της ανακύκλωσης πλήθος πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές στη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ και την ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς τη μεγάλη και συλλογική αυτή προσπάθεια και να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
MEGARON
On the evening of Tuesday, October 23rd, IB DP students and staff attended a lecture on “Can the International Community Handle the Security Challenges of Today” organized by the South East European Studies Centre, University of Oxford (SEESOX) and NATO’s Public Diplomacy Division.  Students had a unique opportunity to hear from leading academics on topics like cyber security, the role of NATO and the relationship between the USA and Russia among others.
ACTION AID 6
On Saturday, October 27th, IB DP Year 2 students along with their parents and Mr. Christos Iliopoulos, CAS Coordinator, attended an awards ceremony recognizing their contribution to Action Aid Hellas.  Last summer our students volunteered their time to the programme, “Epikentro” in Kolonos for children from vulnerable backgrounds.  The event highlight was a screening of a short film the students made about their experience and role as active citizens.  CGS is most proud of our students and a special thanks to their mentor, Mr. Iliopoulos!
IB_01
Our IB DP Year 1 students put their baking skills to use for a good cause this Halloween - their Bake Sale was a huge success!  Cupcakes, cookies, brownies and other treats were sold during the day's breaks to raise over 300 euro in support of the SOS Children's Village. Way to go, IB DP Year 1!
pic_473842
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, οι μαθητές που παρακολουθούν τον Όμιλο  Model United Nations (ΜUN) είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του οργανισμού "Μαζί για Παιδί" για τις δράσεις του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα για αυτές που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας των εφήβων. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για το Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών του CGS τον Δεκέμβριο (CGS Model United Nations Conference), με κύριο θέμα τις 'Ανισότητες στην Υγεία Παγκοσμίως' ,οι μαθητές ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους σχετικά στα θέματα ψυχικής υγείας που τους αφορούν και συζήτησαν την ύπαρξη στίγματος η οποία παρεμποδίζει την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Εξέφρασαν επίσης τις απορίες τους για την έλλειψη αποτελεσματικών πολιτικών σε κρατικό αλλά και σε διακρατικό επίπεδο για τα θεματα τις ψυχικής υγείας. Οι μαθητές ειναι πλέον έτοιμοι να προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις για τα θεματα αυτά. Ανυπομονούμε  να τους ακούσουμε.

Μεγαλώστε “έξυπνα” παιδιά, με την καρδιά σας» με ομιλητή τον διακεκριμένο Δρ. Γιάννη Καλογεράκη, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 18.00 Θέατρο «Παλλάς». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με με μεγάλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς με στόχο να  βοηθήσει τους σύγχρονους γονείς  που έχουν πολλή αγάπη αλλά λίγο χρόνο, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν κάθε λεπτό που περνούν με τα παιδιά τους. Λεπτομέρειες από το  Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης: “Οι περισσότεροι γονείς σήμερα νιώθουν ότι οι καθημερινές επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις απορροφούν την ενέργεια και τον χρόνο τους, δημιουργώντας ένα χάσμα επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Τις λίγες ώρες που απομένουν  συνήθως αισθάνονται κουρασμένοι, ενώ πολλές φορές αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ της σωστής ανατροφής των παιδιών και της καριέρας τους. Εκεί αρχίζουν οι ενοχές, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά να διαμορφώνεται μια σχέση κριτικής, παρατηρήσεων και απαγορεύσεων. Τα παιδιά χρειάζονται συμπαραστάτες, όχι κριτές. Θέλουν τους γονείς δίπλα τους, όχι απέναντι τους. Το σεμινάριο  «Μεγαλώστε “έξυπνα” παιδιά, με την καρδιά σας» έρχεται να μειώσει αυτήν ακριβώς την απόσταση μεταξύ γονέων και παιδιών, δίνοντας απαντήσεις και λύσεις. Μέσα από επιστημονικές μεθόδους και με οδηγό τη μακρόχρονη εμπειρία του σε θέματα life coaching, ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης θα παρουσιάσει πώς μπορούν οι γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους, καθιερώνοντας ένα πλαίσιο όχι μόνο κανόνων και ορίων αλλά κυρίως ουσιαστικής επαφής.” Η εκδήλωση  είναι Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στη Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για ενέργειες που αφορούν στα παιδιά. Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου προσέφεραν ορισμένες Προσκλήσεις  για τους συνεργάτες του CGS που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο  δωρεάν. Για τη δωρεάν συμμετοχή των συνεργατών του CGS στο σεμινάριο, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ‘’Φόρμας Συμμετοχής’’ που επισυνάπτεται και η αποστολή της στο email: dmiliordos@ethnikiagency.gr, αφού αναγράψετε πάνω στη φόρμα την ένδειξη «Γονέας CGS». Μόλις ληφθεί η συμπληρωμένη ”Φόρμα Συμμετοχής” θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε κάθε συνεργάτη  η αριθμημένη θέση του, απαραίτητο στοιχείο για την είσοδό του στον χώρο του θεάτρου. Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Attachments ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (420 kB)

