Όμιλος Νανοτεχνολογίας

nanotechnology_image

Φέτος έχουμε τη χαρά να πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο όμιλος “Εφαρμογές της Νανοεπιστήμης και της Νανοτεχνολογίας”. Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ε και ΣΤ Δημοτικού και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Irresistible, ένα πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης έρευνας και καινοτομίας.

Tο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Irresistible συντονίζει το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Δρ. Δημήτρης Σταύρου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 ελληνικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και σχολεία από 9 ακόμα χώρες (Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Τουρκία, Πολωνία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ρουμανία).

Στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, κατά τη διάρκεια του ομίλου, οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με νανο-υλικά αιχμής και εφαρμογές τους μέσα από εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό. Επιπλέον, θα συζητήσουν με ομάδες ερευνητών (Δημόκριτος, ΙΤΕ) πάνω στο θέμα της νανοτεχνολογίας. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν ένα διαδραστικό έκθεμα που θα προβληθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με τα αντίστοιχα εκθέματα των υπόλοιπων 20 σχολείων της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

irresistible logo 1

Log in with your credentials

Forgot your details?