Σιφνιώτη Πανδώρα (Χημεία, Πειραματική Φιλοσοφία, Βιοηθική)

CVs-Professors-Academia-9

Η Πανδώρα Σιφνιώτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με κατεύθυνση “Οργανικές Βιομηχανίες”, όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα τις επιπτώσεις βιομηχανιών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη φιλοσοφία και έκανε δεύτερο πτυχίο στη Σχολή Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρία Επιστημών στο ΕΚΠΑ, όπου εξειδικεύτηκε στην Πειραματική και Ηθική φιλοσοφία. Το 2015 ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχικό Πρόγραμμα Σπουδών των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ στη “Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες”. Η ακαδημαϊκή της πορεία συνοδεύεται από δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με θέμα τη Φιλοσοφία και τη Διδακτική Φυσικών Επιστημών.

Η Πανδώρα εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από το τμήμα Marketing της SHELL HELLAS. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΕΜΠ, έφυγε για Βρυξέλλες όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Procter&Gamble και απέκτησε την πρώτη πατέντα στο όνομά της. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι STEM Coordinator στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, με στόχο να μεταδώσει την αγάπη της για τις φυσικές επιστήμες μέσα από πειράματα, κατασκευές και άλλες “hands-on” δραστηριότητες στους μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το κουνγκ φου, την κολύμβηση, τη λογοτεχνία αλλά και την υποστήριξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων και ζώων.

Log in with your credentials

Forgot your details?