pic_57465787
October and our IB Diploma Programme Class of 2018 is now well on the way in their new lives at universities around the world! We wanted to share their first impressions with you all and wish them every success and happiness!  Way to go, guys! Way to go, girls! “I am doing great - so far so good! I am the only Greek here which is fun and I am constantly being teased for being the youngest one in the group!  I am enjoying my new life for sure!!” -          Kelly Malli, Class of 2018 (Mount Saint Vincent University, Halifax, Canada) “Everything is really good here! The university is quite demanding in terms of work, because there are many mandatory tutorials and seminars but the curriculum isn’t difficult.  I bike a lot here - about 12 km a day! I’ve met a lot of new people and also hang out with Marita and Konstantina so I have a really good company. Housing is also decent, a bit far from the center but in a nice, quiet neighborhood. The only problem is the food, I’m doing my best with that though…” -          Andreas Lourakis, Class of 2018 (University of Amsterdam, Amsterdam, The Netherlands) “My life in London since I’ve been here has been better than I ever imagined. Imperial has exceeded my expectations... in my course, professors are extremely helpful and approachable and older undergraduate students offer their advice on a regular basis. In my course, the male to female ratio is approximately 1:1… which is surprising for an engineering course! Throughout the Fresher’s Fortnight, there were so many events organised by our Halls of Residence, the Department and Student Union, and I had the opportunity to meet so many people from different backgrounds.” -          Athina Dendri, Class of 2018 (Imperial College London, London, UK) “My first days at Duke University were filled with overwhelming excitement. I was in awe of the beautiful, gothic campus, impatient to explore what Duke offers academically and thrilled to meet so many new people, among which are now great new friends. From the very first moment I loved Duke’s vibrancy and its strong school spirit; we are crazy about our athletic teams, the Duke Blue Devils! I am beyond happy and excited to spend my next four years at Duke!” -          Despoina Chouliara, Class of 2018 (Duke University, North Carolina, USA) “University life in Holland is lot of independence but also responsibilities and, of course, fun I really love it!! The courses are divided into lectures, tutorials and labs so far. Each student has a personal tutor who are very helpful.  Lectures and tutorials are all day from 9 to 5 so my day starts [...]
NL_OCT-01b
On Wednesday, October 17th, the IB Diploma Programme at CGS welcomed senior admissions representatives from member universities of the World Class Study in London (WCSiL) Consortium - Imperial College London, London School of Economics, King’s College London and University College London. Over 100 guests including students, parents and educators from CGS and other schools in Athens, attended a most informative evening including a presentation on applying to an elite university and student life in London. Guests also had the opportunity to ask questions and meet with the representatives afterwards.
pic_94584598
Ο  αθλητής του CGS Elite Athlete Programme , Φίλιππος Αστρεινίδης, κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε1 Λάρισας στην κατηγορία Αγόρια 16. Με την επιτυχία του αυτή, ο Φίλιππος παραμένει 1ος στην πανελλαδική βαθμολογία για αθλητές που είναι γεννημένοι το 2003 και μετά, και 3ος στην πανελλαδική βαθμολογία για αγόρια κάτω των 16 ετών. Θερμά συγχάτηρια στον Φίλιππο για τις αθλητικές και προσωπικές του κατακτήσεις.
Vasilis2
To CGS σημείωσε αξιοσημείωτες επιτυχίες στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών, (MUN) την σημαντικότερη εκπαιδευτική εξομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του ΟΗΕ. Οι μαθητές του ΙΒ Diploma Programme, Άννα Κόκλα (ΙΒ DP 2) και Βασίλης Μιχάλης (IB DP1), έχουν επιλεγεί από τo Συνέδριο της Χάγης (THIMUN), του μεγαλύτερου και σημαντικότερου MUN παγκοσμίως, για να υπηρετήσουν σε θέσεις μεγάλης ευθύνης. Η Άννα θα αναλάβει τα καθήκοντα ως υπεύθυνη της Δεύτερης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ο Βασίλης ως υπεύθυνος της Επιτροπής για την Πρόληψη του Εγκλήματος και της Ποινικής Δικαιοσύνης. Οι μαθητές μας θα είναι υπεύθυνοι για επιτροπές 180-200 ατόμων. Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες είναι αντιπροσωπευτικές των αποτελεσμάτων της προσπάθειας των μαθητών μας και ελπίζουμε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε εις ανώτερα και επιτυχία στον ρόλο τους αυτό!
foto2
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών μας σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στο διαδίκτυο, το τμήμα του ICT Δημοτικού και το τμήμα  Σχεδίασης (Πληροφορικής/Τεχνολογίας) του Γυμνασίου οργάνωσαν παρουσίαση-ομιλία την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές της ΣΤ Δημοτικού/PYP και της Γ'Γυμνασίου/ΜΥP4 αντίστοιχα, η οποία διεξήχθη την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Οι  μαθητές παρακολούθησαν είσηγηση από την εταιρεία KPMG η οποία περιελάμβανε παρουσίαση  και παροχή ενημερωτικού υλικού. Οι εισηγητές από την KPMG μίλησαν για τα θέματα: κυβερνοασφάλεια, διαχείριση cyber bullying, online οικονομικές συνδιαλλαγές, διαχείριση password, προστασία υπολογιστή και data backup. Ακολούθησε συζήτηση  με απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.
IMG_20181003_13172
The start of the IB Diploma Programme is always about new beginnings.  A new curriculum, new classmates and a new outlook.  Almost all IB Diploma graduates from CGS choose to study abroad – in the UK, the United States or Europe and at CGS we take the application process seriously and we take it on early! Every year, IB Diploma students and their families have the opportunity to hear presentations about top universities from around the world directly from senior admissions officers.  It is also a great chance to ask more detailed and perhaps personal questions about degree programmes, admission criteria and student life. Visits start as early as September and carry on throughout the academic year.  All scheduled presentations are posted on our website at CGS Calendar!
Hungary , Godollo World Championship
Το Σαββατοκύριακο 6-7/10 πραγματοποιήθηκε, στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, το πιο δύσκολο τουρνουά ξιφασκίας στην κατηγορία εφήβων (μέχρι 17 ετών) παγκοσμίως, στο όπλο της Σπάθης. Το τμήμα Ξιφασκίας του Αθλητικού Συλλόγου CGS εκπροσωπήθηκε με 2 αθλήτριες και 1 αθλητή. Μετά από μία τιτάνια προσπάθεια ο δεκαεξάχρονος Άγγελος Πάγκαλος κατάφερε και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο ανάμεσα σε 230 αθλητές από 30 χώρες, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, ενω εξαιρετικά αισιόδοξη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δεκατριάχρονες Κωνσταντίνα Κεφαλά και Αντωνία Παπαθεοδωρού αποδεικνύοντας πως εχουν ενα λαμπρό αθλητικό μέλλον. Απο όλους εμάς στο CGS θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας που μας κάνουν περήφανους καθώς και στον προπονητή τους Νίκο Ψύχα.

Ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου είναι ένα μοναδικό γεγονός, μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους Μαραθωνοδρόμους ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται στην Ελλάδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι μια γιορτή της ανθρώπινης θέλησης, του νου και της αλληλεγγύης, γεμάτη μηνύματα προς όλους για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό, τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Το CGS υποστηρίζει, μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες αλλά και μέσα από παράλληλες φιλανθρωπικές δράσεις, αυτό το μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτό το σκοπό σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να δώσετε δυναμικά το παρόν στις παρακάτω αθλητικές δράσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018. Παιδικός αγώνας 1.200μ. (συμμετοχή μαθητών Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) Απογευματινός αγώνας 5 χλμ (συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma και γονέων) Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί (σύμφωνα πάντα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων) συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος κ. Σοφία Μαρίνου (210 6030411 (955), sports@cgs.edu.gr.   Παιδικός Αγώνας 1.200 μ. για μαθητές από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού Πληροφορίες για τον αγώνα   Εκκίνηση-Διαδρομή-Τερματισμός Το σημείο συνάντησης μας θα είναι στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου Α΄) και ώρα 09.30. Η μεταφορά των παιδιών στον χώρο του αγώνα θα γίνει με ίδιον μέσο. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Βασ.Σοφίας στο ύψος της Βουλής συνεχίζοντας στην Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει ο τερματισμός και η παραλαβή των παιδιών. Σε κομβικά σημεία της διαδρομής (αρχή-μέση-τέλος) θα υπάρχουν συνεργάτες εθελοντές του σχολείου μας όπου θα βοηθήσουν τα παιδιά σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι.   Ώρα εκκίνησης 10.25.     Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ για μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου, IB Diploma καθώς και γονείς  Πληροφορίες για τον αγώνα   Σημείο εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ: Λ.Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λ.Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ.Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ.Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ.Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.   Ώρα εκκίνησης 16.10. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις  17.20, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.     Φόρμα Εγγραφής Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία:

