“Οι μαθητές μας επισκέπτονται το μεγαλύτερο ερευνητικό εργαστήριο στον κόσμο! CERN, 13-17.11.2015

CERN, Γενεύη, 13-17 Νοεμβρίου

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και του Ι.Β.1, με συνοδούς καθηγητές τον κ. Νικόλαο Μοσχοβίτη και κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο, πραγματοποίησαν 5νθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο C.E.R.N. – Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών, στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 13-17 Νοεμβρίου.

Το C.E.R.N. είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό εργαστήριο για τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων – Υψηλών Ενεργειών.

Περίπου 6500 επιστήμονες, από 500 πανεπιστήμια και 80 εθνικότητες απ’ όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα της Φυσικής, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Στόχος μας ήταν οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης και να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς ερευνητές και επιστήμονες της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων – Υψηλών Ενεργειών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σύμπαντος, προσφέροντας ταυτόχρονα τη γνώση τους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ (Chambesy) της Γενεύης, πήγαν εκδρομή στη Λωζάνη (Lausanne) και στο Μοντρέ (Montreux) της Ελβετίας, καθώς και στο χειμερινό θέρετρο Σαμονί (Chamonix) και στη γραφική πόλη Ανσύ (Annecy) της Γαλλίας.

4

Log in with your credentials

Forgot your details?