Οικολογικό Περιοδικό MYP

Οικολογικό Περιοδικό

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του MYP αποδεικνύουν την ευαισθησία τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, πραγματοποιώντας την προσωπική τους έρευνα και καταγράφοντας τα αποτελέσματά της στο ετήσιο Οικολογικό μας περιοδικό. Ο τίτλος της θεματικής ενότητας του περιοδικού μας για φέτος είναι : «Φύση και ποιότητα ζωής».

Αναζητώντας την αρχέγονη αλήθεια της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τη φύση, ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας που τα έχουμε ξεχάσει. Γνώσεις και βιώματα του παρελθόντος που μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να τα απέβαλε από τον τρόπο ζωής του, μας είναι όμως απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσουμε μια υψηλή ποιότητα στη ζωή μας και να δώσουμε ένα πιο ουσιαστικό νόημα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Εάν αφουγκραστούμε ξανά τους ήχους της φύσης, αν αναπνεύσουμε εκ νέου τις ευωδιές της και αν κατανοήσουμε την ανάγκη μας για επαφή μαζί της, ίσως τότε καταφέρουμε να αφυπνίσουμε τη συνείδησή μας, ώστε να την προστατεύσουμε. Ίσως τότε ο χαμένος για εμάς κήπος της Εδέμ, στον οποίο βιώναμε μία άμεση σχέση με τη φύση, αποτελέσει την αφορμή για να αγωνιστούμε και να μην χάσουμε ολοκληρωτικά τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σ’ αυτόν.

Η υπεύθυνη Προγράμματος

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Τ. Τσαπόγα

 

[flipbook id=”8″]

Log in with your credentials

Forgot your details?