mia-fora_4893493
Αφετηρία μας τα παραμύθια. Η αφήγηση τους, δημιουργεί  το πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με ευφάνταστους τρόπους και δημιουργικότητα οδηγούμαστε σε νέες στιγμές μάθησης , όπου ο μαθητής χωρίς να διακόπτεται περνά από την απαγγελία στην κατασκευή σχεδιασμάτων, από μια ηχητική ή ζωγραφική δημιουργία στην έκφραση με το σώμα, από μια συνάντηση στο ελεύθερο παιχνίδι, στον ομαδικό αυτοσχεδιασμό. Το θεατρικό παιχνίδι, ως αποτέλεσμα και συνέχεια της αφήγησης προσδιορίζεται από την έκφραση και την επικοινωνία, από την βίωση της εμπειρίας που καταλήγει στον επιδέξιο χειρισμό  ( mastery ) . Είναι το παιχνίδι που πριν απ' όλα συνεπάγεται και προϋποθέτει, την ικανοποίηση όλων όσων συμμετέχουν - παιχτών και θεατών, την από κοινού κατασκευή ενός κώδικα κανόνων . Ο επιδέξιος χειρισμός  ( Mastery ) , η μίμηση  ( Imitation) και το φανταστικό παιχνίδι ( Imaginative play) , - εν προκειμένω το θεατρικό παιχνίδι - αποτελούν τις βάσεις της τέχνης. Η μίμηση δεν είναι απλή αντιγραφή , περιλλαμβάνει την συμπάθεια, την εμπάθεια, την ταύτιση με κάποιον , την  ενσυναίσθηση . Είναι η δραστηριότητα με την οποία διευρύνουμε το ρεπερτόριο της πράξης και της σκέψης μας. Η παράλληλη καλλιέργεια της γλωσσικής ικανότητας αποτελλούν τον ιδανικότερο συνδιασμό για μια  άρτια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία.
Το CGS, υπογραμμίζοντας την αθλητική παιδεία ως κεντρικό εκπαιδευτικό άξονα, προσφέρει τη δυνατότητα σε γονείς, συνεργάτες καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να επεκτείνουν την αθλητική τους προετοιμασία μέσα από τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου, CGS SPORTS CLUB. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα και αθλητικά προγράμματα, να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών - παιδαγωγών και να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS. O Αθλητικός Σύλλογος CGS Sports Club έχει ως αποστολή: την αγωγή και την εκγύμναση του σώματος και του νου των αθλητών όλων των ηλικιών και κάθε επιπέδου τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων όλων των αθλητών τη συμμετοχή των αθλητών σε αθλητικούς αγώνες την οργάνωση αθλητικών αγώνων, σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων την προώθηση και διάδοση της αθλητικής ιδέας και της ευγενούς άμιλλας O Αθλητικός Σύλλογος CGS Sports Club έχει πάνω από 500 ενεργούς, εγγεγραμμένους αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς στα αθλήματα της Ξιφασκίας, Καλαθοσφαίρισης, Κολύμβησης, Ποδοσφαίρου και Τριάθλου. Tα τμήματα του Αθλητικού Συλλόγου - CGS SPORTS CLUB είναι τα ακόλουθα: Ποδόσφαιρο Juventus Academy Athens (ηλικίες 5 έως 16 ετών) Η Juventus Academy Athens (JAA) φιλοδοξεί να είναι η καλύτερη σχολή Ποδοσφαίρου στον κόσμο! Η μέθοδός εκμάθησής της βασίζεται σε ένα μοναδικό μοντέλο αθλητικής εκπαίδευσης όπου οι μαθητές μαθαίνουν ποδόσφαιρο αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες, ταλέντα, αρχές και ήθος. Το μοντέλο της JAA βασίζεται: στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας των μαθητών κατά ηλικία. στην επιλογή, εκπαίδευση και πιστοποίηση των προπονητών από το Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy). στη συστηματική παρουσία στην Ελλάδα του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο, με σκοπό την εποπτεία και αξιολόγηση των προπονήσεων και της προόδου των μαθητών. σε μικρά τμήματα και σε διδασκαλία που στοχεύει στη φυσική και στην προσωπική ανάπτυξη κάθε μαθητή. Οι συμμετέχοντες στην Juventus Academy Athens έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα τμήματα εκμάθησης, συμμετέχοντας παράλληλα, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, στο επίσημο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ανατολικής Αττικής , ΕΠΣΑΝΑ) Τα τμήματα της ομάδας, πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και μπορούν να συμμετέχουν αθλητές  ηλικίας από 5 έως 16 ετών Οι προπονήσεις διεξάγονται από πιστοποιημένους προπονητές (Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy) με την επιβλεψη του τεχνικού team της Juventus Academy του Τορίνο. Το CGS Sports Club έχει αποκλειστική συνεργασία με την Juventus Academy από το 2009. Καλαθοσφαίριση CGS Basketball Team (Ηλικίες από 10 ετών) Η παιδαγωγική αξία της καλαθοσφαίρισης είναι αναμφισβήτητη εφόσον προάγει τη φυσική κατάσταση των αθλητών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλλιέργεια της κοινωνικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αυτοπεποίθησής, συνδυάζοντας την άθληση με το παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες στο  CGS Basketball Team  έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα [...]
Event_UK_UniversityNight-SiteBanner-02
Το τμήμα του ΙΒ Diploma Programme του CGS σας προσκαλεί, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 από τις 18:00 έως τις 20:00, σε βραδιά παρουσίασης τεσσάρων Βρετανικών Πανεπιστημίων του World Class Study in London Group (WCSiL)   Imperial College London King’s College London London School of Economics (LSE) University College London   Η παρουσίαση είναι ανοιχτή σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθείτε για τα προγράμματα των σπουδών, τα κριτήρια αποδοχής καθώς και τη φοιτητική ζωή στο Λονδίνο. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: UK University Evening Programme 17:30                          Arrival – Check in 18:00                          Welcome 18:05-18:50              Universities' Presentation (in English) 18:50-19:00              Open questions (in English and Greek) 19:00-19:50              Representatives meet guests at individual tables 20:00                          End of event   *Guests will have the opportunity to meet with the individual representatives after the presentation where informational materials will be also be available.   Representatives: Lawrence Barnard International Officer (Europe) Imperial College London Patrick Rooke Senior Marketing Officer King’s College London Sarah Mullen Student Recruitment Coordinator London School of Economics Anna Henley Senior Liaison and Recruitment Officer University College London   Πληροφορίες: Τηλ. 210-6663950 Email: ibdiploma@cgs.edu.gr Δήλωση συμμετοχής Ειδοποίηση: Απαιτείται η JavaScript για αυτό το περιεχόμενο.
41946238_1406665346130951_2387014047112364032_n
Ήχος και κίνηση Το τμήμα αυτό προσκαλεί τους πιο μικρούς μας μαθητές (ΠΠΝ) να ανακαλύψουν τη χαρά της μουσικής μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους. Θα παίξουμε με όργανα Orff, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στον υπέροχο κόσμο της μουσικής με τον πιο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο τρόπο! Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τρίτη  στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART   Μουσικοκινητική αγωγή Στο μάθημα αυτό οι μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου θα έρθουν σε επαφή με βασικές μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, τα ηχοχρώματα, το τονικό ύψος και η ένταση, μέσα από το παιχνίδι. Εφαρμόζοντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα μουσικά συστήματα  Orff και Kodaly οι μαθητές μας θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν διάφορα μουσικά όργανα και θα νιώσουν την ικανοποίηση της δημιουργίας μέσω του μουσικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τρίτη  στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART   Μουσική προπαιδεία Στο μάθημα αυτό οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να μάθουν οποιοδήποτε μουσικό όργανο στο μέλλον. Θα μάθουν να διαβάζουν μουσική, θα χρησιμοποιήσουν διαφορετικά μουσικά όργανα και θα καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δυνατότητες και την αισθητική τους αντίληψη προκειμένου να μπορέσουν αργότερα να επιλέξουν το μουσικό όργανο που τους εκφράζει και να κάνουν τα πρώτα τους συνειδητά βήματα στο κόσμο της μουσικής.  Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART   Κήπος με τραγούδια Με φανατικούς συμμετέχοντες (και ακροατές), το τμήμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές από το Προνηπιαγωγείο ως τη Β’ Δημοτικού και έχει σαν στόχο την καλλιέργεια του βασικότερου ανθρώπινου μουσικού οργάνου, της φωνής. Μέσα από την εκμάθηση διαφορετικού ύφους τραγουδιών οι μαθητές μαθαίνουν, να ακούν, να τραγουδούν και να ελέγχουν την φωνή τους σωστά, αλλά και να συνεργάζονται αρμονικά μέσα σε ένα μουσικό σύνολο. Οι μαθητές του συγκεκριμένου μαθήματος έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε όλες τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις του Ωδείου. Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ή Πέμπτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART   Χορ- ωδειάκι Στο μάθημα αυτό για μαθητές από την  Α’ ως Στ’ δημοτικού, οι μαθητές θα εξασκήσουν την φωνή τους μέσω ασκήσεων ειδικά σχεδιασμένων για την ηλικία τους και τις φωνητικές τους ικανότητες, θα έρθουν σε επαφή με τραγούδια και μουσικές από όλο τον κόσμο και θα αποκτήσουν γνώσεις ιστορίας μουσικής και θα βιώσουν την μοναδική ικανοποίηση της συνεργασίας και της συνδημιουργίας μέσα σε ένα μουσικό σύνολο αξιώσεων. Οι μαθητές του συγκεκριμένου μαθήματος έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε όλες τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις του Ωδείου. Το πρόγραμμά πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας της απογευματινής ζώνης SMART   Τα μαθήματα στο CGS Ωδείο έχουν ξεκινήσει. Για αναλυτικότερες [...]
received_294596928023848
Ο μαθητής του Εlite Αthlete Programme, Χρήστος Λουπάκης,   που φοιτά φέτος  στην  Γ'  Λυκείου  κατέκτησε κατά την χρονική περίοδο 2017- 2018 την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Εφήβων με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Συγχαρητήρια Χρήστο ! Σου ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις  και καλή σταδιοδρομία στους ακαδημαϊκούς σου στόχους.
pic_u4837489323433
Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Στ' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν και να  ξεναγήσουν τους μικρούς τους φίλους από την Α' Δημοτικού στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου .Έτσι, στο πλαίσιο του buddy system, οι μικροί μας μαθητές επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, το κλειστό γυμναστήριο, το εστιατόριο, το ιατρείο καθώς επίσης και τους χώρους της διεύθυνσης αλλά και της γραμματείας του επιπέδου τους.   Ευχόμαστε τόσο στα πρωτάκια μας όσο και στα εκτάκια μας Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!!
ProtiMerastoSxoleioCGS-sitebanner

