Προγράμμα Κοινωνικής Προσφοράς MYP – Ανθρώπινα Δικαιώματα

Βασικός στόχος του Προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς του MYP είναι η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών μας και η σύνδεσή της με τη σχολική γνώση και την προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, η θεματική ενότητα που επιλέξαμε να υλοποιήσουμε είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διότι θεωρούμε ότι στην παγκόσμια κοινότητα προβάλλει επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν διδαχθεί αξίες και θα σέβονται την ανθρώπινη οντότητα.

Μέσα από τη σχολική ύλη οι μαθητές μας μελετούν την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, συζητούν τα θέματα της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ρατσισμού,  της παιδικής εργασίας, καλλιεργούν αξίες και στάσεις ζωής και καλούνται να στηρίξουν ενεργά τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου του Σχολείου μας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, συμμετέχουν ως εθελοντές στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, στηρίζοντας και φέτος το έργο της ΕΛΕΠΑΠ  (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων).

Οι εθελοντές μας, με το ζεστό και δυναμικό τους χειροκρότημα, θα ενθαρρύνουν για άλλη μια φορά τον αγώνα των Μαραθωνοδρόμων και θα στηρίξουν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία.

Η ΕΛΕΠΑΠ, η οποία συμπληρώνει 77 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του, συμμετέχει ως μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στον 34ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και μας καλεί να μεταφέρουμε μαζί με το μήνυμα του αθάνατου, αρχαίου ελληνικού πνεύματος, το μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης για το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα για τα παιδιά σε ανάγκη.

Log in with your credentials

Forgot your details?