Σας καλωσορίζουμε στο CGS, με την ευχή να έχουμε, όπως κάθε χρόνο, μια γόνιμη και εποικοδομητική σχολική χρονιά. ‘Εχουμε φέτος τη χαρά να γιορτάζουμε τα 45 χρόνια του CGS ως έναν από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας ακαδημαϊκή μόρφωση υψηλού επιπέδου και παράλληλα να τους παρέχουμε κίνητρα και  εφόδια ώστε να αναπτυχθούν πολύπλευρα. Να καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους, την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να ευαισθητοποιούνται σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους και ευτυχισμένους πολίτες του κόσμου. Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.

img_45124851
Η απόφοιτη του CGS, Ανδρονίκη Σ. κατάφερε να εισαχθεί 3η στην Ιατρική Αθηνών μετά τη συμμετοχή της στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Aνδρονίκη συγκέντρωσε 19.580 μόρια (στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο) κατακτώντας   μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικά. Η απόφοιτη του CGS συγκέντρωσε 19.580 μόρια (3ο Επιστημονικό Η επιτυχία  της Ανδρονίκης ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων, αφού κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο CGS, είχε συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Βιολογίας κατακτώντας την 3η θέση (2017 & 2018) από ένα σύνολο εκατοντάδων υποψηφίων. Ευχόμαστε στην Ανδρονίκη καλή επιτυχία  στη συνέχεια των σπουδών της αλλά και σε κάθε στόχο της ζωής της.
img_451248512
Congratulations to Despoina Chouliara, IB Diploma Programme, (Class of 2018) who was named the recipient of this year’s prestigious Karsh International Scholarship at Duke University. In addition to a full 4-year tuition scholarship, accommodation and board, Karsh International Scholars have the opportunity to study alongside a highly select group of students from all over the world, have their own faculty advisor and can explore their academic and personal interests anywhere in the USA or around the globe during the summers. Despoina will be part of an intellectual community that is very intellectually and civically engaged, a cohort of international students who promote interdisciplinary inquiry, are passionate about academic research, and scholarship in the service of society. Karen Shapiro, Director of the Karsh Scholars Programme, in his letter to the school wrote, “Despoina struck us as just such a student.  Her consistent achievements in math, music, and Model United Nations, as well as her beautifully written essay linking the arts and humanities with science and math, made her stand out. We hope that with Duke's emphasis on interdisciplinarity and the wide-ranging opportunities here, that Despoina will find a congenial environment in which she can pursue all her interests and talents. We greatly look forward to welcoming her in person to Duke University.” Despoina has made CGS most proud throughout the years – we wish her every academic and personal success in the future!
img_5845

Το CGS είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για τον απόφοιτό  μας, Σταμάτη Κουλούρη, IB Diploma Programme (Τάξη του 2018), που έγινε αποδεκτός στο Bard College στις Η.Π.Α. Το Levy Economics Institute του Πανεπιστημίου, επέλεξε τον Σταμάτη ως υπότροφο του Levy Economics Scholarship που υποστηρίζει εξαιρετικά ελπιδοφόρους φοιτητές για τέσσερα χρόνια σπουδών. O Σταμάτης αγωνίστηκε για δύο χρόνια στα εφηβικά του Παναθηναϊκού και τελειώνοντας το IB Diploma Programme και μετά από πολλές αναζητήσεις αλλά και προτάσεις από πανεπιστήμια, αποφάσισε να συνδυάσει υψηλού επιπέδου σπουδές με το μπάσκετ στο Bard College. O Adam Turner, προπονητής της ομάδας μπάσκετ Bard College Raptors, σε επικοινωνία με το σχολείο λέει, «Το Bard College και οι Raptors είμαστε πάρα πολύ τυχεροί να έχουμε έναν εξαιρετικό παίκτη με τόσο πάθος αλλά και έναν φοιτητή με υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση σαν τον Stam!» Σταμάτη η οικογένεια του CGS σου εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και με πολλές νίκες!    

anne_003
Την Παρασκευή και το Σάββατο 31/8 και 1/9, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο στο CGS, με προσκεκλημένη την εκπαιδευτικό, σύμβουλο και συντονίστρια IB σε σχολεία της Ευρώπης και της Ασίας, Anne Van Dam. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εκ βαθέων κατανόηση του ρόλου του εκπαιδευτικού της προσχολικής ηλικίας στο ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών ως μέρος της διερευνητικής μάθησης. Το μη δομημένο παιχνίδι (free, unstructured play) και η έρευνα (inquiry), δύο άρρηκτα συνυφασμένες έννοιες, αποτελούν τα θεμέλια της φιλοσοφίας του IB PYP (Primary Years Programme). Με τη χρήση των λεγόμενων "loose parts" (=πάσης φύσεως αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους) δίνονται απεριόριστες δυνατότητες στα παιδιά να μάθουν, να διερευνήσουν, να αναρωτηθούν, να πειραματιστούν και να αναπαραστήσουν καταστάσεις, εικόνες και έννοιες, διευρύνοντας τη σκέψη τους και αναπτύσσοντας τη φαντασία τους. Καλλιεργούνται, επίσης, δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η επιμονή και η υπομονή, η ευελιξία της σκέψης, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργικότητα. Η Anne Van Dam με ενθουσιασμό και αγάπη για τη δουλειά της, κατόρθωσε να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτύξει την ανανεωμένη φιλοσοφία του PYP (Learner agency) δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι ως το βασικό εργαλείο κατανόησης του κόσμου. Σε ένα διαδραστικό σεμινάριο, οι παιδαγωγοί του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού του CGS, είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να διατυπώσουν κρίσιμα ερωτήματα, να πειραματιστούν, να παίξουν, να παρατηρήσουν, να καταγράψουν και να εμπνευστούν.   Anne Van Dam Biography: Early childhood education has been my passion for more than 20 years. I have worked as a teacher, PYP coordinator and school leader alongside children and educators in schools in the Netherlands, China, Singapore and Switzerland. I have been an IB trainer since 2005, sharing my passion for young children with educators in IB schools in South East Asia. I joined EtonHouse International Pre-School in 2007, drawn to the school for its vision to establish early childhood education centred on young children’s competencies in making meaning and building relationships. In 2008, I became the Principal of this school. In 2011, I moved back to Europe and took on the responsibility of Assistant Principal at the International School of Zug and Luzern. At ISZL, I developed, in partnership with teachers and other school leaders, a vision for the early years at the school. This direction places a strong emphasis on relationships, play, learning spaces (both inside and outside) and on making teaching and learning visible to others. A move back to the Netherlands in 2015 has given me the opportunity to work as a consultant with the PYP development team at the IB regional office in The Hague. I have worked on the PYP review, focusing on learner agency, early years, inquiry and elements of the ‘learning community’. I [...]
all kids
Είμαστε εξαιρετικά  υπερήφανοι για τις ομάδες του CGS που συμμετείχαν στο World Scholar's Cup Global Round 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη. Όλοι μας οι συμμετέχοντες, κατόρθωσαν να διακριθούν σε επιμέρους κατηγορίες.   Συγκεκριμένα, το CGS συμμετείχε με δύο ομάδες: Ομάδα 1: Χρήστος Μουστάκης, Δέσποινα Πέτρου, Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ Ομάδα 2: Έλενα Στρογγυλοπούλου, Ευαγγελία Γερογιάννη, Μιχάλης Βολάκης Η ομάδα του CGS της Δέσποινας Πέτρου, του Χρήστου Μουστάκη και της Μαρίας-Βιολέτας Ιμπανεζ Λόπεζ, ήταν μία από τις 10 ευρωπαϊκές ομάδες που κατόρθωσε να προκριθεί στον Τελικό Γύρο Tournament of Champions στο Yale University. Η Δέσποινα Πέτρου ήταν η 11η καλύτερη debater στους 50 καλύτερους μεταξύ των 2,200 συμμετεχόντων συνολικά. Ο Χρήστος Μουστάκης επιλέχτηκε σημαιοφόρος για την Ελλάδα στην Τελετή Λήξης. Η Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ συμμετείχε στο Talent Show με μια εξαιρετική ερμηνεία τραγουδιού, η οποία καθήλωσε το κοινό των περίπου 1.200 ατόμων και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό. Επίσης, και οι δύο ομάδες συμμετείχαν και στο Cultural Fair με Ελληνικό περίπτερο. Αναλυτικά οι βραβεύσεις για τις ομάδες μας είναι οι εξής: Top Scholars in the Global Round Χρυσό μετάλλιο:  Δέσποινα Πέτρου (50η  θέση σε όλο τον διαγωνισμό) Top Regional Team in Europe 10η  θέση στην Ευρώπη:  Χρήστος Μουστάκης, Δέσποινα Πέτρου, Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ Debate Champions Χρυσό μετάλλιο: Δέσποινα Πέτρου (11η θέση σε όλο τον διαγωνισμό) Χρυσό μετάλλιο:  Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιμπάνεζ Ασημένιο μετάλλιο: Χρήστος Μουστάκης Ασημένιο μετάλλιο: Ευαγγελία Γερογιάννη Team Debate Χρυσό μετάλλιο: Χρήστος Μουστάκης, Δέσποινα Πέτρου, Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ (46η θέση σε όλο το διαγωνισμό) Team Bowl (Τεστ Γνώσεων) Ασημένιο μετάλλιο:  Έλενα Στρογγυλοπούλου, Ευαγγελία Γερογιάννη, Μιχάλης Βολάκης Ασημένιο μετάλλιο: Χρήστος Μουστάκης, Δέσποινα Πέτρου, Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ Subject Champions (Ενότητες στο Τεστ Γνώσεων) Αrt - Ασημένιο μετάλλιο: Μαρία Βιολέτα Λόπεζ-Ιβάνεζ Science and Social Studies Ασημένιο μετάλλιο: Δέσποινα Πέτρου Writing Champions (Έκθεση) Ασημένιο μετάλλιο: Μιχάλης Βολάκης Χρυσό μετάλλιο: Δέσποινα Πέτρου Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους άξιους και ταλαντούχους μαθητές του CGS!

24.08.2018 Το CGS, λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης. Παλλήνη 15351, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6030411 6949 728062

ApotelesmataIBDP2018-SiteBanner-02

MAY 2018 – RESULTS Received the IB Diploma 93% Average IB Score 34.2 First Choice University 96% Top 100 University 28% UK University 57%        England & Wales: Scotland: 69% 31% EU University 32% USA/Canada University 11% Total Scholarship Awards (USA & Canada) $552,000   Βαθμ. /45 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΙΜ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 44 Biomedical Engineering 1η Imperial College London 43 Economics and Mathematics 1η Duke University 42 Economics and Mathematics 1η University of Edinburgh 41 Law 1η University of Warwick 40 Mechanical Engineering 1η University of Bristol 39 Communication Science 1η University of Amsterdam 39 Economics and Business Economics 1η University of Amsterdam 39 Philosophy, Politics and Economics 1η University of Warwick 39 Zoology 1η Bangor University 36 Medicine 1η Charles University Prague 36 Neuroscience with Cognitive Science 1η University of Sussex 35 Entrepreneurship and Management with Placement Experience 1η University of Reading 35 Biomedical Science 1η University of Sussex 34 Biotechnology (Applied Molecular Biology) 1η University of Aberdeen 33 Chemistry 1η University of Groningen 33 Economics 1η Bard College 33 Psychology 1η University of Surrey 31 Foundation in Art & Design 1η Loughborough University 31 Fashion Marketing tbc University of the Arts London 30 Economics and Business Economics 1η University of Maastricht 30 Football Coaching and Performance 1η University of South Wales 30 Communication Science 1η University of Amsterdam 29 International Hospitality & Tourism Management 1η Queen Margaret University Edinburgh 28 Tourism and Hospitality Management 1η Mount Saint Vincent University 28 Early Childhood Education 1η European University Cyprus 27 Civil Engineering 1η Frederick University Cyprus 27 Business Administration 1η American College of Greece 26 Media and Communication 2η Glasgow Caledonian University

CGS-UniersityOffers2019_sitebanner-02
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018   Ποσοστό επιτυχίας: 85% Επιτυχόντες σε ΑΕΙ: 89% Επιτυχόντες σε ΤΕΙ: 11% Επιτυχόντες σε σχολές στην Αθήνα: 60% Για μια ακόμη φορά, οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου του CGS μας έκαναν υπερήφανους με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, το 63,6% των μαθητών μας συγκέντρωσε πάνω από 15.000 μόρια, το 21,2% πάνω από 18.000 μόρια και το 6,1% πάνω από 19.000 μόρια. Η υψηλότερη βαθμολογία που συγκεντρώθηκε ήταν 19.580 μόρια (στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο). Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους καθώς και στους καθηγητές τους για την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση. IB Diploma Programme Results 2018   MAY 2018 – RESULTS Received the IB Diploma 93% Average IB Score 34.2 First Choice University 96% Top 100 University 28% UK University 57% England & Wales: Scotland: 69% 31% EU University 32% USA/Canada University 11% Total Scholarship Awards (USA & Canada) $552,000   Βαθμ. /45 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΙΜ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 44 Biomedical Engineering 1η Imperial College London 43 Economics and Mathematics 1η Duke University 42 Economics and Mathematics 1η University of Edinburgh 41 Law 1η University of Warwick 40 Mechanical Engineering 1η University of Bristol 39 Communication Science 1η University of Amsterdam 39 Economics and Business Economics 1η University of Amsterdam 39 Philosophy, Politics and Economics 1η University of Warwick 39 Zoology 1η Bangor University 36 Medicine 1η Charles University Prague 36 Neuroscience with Cognitive Science 1η University of Sussex 35 Entrepreneurship and Management with Placement Experience 1η University of Reading 35 Biomedical Science 1η University of Sussex 34 Biotechnology (Applied Molecular Biology) 1η University of Aberdeen 33 Chemistry 1η University of Groningen 33 Economics 1η Bard College 33 Psychology 1η University of Surrey 31 Foundation in Art & Design 1η Loughborough University 31 Fashion Marketing tbc University of the Arts London 30 Economics and Business Economics 1η University of Maastricht 30 Football Coaching and Performance 1η University of South Wales 30 Communication Science 1η University of Amsterdam 29 International Hospitality & Tourism Management 1η Queen Margaret University Edinburgh 28 Tourism and Hospitality Management 1η Mount Saint Vincent University 28 Early Childhood Education 1η European University Cyprus 27 Civil Engineering 1η Frederick University Cyprus 27 Business Administration 1η American College of Greece 26 Media and Communication 2η Glasgow Caledonian University
ApotelesmataPanelladikon2018-SiteBanner
Ποσοστό επιτυχίας: 85% Επιτυχόντες σε ΑΕΙ: 89% Επιτυχόντες σε ΤΕΙ: 11% Επιτυχόντες σε σχολές στην Αθήνα: 60% Για μια ακόμη φορά, οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου του CGS μας έκαναν υπερήφανους με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, το 63,6% των μαθητών μας συγκέντρωσε πάνω από 15.000 μόρια, το 21,2% πάνω από 18.000 μόρια και το 6,1% πάνω από 19.000 μόρια. Η υψηλότερη βαθμολογία που συγκεντρώθηκε ήταν 19.580 μόρια (στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο). Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους καθώς και στους καθηγητές τους για την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση.
pic_dn4567337
Η ευτυχής ολοκλήρωση σπουδών για τις ταλαντούχες μαθήτριες μας Έυα Μυλωνά και Δέσποινα Χουλιάρα ήταν για όλους μας μια τεράστια ικανοποίηση. Η έγκριτη επιτροπή απένειμε όχι μόνο πτυχία με βαθμό άριστα παμψηφεί αλλά και μνεία εξαιρετικής επίδοσης. Θερμά συγχαρητήρια Έυα και Δέσποινα!

Το Ωδείο CGS απένειμε το πρώτο του πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα παμψηφεί στην μαθήτρια Ολγα Παλλαντζά. Η Ολγα συμμετείχε και στην ηχογραφήσεις των cds του Ωδείου με την θαυμάσια φωνή της. Καλή συνέχεια αγαπημένη μας Ολγα!

Γιορτή Βιβλιοφάγων 2018
Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η  γιορτή της βράβευσης των Βιβλιοφάγων μας. Μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και παππούδες γεμίσαμε το ανοικτό θέατρο του σχολείου μας για να τιμήσουμε την αγάπη των παιδιών μας για το βιβλίο και το διάβασμα. Τιμώμενος προσκεκλημένος μας για φέτος ήταν ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου, που μας μίλησε για τη δική του αναγνωστική εμπειρία. Μερικοί από τους χρυσούς βιβλιοφάγους μας -και ένας διαμαντένιος!- μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις τους  και μας έκαναν να νιώσουμε πως το λογοτεχνικό βιβλίο δεν έχει να κάνει μόνο με το μυαλό, αλλά κυρίως με το συναίσθημα. Οι "Μικροί Συγγραφείς", που διάβασαν με σοβαρότητα και χάρη τα παραμύθια που είχαν δημιουργήσει, μας έδωσαν συγκίνηση αλλά και γέλιο. Ακολούθησε το  θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές και πάλι τους βιβλιοφάγους μας, που αφηγήθηκαν την ιστορία και την επένδυσαν μουσικά παίζοντας υπέροχη μουσική στο πιάνο, αλλά και, ως μουσικοκινητική ομάδα, δημιουργώντας ήχους της φύσης και της πόλης. Η βράβευση των παιδιών ήταν το επιστέγασμα της γιορτής, αλλά και όλης της "βιβλιοφαγικής" τους στάσης κατά τη σχολική χρονιά που μας πέρασε. Και του χρόνου, λοιπόν!
DSC_7138
Την Δευτέρα 18 Ιουνίου οι μαθητές της Ομάδας του «Λογοτεχνικού Εργαστηρίου» συμμετείχαν στο Φεστιβάλ που έγινε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Βραβεύτηκαν για τα ποιήματά τους οι μαθήτριες Μαρία Πατούνα και Κονδυλία Κωνσταντελάκη , οι οποίες συμμετείχαν στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Λογοτεχνικό Εργαστήρι: Οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν» τη σχολική χρονιά 2016-17.Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.Τα βραβευμένα έργα συμπεριλήφθηκαν στην έκδοση του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου. Έπαινος επίσης, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δόθηκε και στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου: Ανδρεάδη Εμμανουήλ, Λυμπερόπουλο Αναστάσιο, Μέρη Δήμητρα, Πέτρου Δέσποινα, Χαστά Δημήτρη, Χρηστάκη Θάλεια.   Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές Βάνια Σύρμου Φιλόλογος ΜYP Υπεύθυνη της Ομάδας του «Λογοτεχνικού Εργαστηρίου»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης 2018”, για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων,  οι παρακάτω μαθητές μας διακρίθηκαν με τις εξής επιδόσεις: Παύλος Λιάμης , 1ο Βραβείο Αριστείας Κωνσταντίνος Ουζούνης,  3ο Βραβείο Αριστείας Βασίλης – Έρικ Χατζηχρήστος,  3ο Βραβείο Αριστείας Κωνσταντίνος Μπαρμπούνης, Εύφημος Μνεία Το σχολείο θα βραβεύσει τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.   Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους καθηγητές τους.

ib2_photo-384739
Το CGS είναι ιδιαίτερα περήφανο για την απόφοιτο του IB Diploma Programme Τάξη 2016, Αγγελική Γαρμπή, που σπουδάζει Linguistics στο School of Philosophy, Psychology and Language Sciences στο University of Edinburgh. Η Αγγελική βραβεύτηκε με το Ailie Donald Prize 2018 ως η καλύτερη φοιτήτρια του προγράμματος και στην συγχαρητήρια επιστολή του, ο Dr. Peter Ackema, επικεφαλής του τμήματος, λέει χαρακτηριστικά: “This year, by far the best student in the Honors programme category was you.” Θερμά συγχαρητήρια, Αγγελική!
ΦΡΙΞΟΣ Κ.
Την Παρασκευή 11 Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την πρόοδο των μαθητών μας σε δύο  συναυλίες στην Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κάθε χρόνο αισθανόμαστε υπερήφανοι με τη θεαματική εξέλιξη των παιδιών, την αγάπη και την υπευθυνότητα που αναπτύσσεται στη διαδικασία των μουσικών τους σπουδών. Από τα πολύ μικρά μας παιδιά μέχρι τους τελειόφοιτους, όλοι οι μαθητές χάρηκαν το χειροκρότημα των ακροατών ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν την αυτοσυγκέντρωση τους, την αυτοεκτίμηση αλλά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το κλίμα στα παρασκήνια, ήταν εξίσου εξαιρετικό. Η συμπαράσταση του ενός στην αγωνία του άλλου και η προσπάθεια να δώσουν μεταξύ τους κουράγιο ήταν αξιοθαύμαστη.  Μοίραζαν  ευχές και φιλιά ενθουσιασμού σεβόμενοι την ανάγκη να μένουν πειθαρχημένα και ήσυχα όσο η συναυλία εξελισσόταν. Φέτος, μάλιστα, προσκαλέσαμε στις συναυλίες του Μεγάρου και τα παιδιά του Ομίλου Χορωδίας του Δημοτικού, τα οποία τραγούδησαν με την καρδιά τους και ένιωσαν τη χαρά της συνεργασίας και της ομαδικότητας, συμμετέχοντας υπεύθυνα και τηρώντας με συνέπεια τους κανόνες. Οι καθηγητές του Ωδείου, πάντα με οδηγό την ποιότητα, θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε μουσικά τους μαθητές μας, παρέχοντάς τους γνώση και τεχνική ενώ συγχρόνως θα προσπαθούμε να ενισχύουμε την εμπειρική αποτύπωσή της σε δραστηριότητες όπως οι συναυλίες και η παραγωγή των CDs μας, που σημειώνουν πάντα μεγάλη επιτυχία εισπράττοντας επαίνους και θαυμασμό.

Από τις αγαπημένες μας στιγμές ανάμεσα στις “βιβλιοφαγικές” δράσεις ήταν οι συναντήσεις των βιβλιοφάγων της Δ΄ και της Ε΄& ΣΤ΄ με την κυρία Βάνια Σύρμου. Το σχολείο μας έχει την τύχη να συγκαταλέγει στο δυναμικό του την κυρία Σύρμου, καθηγήτρια φιλόλογο, συγγραφέα και μεταφράστρια. Ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας να συζητήσει με τα παιδιά σε συναντήσεις με τίτλο “Η κουζίνα του συγγραφέα”. Σ’ αυτές, ξεκινώντας από δύο διηγήματά της Κομπάρσος (δημοσιευμένο στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό tovivlio.net) και Το σημάδι (δημοσιευμένο στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Φρέαρ) διερευνήσαμε την κοπιαστική και ζωογόνο πορεία της συγγραφής, αλλά και όλη τη διαδρομή από την ιδέα στην έκδοση. Τα παιδιά έκαναν παρατηρήσεις και ερωτήσεις με μεγάλη οξυδέρκεια και ωριμότητα, έθιξαν θέματα όπως η πρόθεση του συγγραφέα, στερεότυπα, συμβολισμοί… Κι ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε: το διάβασμα, μεταξύ άλλων, είναι προϋπόθεση και για τη συγγραφή.  

pic_01010193r5
Οι μαθητές Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού του Ομίλου «Νανοτεχνολογία» επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος. Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας, να μιλήσουν με τους επιστήμονες και να ξεναγηθούν σε εξειδικευμένα ερευνητικά εργαστήρια. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες τους έκαναν παρουσίαση σχετικά με την εξέλιξη της Νανοεπιστήμης και της Νανοτεχνολογίας, έγινε επίδειξη μικρών πειραμάτων με τη χρήση νανϋλικών και ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια του τομέα Μικροηλεκτρονικής. Τέλος, είδαν από κοντά το "διάσημο" δισκίο πυριτίου με χαραγμένη ολόκληρη την Οδύσσεια (σε πρωτότυπο και μετάγραφη) με ηλεκτρονική λιθογραφία!
tiktakdo1